Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Maastricht

Het verkopen van je huis in Maastricht kan een uitdaging lijken door de variërende marktomstandigheden. Deze pagina biedt je handige statistieken en inzichten over de Maastrichtse woningmarkt die je helpen bij het krijgen van duidelijkheid over de vastgoedcijfers. Maak gebruik van deze informatie om de verkoop van je woning te optimaliseren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Maastricht

De gemiddelde verkoopprijs in Maastricht is in de laatste 3 maanden € 416.472 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 463.102 euro. Verschillen tussen deze prijzen kunnen aangeven of de woningmarkt een kopers- of verkopersmarkt is. Om een vollediger beeld te geven van de woningmarkt, vind je hieronder een representatieve grafiek van de prijsevolutie:

Huizenprijzen in Maastricht

Afgelopen 3 maanden

€ 191.000
€ 352.000
€ 513.000

Het werpen van een blik op de waarde per vierkante meter van onroerend goed in Maastricht kan verrassend informatief zijn. Deze waarde biedt een interessant perspectief omdat het een consistente basis voor vergelijking tussen verschillende woningen biedt. Inderdaad, de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter bedraagt € 3.692. Om deze context beter te begrijpen, laten de volgende woningmarktcijfers in de vorm van een grafiek de verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in Maastricht uit de laatste drie maanden zien:

Huizenprijzen in Maastricht per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.600
€ 3.800

Prijsontwikkeling Maastricht laatste 12 maanden

Zet je zintuigen op scherp en raak bekend met de recente vastgoedcijfers van Maastricht. Zorg dat je op de hoogte blijft van de huizenprijzen van de afgelopen 12 maanden in de stad. Als recente indicatie, de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was € 416.472. Bekijk de onderstaande grafiek voor een heldere visuele weergave:

Wat is mijn woning in Maastricht waard?

De waarde van jouw woning in Maastricht is constant in beweging. Dit komt door meerdere factoren, zoals de huidige staat van de woning, veranderingen in de lokale woningmarkt of brede economische trends. Het is daarom belangrijk om bewust te zijn van de actuele waarde van je huis.

Het is belangrijk dat je een duidelijk beeld hebt van de huidige waarde van je woning. Niet alleen geeft dit zekerheid voor jezelf, maar kan het ook belangrijk zijn bij toekomstige beslissingen zoals een verkoop of verbouwing. Voor nauwkeurig inzicht in de woningwaarde kun je een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar.

De gratis waardebepaling vindt plaats direct bij je thuis, waardoor het zeer gemakkelijk en praktisch is. De makelaar neemt alle noodzakelijke factoren in overweging en zal een grondige maar snelle beoordeling doen van ongeveer 30 minuten. Dit zal je helpen om een realistische verwachting van de waarde van je woning in Maastricht te verkrijgen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In het overzien van de huidige woningmarkt, is het belangrijk te erkennen dat de situatie sterk kan variëren van plaats tot plaats. Zo zullen de gemiddelde verkoopprijzen van woningen in gebieden rondom Maastricht niet identiek zijn aan de prijzen in Maastricht zelf.

Door ook de prijzen in deze naburige gemeenten in ogenschouw te nemen, ontstaat een meer volledig en realistisch beeld van het marktlandschap. Diverse factoren kunnen bijdragen aan deze lokale prijsverschillen, zoals bijvoorbeeld de vraag en aanbod situatie, de populariteit van een gebied of specifieke lokale omstandigheden. Kijk maar eens naar onderstaande grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Maastricht

Op HuisVerkopen.nl houden we verschillende makelaarsstatistieken bij om te bepalen welke makelaar in Maastricht het beste bij jou past. Deze statistieken variëren van de snelheid waarmee een woning verkocht wordt, tot de gemiddelde verkoopprijs die de makelaar weet te realiseren. Door naar deze cijfers te kijken, kunnen we een eerlijke en transparante vergelijking maken tussen de verschillende makelaars in Maastricht.

Moet je je woning verkopen in Maastricht? Dan wil je natuurlijk wel dat dit zo soepel mogelijk verloopt. Met een geschikte makelaar aan je zijde kan het proces een stuk zorgelozer zijn. Zo kan een makelaar die uitblinkt in het snel verkopen van een woning erg gunstig voor je zijn, of misschien is het juist belangrijk voor je dat de makelaar een hoge verkoopprijs behaalt. Kijk daarom goed naar onze makelaarsstatistieken, zodat je een makelaar kunt vinden die perfect bij je past.

Vergelijk makelaars in Maastricht Of lees meer over makelaars in Maastricht

Gemiddelde tarieven van makelaars in Maastricht

Wist je dat de gemiddelde courtage van makelaars in Maastricht 1,14%% is? Dat lijkt misschien niet veel, maar op de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Maastricht van € 416.472 euro, komt dat neer op gemiddeld € 4.748 euro. Een courtage wordt meestal verrekend bij de uiteindelijke verkoopopbrengst. Het is dus slim om op voorhand duidelijke afspraken te maken met jouw makelaar over de kosten.

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk om naast de courtage ook te letten op ervaring, de verkoopstrategie en eventuele additionele kosten. Niet elke makelaar werkt namelijk op dezelfde manier of heeft dezelfde expertise. Door verschillende makelaars goed met elkaar te vergelijken, kom je erachter welke het beste bij jouw wensen en situatie past en welke je het meeste waar voor je geld biedt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Maastricht

Ondanks dat een gedeelte van de woningen in Maastricht ter beschikking gesteld wordt voor sociale huur, is het merendeel van het huizenaanbod in Maastricht daadwerkelijk te koop. Dit betekent dat als je door de prachtige straatjes van deze historische stad wandelt, veel van de huizen die je ziet, koopwoningen zijn. Het exacte aantal koopwoningen kan op ieder moment veranderen, maar het huidige totaal kun je zien door te kijken naar de 24738.

Aantal verkochte woningen in Maastricht

In de afgelopen 12 maanden zijn er veel woningen in Maastricht op de markt gebracht (aanmeldingen) en ook verkocht (transacties). Het exacte aantal verkochte huizen betreft 819 transacties. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer gedetailleerde informatie over de huizenmarkt van Maastricht in het afgelopen jaar:

Ben je van plan jouw huis in Maastricht te verkopen?

Het verkopen van je woning in Maastricht kan uitdagingen hebben zoals het bepalen van de juiste verkoopprijs of zichtbaarheid krijgen bij geïnteresseerde kopers. Vooral als jouw woning unieke kenmerken heeft, kan het lastig zijn de juiste prijs te bepalen, en zonder professionele verkoopkanalen kan het moeilijk zijn om de woning in de schijnwerpers te zetten. Een mogelijke oplossing voor deze uitdagingen is goede makelaars inschakelen die de Maastrichtse vastgoedmarkt goed kennen en effectieve marketingstrategieën hebben.

Om deze en andere uitdagingen tot een minimum te beperken, is het handig om een duidelijk stappenplan te volgen. Dit plan helpt je bij het regelen van alles wat nodig is voor het verkopen van je woning, van het regelen van een energielabel tot het mogelijk inschakelen van een verhuisbedrijf. Door dit systematische proces te volgen, maak je het verkoopproces zo gestroomlijnd mogelijk, wat kan bijdragen aan een succesvolle en snelle verkoop.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Aan de data over de huizenmarkt in Maastricht is door ons team op Huis Verkopen buitengewoon veel zorg en aandacht besteed. We zijn erop gebrand je te voorzien van de meest actuele en betrouwbare woningcijfers. Deze informatie helpt jou om een goed gevoel te krijgen voor de huidige stand van zaken in de lokale vastgoedmarkt. Zo kun je een weloverwogen keuze maken over het juiste verkoopmoment. Actuele woningcijfers zijn hierin een onmisbaar instrument.

Voordelen van Huis Verkopen bij jouw huisverkoop

Zie jij door de bomen het bos niet meer in het regelwerk rondom huisverkoop? Dan is Huis Verkopen je steun en toeverlaat! Deze handige website staat bol van nuttige tools en diensten. Die zijn allemaal ontworpen om jouw traject naar de perfecte woningverkoop zo simpel mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan een gratis waardebepaling van je huis of een tool om makelaars te vergelijken. Zo wordt het vinden van de meest geschikte Maastrichtse makelaar een fluitje van een cent. Maar Huis Verkopen biedt nog meer. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om makelaarstarieven op te vragen, om zo te besparen op makelaarskosten. Er is zelfs een handig stappenplan dat jou precies vertelt hoe je niets over het hoofd ziet bij de verkoop. Mooier kunnen we het niet maken!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen