Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Groningen

Op zoek naar een betrouwbare makelaar in Groningen voor de verkoop van je woning? Het kiezen van de juiste makelaar is belangrijk en kan soms complex zijn. Kijk naar ervaring, kennis van de lokale markt en persoonlijke match om zo de ideale makelaar te vinden.

Over makelaars in Groningen

In het bruisende Groningen wordt je bij het zoeken naar een geschikte makelaar geconfronteerd met talloze opties. Geen enkele makelaar is hetzelfde, er komt dus wat speurwerk aan te pas om een goede keuze te maken. Verschillen tussen de makelaars kunnen betrekking hebben op factoren zoals de kostenstructuur of hun marketingstrategie. De ene makelaar kan bijvoorbeeld werken met een vast tarief, terwijl een andere een percentage van de verkoopprijs vraagt.

We begrijpen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken uit zoveel verschillende mogelijkheden. Daarom bieden we diverse tools aan om je te helpen bij het vergelijken van makelaars in Groningen. Zo wordt het maken van een weloverwogen keuze een stuk eenvoudiger. Duik vooral in onze informatie om een beter inzicht in de beschikbare makelaars te krijgen. Laat je meevoeren in de wereld van makelaardij en ontdek welke makelaar het beste bij jouw unieke situatie past.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.783
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.403
Besparing (gem.)
€ 1.066

Actueel

 • Het is handig om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Groningen nu 1,10% bedraagt. Deze informatie kan iets zeggen over de mogelijke kosten die je kunt oplopen als je je huis wilt verkopen in Groningen.
 • Ook is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter voor een huis in Groningen op dit moment € 3.596 is. Deze informatie en meer over de huizenprijzen in Groningen kunnen nuttig zijn bij het bepalen van je verkoopstrategie (strong>mei 2024.

Uitgelichte makelaars in Groningen

Als je jouw woning in Groningen wilt verkopen, word je geconfronteerd met een variëteit aan makelaars die klaarstaan om je te helpen. Om je keuze te vergemakkelijken, tonen we een overzicht van diverse verkoopmakelaars in deze regio. Het is verstandig om deze makelaars te vergelijken, omdat verschillende makelaars anders kunnen presteren op gebieden zoals prijs, ervaring en verkoopaanpak, en je wilt er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt voor jouw specifieke situatie.

Logo Boekholt & partners makelaardij

Boekholt & partners makelaardij

Boekholt & partners makelaardij is een gerenommeerd, NVM aangesloten makelaarskantoor in Groningen. Ze combineren het klassieke makelaarsvak met een moderne touch en bieden diensten aan als verkoop, verhuur, aankoop en financieel advies. Met elf ervaren medewerkers en een specialisatie in nieuwbouw, streven ze altijd naar het beste resultaat. Ze scoren een gemiddeld cijfer van 9,3 op Funda. Je vindt ze aan de Suikerlaan 25 in Groningen.
Logo ben-s.nl

ben-snl

Maak kennis met ben-s.nl: een hedendaags fullservice NVM makelaarskantoor dat het klassieke makelaarsvak een moderne twist geeft. Met ervaring in aankoop, verkoop, taxaties, verhuur en financieel advies, kiest je zelf je courtage en favoriete makelaar aan de Suikerlaan in Groningen. Door haar innovatieve benadering biedt ben-s.nl mogelijkheden die traditionele kanalen niet bieden. Plus, met een team van 13 aan je zij, geniet je van een alles-in-één woning ervaring.
Logo Alders Makelaars

Alders Makelaars

Alders Makelaars is een gedreven makelaarskantoor met vier vestigingen in Groningen, Veendam en Hoogezand. Met deskundige medewerkers, waaronder ervaren NVM Makelaars, taxateurs en een eigen gespecialiseerd marketingteam, staan ze garant voor optimale dienstverlening bij koop, verkoop, taxaties en financieel advies. Of je nu een woning wilt kopen, verkopen of verhuren, zij zetten zich altijd voor de volle 100% in om je droomhuis of ideale koper te vinden.
Logo Finesse Makelaars & Taxateurs

Finesse Makelaars & Taxateurs

Finesse Makelaars & Taxateurs is een full-service makelaarskantoor dat ervoor zorgt dat al jouw behoeften rond het verhuismoment worden vervuld. Met hoge kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid helpen zij je de beste keuze te maken. Sleutelwoorden zijn ervaring, kennis en onafhankelijkheid. Dit NVM-kantoor biedt onder meer financieel advies, verkoop, aankoop, taxaties en verhuurdiensten. Ze blinken vooral uit in woningstyling en woningfotografie.
Logo Hopma Makelaardij

Hopma Makelaardij

Bij Hopma Makelaardij vormt jouw woondroom het vertrekpunt. Met een energiek team staat dit kantoor, gevestigd in Groningen sinds 1932, voor een actieve aanpak in de dienstverlening bij de aan- en verkoop van woningen. Ze waarderen jouw wensen en zorgen voor duidelijkheid. Daarnaast profiteer je ook van hun lidmaatschap bij de NVM, de plaatsing van jouw woning op Funda en hun diensten voor taxaties en financieel advies.
Logo Groot Makelaars

Groot Makelaars

Bij Groot Makelaars draait alles om persoonlijke service en deskundigheid. Dit kleinschalige kantoor in Groningen helpt je met aankoop, verkoop, taxaties en financieel advies. Je bent hier geen nummer, maar ontvangt passende begeleiding bij elke stap. Daarnaast waarborgt hun aansluiting bij de NVM, VastgoedCert, NWWI en NRVT kwaliteit en betrouwbaarheid. Fun extra's: ze bieden ook woningfotografie en -styling. Met een gemiddelde beoordeling van 9.3 op Funda, ben je hier zeker aan het goede adres.
Logo Lagro | Ebens makelaars & taxateurs

Lagro | Ebens makelaars & taxateurs

Bij Lagro | Ebens makelaars & taxateurs geloven ze dat wonen meer is dan een huis alleen. Dit ten dienste van het geven van advies en begeleiding die verder gaat dan de simpele koop of verkoop van een woning. Ze bieden ondersteuning bij de aan- en verkoop, aan- en verhuur en taxatie van woningen en appartementen, waarbij jouw wensen en situatie centraal staan. Deze makelaar is een goede keuze als je op zoek bent naar persoonlijk advies bij het maken van woonbeslissingen.
Logo Lamberink Makelaars & Adviseurs

Lamberink Makelaars & Adviseurs

Lamberink Makelaars & Adviseurs zet zich meer in dan je van een makelaar mag verwachten. Met hun Verkoop-Zeker-Plan promoten ze jouw huis intensief, bereiken ze een brede markt en zorgen ze voor een goede match tussen vraag en aanbod. Daarnaast bieden ze extra zekerheid en besteden ze veel tijd aan het beste resultaat. Bovendien krijg je aantrekkelijke kortingen als je meerdere diensten afneemt. Lamberink Makelaars & Adviseurs, een familiebedrijf met 10 vestigingen, streeft naar uitmuntende dienstverlening.

Let op: Bovenstaande lijst geeft slechts een selectie van verkoopmakelaars in Groningen weer. Mogelijk staat die perfecte makelaar voor jou er nog niet tussen. Geen zorgen. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in en rondom Groningen mee in onze vergelijking. Vind de ideale match door te vergelijken!

Vergelijk makelaars in Groningen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Groningen?

De courtage van een makelaar is, kort gezegd, een soort beloningsstructuur die de makelaar stimuleert om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe hoger de courtage voor de makelaar. Daarom zal je makelaar altijd streven naar een verkoopprijs die zo gunstig mogelijk is.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Groningen 0,62% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.066 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is waardevol om je te realiseren dat het vergelijken van makelaars je niets kost en dat je tot niets verplicht bent. Het kan je alleen maar geld besparen.

Kosten van makelaars in Groningen

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.500
€ 3.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Groningen

Als je van plan bent om je woning in Groningen te verkopen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijke kosten die hierbij komen kijken. De meeste makelaars in Groningen rekenen opstartkosten. Dit zijn kosten die je moet betalen voordat de makelaar daadwerkelijk begint met de verkoop van jouw huis. Denk hierbij aan kosten voor foto's, het maken van plattegronden, het schrijven van verkoopteksten en het publiceren van jouw woning op huizensites en Funda.

Opstartkosten kunnen nogal variëren tussen verschillende makelaars. Echter, je kunt verwachten dat deze kosten gemiddeld liggen tussen € 400 en € 700. Het is goed om bij een aantal makelaars te informeren naar hun opstartkosten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Het kan namelijk een behoorlijk verschil maken in de totale kosten van de verkoop van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Groningen

In de stad Groningen, net als in veel andere steden, hanteren makelaars wat bekend staat als intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je potentieel kunt tegenkomen als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit kan zijn omdat je van gedachten bent veranderd, omdat je een betere aanbieding hebt gekregen of simpelweg omdat de omstandigheden zijn veranderd. Wat de reden ook is, deze kosten zijn bedoeld om de tijd en moeite van de makelaar te dekken die reeds in de verkoop van jouw woning is geïnvesteerd.

Om even een idee te geven van wat dit ongeveer inhoudt: in vele gevallen hebben deze kosten een vaste prijs en deze is gemiddeld € 500. Het is echter niet ongewoon dat makelaars deze kosten baseren op een percentage van de aanvankelijk overeengekomen verkoopprijs van je woning. Intrekkingskosten zijn dus een factor om rekening mee te houden, zeker wanneer je niet volledig zeker bent van je verkoopplannen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Groningen met een vast tarief

Naast de gebruikelijke makelaars die met een courtage werken, bestaan er ook makelaars met een vast tarief. Een courtage is een percentage van de verkoopprijs die je betaalt aan de makelaar. In tegenstelling tot de courtage kost een makelaar met een vast tarief je slechts een eenmalig bedrag. Dus ongeacht de verkoopprijs van jouw woning, betaal je hetzelfde bedrag. Makelaars in Groningen die werken met een vast tarief hanteren gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: mei 2024).

Een makelaar met vast tarief heeft een aantal voordelen en nadelen. Een duidelijk voordeel is de duidelijkheid: je weet van tevoren exact wat je betaalt. Daarnaast kan een vast tarief voordeliger uitpakken bij hogere verkoopprijzen, omdat je dan niet een bepaald percentage verkoopprijs hoeft af te dragen. Een potentieel nadeel is dat een makelaar mogelijk minder gemotiveerd zou kunnen zijn om een hogere verkoopprijs te behalen, omdat dit zijn of haar inkomsten niet verhoogt.

Tip: Jij wilt natuurlijk de makelaar vinden die het beste bij jouw woning en situatie past. Daarom kan het een goed idee zijn om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Door te kijken naar de services die ze aanbieden, hun tarieven en hun ervaring, kun je een weloverwogen beslissing maken voor de verkoop van jouw woning.

4 feitjes over makelaars in Groningen

 • Het loont om de tarieven en voorwaarden van verschillende makelaars in Groningen grondig naast elkaar te leggen. De opstartkosten en voorwaarden kunnen namelijk flink variëren.
 • De tijd waarin een makelaar in Groningen je woning weet te verkopen, verschilt ook. Gemiddeld duurt dit 37 dagen.
 • Door met een makelaar de verkoop van je huis in Groningen te regelen, kun je de winstgevendheid met maar liefst 13% verhogen, vergeleken met zelf doen.
 • 87% van de Groningse verkopers kiest liever voor een traditionele makelaar die alles regelt, dan voor een online makelaar die enkel de online plaatsing verzorgt.

Wat levert de beste makelaar in Groningen op?

Niet alle makelaars in Groningen leveren dezelfde resultaten. De expertises en prestaties variëren aanzienlijk. Een vakbekwame makelaar kan een groot verschil maken, zowel in de snelheid van de verkoop als in de uiteindelijke verkoopprijs. Neem bijvoorbeeld een makelaar die zijn klanten helpt hun woningen binnen een week te verkopen, terwijl anderen er gemiddeld drie weken over doen.

Laten we eens kijken hoe we de meest effectieve makelaars in Groningen kunnen identificeren:

 • Volgens onze database blijkt dat de meest effectieve makelaars in Groningen woningen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Deze efficiëntie kan worden toegeschreven aan hun uitstekende verkoopstrategieën en grondige kennis van de lokale markt.

 • Ongeacht het onderzoek blijkt eveneens dat de topmakelaars in Groningen woningen verkopen voor een prijs die gemiddeld € 10.255 hoger is dan die van hun concullega's. Men kan dus met recht concluderen dat een goede makelaar zijn of haar verdienste meer dan waar maakt.

De beste makelaar in Groningen vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Groningen? Het antwoord ligt dichterbij dan je denkt. De topmakelaar is namelijk degene die perfect aansluit bij jouw woonwensen, specifieke situatie en bovenal, je huis zelf.

Middels ons vergelijkingsformulier kan je eenvoudig de makelaars in Groningen vergelijken. Zo vind je snel de beste makelaar die overeenkomt met jouw woning, persoonlijke situatie en voorkeuren. Voer je gegevens in en kom meteen in contact met de meest geschikte makelaars!

Waar moet je op letten bij makelaars in Groningen?

Als je jouw huis in Groningen wilt verkopen, zijn er diverse aspecten waarop je bij het kiezen van een makelaar kunt letten:

Eerste kennismaking en gevoel

Het is belangrijk dat je een goede band voelt met de makelaar. Tijdens de eerste kennismaking merk je vaak al snel of er sprake is van wederzijds vertrouwen.

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met goede kennis van de Groningse huizenmarkt kan je huis beter in de markt zetten en een goede verkoopprijs realiseren.

Diensten en voorwaarden

Bekijk attent wat de diensten en voorwaarden van de makelaar zijn. Verzorgen ze bijvoorbeeld professionele foto's of moet je deze zelf aanleveren?

Kosten en courtage

De prijs van een makelaar kan sterk uiteenlopen, net als de courtage die ze bij verkoop van je huis in rekening brengen. Vergelijk daarom altijd verschillende makelaars via dit vergelijkingsformulier.

Resultaten uit het verleden

Bekijk referenties en resultaten van de makelaar in het verleden. Een succesvolle verkoopgeschiedenis kan een indicatie zijn van hun toekomstige prestaties.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Groningen zijn er diverse NVM-makelaars actief. Een NVM-makelaar voorziet je van deskundig advies bij het kopen en verkopen van een woning. Een groot pluspunt is de betrouwbaarheid: je weet dat je te maken hebt met een erkende expert in het vakgebied.

Natuurlijk zijn er ook makelaars die zijn aangesloten bij de VBO en VastgoedPRO. Wat deze makelaars onderscheidt, is dat ze regelmatig bijscholing krijgen om te blijven voldoen aan de laatste normen en ontwikkelingen binnen de industry. Echter, zonder aansluiting bij een branchevereniging missen makelaars een belangrijke kwaliteitswaarborg die jouw belangen kan beschermen.

Wat doet een makelaar in Groningen?

Een makelaar in Groningen kan je echt steunen tijdens het verkoopproces van je woning. Het is een specialist op het gebied van onroerend goed in de stad en kan je adviseren over de beste verkoopstrategieën.

Een full-service makelaar biedt een compleet pakket aan diensten aan, om het verkoopproces van je huis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ze hebben diepgaande kennis van de lokale vastgoedmarkt en kunnen je helpen om elk facet van de verkoop succesvol te beheren.

 • Waardering van je woning
 • Strategie ontwikkeling voor de verkoop
 • Marketing en advertenties van de woning
 • Voeren van onderhandelingen met potentiële kopers
 • Afronden verkoopproces met notaris

Waarom een makelaar in Groningen inschakelen?

Een topmakelaar in Groningen kan een belangrijke rol spelen in het versnellen van een huisverkoop en het behalen van de maximale verkoopprijs. De huizenmarkt is dynamisch, en het werk van de makelaar is om een strategie te formuleren die de unieke sterke punten van jouw huis benut, het op de best mogelijke manier presenteert en het op de juiste manier aan de juiste mensen op de markt brengt.

Strategie voor optimale prijs

De makelaar helpt bij het bepalen van de optimale verkoopprijs. Dit is de prijs die recht doet aan de kwaliteit en unieke kenmerken van je huis, maar die ook rekening houdt met de huidige vraag en aanbod op de markt. Het vinden van de juiste balans is hierbij belangrijk, om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers.

Presentatie van je woning

Een belangrijk onderdeel van het verkoopproces is de presentatie van je woning. De makelaar adviseert over hoe je dit het beste kan aanpakken. Zij kunnen suggesties geven voor kleine aanpassingen die je woning er optimaal uit laten zien en de interesse van potentiële kopers aanwakkeren.

Marketing en promotie

Daarnaast houdt een makelaar zich bezig met de marketing en promotie. Dit betekent dat jouw woning wordt geadverteerd op relevante platforms en dat de makelaar zorgt voor de juiste belichting van je vastgoed in de media om een breed publiek te bereiken.

Onderhandelingen en afhandeling

Tenslotte zal de makelaar de onderhandelingen voeren en de juridische documentatie regelen om een snelle en vlotte verkoop te bevorderen. Dit neemt veel stress weg en zorgt ervoor dat je je voornamelijk kunt richten op je toekomstplannen.

Informatie over Groningen

Groningen is een bruisende stad in het noorden van Nederland, bekend om zijn rijke historie en levendige sfeer. Oude en nieuwe architectuur gaan er hand in hand, wat de stad een unieke uitstraling geeft.

In Groningen vinden vele culturele en academische activiteiten plaats. De aanwezigheid van de Rijksuniversiteit Groningen maakt het een ware studentenstad, vol jonge energie en innovatie.

Als bewoner geniet je niet alleen van de stadse dynamiek, maar ook van de nabije natuur. In de provincie Groningen beschik je namelijk over diverse natuurparken die je rust en ontspanning bieden.

Weetje: De woningmarkt in Groningen heeft zich sterk ontwikkeld. De gemiddelde huizenprijzen zijn inderdaad gestegen naar € 343.915 (update: mei 2024). Je kunt meer informatie over de huizenprijzen vinden op onze website.

Makelaars in Groningen vergelijken

Door makelaars in Groningen te vergelijken, krijg je inzicht in diverse aspecten. Bij Huis Verkopen ben je verzekerd van een grondige, objectieve vergelijking, wat leidt tot bevredigende voordelen.

 • Ontdekken van prijzen en kwaliteit
 • Inzicht krijgen in verkoopcapaciteiten
 • Besparen op makelaarskosten
 • Garantie van ervaren en succesvolle makelaars

Met Huis Verkopen weet je zeker dat je gelinkt wordt aan de makelaar die optimaal aansluit bij jouw situatie en wensen. Het is vrijblijvend, gemakkelijk en gratis. Naar aanleiding van jouw gegevens ontvang je advies, specifiek op jouw huis en behoeften toegespitst.

Vergelijk makelaars in Groningen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Groningen

Je kunt makelaars vergelijken op basis van kosten, verkoopsnelheid en beoordelingen. Om dit makkelijker te maken, biedt Huis Verkopen een handige tool om makelaars in Groningen te vergelijken.

De gemiddelde makelaarskosten in Groningen zijn € 3.783. Dit kan variëren per makelaar, dus het is verstandig om de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Je kunt de waarde van jouw huis laten bepalen door een makelaar. Voor een accurate en gratis waardeschatting kun je een waardebepaling aanvragen op onze website.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Groningen is 37 dagen.

Door makelaars in Groningen te vergelijken kun je gemiddeld € 1.066 besparen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen