Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Breda

Zoek je een goede makelaar voor de verkoop van je woning in Breda? Op deze pagina vind je op een overzichtelijke wijze alle informatie die je nodig hebt bij je keuze. Denk aan de juiste kennis, lokale marktervaring en passende verkoopstrategieën.

Over makelaars in Breda

Als je van plan bent je woning in Breda te verkopen, kan de gekozen makelaar een aanzienlijke invloed hebben op het resultaat. De verkoopwaarde, de tijd die nodig is om te verkopen en het algemene verkoopproces worden grotendeels beïnvloed door de professionaliteit, ervaring en vaardigheden van de makelaar. Daarom is het van groot belang een makelaar te vinden die zijn of haar sporen in de Bredase vastgoedmarkt heeft verdiend.

We hebben zeer uitgebreide informatie over de prestaties van verschillende makelaars in Breda. Door nauwkeurig alles bij te houden en te analyseren, zijn we tot een gedegen conclusie gekomen over welke makelaars het best presteren op verschillende gebieden. Ben je benieuwd naar de details? Alle informatie die je nodig zou kunnen hebben over de makelaars in Breda is te vinden op deze pagina.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.255
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.451
Besparing (gem.)
€ 1.674

Actueel

 • Het is goed om te weten dat de courtages van makelaars in Breda liggen rond de 1,13%. Dit is het percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt als vergoeding.
 • De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Breda is momenteel € 465.073 euro. Dit maakt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter € 4.347 euro. Meer informatie over de huizenprijzen in Breda kun je vinden op onze website.
 • De tarieven van makelaars in Breda variëren. Het kan daarom zinvol zijn om deze tarieven te vergelijken. Op dit moment liggen de gemiddelde kosten voor de inzet van een makelaar rond de € 5.255 euro.

Uitgelichte makelaars in Breda

In Breda zijn er talrijke makelaars beschikbaar die je kunnen ondersteunen met de verkoop van jouw woning. Natuurlijk wil je geen snelle beslissing nemen en zomaar het eerste vastgoedkantoor kiezen dat je tegenkomt. Daarom is het verstandig om Bredase makelaars eerst grondig met elkaar te vergelijken, rekening houdend met enkele belangrijke factoren zoals hun deskundigheid, prijs, service en reputatie in de markt.

Logo Arsibel Makelaardij

Arsibel Makelaardij

Arsibel Makelaardij is een betrokken makelaar in Breda met ervaring en expertise op alle vlakken van de woningmarkt. Met zijn team van zeven professionals, zorgt Arsibel voor een succesvolle en soepele verkoop van jouw woning. De makelaar draagt zorg voor alle aspecten van het verkoopproces, van prijsbepaling tot onderhandelingen. Arsibel is lid van de branchevereniging NVM en draagt diverse certificaten, waaronder VastgoedCert, NWWI en NRVT. Dit maakt ze geschikt voor zowel verkoop als aankopen en taxaties.
Logo Bink & Partners Makelaardij

Bink & Partners Makelaardij

Bij Bink & Partners Makelaardij geniet je van persoonlijke aandacht en uitgebreide begeleiding. Met een specialisatie in levensloopbestendig wonen, krijgt jouw specifieke woonsituatie alle tijd en focus die nodig is. Deze NVM-makelaar biedt diensten zoals verkoop, aankoop en taxaties en beschikt over certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT. Ondanks dat je er enkel in het Nederlands terecht kunt, is Bink & Partners Makelaardij een goede keuze voor een persoonlijke en bevredigende ervaring.
Logo Bastiaansen van den Bemd Makelaars & Taxateurs

Bastiaansen van den Bemd Makelaars & Taxateurs

Bastiaansen van den Bemd Makelaars & Taxateurs is een betrokken en ervaren makelaarskantoor. Hun persoonlijke en vernieuwende aanpak helpt je bij het kopen, verkopen of taxeren van een woning. Daarbij richten ze zich op het beste resultaat voor jou. Met specialismen zoals nieuwbouw, woningfotografie en woningstyling, en als lid van branchevereniging NVM, bieden ze je de zekerheid van kwaliteit en kennis. De ideale makelaar voor wie een huis in Breda en omstreken zoekt.
Logo Charles Nagelkerke Makelaardij

Charles Nagelkerke Makelaardij

Charles Nagelkerke Makelaardij is een actief en betrokken kantoor dat je kan helpen met de verkoop, aankoop en taxatie van jouw woning. Met meer dan 15 jaar ervaring in Breda, blinkt de makelaardij uit in persoonlijk en professioneel advies. Dankzij hun unieke verkoopstrategie, zijn ze één van de snelst verkopende makelaars in de omgeving. Met een gemiddelde klantbeoordeling van een 9,3, zet dit kantoor zich in voor kwaliteit en tevredenheid.
Logo DietvorstBorman Makelaars

DietvorstBorman Makelaars

DietvorstBorman Makelaars combineert een creatieve, deskundige benadering met jarenlange ervaring om een persoonlijke, betrokken service te bieden. Naast huisverkoop en -aankoop, bieden ze professionele woningtaxaties en deskundig advies over de regionale woningmarkt. Speciale expertise ligt in woningfotografie, woningstyling en monumenten. Met een team van zes medewerkers zijn ze gevestigd in Breda. Kies voor het gevoel van thuis bij DietvorstBorman Makelaars.
Logo Egan Makelaardij B.V.

Egan Makelaardij BV

Egan Makelaardij is een gepassioneerde en gedreven makelaar die jou begeleidt bij verkoop, verhuur, taxaties, aankoop en aanhuur. Ze gaan verder dan wat er mogelijk is om de beste resultaten te behalen. Hun adviezen zijn persoonlijk en eenvoudig te begrijpen, waardoor je gedegen beslissingen kunt nemen. Ze bouwen duurzame relaties op gebaseerd op eerlijkheid. Met Egan Makelaardij, gevestigd op Kromme Slagen 14, Breda, verlies je je niet in de woningmarkt, maar vind je juist de weg.
Logo ERA Content+ Makelaars met meerwaarde

ERA Content+ Makelaars met meerwaarde

Ga je een huis kopen of verkopen? Kies dan voor ERA Content+ Makelaars. Hierbij staat je woonwens centraal. Dit makelaarskantoor helpt je met concrete acties bij het verkopen van je huis, helpt bij het kopen van een nieuwe woning en denkt mee over tijdelijke huisvesting of een huurwoning. Met deskundige kennis van de lokale woningmarkt, gepersonaliseerde service en specialiteiten in expat makelaardij, woningstyling en woningfotografie, staan ze altijd voor je klaar.
Logo EHP Makelaardij

EHP Makelaardij

EHP Makelaardij, met 20 jaar ervaring, biedt inzet, flexibiliteit en persoonlijke aandacht. Onder leiding van een beëdigde makelaar en taxateur, bieden ze een scala aan diensten zoals verkoop, taxaties, aankoop, verhuur en financieel advies. Ze zijn lid van de NVM en hebben certificaten van VastgoedCert en NRVT. Naast Nederlands, kun je ook in het Engels communiceren. Met slechts twee medewerkers staat persoonlijk contact hoog in het vaandel.

Let op: Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Breda dan degenen die je zojuist hebt gezien. De meest geschikte makelaar voor jou staat mogelijk niet in het bovenstaande overzicht. Daarom is het belangrijk om alle makelaars in Breda te vergelijken bij Huis Verkopen, waar we ieders mogelijkheden en offertes meenemen. Zo vind je de makelaar die het beste past bij jouw situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Breda Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Breda?

Een verkoopmakelaar in Breda rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 465.073 in Breda komt dit neer op € 5.255 aan makelaarskosten (update juli 2024).

De meeste makelaars werken met het bovenstaande courtage systeem, waarbij het gebaseerd is op een percentage van de verkoopprijs. Enkele makelaars kiezen echter voor een vaste prijs. Dit kan voordelig zijn als jouw woning bovengemiddeld duur is.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Breda 0,72% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.674 door eerst tarieven op te vragen. Door de kostentarieven van verschillende makelaars te vergelijken, kun je mogelijk besparen op de uiteindelijke verkoopkosten van jouw huis.

Kosten van makelaars in Breda

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.300
€ 5.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Breda

Ben je van plan je huis in Breda te verkopen? Dan kom je waarschijnlijk in aanraking met opstartkosten. De meeste makelaars in Breda vragen deze extra kosten bij de start van de woningverkoop. Opstartkosten zijn onder andere kosten voor fotografie, plattegronden, plaatsing op funda, administratie en soms ook voor de waardebepaling van jouw woning.

Opstartkosten kunnen per makelaar verschillen, maar gemiddeld zijn deze kosten voor de verkoop van een woning in Breda € 515. Wil je een duidelijk beeld krijgen van de tarieven van makelaars in Breda, inclusief de (mogelijke) opstartkosten? Vergeet dan niet de tarieven op te vragen. Dit is gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend te doen.

Intrekkingskosten van makelaars in Breda

Wanneer je beslist om jouw huis te verkopen via een makelaar in Breda, zou er een term in het contract kunnen staan die je misschien niet bekend is: intrekkingskosten. Dit zijn kosten die je moet betalen als je besluit je huis voortijdig uit de verkoop te halen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je je bedenkt over de verkoop, een betere prijs van iemand anders krijgt, of een andere reden hebt om het contract te willen beëindigen.

Intrekkingskosten kunnen dus aanzienlijk zijn, zeker als je ze niet had verwacht. Het is een soort vergoeding voor het werk dat jouw makelaar al heeft verricht, zelfs als je huis nog niet is verkocht. Voorbeelden van dit werk kunnen zijn: het maken van foto's, het opstellen van een lijst van kenmerken van jouw huis, het adverteren van je pand en het coördineren van de bezichtigingen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Breda met een vast tarief

Ook in Breda vind je makelaars die werken met een vast tarief. Dit brengt als voordeel met zich mee dat je van tevoren precies weet wat de kosten zijn. Er zijn geen onverwachte verrassingen. Het gemiddelde vaste tarief van makelaars in Breda is € 3.250 (update: juli 2024).

Een vast tarief kan echter ook een nadeel inhouden. Stel dat je een huis hebt met een vraagprijs van 300.000 euro en een makelaar berekent een courtage van 1,5%, dan betaal je 4.500 euro. Kies je echter voor een makelaar met een vast gemiddeld tarief van onder de 4.500 euro, dan ben je direct voordeliger uit. Echter, is je woning minder waard dan de genoemde 300.000 euro, dan kun je beter kiezen voor een makelaar die werkt met courtage.

Tip: Denk goed na over de waarde van je woning en vergelijk de verschillende tarieven van makelaars in Breda. Zo zorg je ervoor dat je niet meer betaalt dan nodig is. Houd ook rekening met de kwaliteit van de diensten die makelaars aanbieden. Een beperkte besparing op het tarief mag nooit ten koste gaan van een goede service en efficiënte verkoop van je woning.

4 feitjes over makelaars in Breda

 • De voorwaarden en kosten bij het opstarten van de verkoop van jouw huis kunnen aanzienlijk variëren tussen makelaars in Breda. Het is raadzaam om deze tarieven te vergelijken alvorens een beslissing te maken.
 • Makelaars in Breda verschillen ook als het gaat om de snelheid van de verkoop. Gemiddeld is een woning in Breda 44 dagen op de markt voor het wordt verkocht.
 • In Breda zien we dat de verkoop van een huis, met de support van een makelaar, een rendement kan opleveren tot 15% meer dan bij een verkoop zonder makelaar.
 • Verkopers in Breda lijken overduidelijk een voorkeur te hebben voor traditionele makelaars. Maar liefst 86% kiest ervoor om de volledige verkoop door hen te laten regelen, in plaats van gebruik te maken van een online makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Breda op?

Er is een breed scala aan makelaars die actief zijn in Breda, en hun prestaties variëren behoorlijk. Die variatie kan een enorm verschil maken voor hoe jouw verkoopervaring verloopt. Overweeg bijvoorbeeld een scenario waarin er snel gehandeld moet worden; de kwaliteit van jouw makelaar kan dan het verschil maken tussen een snelle en efficiënte verkoop, versus een proces dat maanden kan aanslepen.

Dit zijn de kenmerken die de beste makelaars in Breda onderscheiden:

 • € 14.050 - dat is de gemiddelde meerprijs die de topmakelaars in Breda weten te realiseren bij de verkoop van woningen, in vergelijking met hun lokale collega's.
 • De snelste makelaars in Breda weten huizen gemiddeld 13 dagen sneller te verkopen dan hun collega's. Dit komt meestal doordat deze makelaars bijzonder toegewijd zijn en zich proactief inzetten om de beste verkoopresultaten te boeken voor hun klanten.

De beste makelaar in Breda vinden

Wat maakt een makelaar de beste makelaar in Breda? Het antwoord is eenvoudig: het is de makelaar die het beste aansluit bij jouw specifieke woning en persoonlijke situatie. Wat écht telt, is een perfecte match tussen jouw wensen en de vaardigheden van de makelaar.

Om je te helpen bij het vinden van de perfecte match, bieden we een handig vergelijkingsformulier. Aan de hand van je adres, situatie en voorkeuren zetten we de meest geschikte makelaars voor je op een rij. Dit stelt je in staat om een overwogen keuze te maken voor een makelaar die écht bij jou past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Breda?

Bij het kiezen van een ideale makelaar in Breda voor de verkoop van je huis zijn er diverse aandachtspunten:

Verkoopprestaties

De verkoopprestaties van een makelaar zeggen veel over de kwaliteit van hun dienstverlening. Controleer daarom altijd hoe succesvol de makelaar is in het verkopen van huizen in Breda.

Ervaring in Breda

De ervaring van de makelaar in de Breda is een belangrijk criterium. Een makelaar die bekend is met deze omgeving zal waarschijnlijk beter in staat zijn je te helpen bij de verkoop.

Communicatie en service

Goede communicatie en service zijn essentieel in het proces van huisverkoop. Neem een makelaar die altijd bereikbaar is en die aandacht heeft voor jouw specifieke situatie en wensen.

Tarieven

Makelaars hanteren verschillende tarieven voor hun dienstverlening. Het kan lonend zijn om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Hiervoor kun je terecht op deze pagina.

Persoonlijke klik

Naast de bovengenoemde technische punten, is het belangrijk dat je een goede persoonlijke klik hebt met de makelaar. Je moet je comfortabel voelen bij de makelaar die je kiest om je huis te verkopen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Vind je het van belang dat de verkoop van je huis op een correcte en efficiënte manier verloopt? Hoogstwaarschijnlijk zal je antwoord ja zijn. Immers, je wilt je woning in Breda onder de beste omstandigheden te koop zetten. Hier komt een makelaar om de hoek kijken. De keuze voor een makelaar kan dan ook een behoorlijk verschil maken in het verkoopproces.

Een NVM-makelaar kan hierbij een grote hulp zijn, maar ook VBO en VastgoedPRO makelaars kunnen je uitstekend van dienst zijn. Wat maakt een NVM-makelaar dan zo bijzonder? Allereerst hebben ze toegang tot een breed netwerk en een groot platform waardoor het bereik van je woning vergroot wordt. Daarnaast zijn ze goed op de hoogte van de lokale huizenmarkt van Breda, zodat ze een realistische verkoopprijs kunnen vaststellen. Ze onderhandelen bovendien namens jou met potentiële kopers, wat jou op zijn beurt weer veel tijd en stress kan besparen.

Wat doet een makelaar in Breda?

Een makelaar in Breda helpt je bij het verkopen van je woning. Vanaf het begin tot het einde, zijn ze betrokken bij het hele proces. Het is hun taak om de optimale verkoopprijs voor je woning te bepalen en potentiële kopers te vinden.

Hun diepgaande kennis van de lokale huizenmarkt in Breda is hierbij een grote meerwaarde. Ze gebruiken hun netwerk en expertise om de juiste strategie te kiezen voor de verkoop van je huis en om te onderhandelen met de kopers.

 • Zorgt voor de juiste prijsbepaling van je woning
 • Biedt advies voor een effectieve marketingstrategie
 • Neemt de bezichtigingen en onderhandelingen uit handen
 • Verzekert een succesvolle afhandeling van het verkoopproces
 • Maakt gebruik van hun lokale kennis en netwerk

Waarom een makelaar in Breda inschakelen?

Een goede makelaar in Breda kan een groot verschil maken voor de snelheid en de prijs waartegen je jouw woning verkoopt. Hij of zij beschikt over uitgebreide kennis van de lokale huizenmarkt, professionele verkoopstrategieën en een omvangrijk netwerk. Ze verwerken deze factoren op zodanige wijze dat ze volledig aansluiten bij jouw individuele situatie en wensen. Het is een partner die je op weg helpt naar een succesvolle en efficiënte verkoop van je huis.

Kennis van de lokale markt

Een deskundige makelaar in Breda heeft een grondige kennis van de lokale huizenmarkt. Hij herkent trends, weet wat kopers zoeken en begrijpt de competitieve aard van de markt. Deze informatie helpt hem om jou advies te geven over de optimale verkoopprijs en de juiste timing voor de verkoop.

Doeltreffende verkoopstrategieën

Goede makelaars hebben doeltreffende verkoopstrategieën die passen bij jouw huis en jouw situatie. Ze stellen een marketingplan op dat jouw woning op de best mogelijke manier presenteert, of het nu gaat om professionele foto's, woningstaging, open huizen of online advertenties.

Een omvangrijk netwerk

Een lokale makelaar heeft een omvangrijk netwerk van potentiële kopers, andere makelaars en vakmensen. Dit helpt om jouw woning onder de aandacht te brengen van een breed publiek en om eventuele reparaties of verbeteringen snel en tegen redelijke kosten te laten uitvoeren.

Aandacht voor jouw wensen

Wat het meest telt, is dat een goede makelaar zorgvuldig luistert naar wat jij wilt. Of je nu snel wilt verkopen of de maximale prijs wilt behalen, hij zal jouw wensen als uitgangspunt nemen in het verkoopproces. Hierdoor bereik je de meest bevredigende resultaten.

Informatie over Breda

Breda is een oude vestingstad in het westen van Noord-Brabant. De stad staat bekend om haar rijke geschiedenis en architectuur, met opmerkelijke gebouwen zoals de Grote Kerk en het Kasteel van Breda.

In de zestiende en zeventiende eeuw was Breda een centrum van cultuur, handel en politiek. Vandaag de dag is de stad nog steeds een belangrijke knooppunt voor toerisme, onderwijs en bedrijvigheid.

Breda is een levendige stad met een mix van modern en traditioneel. De stad biedt een breed scala aan winkel-, eet- en uitgaansgelegenheden, terwijl de vele parken en beschermde natuurgebieden de stadsbewoners dicht bij de natuur houden.

Weetje: In de loop der jaren zijn de gemiddelde huizenprijzen in Breda gestegen tot een gemiddeld bedrag van € 465.073 (update: juli 2024)

Makelaars in Breda vergelijken

Er bestaan vele makelaars in Breda, maar hoe vind je de juiste voor jouw situatie en woning? Gelukkig maakt Huis Verkopen het vergelijken van alle opties in Breda gemakkelijk.

 • Gratis waardebepaling door de makelaars
 • Krijg een realistische beeld van de verkoopprijs
 • Ontvang waardevol en gratis verkoopadvies
 • Vind de makelaar met optimale verkoopkans

Elke dag helpen we meer dan honderd mensen het vergelijken van makelaars. Je vult jouw voorkeuren en adres in, wij koppelen je aan de Bredase makelaars die het beste bij jou passen. Zo krijg je een helder beeld van jouw mogelijkheden, en kun je de makelaar kiezen met het meest overtuigende verkoopvoorstel.

Vergelijk makelaars in Breda Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Breda

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Breda zijn € 515. Houd er rekening mee dat deze kosten per makelaar kunnen variëren.

Je kunt via onze website gemakkelijk een goede makelaar vinden. Vergelijk verschillende makelaars op basis van hun tarieven, ervaring en klantbeoordelingen.

De gemiddelde makelaarskosten in Breda zijn € 5.255. Deze kosten variëren echter per makelaar, dus het is aan te raden om offertes te vergelijken.

Gemiddeld duurt het 44 dagen om een woning in Breda te verkopen. Dit hangt af van verschillende factoren zoals de woningmarkt en de vraagprijs.

Door makelaars te vergelijken via Huis Verkopen, kun je gemiddeld € 1.674 besparen op makelaarskosten in Breda.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen