Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Alkmaar

Als je jouw woning in Alkmaar wilt verkopen, is het van groot belang een geschikte makelaar te selecteren. Raadpleeg hiervoor de teksten op deze pagina, deze bieden een uitgebreid overzicht van alle aandachtspunten. Kies voor een makelaar met lokale kennis en een aanpak die bij jou past.

Over makelaars in Alkmaar

Bij ons behouden we alles over makelaars in Alkmaar. Of het nu gaat om ervaringen van klanten, succespercentages of de gemiddelde verkooptijd, we hebben het allemaal opgeslagen. Waarom doen we dit? Simpel: zodat je in staat bent om de best mogelijke keuze te maken. Want als je weet welke makelaars consistent goede werk leveren, kun je een geïnformeerde beslissing nemen die je tijd, geld en stress kan besparen.

Zit je eraan te denken om je huis in Alkmaar te verkopen en vraag je je af welke makelaar het beste bij jou past? Ben je benieuwd naar de tarieven, of misschien welke makelaar het snelst jouw huis verkoopt? Of ben je nieuwsgierig welke makelaar de beste klantenservice biedt? Weet dan dat je op de juiste plek beland bent. Binnenkort vind je hier alle benodigde informatie om de makelaars in Alkmaar grondig te vergelijken en de juiste keuze te maken.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.836
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.299
Besparing (gem.)
€ 1.124

Actueel

 • Als je overweegt om jouw huis te verkopen, dan is het goed om te weten dat de gemiddelde 1,14% courtage van makelaars in Alkmaar momenteel geldt. Inzicht in deze kosten helpt je bij het maken van een doordachte keuze bij het selecteren van een makelaar.
 • De huidige gemiddelde verkoopprijs van woningen in Alkmaar is € 424.229 en de gemiddelde prijs per m2 bedraagt € 4.215. Je kunt meer gedetailleerde informatie vinden over de huizenprijzen op onze website.
 • Tarieven van makelaars in Alkmaar veranderen voortdurend en daarom is het verstandig om ze te vergelijken. Door de tarieven van verschillende makelaars tegen elkaar af te wegen, kun je gemiddeld tot € 1.124 besparen. Dit maakt het de moeite waard om jouw opties grondig te onderzoeken voor je een definitieve keuze maakt.

Uitgelichte makelaars in Alkmaar

In Alkmaar vind je een grote hoeveelheid makelaars die je bij kunnen staan bij de verkoop van je huis. Het is echter niet verstandig om zomaar de eerste makelaar die je tegenkomt te kiezen, het vraagt om wat meer onderzoek. Het vergelijken van de verschillende makelaars in Alkmaar is een aanrader op basis van vier belangrijke punten: prijs, ervaring, dienstenpakket en klantbeoordelingen. Hierbij helpt deze vergelijking.

Logo Bregman Woningmakelaardij o.g.

Bregman Woningmakelaardij og

Bregman Woningmakelaardij o.g. is een betrouwbare makelaar in Alkmaar, bekend om zijn persoonlijke aanpak en volledige aandacht voor je. Het kantoor biedt een compleet pakket met diensten aan; van verkoop, aankoop en taxaties tot aan verhuur. Ze zijn aangesloten bij de NVM en het NRVT, wat borgt voor kwaliteit. Je kunt bij hen terecht voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Ze spreken Nederlands, Engels en Duits.
Logo Broekman Makelaars

Broekman Makelaars

Broekman Makelaars is een bekwaam en deskundig makelaarskantoor met 4 vestigingen in de regio Alkmaar. Ze hebben meer dan 20 jaar ervaring en zijn gespecialiseerd in verkoop, aankoop, taxatie, nieuwbouw en verhuur. Het team van 8 medewerkers benadert jou persoonlijk en zorgt voor een effectieve en professionele aanpak. Ze hebben kennis van de lokale markt en kunnen je goed adviseren over de verkoopkansen van jouw huis. Bij Broekman Makelaars staat jouw woonplezier centraal.
Logo Broekman Makelaars Alkmaar-Zuid B.V.

Broekman Makelaars Alkmaar-Zuid BV

Broekman Makelaars Alkmaar-Zuid combineert deskundigheid, vakbekwaamheid en een persoonlijke aanpak om jou optimaal te dienen. Met meer dan 20 jaar ervaring en vier kantoren in de regio Alkmaar, bieden ze uiteenlopende diensten, waaronder verkoop, aankoop, taxatie, nieuwbouw en verhuur. Ze kennen jouw buurt als geen ander, geven duidelijke adviezen en bieden een toegankelijk en professioneel team. Ook kun je naast Nederlands, in het Engels terecht bij hen. Ze hebben maar één doel: jouw woonplezier tot een succes maken.
Logo De Best van Staveren Makelaars

De Best van Staveren Makelaars

De Best van Staveren Makelaars is een vertrouwd en ervaren makelaarskantoor in Alkmaar, gewaardeerd om zijn klantgerichte aanpak en hoogwaardige diensten, waaronder verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Het team hecht veel waarde aan innovatie, zoals duidelijke communicatie via WhatsApp en woningpresentaties met moderne technieken zoals dronebeelden. Met hun locatie in winkelcentrum 'De Mare' en een klanttevredenheidsscore van 9,4, biedt De Best van Staveren Makelaars je een bevredigende makelaarservaring van begin tot eind.
Logo ERA Makelaardij regio Alkmaar

ERA Makelaardij regio Alkmaar

ERA Makelaardij regio Alkmaar is klein en slagvaardig. Je vindt hier betrouwbaarheid, expertise en een sterke kennis van de lokale markt. Hier luisteren ze naar jouw wensen, bieden persoonlijk en gedreven advies en begeleiden je vakkundig bij alle stappen van het verkoop- of aankoopproces. Met een sterke online aanwezigheid en een gemiddelde beoordeling van 8,8 op Funda, kun je erop vertrouwen dat deze makelaar je succesvol begeleid bij het kopen of verkopen van onroerend goed.
Logo De Makelares

De Makelares

Bij makelaarskantoor De Makelares staat een persoonlijke klik en jouw wensen centraal bij de verkoop of aankoop van een woning. Met hun deskundige en gemotiveerde team zorgen ze voor een optimale presentatie van jouw huis en professionele begeleiding bij bezichtigingen. Ze houden je met beide benen op de grond bij de aankoop van een droomhuis, om onaangename verrassingen te voorkomen. Ook met de Engelse taal kun je bij deze NVM-gecertificeerde makelaar terecht.
Logo Hoekstra en Van Eck Alkmaar

Hoekstra en Van Eck Alkmaar

Bij makelaarskantoor Hoekstra en Van Eck Alkmaar kun je genieten van een moderne, digitale benadering met een persoonlijke touch. Ze ontzorgen je volledig bij de aankoop en verkoop van een huis en bieden je financieel advies en taxaties. Je krijgt jouw eigen online dossier en hun marketingteam zorgt voor professionele promotie van jouw woning. Ze zijn zowel telefonisch als via chat bereikbaar. Als de woningverkoop niet slaagt, zijn er geen kosten. Ze spreken ook Engels.
Logo HAL Makelaardij

HAL Makelaardij

Kies voor HAL Makelaardij als je zoekt naar een modern en persoonlijk makelaarskantoor. Ze geven een compleet beeld van de woningmarkt, adviseren, bemiddelen en taxeren. Professionele presentatie van jouw woning wordt uitbesteed, maar de verkoop doen zijzelf. Behoren tot de NVM en beschikken over diverse certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT. Met maar twee medewerkers is de aanpak persoonlijk, en je profiteert van hun lage kosten. Klinkt interessant? Hun kantoor bevindt zich op de Koelmalaan in Alkmaar.

Let op: Het overzicht dat je zojuist hebt bekeken, bevat slechts een selectie van de verkoopmakelaars actief in Alkmaar. Besef dat er misschien een makelaar is die beter past bij jouw woning, situatie en voorkeuren en mogelijk niet in de bovenstaande lijst staat. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Alkmaar mee in onze vergelijking om jou te helpen de meest geschikte makelaar te vinden.

Vergelijk makelaars in Alkmaar Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Alkmaar?

Hoewel de kosten van een makelaar doorgaans de grootste uitgavenpost zijn bij de verkoop van je huis, is het belangrijk te onthouden dat een deskundige makelaar zichzelf vaak terugverdient. Deze geroutineerde experts zijn in staat om, dankzij hun kennis en ervaring, jouw woning tegen de hoogste prijs te verkopen. Daarom is het raadzaam de makelaar te kiezen die het meeste rendement uit jouw verkoop halen kan.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Alkmaar 0,53% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.124 besparen door makelaars te vergelijken. Vergeet niet dat het oriënteren op en vergelijken van makelaars absoluut kosteloos en zonder verdere verplichtingen is. Maak gebruik van deze mogelijkheid om de meest geschikte keuze te maken.

Kosten van makelaars in Alkmaar

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Alkmaar

Bij het verkopen van jouw woning in Alkmaar, kom je al snel in aanraking met de term opstartkosten. De meeste makelaars rekenen deze kosten om hun dienstverlening te starten. Deze bijdrage dekt onder andere de kosten voor het maken van professionele foto's, plattegronden en de plaatsing van de woning op verschillende verkoopplatforms. Het is een vaste bijdrage die je betaalt, los van het uiteindelijke resultaat van de verkoop.

De opstartkosten die makelaars in rekening brengen variëren. Je kunt verwachten dat de gemiddelde opstartkosten liggen tussen de € 400 en € 700. Het is belangrijk om je hiervan bewust te zijn bij de keuze voor een makelaar. Let op dat naast de opstartkosten ook courtagekosten in rekening worden gebracht. Dit zijn kosten voor de daadwerkelijke verkoop van de woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Alkmaar

In de wereld van woningverkoop in Alkmaar is het goed om rekening te houden met mogelijke intrekkingskosten. Dit zijn kosten die door makelaars in rekening worden gebracht als je besluit de verkoop van je woning voortijdig stop te zetten. Bijvoorbeeld, als je huis al op de markt staat, maar je besluit om wat voor reden dan ook het verkoopproces te onderbreken, kun je te maken krijgen met deze kosten.

De hoogte van deze intrekkingskosten kan per makelaar variëren. Gemiddeld worden in Alkmaar intrekkingskosten gerekend van € 500. Het bespreken van deze voorwaarden bij het aangaan van een contract met een makelaar kan onverwachte kosten in de toekomst voorkomen. Besef dus goed dat het stoppen van de verkoop niet altijd kosteloos is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Alkmaar met een vast tarief

Onder de makelaars in Alkmaar zijn er ook die werken met een vast tarief. Dit heeft een duidelijk voordeel: je weet vooraf precies wat je kwijt bent aan de makelaar, wat budgetteren makkelijker maakt. Deze makelaars hanteren gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Echter, een vast tarief kan ook nadelen met zich meebrengen. Stel, je verkoopt je woning voor een bedrag hoger dan verwacht. Bij een courtage, een percentage van de verkoopprijs, wordt het honorarium van de makelaar hoger. Bij een vast tarief blijft dit gelijk, waardoor je relatief minder betaalt naarmate de verkoopprijs stijgt.

Tip: Bereken altijd goed de kosten bij de verschillende soorten tarieven. Denk vooruit en houd rekening met de mogelijke verkoopprijs van je woning. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en kun je een weloverwogen keuze maken voor de voor jou meest geschikte makelaar in Alkmaar.

4 feitjes over makelaars in Alkmaar

 • Een 96% van de huisverkopers in Alkmaar neemt liever een full-service makelaar in de arm dan een internetmakelaar. Ze hebben blijkbaar meer vertrouwen in een traditionele aanpak.
 • Huisverkopers in Alkmaar die gebruik maken van een makelaar slagen erin hun eigendommen 50% sneller te verkopen dan wanneer ze het proces helemaal zelf regelen. Makelaars hebben kennelijk een efficiëntere verkoopmethode.
 • Door het inschakelen van een makelaar behalen verkopers in Alkmaar gemiddeld 15% meer winst op hun woningverkopen, ten opzichte van wanneer ze zelf hun huis verkopen. Een professionele touch lijkt dus extra waarde te creëren.
 • Hoewel goedkoper aantrekkelijk klinkt, kiezen de meeste huisverkopers in Alkmaar voor kwaliteit. Ze geven prioriteit aan de makelaar met de beste verkoopprestaties, omdat uiteindelijk een hogere verkooprijs belangrijker is dan lagere makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Alkmaar op?

Het is waardevoller om te kijken naar wat een Alkmaarse makelaar jou te bieden heeft, dan enkel te focussen op de kosten. Immers, een capabele makelaar genereert bij de verkoop van jouw woning een hogere winst dan de besparing die een goedkoop alternatief op papier biedt.

De kenmerken van toonaangevende makelaars in Alkmaar worden hieronder uitgelicht:

 • € 12.466: dit is de gemiddelde extra opbrengst die vooraanstaande makelaars in Alkmaar genereren bij de verkoop van een woning, vergeleken met het gemiddelde van de lokale sector. Deze meerwaarde kunnen zij met name realiseren door hun grondige kennis van de lokale markt en hun bewezen onderhandelingsvaardigheden.
 • Vlot verkoopproces: De best presterende makelaars in Alkmaar verkopen woningen gemiddeld 14 dagen sneller dan de andere makelaars in de regio. Die efficientie is veelal te danken aan de actieve en betrokken werkwijze die ze hanteren in het verkoopproces.

De beste makelaar in Alkmaar vinden

In Alkmaar vind je een ruime selectie aan makelaars, ieder met hun eigen sterktes en zwaktes. Het is een wereld van verschil hoe zij huizen verkopen. Zo zijn sommige makelaars beter in snelle verkopen, terwijl anderen juist excelleren in het realiseren van de hoogste verkoopprijs.

Je vindt de beste makelaar in Alkmaar door te vergelijken. Dit is ontzettend waardevol omdat het jou helpt om makelaars te vinden die het beste passen bij jouw situatie en wensen. Op basis van je ingevulde informatie krijg je de meest compatibele makelaars en hun tarieven te zien. Zo vorm je een duidelijk beeld van de mogelijkheden om jouw huis optimaal te verkopen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Alkmaar?

Voor de verkoop van je huis in Alkmaar is de juiste makelaar essentieel. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van deze belangrijke partner? Hier volgen vijf punten:

Ervaring in Alkmaar

Een makelaar met ervaring in Alkmaar heeft kennis van de lokale huizenmarkt die van groot belang kan zijn voor een succesvolle verkoop.

Kijk naar recensies

Voorgaande klanten kunnen veel vertellen over hun ervaringen met een makelaar. Betrouwbare recensies kunnen je helpen een goed geïnformeerde keuze te maken.

Vergelijk tarieven

De tarieven die makelaars hanteren kunnen flink variëren. Het is belangrijk om deze te vergelijken zodat je niet meer betaalt dan nodig.

Vraag een vrijblijvend verkoopadvies

Iedere makelaar heeft een andere benadering van de verkoop. Door een vrijblijvend verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar ontdek je of deze bij je past.

Chemie tussen jou en de makelaar

Je moet voor een langere tijd samenwerken met je makelaar. Het is belangrijk dat het klikt tussen jullie en dat je je op je gemak voelt bij de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Alkmaar is de aanwezigheid van NVM-makelaars een zekere vertrouwdheid. Deze deskundigen ondersteunen bij de verkoop van jouw woning, zorgen voor een optimale prijs en geven inzicht in alle juridische aspecten. Naast NVM zijn er ook VBO en VastgoedPRO makelaars actief.

Elke makelaar heeft zijn eigen specialisaties, van taxatie tot onderhandelingen. Of je nu een VBO-makelaar of een VastgoedPro specialist inschakelt, alle zijn ze gul met deskundige en lokale kennis over de Alkmaarse woningmarkt. Ze stellen jouw belangen centraal.

Weetje: Ook binnen de NVM-makelaars heb je keuze. Er zijn verschillen in de prestaties en prijzen voor woningverkoop. Daarom kan het zeer nuttig zijn om jouw opties te verkennen en makelaars te vergelijken. Zo kun je exact vinden wat bij jouw behoeften past.

Wat doet een makelaar in Alkmaar?

Een makelaar in Alkmaar helpt je bij het navigeren door het ingewikkelde proces van je huis verkopen. Het is een expert op het gebied van de lokale vastgoedmarkt en begeleidt je in het volledige verkoopproces.

Van het bepalen van de verkoopprijs tot het onderhandelen met potentiële kopers - een makelaar zorgt dat alles soepel verloopt. Op die manier kun je erop vertrouwen dat je huis tegen de beste voorwaarden wordt verkocht.

 • Waardebepaling van je huis op basis van vergelijkbare woningen.
 • Advies over optimale presentatie van de woning voor de verkoop.
 • Aanmaken, plaatsen en beheren van de huisadvertentie.
 • Organiseren en uitvoeren van bezichtigingen met geïnteresseerden.
 • Voeren van onderhandelingen om de beste verkoopprijs te behalen.

Waarom een makelaar in Alkmaar inschakelen?

Een huis verkopen in Alkmaar is een grote stap en een goede makelaar kan echt het verschil maken. Een goede makelaar onderscheidt zich van de gemiddelde makelaar in vele opzichten. Ze hebben een scherpe blik op het proces en brengen een verzekerd gevoel zodra je het verkoopproces start. Het is dus belangrijk om te weten wat een goede makelaar zo speciaal maakt.

netwerk en connecties

De beste makelaars hebben een breed netwerk en connecties. Ze kennen de lokale markt op hun duimpje en hebben een uitgebreid klantenbestand. Dit netwerk gebruiken ze om potentiële kopers te vinden voor jouw huis. Ze kennen de juiste mensen en zijn in staat om deze gekwalificeerde kopers aan te trekken.

communicatie en transparantie

Een ander belangrijk kenmerk van een goede makelaar is communicatie en transparantie. Ze houden je voortdurend op de hoogte van de voortgang in het proces van jouw huisverkoop. Ze zijn eerlijk over zowel de sterke punten als de mogelijke valkuilen van je huis, waardoor je realistische verwachtingen kunt hebben.

strategie en inzet

Voorts is de strategie die een goede makelaar toepast van groot belang. Ze hebben een duidelijk verkoopplan en zijn bereid om extra inspanningen te leveren om jouw huis aantrekkelijk te maken voor kopers. Dit kan bijvoorbeeld gaan om professionele fotografie of het organiseren van open huis evenementen.

prijsonderhandelingen

Tenslotte, goede makelaars zijn bedreven in prijsonderhandelingen. Ze hebben de nodige tactiek en ervaring om tot een succesvolle deal te komen. Ze stellen het vaststellen van de prijs niet alleen af op de waarde van jouw huis, maar ook op wat een potentiële koper bereid is te betalen.

Informatie over Alkmaar

Alkmaar, gelegen in de provincie Noord-Holland, staat bekend om haar historische charme. De stad is rijk aan grachten, monumentale panden en authentieke winkelstraten. De trefkans op een stukje Nederlandse geschiedenis is er hoog.

De thuisbasis van de wereldberoemde kaasmarkt, Alkmaar, heeft tevens een bloeiende economie. De stad biedt werk aan vele sectoren, waaronder detailhandel en horeca, maar ook het onderwijs en de zorg zijn goed vertegenwoordigd.

Alkmaar is een stad met een sterk cultureel hart. Hier kun je genieten van talrijke musea, festivals en theatervoorstellingen. Het aanbod aan kunst en cultuur draagt bij aan de levendige sfeer die de stad uitademt.

Weetje: In Alkmaar is er sprake van een flinke beweging op de woningmarkt. Het is een stad waar mensen graag willen wonen en dat zorgt voor een opvallende prijsstijging. Voor de meest recente woningmarktcijfers, kun je de gekoppelde link raadplegen.

Makelaars in Alkmaar vergelijken

De sleutel tot succesvol huis verkopen in Alkmaar ligt in het vinden van de juiste makelaar. Dit kan een uitdaging zijn, maar gelukkig faciliteert Huis Verkopen een compleet makelaarsvergelijkingsservice.

 • Vergelijking op basis van prestaties
 • Kostenefficiënt en onafhankelijk
 • Gratis waardebepaling
 • Snel, simpel en objectief

Huis Verkopen helpt je niet alleen bij het vinden van de makelaar die jouw woning voor de maximale prijs kan verkopen, maar ook bij het achterhalen welke makelaar optimaal aansluit bij jouw specifieke situatie en voorkeuren. Dit leidt tot een zeer volledige vergelijking waarbij tarieven, makelaarsprestaties en beoordelingen worden vergeleken.

Vergelijk makelaars in Alkmaar Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Alkmaar

De gemiddelde opstartkosten in Alkmaar voor een makelaar zijn € 515. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de makelaar en de aangeboden diensten.

Je kunt de beste makelaar in Alkmaar kiezen door offertes op te vragen en de diensten, kosten en de verkoopsuccessen te vergelijken. Bezoek onze pagina ' een goede makelaar vinden' voor meer informatie.

Je kunt de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Alkmaar vinden op onze website. De huidige gemiddelde verkoopprijs is € 424.229.

De gemiddelde courtage van een makelaar in Alkmaar is 1,14%. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van de woning.

Je kunt een waardebepaling voor je huis in Alkmaar aanvragen via onze website. Bezoek onze pagina ' waardebepaling aanvragen' voor meer informatie en om de aanvraag te starten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen