Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Meerssen

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de huizenmarkt in Meerssen is belangrijk, zeker als je overweegt je huis te verkopen. Actuele woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties kun je op deze pagina vinden. Met deze informatie kun je bewust beslissingen maken in een steeds veranderende markt. Je vindt hier de meest recente gegevens, bijgewerkt tot mei 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Meerssen

De gemiddelde verkoopprijs in Meerssen is in de laatste 3 maanden € 346.250 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 387.235 euro. Inzicht in deze prijzen kan je helpen bij de verkoop van je woning. Ben je van plan je huis te verkopen? Overweeg dan de huidige marktomstandigheden. Hieronder zie je een grafiek met meer informatie:

Huizenprijzen in Meerssen

Afgelopen 3 maanden

€ 134.000
€ 286.000
€ 437.000

In de komende grafiek krijg je inzicht in de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 over de afgelopen 3 maanden in Meerssen, waarmee je een gedegen beeld krijgt van de lokale woningwaarden. Hierbij is het wel van belang je te realiseren dat dit gemiddelden zijn en individuele cases kunnen variëren:

Huizenprijzen in Meerssen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 2.300
€ 3.000

Prijsontwikkeling Meerssen laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Meerssen zeker in beweging geweest. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 346.250. Hieronder tonen we de marktbewegingen in een overzichtelijke grafiek:

Wat is mijn woning in Meerssen waard?

De waarde van jouw woning in Meerssen is een fluïde begrip; het verandert constant door wisselende marktomstandigheden, zoals vraag en aanbod, en diverse economische factoren. Dat maakt het lastig om de actuele waarde van je huis precies te bepalen zonder gespecialiseerde kennis van de woningmarkt.

In deze snel veranderende markt is het verstandig om helderheid te krijgen over waar je huis momenteel voor zou kunnen gaan. Daarvoor kan een gratis waardebepaling door een professionele makelaar een passende oplossing zijn. Deze service biedt jou inzicht in de toekomstige verkoopprijs van jouw huis en kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen, zoals verkopen of verbouwen.

Een waardebepaling aan huis ter beoordeling van jouw woning is een eenvoudige manier om de waarde van jouw huis concreet te maken. Een expert bekijkt je woning ter plekke, waardoor je snel een nauwkeurige inschatting van de waarde krijgt. Het voordeel? Je moet zelf niet aan de slag met ingewikkelde prijscalculaties; laat dat maar aan de professional over.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de huizenmarkt observeert, is het belangrijk om te beseffen dat er geen sprake is van een standaardvergelijkingsmaatstaf. Huizenprijzen en woningmarktcijfers variëren aanzienlijk van plaats tot plaats. Neem bijvoorbeeld plaatsen rondom Meerssen: hun huizenprijzen kunnen heel anders zijn dan die in Meerssen zelf.

Om echt inzicht te krijgen in de huidige staat van de huizenmarkt, helpt het om niet alleen naar Meerssen te kijken, maar ook naar andere gemeenten. Door dit bredere perspectief krijg je een completer beeld van de huidige marktsituatie. De volgende grafieken laten precies dit zien:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Meerssen

In Meerssen zijn er tal van makelaars actief, elk met hun eigen prestaties en kenmerken. Het kan zijn dat de ene makelaar beduidend meer huizen heeft verkocht dan de andere, of dat er een makelaar is die jouw type huis als specialiteit heeft. Het kan ook voorkomen dat de ene makelaar meer lokale kennis heeft dan de andere, wat een belangrijke factor kan zijn bij de verkoop van je woning.

Het uitkiezen van de juiste makelaar kan voor een aanzienlijke verbetering zorgen in de verkoopervaring en verkoopresultaten van jouw woning. Niet alleen in termen van hoe snel je woning wordt verkocht, maar ook in termen van de uiteindelijke verkoopprijs. Door goed onderzoek te doen, vind je een makelaar die jou op de beste manier kan ondersteunen.

Vergelijk makelaars in Meerssen Of lees meer over makelaars in Meerssen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Meerssen

Wanneer je besluit jouw huis in Meerssen te gaan verkopen, wordt men vaak verrast door courtages die makelaars hanteren. Gemiddeld werkt een makelaar in Meerssen voor een courtage van 1,07% procent van de verkoopprijs. In werkelijke kosten, met de gemiddelde verkoopwaarde van een woning in Meerssen berekend op € 346.250, betekent dat voor jou als verkoper een gemiddelde makelaarsfactuur van € 3.705 euro.

Vergeet niet dat de beste makelaar voor jou niet per se de goedkoopste hoeft te zijn. Je moet je afvragen wat een makelaar je echt oplevert, in plaats van te kijken naar de laagste kosten. Neem een kijkje op de pagina waar je verschillende verkoopmakelaars in Meerssen kunt vergelijken. Deze service biedt je alle benodigde informatie om een weloverwogen keuze te kunnen maken die past bij jouw specifieke wensen en situatie.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Meerssen

Als je overweegt een koopwoning aan te schaffen in Meerssen, dan is het goed om te weten dat dit soort huizen gebruikt worden voor eigen bewoning of om te verhuren aan anderen. Het aantal koopwoningen in dit gebied is 2139, maar slechts een beperkt deel hiervan staat beschikbaar voor koop of huur. Dus, ook al lijkt het aanbod groot, het is een betrekkelijk klein aantal dat daadwerkelijk op de markt verschijnt.

Aantal verkochte woningen in Meerssen

In het afgelopen jaar hebben er in Meerssen verschillende verkooptransacties plaatsgevonden. Een reeks aan woningen werd op de verkoopmarkt aangemeld en een aantal daarvan is met succes verkocht. Dit wordt gedetailleerd weergegeven in de volgende grafiek, die verkopen en aanmeldingen van het afgelopen jaar helder presenteert:

Ben je van plan jouw huis in Meerssen te verkopen?

Ben je van plan je huis in Meerssen te verkopen? Dan sta je voor een belangrijke beslissing en een aardig complex proces. Gelukkig biedt deze website een handig stappenplan om je door de verschillende onderdelen van het verkoopproces te loodsen.

Onthoud altijd: de keuze voor een goede makelaar is enorm belangrijk, maar er zijn meer factoren die meespelen bij een succesvolle verkoop. Van het regelen van een energielabel tot het mogelijke inroepen van een verhuisbedrijf, iedere stap heeft zijn eigen waarde. Met ons stappenplan wordt geen enkel onderdeel overgeslagen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Met grote toewijding en een scherp oog voor detail hebben wij op Huis Verkopen de woningcijfers van Meerssen voor je bijeengebracht. Onze focus ligt op accuratesse en vooral actualiteit, aangezien de woningmarkt continu in beweging is. Vastgoedcijfers geven een duidelijk overzicht van de huidige woningprijzen en stellen je in staat om het perfecte verkoopmoment te kiezen. Blijf deze actuele cijfers zeker raadplegen gedurende je verkooptraject.

De voordelen van Huis Verkoppens

Als je plant om je woning te verkopen, dan biedt Huis Verkopen tal van gemakken. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze gratis waardebepaling of vergelijk verschillende makelaars met onze makelaarsvergelijker om zo de beste keuze voor jouw situatie te maken. Ons gedetailleerde stappenplan begeleidt je door het volledige verkoopproces, waardoor je niets over het hoofd ziet. Je kunt aanvullende diensten regelen zoals een energielabel aanvragen, verhuisdiensten inschakelen of je woning professioneel laten stylen. Al deze tools en diensten zorgen ervoor dat je je huis efficiënt en op de best mogelijke manier kunt verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen