Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Meerssen

Een goede makelaar in Meerssen vinden voor de verkoop van je woning kan lastig zijn. Gelukkig houden wij alle statistieken van makelaars nauwgezet bij, waardoor we exact weten wat de verschillen zijn tussen de makelaars in Meerssen. Dit maakt de keuze eenvoudiger en geeft je een zeker gevoel tijdens het verkoopproces van je woning.

Over makelaars in Meerssen

Als je overweegt om jouw huis in Meerssen te verkopen, veronderstellen we dat je naar een paar dingen op zoek bent in een makelaar. Je zoekt iemand die de lokale markt kent en de beste verkoopprijs voor je kan realiseren. Professionele begeleiding en transparantie in kosten zijn waarschijnlijk ook belangrijk voor je. Verder wil je dat deze persoon betrouwbaar is en jouw belangen op de eerste plaats zet. Klinkt dit nauwkeurig?

In beeld komen dan ook talloze vragen zoals: Wie is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Hoe bepaal ik wie betrouwbaar is en wie niet? Daarom is ons platform er: om je te ondersteunen in jouw zoektocht. Wij voorzien je van waardevolle informatie, relevante statistieken en we bieden je de mogelijkheid om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Alles wat je moet weten over tarieven, prestaties en reputaties van makelaars in Meerssen staat klaar om ontdekt te worden op deze pagina. Hierbij alvast een voorproefje:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.705
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.189
Besparing (gem.)
€ 970

Actueel

 • Eén van de eerste stappen in het verkoopproces van een woning zijn de kosten. De gemiddelde courtage van een makelaar in Meerssen is momenteel 1,07%. Dit percentage wordt berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.
 • Bij het verkopen van je huis is het ook belangrijk om rekening te houden met de huidige huizenprijzen. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Meerssen is op dit moment ongeveer € 2.584. Voor een gedetailleerd overzicht van de huizenprijzen in Meerssen kun je terecht op onze website.

Uitgelichte makelaars in Meerssen

Als woningverkoper heb je de luxe om uit een ruim aanbod van verschillende makelaars in Meerssen te kiezen. We bieden dan ook een gedetailleerd overzicht van diverse verkoopmakelaars in deze regio. Het is verstandig om deze makelaars onderling te vergelijken, aangezien de verkoopstrategieën, tarieven en dienstverlening per makelaar flink kunnen variëren.

Logo Tijs & Cyril Makelaardij

Tijs & Cyril Makelaardij

Tijs & Cyril Makelaardij is een full service NVM Makelaar die je van begin tot eind begeleidt in het koop- of verkoopproces. Met hun goed georganiseerde team zetten ze zich volop in voor een persoonlijke aanpak. Ze richten zich op zowel bestaande bouw als nieuwbouw met een sterke focus in de 043- en 046-regio en Zuid-Limburg. Ze streven naar een goed gevoel bij zowel koper als verkoper, door goede begeleiding en heldere informatie te bieden.

Thewissen Makelaardij

Thewissen Makelaardij, gevestigd op Proostenhof 17 in Meerssen, is een vertrouwenwekkend makelaarskantoor. Hoewel niet aangesloten bij een branchevereniging, biedt het een reeks diensten en heeft het goede beoordelingen op Funda. Thewissen Makelaardij presenteert zich als de juiste keuze voor al je onroerend goed behoeften.

Let op: Het overzicht dat je net hebt bekeken is niet exhaustief. Er zijn meer verkoopmakelaars actief in Meerssen die wellicht beter aansluiten bij jouw wensen. Wij bij Huis Verkopen betrekken alle actieve makelaars in Meerssen in onze vergelijking. Een grondige vergelijking kan leiden tot het vinden van de meest geschikte makelaar voor jou. Dat kan een makelaar zijn die niet in het bovenstaande overzicht staat.

Vergelijk makelaars in Meerssen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Meerssen?

Een verkoopmakelaar in Meerssen rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,07% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 346.250 in Meerssen komt dit neer op € 3.705 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Als je jouw huis wilt verkopen in Meerssen, dan worden de kosten vaak berekend op basis van courtage. Dit is het percentage dat de makelaar ontvangt van de verkoopprijs na de succesvolle verkoop. Het merendeel van de makelaars in Meerssen werkt volgens dit principe.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Meerssen 0,56% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 970 door eerst tarieven op te vragen. Omdat makelaarskosten op basis van courtage worden bepaald, varieert de prijs altijd aan de hand van de verkoopopbrengst van jouw huis.

Kosten van makelaars in Meerssen

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.400
€ 3.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Meerssen

Het verkopen van een woning in Meerssen brengt vaak meer kosten met zich mee dan je misschien verwacht. De meeste makelaars rekenen namelijk opstartkosten. Het gaat hierbij om kosten die de makelaar maakt voordat de woning daadwerkelijk wordt verkocht. Deze kosten zijn bedoeld om je woning onder de aandacht van potentiële kopers te brengen.

Opstartkosten kunnen bijvoorbeeld kosten zijn voor het maken van professionele foto's en plattegronden, het schrijven van een aantrekkelijke woningtekst en het plaatsen van een advertentie op diverse woningsites. Deze additionele kosten worden lang niet door alle makelaars in rekening gebracht, maar vormen wel een belangrijk onderdeel van het kostenplaatje bij de meeste makelaars in Meerssen. Zorg dus dat je goed geïnformeerd bent voordat je een makelaar kiest.

Intrekkingskosten van makelaars in Meerssen

Als je besluit om je woning vroegtijdig uit de verkoop te halen in Meerssen, dan is het goed om te weten dat veel makelaars intrekkingskosten kunnen rekenen. Dit zijn kosten die je dient te betalen als je je opdracht aan de makelaar beëindigt voordat de woning is verkocht. Dergelijke situaties kunnen voorkomen als je van gedachten verandert over de verkoop, als je besluit te switchen van makelaar, of als de woning langer dan verwacht te koop staat en je besluit de verkoop (tijdelijk) stop te zetten.

Maar wat betekent dit concreet voor jou? De precieze hoogte van deze kosten kan variëren per makelaar, maar de gemiddelde intrekkingskosten in Meerssen liggen momenteel op € 500. Het is dus verstandig hier rekening mee te houden in je verkoopplannen. Ook raden we je aan om altijd vooraf de voorwaarden goed door te nemen met je makelaar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Meerssen met een vast tarief

Er zijn ook makelaars in Meerssen die werken met een vast tarief. Het grote voordeel hiervan zit hem in de transparantie: je weet bij aanvang al precies wat de verkoop van jouw woning gaat kosten. Geen onaangename verrassingen achteraf. Het gemiddelde tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: mei 2024).

Echter, een vast tarief heeft ook nadelen. Stel je voor dat je jouw woning snel verkoopt, binnen een week bijvoorbeeld. Als de makelaar een vast tarief van bijvoorbeeld 3.000 euro hanteert, dan is dat in zo'n korte periode misschien een hoog bedrag. Bij een makelaar die met courtage werkt, zou je wellicht minder kwijt zijn geweest.

Tip: Het is slim om vooraf goed na te denken over de verkoopstrategie voor jouw woning. Als je denkt dat het mogelijk is om jouw woning snel te verkopen, dan kan een makelaar met courtage voordeliger zijn. Als je anticiperen dat de verkoop langer kan duren, dan kan een makelaar met een vast tarief uiteindelijk voordeliger uitkomen.

4 feitjes over makelaars in Meerssen

 • In Meerssen geven veel woningverkopers aan dat ze een makelaar verkiezen met aantoonbare ervaring in het lokale gebied. Daarom is het aanbevolen om een geschikte makelaar te kiezen gebaseerd op ervaring en lokale kennis.
 • Woningen in Meerssen die zonder tussenkomst van een makelaar worden verkocht, hebben vaak een lagere verkoopprijs. Gemiddeld brengt een huis zonder hulp van een makelaar zo'n €28.000 minder op.
 • De opstartkosten en annuleringsvoorwaarden variëren bij de meeste makelaars in Meerssen. Het is daarom verstandig om tarieven bij verschillende makelaars aan te vragen en deze zorgvuldig met elkaar te vergelijken.
 • De gemiddelde verkooptijd van woningen in Meerssen verschilt per makelaar. Een huis blijft gemiddeld 62 dagen in de verkoop staan.

Wat levert de beste makelaar in Meerssen op?

Het kiezen van een makelaar hangt niet enkel af van wat deze kost. Het is misschien verleidelijk om te kijken naar de goedkoopste optie, maar een kwalitatieve makelaar uit Meerssen zal naar verwachting meer winst opleveren bij de verkoop van je huis.

Maar hoe herken je nu een topmakelaar in Meerssen? Let op de volgende punten:

 • Het is gebleken uit cijfermatige analyses dat de beste makelaars in Meerssen huizen gemiddeld voor een hoger bedrag weten te verkopen dan de geschatte verkoopprijs. Dit betekent dat de beste makelaars in Meerssen jouw woning gemiddeld voor een extra bedrag van € 15.161 kunnen slijten.
 • Verder hebben we uit data ook geconstateerd dat de meest effectieve makelaars in Meerssen huizen gemiddeld 14 dagen sneller kunnen verkopen dan andere makelaars in de regio. Een snel verkoopproces kan je veel stress en onzekerheid besparen.

De beste makelaar in Meerssen vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Makelaars kunnen sterk verschillen in hun aanpak en specialisaties. Sommigen zijn uitstekend in het taxeren, anderen hebben een uitstekende verkoopstrategie of zijn zeer goed in onderhandelingen. Maar welke is de beste keuze voor jou?

De keuze van jouw makelaar speelt een grote rol bij de uiteindelijke verkoop van je woning. Het verschil kan liggen in duizenden euro's en in hoe soepel het verkoopproces verloopt. Daarom is het vergelijken van makelaars een slimme eerste stap.

Waar moet je op letten bij makelaars in Meerssen?

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden bij je zoektocht naar de perfecte makelaar in Meerssen voor de verkoop van jouw huis:

Ervaren en deskundig

Zorg dat de makelaar over voldoende ervaring en kennis beschikt. Je wilt immers dat jouw huis in goede handen is en voor de juiste prijs wordt verkocht.

Vlotte verkoop

Een snelle verkoop is vaak gewenst. Kies daarom een makelaar die een gedegen verkoopstrategie heeft. Lees hier meer over op snelle makelaar kiezen.

Tarieven

Het is essentieel om zicht te hebben op de kosten die een makelaar hanteert. Overzicht van de tarieven kun je bijvoorbeeld hier vinden.

Communicatie

Goede communicatie tussen jou en de makelaar is van groot belang. Zorg ervoor dat je een makelaar kiest waarmee het contact soepel verloopt.

Goede reviews

Onderzoek of de makelaar goede beoordelingen heeft. Deze reviews kunnen je vertellen of eerdere klanten tevreden waren over de dienstverlening.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het pittoreske Meerssen staan diverse NVM-verkoopmakelaars klaar om je bij te staan. De NVM, opgericht in 1898, staat bekend om haar jarenlange ervaring en betrouwbaarheid. Samen met VBO en VastgoedPRO vormen ze een sterke basis voor de vastgoedsector in Nederland.

Naast de NVM bieden ook VBO en VastgoedPRO makelaardij diensten aan in Meerssen. Ze brengen net als de NVM expertise en betrouwbaarheid, maar verschillen onderling in benaderingswijze. Dit geeft je de mogelijkheid om een makelaar te kiezen die het beste past bij jouw behoeftes.

Wat doet een makelaar in Meerssen?

In Meerssen staat jouw makelaar klaar om je te begeleiden tijdens de verkoop van je woning. Het is een specialist die de lokale woningmarkt goed kent en je adviseert over de juiste prijsstelling van je pand.

Naast het geven van advies is de makelaar ook verantwoordelijk voor de marketing van je woning. Hij creëert opvallende advertenties, organiseert bezichtigingen en voert de onderhandelingen met potentiële kopers.

 • Marktkennis: Een makelaar heeft inzicht in de prijzen op de woningmarkt in Meerssen.
 • Promotievoering: De makelaar verzorgt reclame voor je woning om de verkoop te stimuleren.
 • Administratieve ondersteuning: De makelaar helpt bij het opstellen van het koopcontract en andere juridische documenten.
 • Onderhandelingsvaardigheden: Jouw makelaar kan namens jou de prijsonderhandelingen voeren.
 • Begeleiding van bezichtigingen: De makelaar organiseert en begeleidt de bezichtigingen van jouw woning.

Waarom een makelaar in Meerssen inschakelen?

Overweeg je jouw huis in Meerssen te verkopen? Je wilt natuurlijk de beste prijs behalen en dit zo soepel mogelijk laten verlopen. Het inschakelen van een lokale verkoopmakelaar kan hierbij een ware uitkomst zijn. Met hun breed netwerk, uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt en ervaring met het verkoopproces, bieden zij je de optimale ondersteuning.

Marktkennis is salutair

Makelaars beschikken over uitgebreide kennis over het reilen en zeilen van de lokale woningmarkt. Ze kennen de vraagprijzen van vergelijkbare woningen, weten welke huizen snel verkopen en kunnen je advies geven over de beste verkoopstrategie.

Een verkoopmakelaar bespaart tijd

Sleuteloverdracht, papierwerk, bezichtigingen, het verkopen van een huis kan veel tijd in beslag nemen. Door een verkoopmakelaar in te schakelen, hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Zij regelen alles van A tot Z voor je.

De voordelen van netwerken

Een makelaar heeft een omvangrijk netwerk van potentiële kopers, andere makelaars en verzorgt waardevolle zichtbaarheid van jouw huis op diverse online kanalen. Dit vergroot de kans dat je huis snel en tegen een goede prijs wordt verkocht.

Professionele presentatie

Een professionele presentatie van je woning kan de verkoop bevorderen. Verkoopmakelaars hebben ervaring in het aantrekkelijk presenteren van woningen door middel van fotopresentatie, plattegronden en pakkende woningbeschrijvingen.

Makelaars in Meerssen vergelijken

De kracht van Huis Verkopen zit in de mogelijkheid om waarheidsgetrouw en overzichtelijk makelaars te vergelijken in Meerssen. Het samenbrengen van prestatiegegevens en gebruikerservaringen helpt jou de beste makelaar te kiezen.

 • Heldere vergelijking van prestaties
 • Opsporen van prijs/kwaliteit-verhouding
 • Linking naar jouw gewenste kwaliteitsmakelaar

Wanneer je op zoek bent naar een makelaar, is het van belang om de makelaar te kiezen die het beste past bij jouw specifieke situatie. Of het nu gaat om het snelle verkooptraject, of het bereiken van de maximale verkoopprijs, Huis Verkopen helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Vergelijk makelaars in Meerssen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Meerssen

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Meerssen zijn € 515. Het is raadzaam om tarieven te vergelijken voor de beste deal.

De gemiddelde courtage van makelaars in Meerssen ligt rond de 1,07%. Vergelijken kan helpen om een makelaar te vinden die binnen jouw budget valt.

Het aantal dagen dat een huis gemiddeld te koop staat in Meerssen is 62 dagen. Een goede makelaar kan deze verkoopsnelheid beïnvloeden.

Door makelaars te vergelijken kan je gemiddeld € 970 besparen. Vergelijk makelaars om de best mogelijke deal te krijgen.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Meerssen ligt op € 346.250. De exacte prijs kan variëren afhankelijk van de locatie en staat van jouw huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen