Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Almelo

In Almelo kan het verkopen van je huis een interessante uitdaging zijn. Met wisselende woningprijzen, variërende vraagprijzen en andersoortige verkoopprijzen, zie je wellicht door de bomen het bos niet. Op deze pagina vind je handige vastgoedcijfers en statistieken die je helpen bij dit proces.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Almelo

De gemiddelde verkoopprijs in Almelo is in de laatste 3 maanden € 327.248 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 338.046 euro. Deze informatie geeft een beeld van de huidige woningmarkt in Almelo. Het verschil tussen deze twee prijzen kan je een indicatie geven van de onderhandelingsruimte die verkopers bereid zijn te bieden op de woningmarkt. Zie voor meer inzicht de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Almelo

Afgelopen 3 maanden

€ 185.000
€ 287.000
€ 388.000

In de komende grafiek krijg je een overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in Almelo, gebaseerd op data van de afgelopen drie maanden. Deze grafische weergave biedt je inzicht in de huidige staat van de woningmarkt in deze regio specifiek op het vlak van prijsstelling per m2:

Huizenprijzen in Almelo per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.700
€ 2.900

Prijsontwikkeling Almelo laatste 12 maanden

Het is raadzaam om een oog te houden op de huizenprijzen in Almelo over de afgelopen twaalf maanden. Hierbij mag de gemiddelde verkoopprijs van de vorige maand, die € 327.248 bedroeg, niet ontbreken. Door je bewust te zijn van deze prijzen, geeft het je een helderder inzicht in de markt. Hieronder vind je een overzichtelijke grafiek met deze ontwikkelingen:

Wat is mijn woning in Almelo waard?

Het besluit om jouw woning te verkopen in Almelo berust vaak op de verwachte opbrengst ervan in de huidige woningmarkt. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat de verkoop je een mooi bedrag oplevert, dus de mogelijke verkoopprijs speelt een grote rol in je besluitvorming.

Overweeg je de verkoop van je eigendom? Dan kan een gratis waardebepaling door een makelaar een verstandige eerste stap zijn. Niet alleen krijg je door deze inschatting een realistisch idee van de marktwaarde van je huis, het helpt je ook een verkoopprijs te bepalen die in lijn is met de huidige markt.

Een gratis waardebepaling wordt uitgevoerd door een makelaar en omvat een inschatting van de verkoopwaarde van je huis. Vergeet niet, deze schatting is niet gelijk aan een taxatie. Het is wellicht handig om meerdere makelaars te benaderen voor een waardebepaling, omdat de geschatte woningwaarde per makelaar kan verschillen. Bij het aanvragen van de waardebepaling kun je aangeven dat je wilt dat meer dan één makelaar de waarde vaststelt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is interessant om te beseffen dat de huizenprijzen per plaats aanzienlijk kunnen variëren. Zo zijn er bepaalde trends zichtbaar binnen de huizenmarkt waaruit blijkt dat de prijzen in Almelo enigszins afwijken van die in omliggende plaatsen. Het is dus zaak om je hier bewust van te zijn wanneer je overweegt een huis te kopen, aangezien dit je financiële planning behoorlijk kan beïnvloeden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Almelo

Het selecteren van een geschikte makelaar voor het verkopen van je huis in Almelo is cruciaal. Je wilt uiteraard kiezen voor die ene makelaar die bovengemiddeld presteert. Dit kan verschillen op het gebied van verkoopsnelheid, lokale kennis en een persoonlijke aanpak. De ene makelaar kan een sterk netwerk hebben, terwijl een andere makelaar wellicht uitblinkt in onderhandelen.

De keuze voor een goede makelaar kan het verschil maken bij het behalen van een hogere verkoopprijs. Niet alleen is het vinden van een goede match met je makelaar belangrijk, ook hun expertise speelt een grote rol. Daarom adviseren we je om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Vergelijk makelaars in Almelo Of lees meer over makelaars in Almelo

Gemiddelde tarieven van makelaars in Almelo

Als thuisverkoper is het goed om te weten dat courtages per makelaar flink kunnen variëren, ook in Almelo. Gemiddeld hanteren makelaars in deze stad een percentage van 1,19% van de verkoopprijs van jouw woning als courtage. Reken je dat om naar euro's bij een gemiddelde verkoopprijs van een woning van € 327.248, dan kom je uit op gemiddelde makelaarskosten van € 3.894.

Om te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan, is het slim om bij verschillende makelaars een offerte aan te vragen. Overweeg ook wat je nodig hebt van een makelaar. Het is niet altijd zo dat duurder ook beter is. Zoek een makelaar die goed bij je past en kijk verder dan alleen de kosten. Service, communicatie en een goede klik zijn net zo belangrijk.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Almelo

In Almelo valt jou misschien op dat er een aanzienlijk deel van de woningen wordt aangeboden via sociale huur; toch vertegenwoordigt dit slechts een klein deel van de totale woningvoorraad. In werkelijkheid zijn de meeste huizen in Almelo koopwoningen. Het totale aantal koopwoningen in Almelo ligt momenteel op 17417.

Aantal verkochte woningen in Almelo

In de afgelopen 12 maanden hebben er in Almelo een 662 aan transacties plaatsgevonden. Dit betreft het aantal woningen die van 'te koop' naar 'verkocht' zijn gegaan. Naast deze transacties zijn er ook woningen aangemeld, die te koop worden aangeboden. Hoe dit aantal zich verhoudt tot het aantal transacties, zal zichtbaar worden in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Almelo te verkopen?

Wanneer je jouw huis in Almelo op de markt brengt, komt daar een hoop bij kijken. Van het verzorgen van professionele woningfoto's tot het bepalen van de juiste vraagprijs en van het opstellen van een aantrekkelijke woningbeschrijving tot het plannen en uitvoeren van bezichtigingen. Ook juridische zaken en administratieve handelingen, zoals het verzorgen van een geldig energielabel en de inzet van een notaris, maken onderdeel uit van het verkoopproces. Dit kan behoorlijk overweldigend zijn, maar je staat er gelukkig niet alleen voor.

Om het verkoopproces overzichtelijk en beheersbaar te houden, kan een gestructureerd stappenplan uitkomst bieden. Zo'n plan leidt je stap voor stap door het verkoopproces heen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en welke actiepunten er op jou liggen te wachten. Bovendien biedt het je richting en houvast, zodat je zeker weet dat je niets belangrijks over het hoofd ziet. Een goede voorbereiding is ten slotte, ook bij het verkopen van je huis, het halve werk. Zorgvuldigheid en structuur zijn dan ook sleutelwoorden in dit proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenprijzen in Almelo zijn continu in beweging, iets waarvan we je op de hoogte houden op deze pagina. Variërend van vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties tot nieuw aanbod op de markt, alle informatie blijft hier actueel. Deze gegevens worden nauwkeurig bijgehouden, waardoor je een betrouwbaar beeld krijgt van de laatste ontwikkelingen. Dit maakt het eenvoudiger om een weloverwogen beslissing te maken als je overweegt jouw huis te verkopen.

Haal voordeel uit HuisVerkopen.nl

Het regelen van de verkoop van je woning kan een uitdaging zijn. Daarom is HuisVerkopen.nl er om je te helpen. Met een verscheidenheid aan tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, zetten we je op het juiste spoor om de beste makelaar in Almelo te vinden. Ons stappenplan geeft een overzicht van alle stappen die je dient te nemen tijdens de verkoop van je huis. Geen zorgen meer over het missen van een belangrijke stap in dit proces. Bovendien kun je met HuisVerkopen.nl de beste deal krijgen bij lokale specialisten in Almelo.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen