Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Den Bosch

Voor de verkoop van je huis in Den Bosch is het verstandig om op zoek te gaan naar een goede makelaar. Neem hierbij de tijd om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt. Het is essentieel dat je iemand vindt die ervaren is, een eerlijke prijs biedt en jouw belangen optimaal behartigt.

Over makelaars in Den Bosch

Makelaars in Den Bosch zijn er in alle soorten en maten, ieder met hun eigen stijl en aanpak. De onderlinge verschillen kunnen groot zijn, bijvoorbeeld in hun manier van communiceren, hun expertise in bepaalde woningtypes of buurten en hun verkoopresultaten. Het is daarom de moeite waard om makelaars te vergelijken. Het vinden van de best passende makelaar voor jouw situatie kan namelijk invloed hebben op het succes en het gemak van het verkooptraject. Kiezen gaat verder dan prijs alleen: kwaliteit en een klik met de makelaar zijn minstens zo belangrijk.

Je vraagt je vast af wat de ervaringen van anderen zijn, welke makelaar het snelste verkoopt in Den Bosch of wie de hoogste verkoopprijzen realiseert. Of je bent misschien benieuwd naar welke makelaar de beste match is met de door jouw gewenste verkoopstrategie. Geen zorgen: we hebben alles in kaart gebracht om je te helpen bij deze keuze. Dus blijf hangen en laat je verrassen door de diepte van de informatie die je hier te wachten staat.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.576
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.334
Besparing (gem.)
€ 1.258

Actueel

 • Denk eraan dat de gemiddelde courtages van makelaars in Den Bosch momenteel gemiddeld rond de 1,13% liggen. Deze informatie wordt continu bijgewerkt om je op hoogte te houden.
 • De huidige huizenprijzen in Den Bosch zijn iets om rekening mee te houden. De gemiddelde verkoopprijs staat op € 493.411 en de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is € 4.510. Dit is handige informatie om te weten als je na denkt over het verkopen van je huis.
 • Houd er rekening mee dat de tarieven van makelaars in Den Bosch momenteel rond de € 5.576 liggen. Het vergelijken van deze tarieven kan je een aardige besparing opleveren, dus neem hier de tijd voor.

Uitgelichte makelaars in Den Bosch

In Den Bosch is er een veelvoud aan verkoopmakelaars die je mogelijk zou kunnen overwegen. We presenteren graag een selectie voor je overzichtelijk naast elkaar. Het is verstandig om deze opties goed te bekijken en af te wegen, want de ideale makelaar voor jou in Den Bosch is de makelaar die naadloos past bij jouw woning, situatie en persoonlijke wensen. Daarom is het verstandig om een gedegen vergelijking te maken.

Logo ATENZIJLSTRA Makelaars

ATENZIJLSTRA Makelaars

ATENZIJLSTRA Makelaars, gevestigd aan de Koningsweg 97 in Den Bosch, staat voor zorgvuldigheid en betrokkenheid. Het team, bestaande uit drie professionals, hecht veel waarde aan een transparant verkoopproces en goede communicatie. Met specialismen in herbestemming van woningen, zorgt ATENZIJLSTRA voor een maatwerk strategie en aandacht voor elk detail, van professionele fotografie tot bouwkeuringen. Zo werken ze doelgericht naar het beste resultaat: een succesvolle verkoop van jouw woning.
Logo Boumij Makelaars

Boumij Makelaars

Boumij Makelaars, gevestigd in een statig pand in 's-Hertogenbosch, brengt je zonder poespas onder de ‘pannen’. Als lid van NVM, met certificaties zoals VastgoedCert en NRVT, staat dit nuchtere kantoor voor passie en professionaliteit. Je kunt er terecht voor verkoop, verhuur, aankoop en financieel advies. Ze blinken uit in woningstyling, woningfotografie en nieuwbouw. Met 19 toegewijde medewerkers voel je je centraal staan en kun je zeker ook in het Engels terecht.
Logo 10+ Makelaars

10+ Makelaars

Bij 10+ Makelaars staat al 15 jaar lang het succesvol verkopen van jouw woning of appartement centraal. Dit betrouwbare makelaarskantoor in 's-Hertogenbosch, gevestigd in winkelcentrum 'De Rompertpassage', biedt naast verkoop ook diensten als verhuur, taxaties en aankoop. Met een team van drie betrokken medewerkers staan ze altijd klaar voor een vrijblijvend verkoopadvies. Loop eens binnen en ontdek de meerwaarde van deze NVM makelaar.
Logo AMB Makelaars 's-Hertogenbosch I Qualis

AMB Makelaars 's-Hertogenbosch I Qualis

AMB Makelaars 's-Hertogenbosch I Qualis is een toonaangevende en voortdurend innoverende makelaar in de regio 's-Hertogenbosch, Vught, Rosmalen, Drunen en Vlijmen. Ze blinken uit in verkooppresentatie en marketing, wat resulteert in snelle verkooptransacties tegen hoge prijzen. Het bedrijf, dat aangesloten is bij NVM en Qualis en een certificaat heeft van NWWI en NRVT, biedt diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Ze hanteren een op de klant gerichte aanpak met een hoge mate van professionaliteit en transparantie.
Logo Christis Makelaardij

Christis Makelaardij

Bij Christis Makelaardij krijg je persoonlijke aandacht en direct contact voor een succesvolle samenwerking. Zij geloven in kleinschaligheid voor de beste service, wat beaamd wordt door uitstekende beoordelingen van klanten. Met hun uitgebreide kennis van 's-Hertogenbosch, staan ze bekend om hun laagdrempelige dienstverlening en hoge servicegraad. Ze zijn lid van de NVM en met een actieve handel in de afgelopen maanden, bewijst Christis Makelaardij hun effectiviteit in de vastgoedmarkt.
Logo De Koster Makelaars

De Koster Makelaars

Bij De Koster Makelaars kies je voor ervaring, kennis en passie. Hun deskundige team richt zich op de verkoop, aankoop en nieuwbouw met een speciale focus op unieke objecten. Ze zorgen voor een soepele en vlekkeloze ervaring, of het nu gaat om een nieuw thuis of een snelle verkoop. Hun dienstverlening is persoonlijk, onafhankelijk en vernieuwend. Zij zijn lid van de NVM en gecertificeerd door VastgoedCert. Bovendien kun je in het Nederlands, Engels en Frans terecht.
Logo HRS Wonen

HRS Wonen

HRS Wonen is een ervaren makelaardij die zich richt op onderscheidend aanbod. Ze nemen elk verkoopproces serieus en zorgen voor een doordacht verkoopplan en heldere communicatie. Focus, effectiviteit, creativiteit en deskundigheid zorgen voor succesvolle transacties bij deze NVM-makelaar. Naast verkoopbemiddeling en aankoopbegeleiding, bieden zij verhuur, aanhuur, taxaties en vastgoedconsultancy aan. Het team van 4 medewerkers bevindt zich in Den Bosch aan de Pettelaarpark 36.
Logo Hendriks Makelaardij 's Hertogenbosch

Hendriks Makelaardij 's Hertogenbosch

Bij Hendriks Makelaardij in 's Hertogenbosch ligt de focus op kwaliteit en een persoonlijke aanpak. Het team staat klaar om je te helpen bij verkoop, aankoop, hypotheken en verzekeringen. Met het grote netwerk en een portfolio van duizenden woningzoekenden, vinden ze snel de juiste koper voor je huis. Ze bieden een complete, professionele promotie van jouw woning en zijn goed bereikbaar. Plus, geen verkoop betekent geen kosten. Een gemiddelde beoordeling van 9 op Funda onderstreept hun succes.

Let op: Er zijn nog veel meer verkoopmakelaars actief in Den Bosch! Jouw ideale makelaar kan dus nog ontbreken in de gepresenteerde lijst. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Den Bosch mee in onze vergelijking. Zo helpen we je bij het vinden van de meest geschikte makelaar voor jouw specifieke situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Den Bosch Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Den Bosch?

Een makelaar in Den Bosch rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 493.411 in Den Bosch komt dit neer op € 5.576 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Een courtage is een percentagesysteem dat de verkoopmakelaar motiveert om jouw huis voor de beste prijs te verkopen. Hoe hoger de opbrengst van de verkoop, hoe hoger de courtage voor de makelaar.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Den Bosch 0,51% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.258 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is geheel kosteloos en zonder verplichtingen om meerdere makelaars met elkaar te vergelijken, maak hier dus zeker gebruik van.

Kosten van makelaars in Den Bosch

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Den Bosch

Wanneer je een woning wilt verkopen in Den Bosch, is het waardevolle informatie om te weten dat de meeste makelaars opstartkosten rekenen. Opstartkosten zijn de kosten die een makelaar aan je vraagt voor de werkzaamheden die bij aanvang van het verkoopproces plaatsvinden. Het gaat hier om zaken als de waardebepaling van jouw huis, professionele fotografie, opstellen van de woningbrochure en plaatsing van de woning op belangrijke woningwebsites.

Het is belangrijk om zich te realiseren dat deze kosten kunnen variëren tussen verschillende makelaars. Zo zal de ene makelaar meer rekenen voor bepaalde diensten dan de ander. Over het algemeen zijn de gemiddelde opstartkosten voor makelaars in Den Bosch echter € 515. Vergeet niet dit te overwegen bij jouw keuze voor een makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Den Bosch

In de wereld van de woningverkoop kunnen situaties snel veranderen. Wanneer je besluit om je huis in Den Bosch zelf te verkopen of wanneer je verkoopplannen om welke reden dan ook wijzigen, krijg je mogelijk te maken met zogenaamde intrekkingskosten. Deze kosten berekenen makelaars bij het voortijdig terugtrekken van de woning uit de verkoop.

Intrekkingskosten zijn in feite compensatie voor de makelaar voor de tijd en moeite die hij heeft gestoken in het voorbereiden en presenteren van je woning. Een situatie waarbij dit kan gebeuren, is wanneer je tijdens de verkoopperiode een hoog bod krijgt van een persoonlijke kennis. Wanneer je besluit om hierop in te gaan, trek je je woning uit de verkoop en ben je jouw makelaar de gemiddelde intrekkingskosten schuldig zijn. In Den Bosch bedragen deze kosten gemiddeld € 500.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Den Bosch met een vast tarief

Den Bosch biedt ook makelaars die met een vast tarief werken. Het voordeel hiervan is dat je vooraf weet wat de kosten zullen zijn. Ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, verandert dit bedrag niet. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is: € 3.250 (update: juli 2024). Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Echter, een vast tarief kan ook een nadeel zijn. Stel, je woning wordt verkocht voor 300.000 euro en het tarief van de makelaar is 3.500 euro. Dit komt neer op iets meer dan 1% van de verkoopprijs. Echter, als de woning verkocht wordt voor 400.000 euro, is het percentage dat je aan de makelaar betaalt opeens een stuk lager, en betaal je relatief gezien dus minder. Bij een courtage, een percentage van de verkoopprijs, zou dit bedrag meestijgen.

Tip: Ondanks de mogelijke voordelen van een vast tarief, kiezen veel verkopers in Den Bosch toch voor een makelaar op basis van courtage. Dit komt doordat zij het realiseren van een hogere verkoopprijs belangrijker vinden. Een courtagemakelaar heeft daarbij een grotere motivatie om een hogere verkoopprijs te realiseren.

4 feitjes over makelaars in Den Bosch

 • De snelheid waarmee een huis in Den Bosch verkocht wordt, kan 35% hoger liggen als er gebruik wordt gemaakt van een makelaar, vergeleken met een verkoop zonder makelaar.
 • Verkoopmakelaars in Den Bosch stellen de waarde van woningen niet altijd gelijk vast. Hierdoor kunnen er inschattingen ontstaan die tot wel €37.000 van elkaar verschillen. Benieuwd naar de waarde van jouw woning? Maak gebruik van deze handige tool voor een gratis waardebepaling.
 • De overgrote meerderheid van de makelaars in Den Bosch werkt met een courtage. Woningverkopers geven hier vaak de voorkeur aan omdat zo de belangen van de makelaar en de verkoper gelijk lopen; een hogere verkoopprijs levert beide partijen meer op.
 • Gemiddeld nodigen woningverkopers in Den Bosch tot wel 3 makelaars uit bij hen thuis alvorens de best passende keuze te maken. Om dit proces te vergemakkelijken, kun je dit handige vergelijkingsformulier gebruiken om makelaars uit te nodigen.

Wat levert de beste makelaar in Den Bosch op?

Er zijn enkele verkoopmakelaars in Den Bosch die boven het gemiddelde uitsteken. Zij onderscheiden zich niet zozeer door hun aantal verkopen, maar met name door de betere verkoopresultaten die ze realiseren, zoals hogere verkoopprijzen en een vlottere verkoopproces.

Dit is hoe je de beste makelaars in Den Bosch herkent:

 • Wanneer je kijkt naar de resultaten van de uitblinkers onder de makelaars in Den Bosch, valt op dat ze in staat zijn om woningen gemiddeld voor € 13.687 meer te verkopen dan hun collega's in de stad.
 • Onze cijfers laten zien dat deze excellente makelaars huizen gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in Den Bosch. Ze zijn actiever en toegewijd, wat zich vertaalt in een efficiëntere verkoopsnelheid.

De beste makelaar in Den Bosch vinden

Ben je op zoek naar de beste of snelste makelaar in Den Bosch, maar wil je niet de hoogste prijs betalen? Geloof ons, de duurste optie is zelden de meest efficiënte. De perfecte makelaar ligt binnen jouw bereik.

Vergemakkelijk jouw zoektocht met ons handige vergelijkingsformulier. Vul gewoon je adres, situatie en voorkeuren in. We zullen de meest geschikte makelaars voor je vinden, afgestemd op jouw woning en wensen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Den Bosch?

Op zoek naar een makelaar voor de verkoop van je huis in Den Bosch? Let dan op de volgende vijf punten:

Kennis van de lokale markt

De makelaar moet goed bekend zijn met de huizenmarkt in Den Bosch. Zo kan hij je huis op de juiste waarde schatten en potentiële kopers efficiënt aantrekken.

Persoonlijke klik

Het is belangrijk dat je een prettige en open communicatie met je makelaar hebt. Een goed contact helpt bij het maken van afspraken en het doorvoeren van eventuele veranderingen.

Vergelijken van tarieven

Vergelijk de tarieven van verschillende makelaars in Den Bosch. Door dit te doen, bespaar je gemiddeld € 1.258 aan makelaarskosten.

Check de kleine lettertjes

Zorg ervoor dat je alle voorwaarden van de dienstverlening goed doorleest en begrijpt. Niks is zo vervelend als onvoorziene kosten of complicaties achteraf.

Ervaringen van anderen

Lees de ervaringen van anderen met de makelaar van je keuze. Dit kan je veel inzicht geven in de manier van werken en de te verwachten service.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De keuze voor een verkoopmakelaar is niet altijd gemakkelijk. Des te meer in een markt die constant in verandering is. Er zijn drie grote brancheorganisaties voor makelaars in Nederland: NVM, VBO en VastgoedPRO. Elk met hun eigen specialiteiten en voordelen.

Een NVM-verkoopmakelaar in Den Bosch biedt jou persoonlijke begeleiding en kennis van de lokale markt. Bovendien worden de belangen van de verkoper vaak beter behartigd. VBO en VastgoedPRO beschikken over courtage op maat en bieden begeleiding op het juridische vlak. Het zijn stuk voor stuk uitstekende opties, afhankelijk van jouw specifieke wensen en behoeften.

Wat doet een makelaar in Den Bosch?

Bij het verkopen van een woning in Den Bosch kiezen veel mensen voor de deskundigheid van een lokale makelaar. Een makelaar biedt niet alleen expertise op de huizenmarkt, maar ontzorgt je ook in het verkoopproces.

Hier volgt een kort overzicht van de taken die een makelaar in Den Bosch doorgaans voor je kan uitvoeren:

 • Taxeren van je woning om de marktwaarde te bepalen
 • Adviseren over een geschikte vraagprijs
 • Aanmaken van een aantrekkelijke woningpresentatie
 • Begeleiden en voeren van de onderhandelingen
 • Opstellen van de verkoopovereenkomst

Waarom een makelaar in Den Bosch inschakelen?

De verkoop van jouw woning in Den Bosch kan geregeld worden door een ervaren verkoopmakelaar. Deze professional neemt je veel werk uit handen. In dit proces zijn er verschillende stappen die een verkoopmakelaar onderneemt om jouw huis succesvol op de markt te brengen en te verkopen.

Eerste stap: woningtaxatie en verkoopadvies

Een verkoopmakelaar begint altijd met een grondige inspectie van jouw woning. Aan de hand van deze woningtaxatie komt hij tot een realistische vraagprijs. Bovendien geeft hij je direct verkoopadvies waarin hij bijvoorbeeld suggesties voor een eventuele opknapbeurt of het verkoopklaar maken van je woning meeneemt.

Tweede stap: verkoopstrategie bepalen

Vervolgens stelt je verkoopmakelaar een verkoopstrategie op. Daarbij houdt hij rekening met jouw wensen, de woningmarkt en de prijsklasse van je huis. Ook bespreekt hij de mogelijkheden voor het maken van professionele verkoopfoto's en plattegronden.

Derde stap: promotie van de woning

Dan is het tijd voor de promotie van je huis. Je verkoopmakelaar zorgt dat je woning op prominente plekken te zien is, zoals op verschillende woningplatforms. Daarnaast kan hij sociale media en andere online marketingmethoden inzetten om je huis onder de aandacht te brengen.

Vierde stap: bezichtigingen en verkoop

Tot slot regelt je makelaar de bezichtigingen. Hij leidt potentiële kopers rond, beantwoordt hun vragen en verzorgt de onderhandelingen. Als de verkoop eenmaal rond is, zorgt hij ook voor de juridische afhandeling en het opstellen van de koopovereenkomst. Samengevat neemt de verkoopmakelaar je dus veel werk en zorgen uit handen bij de verkoop van je huis.

Informatie over Den Bosch

Den Bosch, officieel bekend als 's-Hertogenbosch, is de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. Dit Den Bosch draagt trots een rijke geschiedenis van meer dan 800 jaar.

Uniek aan Den Bosch zijn de eeuwenoude monumenten die grotendeels behouden zijn. Deze vormen een harmonieuze mix met vernieuwende ontwikkelingen, wat bijdraagt aan de bijzondere charme van de stad.

Stap je in Den Bosch een zijstraatje van de geijkte paden in, dan treft je een oase van rust en authentieke, kleinsteedse gezelligheid. Hier is de Brabantse gastvrijheid overal voelbaar.

Weetje: Over de prijsontwikkeling van huizen in Den Bosch valt te zeggen dat deze afgelopen jaren gestaag is gestegen. Bekijk de actuele huizenprijzen voor een gedetailleerd overzicht.

Makelaars in Den Bosch vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Den Bosch via Huis Verkopen biedt overzicht en inzicht. Het is een objectieve manier om de prestaties, kosten en service van makelaars te evalueren.

 • Vergelijking op basis van prestaties
 • Overzicht van kosten en service
 • Toegang tot gratis waardebepaling
 • Inzicht in verkoopadvies en makelaarstarieven

Je krijgt een helder beeld van de beste opties voor jouw situatie en wensen. Of je nu streeft naar een maximale prijs of een snelle verkoop, Huis Verkopen helpt je om de juiste keuzes te maken.

Vergelijk makelaars in Den Bosch Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Den Bosch

Bekijk de gemiddelde opstartkosten, intrekkingskosten en tarieven van een makelaar in Den Bosch. Vergelijk deze met andere makelaars, rekening houdend met de gemiddelde courtage. Bezoek onze vergelijkingspagina voor meer informatie.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Den Bosch zijn ongeveer € 515. Het is altijd goed deze kosten te vergelijken met andere makelaars in de regio.

Een goede makelaar kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen. De gemiddelde verkoopsnelheid in Den Bosch is 47 dagen. Voor tips om je woning snel te verkopen, kun je terecht op onze pagina.

Makelaarstarieven kunnen variëren. Het gemiddelde tarief in Den Bosch is € 3.250. Het is raadzaam makelaars te vergelijken voor de beste deal.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Den Bosch is € 493.411. Gebruik onze dienst voor waardebepaling om een accurate schatting voor jouw woning te krijgen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen