Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Rijswijk

Het vinden van een geschikte verkoopmakelaar in Rijswijk kan een uitdaging zijn. Je wilt iemand die jouw huis voor de best mogelijke prijs kan verkopen. In deze paragraaf nemen we onder de loep wie de beste makelaar in Rijswijk is.

Over makelaars in Rijswijk

Makelaars in Rijswijk zijn er in diverse soorten en maten. Ze variëren op vele aspecten, bijvoorbeeld de service die ze aanbieden, tarieven, expertise, en de manier waarop ze je woning in de markt zetten. Deze verschillen kunnen enorm zijn en maken het interessant en verstandig om makelaars te vergelijken. Het zorgvuldig vergelijken van makelaars kan je dan ook een hoop opleveren: Bijvoorbeeld de beste prijs voor je woning, een snelle verkoop, en minder zorgen tijdens het verkoopproces.

Als mogelijke woningverkoper vraag je jezelf waarschijnlijk een aantal dingen af. Wat voor type makelaar past het beste bij mijn situatie en woning? Welke makelaar heeft het meeste succes in Rijswijk? En hoe verschillen de kosten tussen makelaars? Op al deze vragen, en meer, ga je hier antwoorden vinden. Deze informatie helpt je om stap voor stap jouw ideale makelaar in Rijswijk te vinden.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.021
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.808
Besparing (gem.)
€ 1.244

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Rijswijk is op dit moment € 444.296 en de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is € 4.066. Wil je meer details, neem dan een kijkje naar de woningmarktcijfers.
 • De courtages van makelaars in Rijswijk variëren, maar op dit moment ligt het gemiddeld op 1,13% van de verkoopprijs. Als je meet wilt weten, ga naar Rijswijk's woningmarkt.
 • Tarieven van makelaars in Rijswijk lopen substantieel uiteen. Daarom is het verstandig om makelaarstarieven te vergelijken. Dit kan je een besparing van gemiddeld € 1.244 opleveren. Je kunt hier verschillende tarieven opvragen.

Uitgelichte makelaars in Rijswijk

Direct onder deze tekst vind je een opsomming van verschillende verkoopmakelaars die actief zijn in Rijswijk. Let wel, dit zijn niet alle makelaars die actief zijn in deze regio, en specialisaties kunnen flink uiteen lopen. Onthoud dat de 'beste' makelaar in Rijswijk voor jou altijd degene is die het best past bij jouw woningtype, persoonlijke situatie en voorkeuren.

Logo De Waarde van Rijswijk

De Waarde van Rijswijk

Bij makelaarskantoor 'De Waarde van Rijswijk' ben je aan het juiste adres voor verkoop en taxatie van jouw woning. Hun lokale kennis en gebruik van de nieuwste marketingtools zorgen voor een nauwkeurige waardebepaling, zowel financieel als qua woongenot. Door hun optimale verkooppresentatie met de steun van een NVM-branchevereniging en meerdere vastgoedcertificaten, zetten zij zich vol in voor een succesvolle verkoop van jouw woning.
Logo Hoogenraad NVM Makelaars

Hoogenraad NVM Makelaars

Hoogenraad NVM Makelaars is een actief kantoor met een schat aan ervaring uit meer dan een eeuw van makelaardij. Deze mix van historische kennis en een frisse, klantgerichte aanpak maakt hen uniek. Ze bieden diverse diensten, waaronder verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Daarnaast hebben ze specifieke specialismen, zoals woningfotografie en herbestemmen. Bij Hoogenraad sta je niet alleen in het Nederlands, maar desgewenst ook in het Engels te woord.
Logo Taco Verbeek NVM Makelaardij

Taco Verbeek NVM Makelaardij

Taco Verbeek NVM Makelaardij kenmerkt zich door een actieve, klantgerichte aanpak. Met een team van vijf mensen, bieden ze hulp bij de verkoop, aankoop en taxaties van woningen. Je kunt rekenen op gedegen advies, met een duidelijke strategie die samen met jou wordt vastgesteld. Ze zijn te vinden aan de Prins Willem Alexander Promenade in Rijswijk. Leden van de NVM en gecertificeerd door VastgoedCert en NRVT, zorgen ze voor een optimale service voor hun klanten.
Logo Van Daal Leenders Makelaars

Van Daal Leenders Makelaars

Van Daal Leenders Makelaars is een energiek en modern makelaarskantoor dat actief is in de regio Haaglanden. Met een toegewijd team zetten ze zich meer dan 100% in om het beste te bereiken voor hun cliënten. Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren, ze bieden deskundig en betrouwbaar advies. Als lid van de NVM beschikken ze over up-to-date kennis en ervaring, met bijzondere expertise in monumenten en nieuwbouw.
Logo Van Oosterom & Verhagen Makelaars

Van Oosterom & Verhagen Makelaars

Van Oosterom & Verhagen Makelaars is meer dan makelaars alleen. Met 40 jaar ervaring, bieden ze betrouwbare ondersteuning bij alles wat komt kijken bij de aan- of verkoop, huur of verhuur van je woning. Hun team van 12 deskundige medewerkers, lid van de NVM met VastgoedCert en NWWI certificaten, draagt met plezier zorg voor jouw woonplezier. Of het nu gaat om aankoop, verkoop, huur, verhuur, beheer, taxaties, hypotheken of verzekeringen.

Freek Fontein Makelaardij

Freek Fontein Makelaardij is een betrouwbare, ervaren makelaar in de regio Rijswijk en omliggende steden. Ze bieden een compleet pakket aan diensten aan zoals verkoop, aankoop, financieel advies en taxaties. De gecertificeerde makelaars staan bekend om hun jarenlange ervaring in de particuliere woningmarkt. Ze nemen graag het proces van aankoop voor je uit handen, waarbij ze ook geld voor je kunnen besparen. Zeker een goede keuze om op een zorgeloze manier een woning aan te kopen of te verkopen.

Rehof Makelaars

Bij Rehof Makelaars tref je een deskundig en compact team van twee medewerkers. Zij zijn aangesloten bij branchevereniging Vastgoedpro. Je kunt ze vinden aan de Nijverheidsstraat in Rijswijk. Met hun gedegen kennis en ervaring in de vastgoedwereld, staan ze klaar om je te helpen met al je vastgoedbehoeftes. Ze laten zien dat goede service niet grootschalig hoeft te zijn. Kies voor betrokkenheid en professionaliteit bij Rehof Makelaars.

URBAN Makelaardij

URBAN Makelaardij is een professioneel en energiek makelaarskantoor zonder branchevereniging. Met de nodige certificaten en een gevarieerd aanbod aan diensten, staat deze makelaar klaar om je bij te staan in alle facetten van het koop- of verkoopproces. Of je nu je eerste flat zoekt of een investeringspand wilt aankopen, met URBAN Makelaardij loop je gerust en verzekerd het traject in.

Let op: er zijn nog veel meer verkoopmakelaars actief in en rondom Rijswijk dan alleen degenen die je hierboven ziet. Jouw ideale makelaar staat misschien niet eens in deze lijst. Maar niet getreurd, want bij Huis Verkopen houden we rekening met alle makelaars in Rijswijk. Alleen door nauwkeurig te vergelijken kun je jouw perfecte match vinden.

Vergelijk makelaars in Rijswijk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Rijswijk?

Een makelaar in Rijswijk rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 444.296 in Rijswijk komt dit neer op € 5.021 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Het prijsvoorstel dat makelaars doen, is gebaseerd op de waarde van je huis. Het is belangrijk om dit te begrijpen, aangezien ze inhoudelijk inzicht hebben in de huidige marktwaarde van jouw woning. Daarom kan het loeien om bij meerdere makelaars tarieven op te vragen, zodat je een goede keuze kunt maken.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Rijswijk 0,56% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.244 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het uitgebreid vergelijken van makelaars zorgt ervoor dat je uiteindelijk minder betaalt, omdat je de voor jou meest gunstige voorwaarden kunt kiezen.

Kosten van makelaars in Rijswijk

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Rijswijk

Veel makelaars in Rijswijk rekenen opstartkosten. Dit zijn kosten die de makelaar maakt voordat jouw woning daadwerkelijk te koop wordt aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan het maken van foto's, de inmeting van de woning en de opmaak van de verkoopbrochure. Deze kosten worden doorberekend aan de klant, jij dus, en staan los van de courtage oftewel: de kosten die de makelaar rekent voor het verkopen van jouw huis. De opstartkosten liggen gemiddeld tussen de € 400 en € 700.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze kosten kunnen variëren per makelaar. Daarom is het verstandig om duidelijkheid te krijgen over deze kosten, evenals over andere tarieven. Een eenvoudige manier om dat te doen, is door gratis en vrijblijvend de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars. Zo krijg je een goed overzicht van mogelijke kosten, waardoor je beter een afgewogen beslissing kunt maken als je jouw huis gaat verkopen.

Intrekkingskosten van makelaars in Rijswijk

Wanneer je besluit om jouw woning in Rijswijk te verkopen, is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die je moet betalen als je jouw woning voortijdig uit de verkoop haalt. Stel, je trekt jouw woning terug omdat je besluit om toch niet te verhuizen, of omdat je een andere makelaar wilt inschakelen, dan kunnen deze kosten dus om de hoek komen kijken.

Intrekken is een flinke stap en deze intrekkingskosten kunnen een aanzienlijk bedrag zijn. Denk hierbij gemiddeld aan een bedrag van ongeveer € 500. Terwijl je wellicht denkt dat je door het intrekken van de verkoop geld bespaart, kunnen deze kosten dempend werken. Het is dus verstandig om hier goed over na te denken voordat je jouw woning op de markt zet of besluit om deze voortijdig terug te trekken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Rijswijk met een vast tarief

In Rijswijk vind je ook makelaars die werken met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren weet wat de kosten gaan zijn. Je krijgt geen verrassingen en je kunt het bedrag probleemloos in je budget inplannen. Bovendien ligt dit tarief gemiddeld op € 3.250 (update: juli 2024).

Echter, het werken met een vast tarief heeft ook een nadeel. Moet je bijvoorbeeld een woning van 300.000 euro verkopen en de makelaar vraagt een vast tarief dat gelijk is aan 1% van de verkoopprijs, dan betaal je 3.000 euro. Maar als het huis voor 400.000 euro verkocht wordt, betaal je nog steeds datzelfde bedrag. In zo'n geval zou een courtage voordeliger zijn.

Tip: het merendeel van de verkopers in Rijswijk kiest vaak voor een makelaar die op basis van courtage werkzaam is. Dat komt omdat zij een hogere verkoopprijs vaak als prioritair beschouwen. Het kan dus ook voor jou de moeite waard zijn om hierop te letten bij jouw keuze voor een makelaar.

4 feitjes over makelaars in Rijswijk

 • Wist je dat de opstartkosten en voorwaarden voor het verkopen van je huis behoorlijk kunnen variëren tussen verschillende makelaars in Rijswijk? Daarom is het verstandig om meerdere tarieven op te vragen en deze grondig te vergelijken.
 • Niet elke makelaar in Rijswijk heeft dezelfde verkoopsnelheid. Gemiddeld staan huizen in Rijswijk 49 dagen te koop voordat ze verkocht worden.
 • Verkoop je je woning in Rijswijk met hulp van een makelaar, dan kan dit je een winstgevendheid opleveren van zo'n 12% ten opzichte van een verkoop zonder makelaar.
 • Ruim 88% van de huiseigenaren in Rijswijk kiest liever voor een traditionele makelaar, die het gehele verkoopproces op zich neemt, dan voor een online makelaar die enkel je woning online plaatst.

Wat levert de beste makelaar in Rijswijk op?

Er zijn een aantal verkoopmakelaars in Rijswijk die zich duidelijk onderscheiden van hun concurrenten. Hun succes is terug te zien in de behaalde verkoopprijzen en de snelheid van de verkopen. Deze makelaars staan garant voor aantrekkelijke prijzen en efficiëntie tijdens het verkoopproces.

Dit is hoe je de beste makelaars in Rijswijk herkent:

 • Uit onafhankelijke data blijkt dat de meest succesvolle makelaars in Rijswijk huizen voor een prijs verkopen die gemiddeld € 12.526 hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs.
 • Ons onderzoek toont ook aan dat deze toonaangevende makelaars in Rijswijk, in vergelijking met andere makelaars, huizen gemiddeld 15 dagen sneller weten te verkopen.

De beste makelaar in Rijswijk vinden

Wij houden alle verkoopstatistieken bij van alle makelaars in Rijswijk en omstreken. Deze waardevolle gegevens gebruiken we om te bepalen welke makelaar in Rijswijk het beste presteert. Op basis van onze voortdurende analyse kunnen we dus met recht en reden je informeren over de top performers onder de makelaars.

Het vinden van een goed presterende makelaar is belangrijk, maar dat is slechts een deel van het plaatje. Wat eveneens telt, is dat de makelaar past bij jouw specifieke situatie en voorkeuren. Hierom raden we aan om makelaars te vergelijken via ons vergelijkingsformulier, zodat je een makelaar vindt die naadloos aansluit bij jouw verwachtingen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Rijswijk?

Bij het kiezen van een geschikte makelaar in Rijswijk zijn er diverse aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

Reputatie en ervaring

De reputatie en ervaring van een makelaar zijn indicatoren voor betrouwbaarheid en succes. Vraag naar ervaringen van eerdere klanten en controleer online beoordelingen.

Kostenstructuur

Verdiep je in de kostenstructuur van de makelaar. Bepaal bijvoorbeeld of de commissie acceptabel is en of er verborgen kosten zijn.

Verkoopstrategie

Zorg dat de makelaar een duidelijke en effectieve verkoopstrategie heeft. Deze strategie moet passen bij jouw situatie en verwachtingen.

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met kennis van de lokale markt in Rijswijk kent de doelgroep en weet de juiste verkoopprijs te bepalen. Deze specialistische kennis kan de verkoop bevorderen.

Begeleiding en communicatie

Een makelaar moet toegankelijk en begrijpelijk communiceren. Goede begeleiding is essentieel, zo verloopt het verkoopproces vlot en effectief. Voor meer details, zie deze pagina .

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je op zoek bent naar een verkoopmakelaar in Rijswijk, heb je verschillende mogelijkheden. Er zijn makelaars aangesloten bij brancheverenigingen zoals de NVM, VBO en VastgoedPRO. Deze verkoopmakelaars moeten voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en hanteren vastgestelde gedragscodes.

Bij het kiezen van een makelaar kan het een nadeel zijn als deze niet bij een branchevereniging is aangesloten. Je loopt het risico dat de makelaar minder kennis en ervaring heeft en mogelijk op oneerlijke of ondoorzichtige wijze werkt. Het is dus van groot belang om hier goed op te letten.

Wat doet een makelaar in Rijswijk?

Een makelaar in Rijswijk kan de verkoop van jouw huis een stuk eenvoudiger maken. Dankzij hun expertise van de lokale huizenmarkt kunnen zij je adviseren over de beste verkoopstrategie en prijs voor jouw woning.

Natuurlijk helpen ze niet alleen bij de strategische kant, maar verzorgen ze ook alle praktische zaken. Van het opstellen van een aantrekkelijke verkoopadvertentie tot het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers - je makelaar zorgt voor een vlekkeloos proces.

 • Marktkennis: inzicht in de lokale woningmarkt en prijstrends.
 • Verkoopstrategie: advies over de meest effectieve manier om je huis te tonen en te verkopen.
 • Presentatie: professionele foto's en pakkende beschrijvingen van het huis.
 • Onderhandelingen: het halen van de beste prijs en voorwaarden voor jou.
 • Administratieve ondersteuning: hulp bij alle juridische documenten en contracten.

Waarom een makelaar in Rijswijk inschakelen?

Het verkopen van je huis in Rijswijk kan een uitdagende en tijdrovende klus zijn. Dit proces omvat verschillende stappen, waaronder de prijsbepaling, de presentatie van je huis, de bezichtigingen, het ontvangen van biedingen en de uiteindelijke verkoopovereenkomst. Een goede makelaar die bekend is met de lokale huizenmarkt in Rijswijk kan een waardevolle hulp zijn bij al deze stappen, waardoor je kansen op een succesvolle verkoop vergroot worden.

Prijsbepaling van je huis

Een realistische vraagprijs vaststellen is een belangrijke eerste stap. Jouw makelaar kont de marktwaarde van jouw woning vakkundig bepalen, op basis van factoren zoals vergelijkbare verkochte huizen in Rijswijk, de staat van jouw huis en de huidige marktcondities.

Presentatie van je woning

Jouw makelaar kan ook helpen bij het optimaal presenteren van je huis. Hij of zij zal adviseren over eventuele verbeteringen en een professionele fotograaf inschakelen voor het maken van aantrekkelijke foto's. Deze presentatie zorgt ervoor dat jouw huis opvalt bij potentiële kopers.

Organiseren van bezichtigingen

Bezichtigingen zijn een essentiële stap bij de verkoop van je huis. Jouw makelaar neemt het voortouw in het plannen en begeleiden van deze bezichtigingen, en zorgt ervoor dat geïnteresseerde kopers een positieve indruk krijgen van je woning.

Ontvangen van biedingen

Wanneer je een bod krijgt op je huis, zal jouw makelaar je helpen bij het evalueren van dat bod. Hij of zij kan je adviseren over de haalbaarheid van de geboden prijs en de verdere procedure tot de verkoopovereenkomst uitleggen. Hiermee zorgt je makelaar voor zekerheid en een soepele afronding van de verkoop.

Informatie over Rijswijk

Rijswijk, gelegen tussen Den Haag en Delft, heeft een rijk verleden. De stad kent een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse Tijd.

In de loop van de eeuwen heeft Rijswijk zich ontwikkelt tot een levendige stad. Meer dan de helft van de stad bestaat zelfs uit groen.

Met zo’n 50.000 inwoners is Rijswijk een van de middelgrote gemeenten van Nederland. Je vindt er zowel historische gebouwen als moderne architectuur.

Weetje: Niet alleen de stad zelf verandert, ook op de huizenmarkt is er veel gaande. Bekijk de laatste woningmarktcijfers om up-to-date te blijven over de ontwikkelingen in Rijswijk.

Makelaars in Rijswijk vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Rijswijk kan een lastige taak zijn. Gelukkig maakt Huis Verkopen dit proces een stuk eenvoudiger en overzichtelijker.

 • Vergelijking inclusief gratis waardebepaling
 • Scherper makelaarstarief door vergelijken
 • Vind makelaars die aansluiten bij jouw wensen
 • Vergelijkingsproces is simpel en snel

Bij Huis Verkopen voer je eenvoudig je adres, wensen en voorkeuren in. Aan de hand hiervan word je gekoppeld aan de verkoopmakelaars in Rijswijk die het beste bij jouw situatie passen. Deze makelaars zullen je vervolgens voorzien van de juiste informatie, zodat je een goed en volledig beeld krijgt van je mogelijkheden. Op deze manier kun je gemakkelijk en geïnformeerd de juiste keuze maken voor een makelaar in Rijswijk.

Vergelijk makelaars in Rijswijk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Rijswijk

De gemiddelde makelaarskosten in Rijswijk zijn ongeveer € 5.021. Dit bedrag is inclusief courtage en andere kosten. Het loont om diverse tarieven te vergelijken.

Kies een makelaar gebaseerd op ervaring, klanttevredenheid en kosten. Je kunt een goede makelaar vinden door meerdere makelaars in Rijswijk te vergelijken.

Een huis wordt in Rijswijk gemiddeld verkocht binnen 49 dagen. Deze verkoopsnelheid kan variëren op basis van de locatie en conditie van de woning.

Bij het vergelijken van makelaars is het verstandig om te letten op ervaring, klanttevredenheid, kosten en de gemiddelde verkoopsnelheid. Je kunt dit eenvoudig doen op onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Rijswijk bedragen € 515. Voor een duidelijk overzicht van de kosten, raadpleeg ons kostenoverzicht.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen