Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rijswijk

Als je jouw woning in Rijswijk verkoopt, is een gedegen voorbereiding essentieel. Hierbij is het vergelijken van lokale makelaars een belangrijke stap. Door hun ervaring, tarieven en werkwijze naast elkaar te leggen, vergroot je de kans op een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rijswijk

Als woningverkoper in Rijswijk heb je diverse doelen voor ogen bij het verkopen van je huis. Het eerste en misschien wel belangrijkste doel is het verkrijgen van een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst. Daarnaast wil je de verkoop soepel en efficiënt laten verlopen om stress en zorgen te minimaliseren. Tot slot streef je naar een passende termijn voor de verkoop, dat wil zeggen, niet te snel omdat je voldoende tijd wilt hebben om te verhuizen, maar ook niet te lang, omdat dat onzekerheid en financiële ongemakken met zich mee kan brengen. Goed regelen is dus het devies.

Maar je vraagt je misschien af: hoe snel worden huizen in Rijswijk eigenlijk verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Juist hier kan de juiste makelaar uitkomst bieden. Deze helpt je een gefundeerde beslissing te nemen op basis van realistische marktverwachtingen zonder je te laten verrassen door onverwachte situaties. Om je deze inzichten te geven, volgen hieronder de actuele cijfers over de woningmarkt in Rijswijk:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
45 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 442.130
Besparing (gem.)
€ 1.238

Je huis snel verkopen in Rijswijk

In Rijswijk vliegen huizen gemiddeld over de toonbank in slechts 51 dagen. Maar wat als jij je woning nog sneller wilt verkopen? Hieronder geven we je drie nuttige tips om het verkoopproces te versnellen.

 1. Prijsstelling speelt een cruciale rol in het aantrekken van potentiële kopers. Zorg dat je woning competitief is geprijsd door het aanvragen van een waardebepaling bij een lokale makelaar.
 2. Een goede presentatie kan het verschil maken. Besteed aandacht aan de foto's van je huis, zorg voor een schoon en opgeruimd huis en hebben een treffende objectomschrijving. Voor meer tips, raadpleeg het overzicht van tips voor verkoop van je huis.
 3. Ben transparant en deel een up-to-date energielabel van je woning. Dit kan kopers een duidelijk beeld geven van de energie-efficiëntie van de woning en kan hen helpen bij hun beslissing. Je kunt je energielabel hier aanvragen.

Tips in Rijswijk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rijswijk op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Rijswijk in juni 2024? Op dit moment ligt die prijs rond de € 442.130 euro. Het exacte bedrag is echter afhankelijk van verschillende factoren zoals de ligging van het huis, de staat van onderhoud, de grootte en het aantal kamers.

Een andere belangrijke indicator die je kan helpen bij de verkoop van jouw huis, is de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Rijswijk ligt deze gemiddeld op€ 3.936 euro. Om een gedetailleerder beeld te krijgen van de waarde van jouw huis, kan het handig zijn een waardebepaling aan te vragen bij meerdere makelaars. Je kan een vrijblijvende waardebepaling aanvragen op de pagina waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rijswijk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.800
€ 4.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rijswijk bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rijswijk.

Feitjes over Rijswijk

 • Rijswijk is de thuisbasis van topkunstinstelling Museum Rijswijk.
 • In Rijswijk vind je het groene park Rijswijkse Bos.
 • Rijswijk herbergt meerdere vestigingen van Shell.

Tips om je woning te verkopen in Rijswijk

Zodra je besluit om je woning in Rijswijk te koop te zetten, is het essentieel om aantrekkelijk en competitief te zijn in de markt. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om je er op praktische wijze doorheen te helpen. Hieronder zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat je huis er op zijn best uitziet voor potentiële kopers.

 • Eerste indrukken zijn cruciaal. Zorg ervoor dat je huis er zowel van buiten als van binnen netjes en verzorgd uitziet. Repareer alle kleine onvolmaaktheden, zoals een lekkende kraan of een krakende deur.
 • Jouw huis moet er uitnodigend uitzien. Maak de ingang vrij, zorg voor voldoende licht in het huis en creëer een gezellige sfeer met passende meubels en decoraties.
 • Fotografeer je huis professioneel. Potentiële kopers zullen eerst online kijken voordat ze daadwerkelijk een bezoek brengen. Professionele foto's kunnen een groot verschil maken.
 • Vaststellen van de juiste vraagprijs is essentieel. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan resulteren in een lagere opbrengst dan waarop je had gehoopt. Een professionele makelaar kan je hierbij helpen.
 • Zorg voor een open en neutrale uitstraling van je huis. Probeer persoonlijke spullen zoveel mogelijk op te bergen. Potentiële kopers moeten zichzelf kunnen voorstellen in de ruimte.

Ontdek jouw stappenplan in Rijswijk:

 • Voorkom overslaan van stappen in woningverkoop
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Gratis en vrijblijvend stappenplan zonder verplichtingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Rijswijk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rijswijk kost je als verkoper gemiddeld € 6.095. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rijswijk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 442.130) € 4.996
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.095

Kosten van makelaars in Rijswijk

Als je je huis in Rijswijk wilt verkopen, vraag je je wellicht af wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. En handig om te weten: de meeste makelaars in Rijswijk rekenen opstartkosten voor het verkopen van een huis. Deze komen gemiddeld neer op: € 515. Ook werken veel makelaars in Rijswijk met een courtage, een bepaald percentage van de verkoopprijs van je huis.

Dat percentage, de courtage genaamd, is bij de meeste makelaars een percentage van de verkoopprijs van jouw woning. In Rijswijk ligt dat gemiddeld op een courtage van 1,13%. Belangrijk om te weten is dat de kosten voor een makelaar in Rijswijk in lijn liggen met het landelijk gemiddelde en onderdeel zijn van het ingecalculeerde budget voor het verkooptraject.

Lees meer over makelaars in Rijswijk.

Andere kosten bij verkoop

Kosten van voorbereiding

Naast de makelaarskosten zijn er ook allerlei andere uitgaven waar je rekening mee moet houden als je je huis wilt verkopen. Om te beginnen moeten er vaak voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd worden voordat je woning op de markt kan worden gebracht. Denk bijvoorbeeld aan opfrisbeurten of kleine reparatiewerkzaamheden.

Als er ernstige mankementen zijn, kan het noodzakelijk zijn om een professional in te schakelen. In dit soort situaties kunnen de kosten snel oplopen. Wees je dus bewust van deze mogelijke kostenpost en informeer op tijd naar de opties en prijzen bij verschillende serviceproviders.

Energielabelaanvraag

Het is wettelijk verplicht om een geldig energielabel te kunnen overhandigen bij de verkoop van je woning. Het aanvragen van een energielabel heeft natuurlijk een prijskaartje en behoort eveneens tot de kosten voor de verkoper.

De kosten voor een energielabelaanvraag zijn afhankelijk van het bedrijf dat de aanvraag voor je uitvoert. Het is aan te raden om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken en op basis daarvan een keuze te maken. Deze kosten komen voor jouw rekening.

Notaris- en overdrachtskosten

Ook de kosten van de notaris en de overdrachtsbelasting zijn uitgaven die eraan komen wanneer je een woning verkoopt. Over het algemeen draagt de koper de kosten voor deze zaken, maar er zijn gevallen waarbij de verkoper deze kosten deels of volledig moet dekken.

De uiteindelijke stemming over wie de overdrachtskosten betaalt is vaak een verschil van afspraak. Het is belangrijk om dit te weten en hier rekening mee te houden in je financiële planning voor de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Rijswijk?

Is juni 2024 een gunstig moment om je huis in Rijswijk te verkopen? Het antwoord is ja. Door de hoge vraag naar woningen en de beperkte beschikbaarheid van woningen, is de huidige markt gunstig voor verkopers.

Misschien vraag je je af: moet ik een makelaar inschakelen? Dat is een goede vraag. Alhoewel het niet verplicht is, kan een makelaar je helpen om beter te navigeren in de huidige markt. Bovendien varieert het perspectief van verschillende makelaars op de woningverkoop in deze tijd, het is dus zinvol om verschillende makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Rijswijk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je woning kan een uitdaging zijn, maar met het stappenplan van Huis Verkopen wordt het proces eenvoudiger en beter te begrijpen. Het stappenplan is namelijk speciaal ontworpen voor de verkoop van jouw unieke woning. Dit maakt het mogelijk om iedere stap van de verkoop soepel en gestructureerd te laten verlopen. Een goede voorbereiding kan immers veel invloed hebben op het verdere verloop van jouw verkooptraject.

Gratis waardebepaling

Benieuwd naar de huidige waarde van jouw woning? Huis Verkopen biedt een gratis waardebepaling. Met deze tool wordt de verkoop van je woning direct een stuk eenvoudiger en transparanter; je weet immers precies wat je kunt verwachten.

Makelaars vergelijken

Huis Verkopen biedt de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, waardoor je de beste makelaar in Rijswijk kunt vinden. Op het platform zijn veel data beschikbaar over de prestaties van deze makelaars, zodat je altijd een goed onderbouwde keuze kunt maken.

Makelaarstarieven opvragen

Met Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en vermijd je onaangename verrassingen. Het platform is onafhankelijk, dus je krijgt altijd eerlijke, betrouwbare informatie.

Aanvullende diensten

Naast het voorbereiden van de verkoop van je woning, biedt Huis Verkopen ook een breed scala aan aanvullende diensten. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een energielabel, een verhuizer, woningstyling en meer.

Appartement verkopen in Rijswijk

Het verkopen van een appartement in Rijswijk is een geheel ander proces dan het verkopen van een woning. Je moet rekening houden met bijzondere factoren zoals de Vereniging van Eigenaren (VvE), die regels bepaalt voor het appartementencomplex. Het is raadzaam om te controleren of de VvE gezond is, omdat dit een grote invloed kan hebben op de mogelijke koper's beslissingsproces.

Bij de verkoop van een appartement zijn er bepaalde kosten waarmee je rekening moet houden. Denk hierbij aan de makelaarscourtage, kosten voor fotografie en woningpresentatie, kosten voor het opmaken van het koopcontract en eventueel kosten voor een energielabel. Vergeet ook de afrekening van de gemeenschappelijke kosten via de VvE niet, dit kan een aanzienlijk bedrag zijn. Door hier rekening mee te houden, kun je onverwachte kosten vooraf voorkomen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rijswijk

Je kunt een professionele waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Ook kan je de recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in Rijswijk raadplegen. Houd er rekening mee dat diverse factoren de woningwaarde kunnen beïnvloeden.

Er zijn diverse stappen om je huis succesvol te verkopen. Op HuisVerkopen.nl vind je een handig stappenplan voor de verkoop van je huis, dat je kan volgen om dit proces soepel te laten verlopen.

Als je je huis in Rijswijk wilt verkopen, krijg je te maken met verschillende kosten. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de kosten van de verkoop van een huis, inclusief makelaarskosten en eventuele bijkomende kosten.

Het snel verkopen van je huis in Rijswijk vraagt om goede presentatie, scherpe prijsstelling en effectieve marketing. Lees onze tips om een woning snel te verkopen op HuisVerkopen.nl voor meer informatie en handige tips.

Het kiezen van de juiste makelaar is enorm belangrijk. Kies een makelaar die ervaring heeft in Rijswijk en vergelijk makelaars op basis van hun tarieven, diensten en ervaringen van anderen. Je kan makelaars vergelijken op HuisVerkopen.nl om de beste keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen