Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Breda

Als je overweegt je huis in Breda te verkopen, moet je weten dat de huizenprijzen daar voortdurend veranderen op basis van vraag en aanbod. De strategie om je huis tegen de juiste prijs op de markt te brengen ligt in het begrijpen van deze voortdurende fluctuaties.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Breda

De gemiddelde verkoopprijs in Breda is in de laatste 3 maanden € 491.957 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 483.052 euro. Deze cijfers zijn exemplarisch voor de huidige stand van de woningmarkt. Interpreteer de onderstaande grafiek om een helder beeld te krijgen van de vraag- en verkoopprijzen. Dit biedt waardevolle inzichten:

Huizenprijzen in Breda

Afgelopen 3 maanden

€ 346.000
€ 444.000
€ 542.000

Bij het overwegen of je jouw woning in Breda wilt verkopen, is de prijs per vierkante meter een factor om rekening mee te houden. Factoren zoals de locatie, omgeving en de grootte van het perceel zijn natuurlijk eveneens relevant. Echter, de waarde per vierkante meter kan je een accurate indicatie geven van de marktwaarde. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Breda op € 4.375. Hieronder zie je een grafiek met de ontwikkeling hiervan in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Breda per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 4.000
€ 4.500

Prijsontwikkeling Breda laatste 12 maanden

In Breda weerspiegelt de ontwikkeling van de huizenprijzen de beweging van de woningmarkt. Trendsinzichten zijn te verkrijgen door te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs, in dit geval was dat afgelopen maand € 491.957 euro.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze getallen slechts een indicatie geven van de marktbewegingen en geen exacte voorspellingen zijn. Aanschouw de precieze ontwikkeling in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Breda waard?

De waarde van jouw woning in Breda is niet statisch, maar verandert voortdurend. Dit heeft te maken met diverse factoren. Trends en ontwikkelingen in de vastgoedmarkt, de economie, maar ook veranderingen in de buurt zoals een nieuw winkelcentrum, kunnen van invloed zijn op de woningwaarde. Als je dus precies wilt weten wat je huis nu waard is, dan is het inschatten op basis van de gemiddelde verkoopprijs in Breda niet voldoende.

Het hebben van duidelijkheid over de waarde van je woning kan vele voordelen bieden. Met een juiste waardebepaling krijg je inzicht in je financiële mogelijkheden en kun je de juiste beslissing nemen wanneer je bijvoorbeeld wilt verhuizen. Voor een waarheidsgetrouwe schatting kan de service voor het aanvragen van een gratis waardebepaling door een professionele makelaar een uitstekende oplossing bieden.

Een gratis waardebepaling is meer dan een simpele taxatie, het vindt daadwerkelijk aan huis plaats. De vastgoedprofessional neemt de tijd om je woning grondig te beoordelen en rekening te houden met de unieke kenmerken van je huis. Hierdoor krijg je een accurate schatting van de waarde van je woning, zonder dat je zelf veel moeite hoeft te doen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Locaties zijn een belangrijke factor voor woningmarktcijfers. De huizenprijzen variëren sterk en geen plek is gelijk aan de andere. Zo kunnen de cijfers in plaatsen om Breda heen, verschillen van die in Breda zelf:

Om een volledig beeld te krijgen van de huidige markt, is het raadzaam niet alleen naar Breda te kijken. Ook omringende gemeenten kunnen een interessante weerspiegeling geven. Onderstaande grafieken zullen je meer inzicht verschaffen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Breda

Als je van plan bent je huis in Breda te verkopen, merk je al snel dat er veel keuze is tussen verschillende makelaars. Sommige blinken uit in onderhandelingen, anderen zijn weer sterker in het presenteren van je woning. Let op de communicatie van de makelaar en zijn ervaring. Het is belangrijk dat jij je prettig voelt bij de makelaar die je kiest.

In Breda zijn genoeg opties, maar een goede makelaar kiezen is belangrijk voor een soepel verkoopproces. Een goede makelaar brengt je huis goed onder de aandacht, zorgt voor een correcte waardebepaling en heeft een uitgebreid netwerk. Voordat je een makelaar kiest, is het wijs om verschillende makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Breda Of lees meer over makelaars in Breda

Gemiddelde tarieven van makelaars in Breda

Veel mensen beseffen niet dat courtages van makelaars flink kunnen variëren. In Breda ligt het gemiddelde courtage voor een makelaar op 1,13% van de verkoopprijs. Dit kan een behoorlijke kostenpost zijn, zeker als je bedenkt dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Breda € 491.957 bedraagt. Een gemiddelde makelaarscourtage kan daarmee al snel oplopen tot € 5.559.

Als je jouw huis wilt verkopen, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verwachte courtages. Daarom is het verstandig om allereerst te bepalen wat je budget is en hoeveel je bereid bent uit te geven aan een makelaar. Vervolgens kun je, om te voorkomen dat je teveel betaalt, tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Breda en deze met elkaar vergelijken. Met de juiste informatie kun je een weloverwogen keuze maken

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Breda

In Breda vind je een diversiteit aan woonaanbod. Een deel hiervan betreft sociale huurwoningen, maar het grootste deel van de woningen in de stad zijn bestemd voor de verkoop. Dus als je interesse hebt in het kopen van een huis, dan is Breda met een totaal van 36485 koopwoningen een stad met genoeg opties.

Aantal verkochte woningen in Breda

In de laatste 12 maanden zijn er in Breda talrijke woningen aangemeld en verkocht. De aanmeldingen representativeren het aantal huizen dat op de markt kwam. Het aantal transacties, daarentegen, laat zien hoeveel woningen daadwerkelijk verkocht zijn. De precieze cijfers van deze woningverkopen worden gesymboliseerd door de tag 1442. Bekijk de aantallen in detail in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Breda te verkopen?

Als je je huis in Breda wilt verkopen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan zaken als het vaststellen van een realistische vraagprijs, het hebben van een geldig energielabel en het eventueel inschakelen van een makelaar. Ook is het aantrekken van potentiële kopers en het succesvol doorlopen van onderhandelingen vaak een complex proces.

Om alles goed te regelen, kan een stappenplan zeer nuttig zijn. Iedere stap die je moet nemen, van het starten van de verkoop tot de uiteindelijke overdracht, wordt hierin duidelijk uitgelegd. Of je nu een makelaar nodig hebt, hulp wilt bij het regelen van een verhuisbedrijf of gewoonweg meer inzicht wilt in het proces, jouw verkoopplan helpt je op weg.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de plek waar je de recente ontwikkelingen van de huizenprijzen in Breda nauwkeurig kunt volgen. De cijfers over vraag- en verkoopprijzen, het aantal transacties en nieuwe aanmeldingen op de woningmarkt worden allemaal constant up-to-date gehouden. Zo krijg je een goed beeld van de huidige huizenmarkt mocht je overwegen om je huis te verkopen.

Onmisbare hulpmiddelen voor een soepele woningverkoop

Huis Verkopen maakt het regelen van de verkoop van je huis een stuk eenvoudiger. Met handige tools zoals een gratis waardebepaling, het stappenplan voor verkoop, en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, vind je gemakkelijk de beste makelaar in Breda. Daarnaast kun je via onze site makelaarstarieven opvragen en zo besparen op makelaarskosten. Ons doel? Dat jij met een gerust hart de verkoop van je woning kunt regelen en niets over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen