Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Etten-Leur

Zoek je een betrouwbare verkoopmakelaar in Etten-Leur voor je huis? Op deze pagina vind je alle nodige informatie en statistieken die je helpen in je keuze. Maak kennis met hun werkwijzen, lees beoordelingen en vergelijk tarieven voor een weloverwogen beslissing.

Over makelaars in Etten-Leur

Je overweegt om je woning in Etten-Leur te verkopen. Het vinden van een passende makelaar kan je daarbij enorm helpen. Niet alleen is het zoeken van een makelaar vaak tijdrovend, ook wil je iemand die betrouwbaar is, die jouw belangen behartigt en die de lokale markt door en door kent. Natuurlijk verwacht je ook dat deze makelaar de beste prijs vangt voor jouw woning en dat het verkoopproces soepel en naar tevredenheid verloopt.

Om je te helpen in jouw zoektocht naar de perfecte verkoopmakelaar in Etten-Leur, biedt ons platform uitkomst. Wij verzamelen informatie, maken het mogelijk om makelaars met elkaar te vergelijken op basis van hun prestaties en geven bovendien actuele en accurate statistieken. Hierdoor wordt het kiezen van de maatwerkmakelaar, die volledig bij jouw specifieke situatie past, een eenvoudige taak. Wil je meer weten over tarieven, resultaten en mogelijkheden van de verschillende makelaars in Etten-Leur? Ontdek dan wat er allemaal mogelijk is en wat je kunt verwachten van jouw toekomstige makelaar op de volgende pagina:

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.031
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.835
Besparing (gem.)
€ 1.213

Actueel

 • Wanneer je overweegt om jouw huis te verkopen, is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Etten-Leur op dit moment 1,12% procent van de verkoopprijs is per mei 2024
 • Een ander relevant gedeelte van de informatie om te overwegen is de huidige stand van de huizenprijzen. De gemiddelde verkoopprijs in Etten-Leur is momenteel € 449.154 euro. De gemiddelde prijs per vierkante meter in Etten-Leur is € 3.599 euro. Dit zijn de gemiddelde prijzen in de laatste drie maanden en je kunt ze altijd bijwerken op onze huizenprijzen pagina.
 • Als laatste is het zinvol om te weten dat het vergelijken van makelaarstarieven in Etten-Leur je wat kan besparen. Het gemiddelde tarief van makelaars in Etten-Leur is momenteel € 5.031 euro. Het is dus handig om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Uitgelichte makelaars in Etten-Leur

Als je jouw woning wilt verkopen, beschik je in Etten-Leur over een ruime keuze aan makelaars. Wij tonen je hier een gedetailleerd overzicht van de beschikbare verkoopmakelaars in deze regio, met bij elke makelaar een toelichting op hun dienstverlening. Door het maken van een vergelijking tussen deze makelaars, krijg je inzicht in zaken zoals hun diverse verkoopstrategieën, tarieven en ervaring, wat kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Logo Agnes Tomesen Makelaardij | Qualis

Agnes Tomesen Makelaardij | Qualis

Agnes Tomesen Makelaardij | Qualis is een actief en vakkundig makelaarskantoor dat zich onderscheidt door een persoonlijke aanpak. Met jouw wensen als uitgangspunt bieden ze begeleiding bij zowel de verkoop als aankoop van woningen, ook in het hogere segment dankzij hun Qualis-label. Daarnaast verzorgen ze taxaties en verhuur. Het team bestaat uit 9 gecertificeerde medewerkers met specialismen in woningfotografie, nieuwbouw en woningstyling. Vertrouwd, attent en met een goede reputatie, een solide keuze als makelaar.
Logo Heijblom Makelaardij

Heijblom Makelaardij

Heijblom Makelaardij staat bekend als een vooraanstaand kantoor met een ruime ervaring in onroerend goed binnen de regio Etten-Leur. Met aandacht voor zowel nieuwbouw als bestaande bedrijfspanden, winkels en residentieel vastgoed, verzorgen ze zowel aan- en verkoop als verhuur. Competente begeleiding en gedegen terugkoppeling zijn standaard in hun service. Het team van zeven medewerkers is NVM-lid en beschikt over VastgoedCert-, NWWI- en NRVT-certificering.
Logo Makelaar Miranda

Makelaar Miranda

Als je zoekt naar een no-nonsense makelaar, is Makelaar Miranda een goede keuze. Met 25 jaar ervaring, staat Miranda bekend om haar toewijding en persoonlijke aanpak. Zij kan je helpen bij het kopen en verkopen van huizen, maar doet ook taxaties. Ze is 24/7 bereikbaar, dus altijd beschikbaar voor je vragen. Hoewel ze als specialist in nieuwbouw ook lid is van de NVM, blijft Miranda vooral klantgericht en blijft ze respectvol in haar zakelijke aanpak.
Logo Zegers Makelaardij

Zegers Makelaardij

Zegers Makelaardij is een erkende NVM makelaardij, al ruim 35 jaar gevestigd in Etten-Leur. Het kantoor staat bekend om haar enthousiasme, flexibiliteit en uitgebreide kennis, opgedaan in tientallen succesvolle jaren van koop, verkoop en taxaties. Met vijf toegewijde medewerkers die bekend zijn met de regio, biedt Zegers Makelaardij niet alleen uitstekende resultaten, maar ook een prettige persoonlijke ervaring. Het team staat altijd klaar om met je samen te werken aan jouw woonwensen.

076 Makelaardij

076 Makelaardij is een bekwaam makelaarskantoor met aansluiting bij de branchevereniging VBO. Dit kantoor richt zich op professionele dienstverlening, gekenmerkt door deskundigheid en kwaliteit. Voor wie een woning wil verkopen en daarbij hulp nodig heeft van een ervaren makelaar, is 076 Makelaardij een betrouwbare keuze.

Bieden & Wonen West-Brabant

Bieden & Wonen West-Brabant is een betrouwbare makelaar waar je echt op kunt vertrouwen. Met een solide basis in de regio West-Brabant biedt dit kantoor een grondige kennis van de lokale vastgoedmarkt. De diensten zijn gericht op transparantie en klanttevredenheid. Je vindt dit kantoor aan de Bredaseweg 185 in Etten-Leur.

Claudia Makelaardij

Claudia Makelaardij is een kleinschalig makelaarskantoor gevestigd aan de Concordialaan in Etten-Leur, waar persoonlijke aandacht voorop staat. Met ruim 5 jaar ervaring in bestaande bouw en bedrijfsmatig vastgoed, ondersteunt Claudia je bij zowel aankoop als verkoop. Als lid van branchevereniging VBO en in het bezit van een VastgoedCert certificaat, heb je bij Claudia Makelaardij de zekerheid van vakkundige begeleiding.

KoningsWonen

Het makelaarskantoor KoningsWonen biedt gedegen diensten aan voor alle woningbehoeften. Ze zijn aangesloten bij branchevereniging Vastgoedpro, wat kwaliteitsborging en betrouwbaarheid inhoudt. Hun klantgerichte aanpak valt op, met een indrukwekkende gemiddelde beoordeling van 9,5 op Funda. Je vindt dit kantoor op de Oude Bredaseweg in Etten-Leur. Kiezen voor KoningsWonen betekent kiezen voor betrouwbaarheid en uitstekende service.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Etten-Leur buiten de bovenstaande lijst. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars uit Etten-Leur mee in onze vergelijking. Daarom raden we je aan te vergelijken, want de meest geschikte makelaar voor jouw unieke situatie staat mogelijk niet in de recente overzicht.

Vergelijk makelaars in Etten-Leur Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Etten-Leur?

Een verkoopmakelaar in Etten-Leur rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 449.154 in Etten-Leur komt dit neer op € 5.031 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Vele makelaars zou bij een hogere woningwaarde een lagere courtage aanbieden. Dit komt doordat de hogere verkoopprijs van je huis voor de makelaar doorgaans al als een hogere beloning werkt. Het is aan te raden dit met je makelaar te bespreken.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Etten-Leur 0,54% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.213 door eerst tarieven op te vragen. Daarom is het de moeite waard om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Kosten van makelaars in Etten-Leur

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Etten-Leur

Wanneer je besluit om je woning te verkopen in Etten-Leur, is het belangrijk te weten dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Dit zijn kosten die je moet betalen voordat de makelaar daadwerkelijk met zijn werkzaamheden begint. Ze dekken onder andere de kosten voor het opmaken van de verkoopbrochure, professionele fotografie van je woning, plaatsing van je woning op huizensites en Funda, en het inplannen van bezichtigingen.

Opstartkosten kunnen dus aanzienlijk zijn, maar ze zijn ook noodzakelijk. Ze zorgen ervoor dat jouw woning de juiste aandacht krijgt en op de juiste plaatsen te zien is. Vergeet niet dat elke makelaar zijn eigen tarief voor deze opstartkosten hanteert. Het is daarom aan te raden om verschillende makelaars in Etten-Leur te vergelijken om zo de beste keuze voor jouw situatie te maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Etten-Leur

Wanneer je jouw huis in Etten-Leur te koop zet bij een makelaar, kan er iets gebeuren waardoor je de verkoop wilt stoppen. Dit betekent echter niet dat je automatisch zonder kosten af kunt van de makelaar. De meeste makelaars rekenen namelijk intrekkingskosten als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit zijn kosten die je moet betalen als compensatie voor de tijd en moeite die de makelaar al in de verkoop van jouw woning heeft gestoken.

Intrekkingskosten kunnen verschillende situaties dekken. Stel je voor dat je van gedachten verandert omdat je een nieuwe baan krijgt in Etten-Leur en niet meer wilt verhuizen. Of misschien besluit je de verkoop stop te zetten omdat je een ander huis dat je op het oog had, misloopt. In al deze gevallen kan je makelaar de intrekkingskosten in rekening brengen om het werk te dekken dat ze tot nu toe voor je hebben gedaan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Etten-Leur met een vast tarief

In Etten-Leur zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit heeft als voordeel dat je vooraf exact weet wat de kosten zullen zijn en dat je niet voor verrassingen komt te staan. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: mei 2024).

Hoewel een vast tarief helderheid biedt, kan het ook nadelen hebben. Stel bijvoorbeeld dat je woning relatief snel verkoopt, dan kun je bij een vast tarief duurder uitkomen dan bij een courtage. Als je huis voor €200.000 verkoopt en de makelaar vraagt een vast tarief van €3.500, dan is dat 1,75% van de verkoopprijs. Soms kan een courtage van 1% goedkoper zijn, dat zou in dit voorbeeld uitkomen op €2.000.

Tip: Kijk goed naar de tariefstructuur voordat je een makelaar kiest. Een vast tarief kan voordelig zijn als je verwacht dat jouw woning langer te koop zal staan, maar als de verkoop soepel en snel verloopt, kan een courtage voordeliger uitpakken. Maak altijd een afweging op basis van jouw specifieke situatie.

4 feitjes over makelaars in Etten-Leur

 • In Etten-Leur geeft maar liefst 93% van de huizenverkopers de voorkeur aan een makelaar die lid is van een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Het is interessant om te weten dat huizen in Etten-Leur ongeveer 45% sneller verkopen wanneer een professionele makelaar bij de verkoop betrokken wordt dan zonder tussenkomst van een makelaar.
 • Uit onderzoek blijkt dat de meeste huizenverkopers in Etten-Leur verkieslijk voor een makelaar die aantoonbaar betere resultaten levert dan anderen. Klik hier om makelaars in Etten-Leur te vergelijken.
 • Het zal je misschien verrassen, maar liefst 91% van de verkopers in Etten-Leur geeft aan dat ze een traditionele makelaar (die de gehele verkoop verzorgt) prefereren boven een online makelaar (die enkel de woning online plaatst).

Wat levert de beste makelaar in Etten-Leur op?

Er bestaat een opmerkelijk verschil tussen de prestaties van makelaars in Etten-Leur. Dit verschil heeft invloed op uiteenlopende domeinen van het verkoopproces, van de verkoopsnelheid tot de opbrengst van de verkoop. Er kan dus geconcludeerd worden dat het loont om makelaars zorgvuldig te vergelijken voor je jouw huis verkoopt.

Dit is hoe je de beste makelaars in Etten-Leur herkent:

 • Volgens de gegevens in onze database valt te concluderen dat de meest effectieve makelaars in Etten-Leur huizen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan concurrenten. Dit laat de waarde zien van een goed uitgedachte verkoopstrategie, die vaak resulteert in een hogere verkoopsnelheid.
 • Onze statistieken tonen bovendien aan dat marktleiders in Etten-Leur huizen verkopen tegen een gemiddeld hogere prijs dan andere makelaars. Ze behalen een hogere verkoopprijs van gemiddeld € 13.855. Dit laat zien dat de extra kosten van een bekwaam makelaar zichzelf over het algemeen terugbetalen.

De beste makelaar in Etten-Leur vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Etten-Leur? Met onze vergelijkingstool kun je gemakkelijk in je eigen tempo de beste match vinden. Je hoeft alleen maar je adres, situatie en voorkeuren voor de verkoop te delen.

Zodra je de vergelijkingstool hebt gebruikt, gaan de makelaars die het best bij jouw situatie passen je informeren. Dit omvat hun tarieven, de door hen voorgestelde verkoopstrategie, en nuttige verkoopadviezen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Etten-Leur?

Er zijn vele aandachtspunten die meespelen bij het selecteren van een effectieve makelaar in Etten-Leur voor de verkoop van je huis:

Persoonlijke klik

Voel je je comfortabel met de makelaar? Een goede persoonlijke klik zorgt ervoor dat je met vertrouwen je huis verkoopt.

Kennis van de lokale markt

Heeft de makelaar kennis van de lokale markt in Etten-Leur? Dit is essentieel voor een passende vraagprijs en succesvolle verkoop.

Tarieven van makelaars

Het is belangrijk dat je niet te veel betaalt. Op deze pagina kun je de tarieven van verschillende makelaars opvragen.

Gemiddelde kosten

De gemiddelde kosten van een makelaar in Etten-Leur liggen op een courtage van 1,12% van de verkoopprijs.

Beoordelingen van anderen

Bekijk ook altijd de ervaringen van anderen. Deze recensies kunnen je inzicht geven in de betrouwbaarheid en effectiviteit van een makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, ofwel de Nederlandse Vereniging van Makelaars, is een bekende organisatie in de makelaardij. NVM-makelaars staan bekend om hun vakkennis, integriteit en professionaliteit. Naast de NVM zijn er ook nog andere brancheverenigingen, zoals VBO en VastgoedPRO.

In Etten-Leur kan een NVM-makelaar van grote waarde zijn bij de verkoop van je huis. Hij of zij heeft gedegen kennis van de lokale huizenmarkt, kan een realistische verkoopprijs bepalen en helpt bij het onderhandelen met potentiële kopers. Dit kan het verkoopproces aanzienlijk vergemakkelijken en je veel tijd en moeite besparen.

Wat doet een makelaar in Etten-Leur?

Bij het verkopen van een woning in Etten-Leur kiezen veel mensen voor de hulp van een verkoopmakelaar. Deze vakbekwame persoon neemt meerdere taken op zich om het verkooptraject soepel en snel te laten verlopen.

Een makelaar in Etten-Leur doet eigenlijk best een hoop voor je. Hieronder vijf van de meest voorkomende werkzaamheden die de makelaar voor je op zich neemt.

 • Bepalen van de vraagprijs: Een makelaar helpt je bij het vaststellen van een realistische vraagprijs voor je woning.
 • Marketing van jouw woning: De makelaar verzorgt de promotie van jouw woning, zowel online als offline.
 • Het organiseren van bezichtigingen: Een makelaar plant en begeleidt alle bezichtigingen voor jouw woning.
 • Onderhandelen over de prijs: Nadat er een bod is uitgebracht, neemt de makelaar de onderhandelingen voor zijn rekening.
 • Opstellen van de koopovereenkomst: De makelaar stelt de koopovereenkomst op en zorgt voor een correcte afwikkeling van de verkoop.

Waarom een makelaar in Etten-Leur inschakelen?

Een goede makelaar is belangrijk voor de verkoop van je huis in Etten-Leur. Hij of zij doet zoveel meer dan alleen een prijs op een woning plakken. Een uitstekende makelaar begrijpt de lokale vastgoedmarkt, heeft ervaring met het type eigendom dat je aanbiedt, en werkt met een actieve handelswijze om geschikte kopers aan te trekken. In tegenstelling tot een gemiddelde makelaar zorgt een goede makelaar ervoor dat het proces soepel en met het beste mogelijke resultaat verloopt.

Gedegen marktkennis

Diepgaande kennis van de lokale woningmarkt maakt een goede makelaar bijzonder waardevol. Ze weten precies wat er speelt in Etten-Leur, welke buurten in trek zijn en hoe ze jouw huis moeten positioneren. Hierdoor zijn ze in staat een realistische, competitieve prijs voor je woning te bepalen.

Actieve handelswijze

Een goede makelaar neemt een actieve rol aan in de verkoop van je huis. Met doelgerichte acties zorgen ze ervoor dat de juiste kopers jouw huis vinden. Denk aan de optimale presentatie van je woning op verschillende kanalen en het actief benaderen van potentieel geïnteresseerden.

Ervaren in jouw type eigendom

Niet alle woningen zijn hetzelfde. Daarom is het belangrijk dat de makelaar ervaring heeft met het verkopen van jouw type woning, of het nu een rijtjeshuis of een vrijstaande villa is. Deze ervaring zorgt ervoor dat ze exact weten hoe ze jouw huis aantrekkelijk moeten presenteren.

Soepel verkoopproces

Laatste maar niet minste, een goede makelaar neemt je zorgen uit handen en zorgt voor een soepel verloop van de verkoop. Van het opstellen van de koopovereenkomst tot aan het daadwerkelijke tekenen bij de notaris. Dit betekent minder stress voor jou en meer kans op een succesvolle verkoop.

Informatie over Etten-Leur

Etten-Leur, een stad gelegen in het westen van de provincie Noord-Brabant, heeft een rijke geschiedenis. Van een klein boerendorp tot een bloeiende industriestad, Etten-Leur heeft veel veranderingen doorgemaakt.

Met zijn mix van oude en moderne architectuur biedt Etten-Leur een unieke sfeer. Kerken uit de 15e eeuw worden afgewisseld met hedendaagse architectuur, waardoor een boeiende stedelijke setting ontstaat.

Niet alleen architecturaal is Etten-Leur fascinerend. Ook qua cultuur en ontspanningsmogelijkheden heeft deze stad veel te bieden. Van festivals tot musea, er is altijd iets te beleven.

Weetje: Het is geen geheim meer dat de huizenmarkt in Etten-Leur in volle gang is. Wil je meer weten over de recentste ontwikkelingen? Bekijk dan hier de woningmarktcijfers van Etten-Leur.

Makelaars in Etten-Leur vergelijken

In de voorbereiding van de verkoop van je woning is het vergelijken van makelaars een cruciale stap. En dat is precies waar Huis Verkopen je bij helpt. Wij maken het vergelijken van makelaars in Etten-Leur voor jou kinderspel.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Ruime inzicht in jouw verkoopmogelijkheden
 • Scherper makelaarstarief dankzij vergelijking
 • Direct de best passende makelaars voorgesteld

Met een aantal simpele invoervelden kun je je adres, wensen en voorkeuren kenbaar maken. Op basis van deze gegevens koppelen wij je aan de meest passende makelaars in Etten-Leur. Zo heb je snel en gratis een helder beeld van hoe de makelaars jouw verkoop zien en kun je goed geïnformeerd de perfecte makelaar kiezen.

Vergelijk makelaars in Etten-Leur Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Etten-Leur

De gemiddelde kosten van een makelaar in Etten-Leur zijn € 5.031. Deze kunnen variëren afhankelijk van de diensten die je nodig hebt. Je kunt de exacte kosten op onze website vinden.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Etten-Leur is 38 dagen. Deze snelheid kan afhankelijk zijn van factoren zoals de huidige marktcondities en de kwaliteit van je makelaar.

Het kiezen van de beste makelaar hangt af van jouw specifieke behoeften. Je kunt het beste makelaars vergelijken op basis van hun diensten, tarieven, ervaring en klantbeoordelingen.

Ja, de gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Etten-Leur zijn € 500. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het plannen van de verkoop van je huis.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Etten-Leur is € 449.154. Dit cijfer kan variëren afhankelijk van de marktcondities en het type woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen