Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Den Haag

Als jij een huis wilt verkopen in Den Haag, dan speelt een goede voorbereiding een zeer belangrijke rol. Heb je nagedacht over een maximale verkoopprijs? Deze kan aanzienlijk hoger liggen met een strategisch verkoopplan. Start slim en maak het verschil!

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Den Haag

Je huis verkopen in Den Haag? Er zijn enkele belangrijke zaken waar je op moet letten. Allereerst is de prijsbepaling essentieel: zet je huis niet te hoog of te laag in de markt. Ook is een goede presentatie, denk aan professionele foto’s, belangrijk. Tot slot is het vinden van een goede makelaar een sleutelfactor voor een succesvolle verkoop. Ze zijn immers bekend met de lokale markt en kunnen helpen bij onderhandelingen.

Als je je huis wilt gaan verkopen, vraag je je waarschijnlijk af: hoe snel worden huizen in Den Haag verkocht? En wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Je vraagt je misschien ook af hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Den Haag:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
53 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 478.006
Besparing (gem.)
€ 1.912

Je huis snel verkopen in Den Haag

De woningmarkt in Den Haag is dynamisch en het gemiddelde aantal dagen waarin een woning wordt verkocht is 55 dagen. Dit houdt in dat het belangrijk is om strategieën toe te passen die de verkoopsnelheid van jouw woning kunnen verhogen.

 1. Prijsstrategie: Het gaat niet alleen om de waarde van je woning, maar ook om de vraagprijs die je stelt. Schakel een makelaar in voor een gratis waardebepaling. Zo krijg je een realistisch beeld van de invloed van de vraagprijs op de verkoopsnelheid van jouw woning.
 2. Fotografie: Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Potentiële kopers maken vaak een eerste selectie op basis van foto's. Investeer in professionele, hoge kwaliteit foto's om je woning aantrekkelijker te maken en te onderscheiden van anderen.
 3. Promotie strategie: Verspreid het woord. Gebruik sociale media, makelaarswebsites en persoonlijke netwerken om jouw huis onder de aandacht te brengen. Een groter publiek betekent een grotere kans om een koper te vinden.

Tips in Den Haag

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Den Haag op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Den Haag bedraagt op dit moment € 478.006. Dit is een indicatie, de werkelijke verkoopsom hangt af van diverse factoren. Zo spelen de locatie binnen de stad, de staat van het huis en de vraag in de markt een belangrijke rol bij het bepalen van de uiteindelijke prijs.

Wat betreft de gemiddelde prijs per vierkante meter, ligt deze in Den Haag momenteel rond de € 4.502. Zowel vraagprijzen als verkoopprijzen zijn continu in beweging in deze dynamische markt. Als je overweegt je huis te verkopen, is het daarom interessant om deze prijzen regelmatig te bekijken, zodat je op de hoogte blijft van de meest actuele marktwaarden in mei 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Den Haag

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.900
€ 4.300
€ 4.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Den Haag bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Den Haag.

Feitjes over Den Haag

 • Den Haag herbergt het Internationaal Gerechtshof.
 • De plaats is non-officieel de Nederlandse 'hofstad'.
 • Den Haag is de politieke hoofdstad van Nederland.

Tips om je woning te verkopen in Den Haag

Den Haag is een bruisende stad en een fijne woonomgeving, maar je huis verkopen kan nog weleens een uitdaging zijn. Waar dien je rekening mee te houden om een succesvolle verkoop te realiseren? Hier volgen enkele nuttige tips die het proces soepeler kunnen laten verlopen.

 • Onderschat de kracht van mooie foto's niet. Schakel een professionele woningfotograaf in die iedere kamer en uitzicht goed in beeld kan brengen. Goed beeldmateriaal is essentieel om kopers te verleiden.
 • Een lokale makelaar kent de markt door en door. De hulp van een makelaar, sterk bekend met de Haagse woningmarkt, kan van onschatbare waarde zijn in het verkoopproces.
 • Zorg voor een netjes onderhouden woning. Dit betekent niet alleen een opgeruimde en schone woning, maar ook het bijwerken van kleine klusjes. Het geeft een betrouwbare en verzorgde indruk aan potentiële kopers.
 • Prijs de unieke kenmerken van jouw huis aan. Ligt het huis dichtbij het strand, de stad of juist in een rustige buurt? Maak dit duidelijk in de beschrijving om te tonen waarom jouw huis een aantrekkelijke koop is.

Ontdek jouw stappenplan in Den Haag:

 • Op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Het stappenplan is interactief en gebruiksvriendelijk
 • Voorkom overslaan van belangrijke stappen bij verkoop
 • Met het stappenplan bespaar je duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Den Haag

De stad Den Haag biedt een rijke schakering aan bezienswaardigheden en culturele attracties, wat het een bijzonder aantrekkelijke woonlocatie maakt voor potentiële huizenkopers. Dit aspect verhoogt de verkoopbaarheid van je woning en kan het verkoopproces vergemakkelijken.

De volgende bezienswaardigheden in Den Haag werken als een magneet voor belangstellende kopers:

 • Het Binnenhof: Het politieke hart van Nederland trekt geschiedenis- en politiekfanaten aan en biedt een constant pulserend stadsbeeld.
 • Mauritshuis: Dit prachtige historische gebouw herbergt een indrukwekkende kunstcollectie en is een baken voor cultuurliefhebbers.
 • Madurodam: Dit bekende miniatuurpark maakt Den Haag aantrekkelijk voor gezinnen en toeristen, en zorgt voor een levendige omgeving.
 • Panorama Mesdag: De 360 graden schildering biedt een unieke attractie op loopafstand en trekt veel bezoekers naar de stad.
 • Scheveningse Pier: Het strand en de altijd bruisende boulevard geeft het stadsleven een ontspannende twist en trekt mensen aan die genieten van het kustleven.

Wat kost een huis verkopen in Den Haag?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Den Haag kost je als verkoper gemiddeld € 6.428. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Den Haag In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 478.006) € 5.019
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.428

Kosten van makelaars in Den Haag

Als je een huis wilt verkopen in Den Haag, heb je de optie om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een makelaar rekent vaak een courtage, dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. In Den Haag is het gemiddelde courtagepercentage vaak rond de 1,05%. De kosten kunnen per makelaar verschillen, dus het is verstandig om offertes te vergelijken en goed te onderhandelen over het tarief.

Maar let op, de kosten van de makelaar zijn maar één facet van de totale kostenplaatje. Het is minstens zo belangrijk om te kijken wat de makelaar je oplevert. Een goede makelaar kan je helpen om je huis snel en voor een goede prijs te verkopen. Kijk dus niet alleen naar de courtage, maar ook naar wat de makelaar voor je kan betekenen om het verkoopproces soepel en succesvol te laten verlopen.

Andere kosten bij verkoop

Opknappen van de woning

Als je je huis verkoopt, wil je natuurlijk dat het er zo goed mogelijk uitziet. Daarom investeer je waarschijnlijk in verbeteringen en reparaties. Denk aan het vervangen van kapotte tegels, een likje verf op de muren of nieuwe vloerbedekking. Dit zijn kosten die bij de verkoop komen kijken.

Maar vergeet niet dat je deze kosten mogelijk terugverdient. Een huis in perfecte staat kan namelijk een hogere verkoopprijs opleveren. Bovendien maakt het je woning aantrekkelijker voor potentiële kopers, waardoor het sneller verkocht kan worden.

Onderhoud tot de verkoop

Ook tot de daadwerkelijke verkoop zul je moeten blijven investeren in het onderhoud van je woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor verwarming, elektriciteit, water en de schoonmaak. Het is namelijk belangrijk dat je huis er op ieder moment netjes en verzorgd uitziet voor bezichtigingen.

Een ander punt om rekening mee te houden is de tuin, als je die hebt. Ook deze moet er verzorgd uitzien. Denk aan kosten voor tuinonderhoud, zoals gras maaien en snoeien. Vergeet ook niet de kosten voor eventuele ongediertebestrijding.

Verhuis- en opslagkosten

Tenslotte zijn er nog de kosten die je maakt voor het verhuizen van je spullen en het eventueel tijdelijk opslaan hiervan. Je kunt natuurlijk zelf een bestelbusje huren en je spullen zelf vervoeren, maar ook een verhuisbedrijf inhuren behoort tot de opties. Hierbij kun je denken aan de kosten voor het inpakken, vervoeren en uitpakken van je spullen.

Als je spullen direct verhuizen naar je nieuwe woning geen optie is, ontkom je niet aan opslagkosten. Deze kosten hangen af van de grootte van de opslagruimte die je nodig hebt en hoelang je deze wilt huren. Ook voor transport van en naar de opslag kun je kosten maken.

Waar op letten bij verkoop huis in Den Haag?

 • Bestemmingsplannen: Den Haag is een stad waar constant wordt gebouwd en verbeterd. Vergewis je ervan wat de bestemmingsplannen van de gemeente zijn voor de omgeving van jouw te verkopen woning. Dit kan impact hebben op de waarde en verkoopbaarheid.
 • Gemeentelijke verordeningen: Den Haag heeft bepaalde specifieke gemeentelijke verordeningen, die van invloed kunnen zijn op woningen. Bijvoorbeeld ten aanzien van onderhoud of het gebruik van de woning. Controleer deze zodat je potentiële kopers complete en correcte informatie kan geven.
 • Historische waarde: Den Haag heeft veel historische gebieden en monumenten. Als jouw woning zich in zo'n gebied bevindt of een monument is, dan zijn er bepaalde regels en voorwaarden aan verbonden wat betreft onderhoud en renovaties.
 • Inbraakgevoelige wijken: Sommige delen van Den Haag hebben te maken met meer inbraken dan andere. Wanneer jouw woning in een dergelijke wijk ligt, kan dit vragen oproepen bij kopers. Het kan verstandig zijn om preventieve maatregelen te nemen of om aan te tonen dat het huis veilig is.

Wanneer mijn huis verkopen in Den Haag?

Is mei 2024 het perfecte moment om je huis in Den Haag te verkopen? In het algemeen hangen goede verkoopmomenten af van vraag en aanbod in de woningmarkt, maar het is zinvol om meerdere makelaars te raadplegen. Deze professionals hebben veel ervaring en zien verschillende kansen voor woningverkoop in deze tijd.

Welke voordelen heeft het vergelijken van makelaars bij het verkopen van je huis? Het antwoord is simpel: elke makelaar heeft zijn eigen strategie en kijk op de markt. Door offertes te vergelijken, krijg je inzicht in de verschillende mogelijkheden en kun je de keuze maken die het beste bij jouw situatie past.

Vergelijk makelaars in Den Haag Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het succesvol verkopen van je woning begint met een goede voorbereiding. Daarbij is een duidelijk stappenplan geen overbodige luxe – hier is waar Huis Verkopen voor jou uitkomst biedt. Het stappenplan van Huis Verkopen helpt je namelijk bij zowel de voorbereiding, inkoop als daadwerkelijke verkoop van je woning. Het maken van cruciale beslissingen wordt daarmee een stuk helderder en overzichtelijker. De voordelen van het benutten van het stappenplan zijn talrijk, dus waarom zou je deze kans laten schieten?

Hulp bij noodzakelijke regelzaken voor verkoop

Huis Verkopen zorgt ervoor dat je niks over het hoofd ziet. Of het nu gaat om het regelen van een energielabel of het selecteren van een passende makelaar, alles wordt meegenomen. Je bent verzekerd van een totaaloverzicht bij iedere stap van het proces.

Het vinden van geschikte serviceleveranciers

Van een efficiënte ontruimer tot een betrouwbare verhuizer, soms kan het vinden van de juiste hulp flink wat tijd kosten. Met Huis Verkopen vind je snel en gemakkelijk alle specialisten die je nodig hebt, allemaal op één plek.

Vergelijk makelaars in Den Haag

Ook als je je woning in Den Haag wilt verkopen, is Huis Verkopen de ideale plek. Het platform helpt je om de beste makelaars in Den Haag te vinden en vergelijken zodat je de makelaar kiest die het beste bij jouw situatie past.

Bespaar kosten met Huis Verkopen

Huis Verkopen helpt je niet alleen met het verkopen van je woning, maar ook met het besparen van kosten. Door verschillende aanbieders te vergelijken, weet je zeker dat je de beste service krijgt tegen de laagste prijs.

Appartement verkopen in Den Haag

Het verkopen van een appartement in Den Haag vraagt om een andere aanpak dan bij een woonhuis. Een stappenplan biedt dan uitkomst. Dit geeft je overzicht en structuur waarmee je zorgt dat je niets over het hoofd ziet tijdens dit proces. Het stappenplan van HuisVerkopen.nl is zo'n veelgebruikt en slimme houvast bij het verkopen van appartementen. Hier kun je het handige stappenplan raadplegen.

Naast een goed doordacht plan, is het ook verstandig om te letten op details die specifiek zijn voor de verkoop van een appartement. Denk aan de rol van de Vereniging van Eigenaren, de staat van groot onderhoud en de bijzonderheden van de erfpachtconstructie. Het zijn precies deze aspecten die jouw potentiële koper ook wil begrijpen. Dus, zorg dat je deze details helder hebt en kunt communiceren. Dat kan bepalend zijn voor een succesvolle én snelle verkoop.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Den Haag

De verkoopwaarde van je huis kan het beste worden bepaald door een erkende makelaar. Deze heeft kennis van de lokale markt in Den Haag en kan de waarde goed inschatten. Je kunt op onze website een gratis en vrijblijvende waardebepaling aanvragen.

Het verkopen van je huis bestaat uit verschillende stappen. Denk aan het bepalen van de vraagprijs, het voorbereiden voor bezichtigingen en het voeren van onderhandelingen. Op onze website vind je een handig stappenplan voor de verkoop van je huis.

Om je huis in Den Haag snel te verkopen, is een goede presentatie en marketing van belang. Daarnaast kan een realistische vraagprijs helpen. We hebben op onze website nuttige tips om je huis snel te verkopen.

Voor het verkopen van je huis in Den Haag voor de hoogste prijs, zijn factoren als de juiste timing, goed onderhandelen en uitstekende marketing essentieel. Bekijk ook eens onze tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen.

De kosten voor het verkopen van je huis in Den Haag kunnen variëren. Ze zijn afhankelijk van factoren zoals de makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Op onze website kun je meer lezen over de kosten van de verkoop van een huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen