Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Borne

Als je overweegt je huis in Borne te verkopen, dan is de huidige stand van zaken op de woningmarkt cruciaal. Wij bieden je actuele statistieken en vastgoedcijfers aan, zoals de ontwikkeling van huizenprijzen en verkoopcijfers in Borne. We houden deze pagina regelmatig bij zodat je steeds over de juiste informatie beschikt om een gefundeerde verkoopbeslissing te nemen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Borne

De gemiddelde verkoopprijs in Borne is in de laatste 3 maanden € 458.663 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 407.368 euro. Dat betekent dat er een verschil zit tussen wat men vraagt en wat er daadwerkelijk wordt betaald. De verhouding tussen deze prijzen kan veel inzicht geven in de huidige staat van de woningmarkt in Borne. Bekijk hieronder de exacte cijfers in een overzichtelijke grafiek:

Huizenprijzen in Borne

Afgelopen 3 maanden

€ 171.000
€ 340.000
€ 509.000

Het is fijn om te weten wat je huis waard is als je plannen hebt om te verhuizen. Om deze reden wordt het vaak op prijs gesteld om inzicht te krijgen in de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Borne. Momenteel ligt dit gemiddelde op € 3.171 euro. In de onderstaande grafiek krijg je een duidelijk overzicht van hoe deze waarde de afgelopen drie maanden varieerde:

Huizenprijzen in Borne per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.100
€ 3.300

Prijsontwikkeling Borne laatste 12 maanden

In Borne heeft er de afgelopen 12 maanden een onmiskenbare beweging in de woningprijzen plaatsgevonden. Zoals bij elk onroerend goed, fluctueren ook hier de prijzen afhankelijk van diverse factoren.

De gemiddelde verkoopprijs in Borne bedroeg vorige maand € 458.663 euro. Voor een overzicht van de trends op de lokale woningmarkt raden we je aan om te kijken naar de volgende gegevens:

Wat is mijn woning in Borne waard?

De waarde van een woning in Borne is geen statisch gegeven, het fluctueert voortdurend. Factoren als veranderingen in de woningmarkt, economische ontwikkelingen en individuele kenmerken van jouw woning spelen een belangrijke rol in deze verandering. De fluctuatie in waarde maakt het lastig om een nauwkeurig beeld te vormen van wat jouw woning nu daadwerkelijk waard is.

Gezien de continue variatie in woningwaardes, kan het verstandig zijn om de actuele waarde van jouw woning te kennen. Of je nu overweegt te verhuizen, te verbouwen of een hypotheek over te sluiten, met een accurate woningwaarde kun je een weloverwogen beslissing nemen. Door een gratis waardebepaling aan te vragen bij een professionele makelaar, krijg je duidelijkheid over de huidige waarde van jouw woning.

Deze kosteloze waardebepaling wordt bij jou aan huis uitgevoerd. Het is een eenvoudige manier om duidelijkheid te krijgen over de waarde van jouw woning, zonder dat het je veel tijd of moeite kost. De waardebepaling aan huis draagt bij aan een reëel beeld van de huizenprijzen en stelt je in staat om eventuele grote beslissingen met vertrouwen te nemen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is van belang te beseffen dat woningmarktcijfers variëren per gebied. Zo tonen de huizenprijzen in dorpen en steden in de nabijheid van Borne een ander beeld dan in Borne zelf:

Middels een uitgebreide blik op de huizenprijzen in additionele gemeentes wordt er een marktbeeld geschetst. Onderstaande grafieken laten op verhelderende wijze zien hoe de verkoopprijzen zich in Borne verhouden tot soortgelijke locaties:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Borne

Als het aankomt op het verkopen van jouw huis, is succes vaak afhankelijk van de makelaar die je kiest. In Borne zijn de statistieken van makelaars net zo divers als de huizen die ze verkopen. Sommige makelaars hebben een uitstekende reputatie, anderen blinken uit in hun regionale marktkennis, en weer anderen hebben een hoge verkoopsnelheid.

Het vinden van een makelaar die bij jouw wensen past, kan een groot verschil maken in hoe snel en voor welk bedrag jouw huis wordt verkocht. Het begrijpen van je verkoopdoelstellingen en het vinden van een makelaar die deze kan realiseren is een belangrijke strategische stap. Voor het maken van een weloverwogen keuze is het handig om de prestaties van makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Borne Of lees meer over makelaars in Borne

Gemiddelde tarieven van makelaars in Borne

Wil je jouw huis in Borne verkopen? Dan wil je natuurlijk op de hoogte zijn van de gemiddelde courtage die makelaars rekenen. Makelaars in Borne hanteren gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopprijs van jouw woning. Dit komt neer op zo’n € 5.183, uitgaande van de gemiddelde verkoopprijs in Borne van € 458.663.

Let op: de courtage wordt pas verrekend nadat de woning daadwerkelijk is verkocht. Het is dus in het belang van de makelaar om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te behalen. Overigens kan de courtage per makelaar verschillen. Het loont daarom om makelaars te vergelijken. Je kunt op makelaars vergelijken, zodat je een goed beeld krijgt van welke makelaar het beste aansluit bij jouw wensen en budget.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Borne

In het gemoedelijke Borne tref je voornamelijk koopwoningen aan. Inderdaad, met koopwoningen variërend van schilderachtige eengezinswoningen tot statige villa's, domineren deze het woninglandschap van Borne. Maar de diversiteit van Borne komt ook naar voren in het aanbod van andere woonopties. Zo vind je hier ook (sociale) huurwoningen en panden met een andere bestemming, waardoor er voor iedere smaak en elk budget een passende optie te vinden is in dit charmante dorp.

Ben je van plan jouw huis in Borne te verkopen?

Verkopen van je huis in Borne kan soms een uitdaging zijn. De lokale vastgoedmarkt kan grillig zijn en het vaststellen van de juiste vraagprijs is vaak een complex spel van factoren. Je kunt met onverwachte zaken te maken krijgen, zoals een gebrek aan interesse van kopers of onverwachte reparaties die de verkoop vertragen. Daarom is het belangrijk om beslagen ten ijs te komen.

De oplossing ligt bij een gedegen voorbereiding en begeleiding tijdens het verkoopproces. Een belangrijke eerste stap is het inzien van een speciaal voor je woning opgesteld stappenplan. Op deze manier weet je exact welke stappen je moet ondernemen om de verkoop van je huis succesvol te maken. Daarnaast moet je zeker niet onderschatten hoe belangrijk het is om een goede makelaar in te schakelen, want die kent de lokale markt en kan je begeleiden bij de onderhandelingen. Zo maak je het verkoopproces een stuk makkelijker.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Geef je overwegingen om jouw woning te verkopen vorm aan de hand van actuele cijfers. In Borne zijn de huizenprijzen voortdurend in beweging, wat betekent dat jouw woning nu meer waard kan zijn dan je denkt. Op HuisVerkopen.nl houden we de prijsontwikkeling continu bij met recente gegevens over vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en aanmeldingen. Zo zit je altijd goed geïnformeerd aan de onderhandelingstafel.

Handige tools voor een zorgeloze verkoop

Bij het regelen van de verkoop van je woning komt veel kijken: waardering, vergelijking van makelaars en kosten, en meer. Gelukkig maakt HuisVerkopen.nl dit eenvoudig met handige tools. Met de gratis waardebepaling kan je de optimale vraagprijs voor jouw huis vaststellen. Daarnaast kan je met onze vergelijkingstool de beste makelaars in Borne vinden en hun tarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten. Volg het handige stappenplan om geen enkel aspect van de verkoop over het hoofd te zien. Zo ben je ervan verzekerd dat je alles goed regelt en de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten in Borne.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen