Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Etten-Leur

De huizenmarkt in Etten-Leur is constant in ontwikkeling. Als je overweegt je huis in Etten-Leur te verkopen, dan zijn de juiste woningmarktcijfers onmisbaar. Lokale makelaars maken veelvuldig gebruik van deze gegevens om inzicht te krijgen in onder meer woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Etten-Leur

De gemiddelde verkoopprijs in Etten-Leur is in de laatste 3 maanden € 455.038 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 476.548 euro. Als aspirant koper of verkoper geeft dit je een duidelijk beeld van het huidige marktklimaat. De cijfers weerspiegelen de huidige tendensen in de residentiële vastgoedmarkt van Etten-Leur, een markt die voortdurend in beweging is. In de volgende grafiek tonen we de ontwikkeling van deze prijzen:

Huizenprijzen in Etten-Leur

Afgelopen 3 maanden

€ 288.000
€ 407.000
€ 527.000

Bij het inschatten van de woningprijzen speelt de waarde per vierkante meter een sleutelrol. Deze waarde geeft je een realistischer perspectief, vooral in plaatsen als Etten-Leur. Op dit moment bedraagt de gemiddelde verkoopprijs per m2 hier € 3.646. Dit cijfer is een indicatie van de huidige toestand van de huizenmarkt en kan je helpen om de waarde van een woning beter te begrijpen. Bekijk hieronder de grafiek voor een uitgebreider overzicht van de recente verkoop- en vraagprijzen per m2 in Etten-Leur:

Huizenprijzen in Etten-Leur per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.500
€ 3.700

Prijsontwikkeling Etten-Leur laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden is er activiteit waargenomen in de woningprijzen van Etten-Leur. Deze beweging is zichtbaar zonder specifieke richting of opvallendheden te benadrukken.

De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand in Etten-Leur was € 455.038. Kijk verder voor de weergave van de trends in de huizenprijzen in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Etten-Leur waard?

De waarde van jouw woning in Etten-Leur is constant aan wijzigingen onderhevig. Dit komt omdat deze voornamelijk wordt bepaald door de fluctuerende vastgoedmarkt. Vraag en aanbod spelen hierin een belangrijke rol, maar ook zaken zoals de staat van de woning, de locatie en recente verkoopprijzen in de buurt hebben invloed.

Het is dan ook van belang om goed op de hoogte te zijn van de huidige waarde van je woning. Een up-to-date waardering helpt je bij het maken van weloverwogen beslissingen, bijvoorbeeld wanneer je overweegt om te verkopen. Voor een accurate en gratis waardebepaling kan je een beroep doen op een professional. Dit kan eenvoudig door middel van een gratis waardebepaling die aangeboden wordt door een makelaar.

Deze gratis waardebepaling vindt plaats aan huis. Dat maakt het niet alleen gemakkelijk en persoonlijk, maar de makelaar kan hierdoor ook een accurater beeld krijgen van de woonsituatie. In de praktijk komt het erop neer dat je slechts een afspraak hoeft te maken, waarna een deskundige bij je thuis komt voor de beoordeling. Dit is ideaal voor wie een realistische waardering van de woning wenst, zonder hier veel moeite voor te hoeven doen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te zien hoe huizenprijzen variëren per plaats. De gepresenteerde prijzen in Etten-Leur, bijvoorbeeld, vertonen unieke trends vergeleken met naastgelegen steden. Dit bevestigt het idee dat de waarde van onroerend goed niet alleen wordt bepaald door het huis zelf, maar ook door de specifieke locatie. Het is dus altijd een verstandige zet om een grondige marktanalyse te maken voordat je je beslissing neemt op de vastgoedmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Etten-Leur

Je zoekt uiteraard de best presterende makelaar voor de verkoop van je huis in Etten-Leur. Er zijn diverse makelaars in deze regio die onderling verschillen, bijvoorbeeld in verkoopsnelheid, verkoopprijs en klanttevredenheid. Door deze aspecten als vergelijkingspunten te nemen, zal je zien dat sommige makelaars beter presteren dan andere.

De keuze voor een goede makelaar in Etten-Leur is des te belangrijker omdat een succesvolle verkoop sterk afhangt van hun expertise en netwerk. Een makelaar die jouw wensen begrijpt en de markt van Etten-Leur goed kent, is van groot belang voor een gunstige verkoop. Vergelijk daarom verschillende makelaars op onze handige webpagina, en ontdek zo welke makelaar het best bij jou past op basis van gedetailleerde makelaarsstatistieken.

Vergelijk makelaars in Etten-Leur Of lees meer over makelaars in Etten-Leur

Gemiddelde tarieven van makelaars in Etten-Leur

Als je jouw huis gaat verkopen wil je weten welke kosten daarbij komen kijken. Een groot onderdeel van de kosten wordt bepaald door de courtage van de makelaar. In Etten-Leur ligt het gemiddelde courtagepercentage op 1,12% van de uiteindelijke verkoopprijs. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 455.038 euro, zijn dit kosten om rekening mee te houden.

Het kan lonen om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Het courtagepercentage kan namelijk flink variëren, waardoor je mogelijk honderden euro's kunt besparen. Op de pagina tarieven opvragen kun je een goed beeld krijgen van de tarieven van verkoopmakelaars in Etten-Leur en omgeving. Door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, kun je beslissen welke makelaar voor jou de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Etten-Leur

Etten-Leur telt een behoorlijk aantal koopwoningen, namelijk 12602. Wanneer je overweegt jouw woning te verkopen, is het belangrijk om te weten dat een huis verschillende bestemmingen kan hebben. Na verkoop kan het bijvoorbeeld dienen als hoofdverblijf, vakantiehuis of investeringspand. Het is essentieel om goed op de hoogte te zijn van deze mogelijkheden, zodat je precies weet welke kopers mogelijk geïnteresseerd kunnen zijn in jouw woning.

Aantal verkochte woningen in Etten-Leur

In Etten-Leur zijn het afgelopen jaar flink wat woningen verkocht. Als we de aanmeldingen van huizen die te koop werden gezet afzetten tegen de daadwerkelijk verkochte woningen, ofwel de transacties, krijgen we een interessante statistiek. In het komende overzicht zie je per maand hoeveel woningen er zijn aangemeld en afgezet tegen het sterke 329 aan transacties:

Ben je van plan jouw huis in Etten-Leur te verkopen?

Het succesvol verkopen van je huis in Etten-Leur kan aardig wat uitdagingen met zich meebrengen. De locatie en de staat van je woning spelen een grote rol, maar dat is niet het hele verhaal. Het ligt ook aan details zoals goede foto's, een aantrekkelijke omschrijving en de timing van de verkoop. Ook de hele rompslomp aan administratieve en juridische taken kan best overweldigend zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelen van een energielabel en het kiezen van een capabele makelaar.

Maar geen zorgen, met de juiste voorbereiding en begeleiding kun je veel van deze uitdagingen oplossen en het proces soepeler laten verlopen. Bijvoorbeeld, door tijd te steken in het optimaal fotograferen en presenteren van je woning, kun je de aandacht van potentiële kopers trekken. En, om je te helpen met de hele administratieve en juridische kant van de zaak, kun je altijd een kijkje nemen bij het stappenplan. Dit stappenplan helpt je met alle dingen die je moet regelen bij de verkoop van jouw woning in Etten-Leur.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De eigendomsmarkt in Etten-Leur is constant aan verandering onderhevig. Daarom is het belangrijk om recente gegevens en ontwikkelingen op de voet te volgen. Op deze plek houden we de marktcijfers van Etten-Leur continu actueel, zodat je altijd toegang hebt tot de nieuwste informatie over woningmarkt. Met deze gegevens krijg je inzicht in de trends en feiten binnen de woningmarkt in Etten-Leur. Dit maakt de informatie van groot belang bij het bepalen van jouw verkoopstrategie.

Voordelen van verkopen met Huis Verkopen

De website van Huis Verkopen komt goed van pas bij de voorbereiding of het regelen van de verkoop van je huis. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de tool om een gratis waardebepaling van je woning aan te vragen. Dit is enorm handig om te weten wat jouw woning waard is op de huidige markt. Ook het stappenplan, dat aangeeft wat er moet worden gedaan voor de verkoop van jouw woning, kan zeer nuttig zijn in je voorbereiding. Besparen op makelaarskosten? Dat kan gemakkelijk door makelaarstarieven op te vragen, zodat je zeker weet dat je de beste deal krijgt bij de specialisten in Etten-Leur.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen