Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Coevorden

In Coevorden ontwikkelt de huizenmarkt zich continu. Als je overweegt je huis te verkopen, geven de huidige woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties een goed beeld van wat je mag verwachten. Blijf op de hoogte van de laatste vastgoedcijfers in Coevorden om je verkoopstrategie te optimaliseren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Coevorden

De gemiddelde verkoopprijs in Coevorden is in de laatste 3 maanden € 322.709 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 339.388 euro. De huizenprijzen in deze gemeente zijn altijd in beweging en geven een realistisch beeld van de lokale vastgoedmarkt. Bekijk de volgende grafiek voor een duidelijk overzicht van deze schommelingen in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Coevorden

Afgelopen 3 maanden

€ 167.000
€ 278.000
€ 389.000

Wanneer je overweegt een huis te kopen of verkopen in Coevorden, moet je zorgvuldig naar verschillende factoren kijken. Een van de belangrijkste aandachtspunten is de gemiddelde vierkante meterprijs. Deze waarde kan een duidelijk beeld geven van de huidige marktstatus in de regio. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m² bedraagt € 2.668. Een gedetailleerdere analyse van de prijsontwikkelingen en vraagprijzen per vierkante meter in Coevorden over de afgelopen drie maanden, wordt geïllustreerd in de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Coevorden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.600
€ 2.800

Prijsontwikkeling Coevorden laatste 12 maanden

In Coevorden kunnen de fluctuaties in de huizenprijzen een indicatie vormen van algemene markttendensen, zonder specifieke voorspellingen te doen. De gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand was € 322.709.

Bekijk hieronder hoe de huizenprijzen zich de afgelopen 12 maanden in Coevorden hebben ontwikkeld. De trends in deze gemeente lijken in lijn te zijn met de algemene prijsschommelingen in Nederland:

Wat is mijn woning in Coevorden waard?

De waarde van jouw woning in Coevorden is afhankelijk van een reeks factoren. Aspecten als de grootte en staat van het huis, de locatie en omgevingsfactoren, en algemene marktontwikkelingen spelen een grote rol. Van deze factoren behoort met name de locatie tot de sleutelcomponenten die de waarde van je woning bepalen.

Ben je nieuwsgierig naar de exacte waarde van jouw woning? Een gratis waardebepaling door een makelaar kan hierbij helpen. Dit helpt niet alleen als je zeker bent van het verkopen van je huis, maar juist ook om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige woningwaarde bij twijfel over verkoop.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis en bespreekt de waarde van jouw woning, dit is geheel kosteloos. Een waardebepaling biedt een uitstekend inzicht in de mogelijke verkoopprijs en is daarmee een goede eerste stap. Belangrijk om te weten is dat een waardebepaling niet hetzelfde is als een taxatie.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De vastgoedmarkt kent variërende prijzen op basis van regio en plaats. Zo merk je een lichte afwijking in de huizenprijzen van Coevorden in vergelijking met omliggende plaatsen, hetgeen te maken heeft met diverse factoren zoals faciliteiten, leefomgeving en bereikbaarheid. Houd deze regionale prijsschommelingen in gedachten bij jouw woningzoektocht.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Coevorden

Ben je op zoek naar de beste makelaar voor het verkopen van jouw huis in Coevorden? Het vinden van de juiste makelaar in deze regio kan een uitdaging zijn, omdat ze op verschillende criteria verschillen. Bijvoorbeeld in hun ervaring, hun aanpak in de marketing van jouw huis of het tarief dat ze vragen.

Het kiezen van een makelaar kan een groot verschil maken in het succes van je huisverkoop. Goede makelaars kunnen, door hun kennis van de lokale markt en strategische prijsbepaling, zorgen voor een snelle verkoop tegen de juiste prijs. Daarnaast kunnen ze potentiële kopers beter bereiken en overtuigen. Daarom is het raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken en de beste uit te kiezen.

Vergelijk makelaars in Coevorden Of lees meer over makelaars in Coevorden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Coevorden

Het onderwerp courtages kan spannend zijn als je jouw huis gaat verkopen. In Coevorden hanteert een gemiddelde makelaar een courtage van 1,21% van de verkoopprijs. Door te rekenen met de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Coevorden, namelijk € 322.709, komt dit neer op € 3.905 aan makelaarskosten.

Nu het duidelijk is wat je aan courtage kunt verwachten, adviseer ik je om makelaars in Coevorden niet enkel op daarop te selecteren. Natuurlijk wil je graag kosten besparen, maar het is minstens zo belangrijk dat een makelaar jouw huis voor de hoogst mogelijke prijs verkoopt. Ik raad je daarom aan om meerdere makelaars te vergelijken en te kijken naar hun verkoopstrategie en aanpak, naast hun courtage.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Coevorden

Wanneer je door Coevorden loopt, is het al snel duidelijk dat het overgrote deel van de woningen hier van het type "koopwoning" is, met een sterke 4526 stuks. Echter, je stuit ook op andere typen woningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (sociale) huurwoningen, die een significant gedeelte van het woningaanbod uitmaken. Daarnaast zijn er ook panden die een andere bestemming hebben, waardoor de woondiversiteit in Coevorden verder wordt vergroot.

Aantal verkochte woningen in Coevorden

In de afgelopen 12 maanden zijn er veel woningen in Coevorden in de verkoop gezet en zijn er er ook een boel transacties verricht. Het exacte aantal verkochte woningen in Coevorden is 133. Hieronder vind je de maandelijkse en jaarlijkse gegevens van het aantal aanmeldingen en het aantal transacties:

Ben je van plan jouw huis in Coevorden te verkopen?

Verkopen van een woning in Coevorden is geen gemakkelijke klus. Er zijn heel wat zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo is een accurate waardebepaling een must om niet onder de marktwaarde te verkopen. Daarnaast kun je de kansen op een succesvolle verkoop aanzienlijk vergroten door een energiezuinig energielabel aan te vragen. Vergeet niet dat je ook nog dient te kiezen voor een goede makelaar die de lokale markt goed kent en in jouw belang kan onderhandelen.

Een gestructureerde aanpak kan wonderen doen bij het verkopen van jouw huis. Een stappenplan kan echt een redder in nood zijn om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Begin met het inschakelen van professioneel advies bij de vraagprijs bepaling. Volg vervolgens een doordachte strategie om jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren, tot het onderhandelen van de beste verkoopprijs en het afronden van alle juridische documenten. Niets geeft meer rust dan weten dat je het verkoopproces vol zelfvertrouwen benadert.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het kan boeiend zijn om de ontwikkelingen in de huizenmarkt in Coevorden op de voet te volgen. De koop- en verkoopstatistieken van onroerend goed veranderen continu, en het kan handig zijn om bij te blijven met deze trends. Het is daarom belangrijk dat de informatie hierover regelmatig wordt vernieuwd, een dienst die wij op deze plek bieden. Dit actuele inzicht in de plaatselijke huizenmarkt kan je ondersteunen bij de aan- of verkoop van een woning. Het helpt om de marktsituatie te begrijpen, de prijs te bepalen en je verkoopstrategie te optimaliseren.

De meerwaarde van HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is een handige hulp bij het gehele verkoopproces van je huis. De site biedt waardevolle informatie over de financiële kant van de huisverkoop. Ook kun je met behulp van onze vergelijkingsfunctie makelaars onderling vergelijken, of direct tarieven aanvragen. Aanvullend kun je direct een gratis waardebepaling van je huis vragen bij een lokale makelaar. Dit helpt je om te bepalen of en wanneer je jouw huis wilt verkopen. Moet je huis nog een geldig energielabel hebben? Geen probleem, via deze link vraag je die snel aan bij een lokale energieadviseur. De site is ook een grote bron van adviezen voor de verkoop van je huis. Van hoe je de beste makelaar kiest tot het behalen van de hoogste verkoopprijs, alle aspecten komen aan bod. Tot slot, om het proces nog gemakkelijker te maken, hebben we een interactief stappenplan ontwikkeld, zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen