Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Alkmaar

Bij de verkoop van je woning in Alkmaar is het kiezen van een competente makelaar essentieel. Deze pagina geeft je inzicht in waar je op moet letten bij deze keuze. Overweeg onder meer hun lokale marktkennis, communicatieve vaardigheden en verkoopstrategie.

Over makelaars in Alkmaar

De verkoop van je woning in Alkmaar is een onderneming met veel belangrijke stappen. Een goede voorbereiding helpt je om het maximale uit dit proces te halen. Zo is het kiezen van een passende makelaar een essentiële stap. Het bepalen van een juiste vraagprijs, het verzorgen van een aantrekkelijke presentatie van je woning en de daadwerkelijke onderhandelingen over de prijs zijn ook belangrijk. Hiervoor raden we je aan om ons interactieve stappenplan te raadplegen.

Ons platform heeft één helder doel: je bijstaan in het vinden van de meest geschikte verkoopmakelaar in Alkmaar. We bestuderen de markt grondig, kijken naar factoren als ervaring, klantbeoordelingen en vakkennis. Op die manier zorgen we ervoor dat je die makelaar vindt die precies past bij wat jij voor ogen hebt met de verkoop van je woning in Alkmaar.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.676
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.859
Besparing (gem.)
€ 1.087

Actueel

 • Onderzoek laat zien dat de gemiddelde courtages van makelaars in Alkmaar momenteel rond de 1,14% liggen. Let op; dit percentage kan schommelen en is afhankelijk van verschillende factoren.
 • Het is interessant om te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs in Alkmaar. Volgens recente cijfers is dit gemiddeld € 410.142 euro. Bekijk voor meer informatie over de woningmarkt de desbetreffende pagina op onze website.
 • Tarieven van makelaars zijn continu in beweging en het kan daarom verstandig zijn deze regelmatig te vergelijken. Zo kan het vergelijken van makelaarstarieven in Alkmaar je gemiddeld momenteel € 1.087 euro besparen.

Uitgelichte makelaars in Alkmaar

In Alkmaar kun je diverse makelaars vinden die een meester zijn in het verkopen van huizen. In de tekst hieronder gaan we verschillende verkoopmakelaars onder de loep nemen die allemaal hun werkzaamheden verrichten binnen Alkmaar. Het is zeer nuttig om deze makelaars te vergelijken, omdat dit je een duidelijk beeld geeft van de variërende commissies, verkoopstrategieën en diensten die zij aanbieden.

Logo Bregman Woningmakelaardij o.g.

Bregman Woningmakelaardij og

Bregman Woningmakelaardij o.g. is een betrouwbare makelaar in Alkmaar, bekend om zijn persoonlijke aanpak en volledige aandacht voor je. Het kantoor biedt een compleet pakket met diensten aan; van verkoop, aankoop en taxaties tot aan verhuur. Ze zijn aangesloten bij de NVM en het NRVT, wat borgt voor kwaliteit. Je kunt bij hen terecht voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Ze spreken Nederlands, Engels en Duits.
Logo Broekman Makelaars

Broekman Makelaars

Broekman Makelaars is een bekwaam en deskundig makelaarskantoor met 4 vestigingen in de regio Alkmaar. Ze hebben meer dan 20 jaar ervaring en zijn gespecialiseerd in verkoop, aankoop, taxatie, nieuwbouw en verhuur. Het team van 8 medewerkers benadert jou persoonlijk en zorgt voor een effectieve en professionele aanpak. Ze hebben kennis van de lokale markt en kunnen je goed adviseren over de verkoopkansen van jouw huis. Bij Broekman Makelaars staat jouw woonplezier centraal.
Logo Broekman Makelaars Alkmaar-Zuid B.V.

Broekman Makelaars Alkmaar-Zuid BV

Broekman Makelaars Alkmaar-Zuid combineert deskundigheid, vakbekwaamheid en een persoonlijke aanpak om jou optimaal te dienen. Met meer dan 20 jaar ervaring en vier kantoren in de regio Alkmaar, bieden ze uiteenlopende diensten, waaronder verkoop, aankoop, taxatie, nieuwbouw en verhuur. Ze kennen jouw buurt als geen ander, geven duidelijke adviezen en bieden een toegankelijk en professioneel team. Ook kun je naast Nederlands, in het Engels terecht bij hen. Ze hebben maar één doel: jouw woonplezier tot een succes maken.
Logo De Best van Staveren Makelaars

De Best van Staveren Makelaars

De Best van Staveren Makelaars is een vertrouwd en ervaren makelaarskantoor in Alkmaar, gewaardeerd om zijn klantgerichte aanpak en hoogwaardige diensten, waaronder verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Het team hecht veel waarde aan innovatie, zoals duidelijke communicatie via WhatsApp en woningpresentaties met moderne technieken zoals dronebeelden. Met hun locatie in winkelcentrum 'De Mare' en een klanttevredenheidsscore van 9,4, biedt De Best van Staveren Makelaars je een bevredigende makelaarservaring van begin tot eind.
Logo ERA Makelaardij regio Alkmaar

ERA Makelaardij regio Alkmaar

ERA Makelaardij regio Alkmaar is klein en slagvaardig. Je vindt hier betrouwbaarheid, expertise en een sterke kennis van de lokale markt. Hier luisteren ze naar jouw wensen, bieden persoonlijk en gedreven advies en begeleiden je vakkundig bij alle stappen van het verkoop- of aankoopproces. Met een sterke online aanwezigheid en een gemiddelde beoordeling van 8,8 op Funda, kun je erop vertrouwen dat deze makelaar je succesvol begeleid bij het kopen of verkopen van onroerend goed.
Logo De Makelares

De Makelares

Bij makelaarskantoor De Makelares staat een persoonlijke klik en jouw wensen centraal bij de verkoop of aankoop van een woning. Met hun deskundige en gemotiveerde team zorgen ze voor een optimale presentatie van jouw huis en professionele begeleiding bij bezichtigingen. Ze houden je met beide benen op de grond bij de aankoop van een droomhuis, om onaangename verrassingen te voorkomen. Ook met de Engelse taal kun je bij deze NVM-gecertificeerde makelaar terecht.
Logo Hoekstra en Van Eck Alkmaar

Hoekstra en Van Eck Alkmaar

Bij makelaarskantoor Hoekstra en Van Eck Alkmaar kun je genieten van een moderne, digitale benadering met een persoonlijke touch. Ze ontzorgen je volledig bij de aankoop en verkoop van een huis en bieden je financieel advies en taxaties. Je krijgt jouw eigen online dossier en hun marketingteam zorgt voor professionele promotie van jouw woning. Ze zijn zowel telefonisch als via chat bereikbaar. Als de woningverkoop niet slaagt, zijn er geen kosten. Ze spreken ook Engels.
Logo HAL Makelaardij

HAL Makelaardij

Kies voor HAL Makelaardij als je zoekt naar een modern en persoonlijk makelaarskantoor. Ze geven een compleet beeld van de woningmarkt, adviseren, bemiddelen en taxeren. Professionele presentatie van jouw woning wordt uitbesteed, maar de verkoop doen zijzelf. Behoren tot de NVM en beschikken over diverse certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT. Met maar twee medewerkers is de aanpak persoonlijk, en je profiteert van hun lage kosten. Klinkt interessant? Hun kantoor bevindt zich op de Koelmalaan in Alkmaar.

Let op: Alkmaar en omgeving kent meer verkoopmakelaars dan je misschien denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Alkmaar mee in onze vergelijking. Dit betekent dat jouw ideale makelaar misschien niet in de eerder genoemde lijst staat, maar dat je deze kunt vinden door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Alkmaar Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Alkmaar?

Een makelaar in Alkmaar rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 410.142 in Alkmaar komt dit neer op € 4.676 aan makelaarskosten (update april 2024).

Waarom is de courtage gebaseerd op een percentage van de verkoopprijs? Simpel: dit stimuleert de verkoopmakelaar om jouw huis voor de hoogste prijs te verkopen. Hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer courtage de makelaar ontvangt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Alkmaar 0,53% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.087 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. En het mooie is, het vergelijken van deze tarieven kost je helemaal niets en verplicht je tot niets!

Kosten van makelaars in Alkmaar

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Alkmaar

Wanneer je jouw woning wilt verkopen in Alkmaar, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat veel makelaars opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor het maken van de foto's, het opstellen van de advertentie of de plaatsing van jouw woning op een online platform. Het is goed om hier op voorhand rekening mee te houden, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

De gemiddelde opstartkosten liggen in Alkmaar rond de € 515. Dit bedrag kan echter variëren per makelaar, afhankelijk van de werkzaamheden die zij voor jou uitvoeren. Het is daarom raadzaam om via deze pagina de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars. Zo krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten en kun je een geïnformeerde keuze maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Alkmaar

In de Alkmaarse huizenmarkt is het belangrijk om te weten dat veel makelaars intrekkingskosten hanteren. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar intrekkingskosten zijn kosten die makelaars in rekening brengen wanneer je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit kan gebeuren wanneer je bijvoorbeeld van gedachten verandert over de verkoop of een beter aanbod krijgt van een andere partij.

De hoogte van de intrekkingskosten in Alkmaar is afhankelijk van de makelaar, maar het gemiddelde bedrag dat gerekend wordt is € 500. Dit hangt natuurlijk af van een aantal factoren en kan daarom variëren. Het is dus zeker iets om rekening mee te houden bij verkoopplannen. Het kan immers een aanzienlijke kostenpost zijn als je besluit jouw woning niet te verkopen via de makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Alkmaar met een vast tarief

Naast makelaars die werken met een courtage, zijn er ook makelaars die een vast tarief hanteren. Het verschil zit hem in de betaling: bij courtage betaal je een percentage van de verkoopprijs van je huis, terwijl je bij een vast tarief een afgesproken bedrag betaalt, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs. Makelaars in Alkmaar met vaste tarieven hanteren gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Er zijn verschillende voor- en nadelen verbonden aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Een groot voordeel is dat je weet waar je aan toe bent qua kosten, ook als je huis uiteindelijk voor een hoge prijs wordt verkocht. Het nadeel kan zijn dat de makelaar minder gemotiveerd is om een hogere verkoopprijs te realiseren, omdat dit geen invloed heeft op zijn eigen inkomsten. Het is daarom belangrijk om goed naar de voorwaarden en de kwaliteit van de dienstverlening te kijken.

Tip: Zoek naar de makelaar die het beste bij jouw situatie past door verschillende makelaars te vergelijken. Zorg ervoor dat je een weloverwogen keuze maakt, want de juiste makelaar kan een groot verschil maken. Niet alleen in de verkooprijs van je woning, maar ook in de snelheid van het verkoopproces en de service die je ontvangt.

4 feitjes over makelaars in Alkmaar

 • Met een 92% kiezen de meeste huizenverkopers in Alkmaar voor makelaars aangesloten bij bekende brancheverenigingen zoals NVM, VBO of VastgoedPRO voor extra betrouwbaarheid en professionaliteit.
 • Uit onderzoek blijkt dat woningen in Alkmaar maar liefst 30% sneller verkocht worden wanneer de verkoper kiest voor professionele hulp van een makelaar, dan zonder tussenkomst van een makelaar.
 • In de vergelijking van makelaars geven de meeste woningverkopers in Alkmaar de voorkeur aan een makelaar die aantoonbaar beter is dan de anderen. Bekijk hier het overzicht van de prestaties van de makelaars in Alkmaar.
 • Een aanzienlijk deel van de verkopers in Alkmaar, namelijk 89%, toont een voorkeur voor een traditionele makelaar die het volledige verkoopproces regelt, boven een online makelaar die enkel de woning online plaatst.

Wat levert de beste makelaar in Alkmaar op?

In Alkmaar kan het kiezen van een makelaar die boven de rest uitblinkt zijn vruchten afwerpen. Het selecteren van een makelaar die proactief stappen onderneemt en beter presteert dan de concurrentie bij de verkoop van je huis, kan leiden tot aantrekkelijkere verkoopresultaten.

Hoe je deze excellente makelaars in Alkmaar herkent, hangt af van twee belangrijke factoren:

 • De toppresteerders onder de Alkmaarse makelaars realiseren verkoopprijzen die boven het gemiddelde liggen. In vergelijking met andere makelaars verkopen deze high-performers woningen gemiddeld voor een bedrag van € 12.466 meer.
 • Uit onze analyse blijkt dat de snelste makelaars in Alkmaar, woningen gemiddeld 17 dagen sneller verkopen dan hun collega's. Deze makelaars zijn typisch proactief in hun aanpak, wat resulteert in een efficiëntere verkoopproces.

De beste makelaar in Alkmaar vinden

Ben je op zoek naar de beste makelaar in Alkmaar, die perfect aansluit bij je situatie en wensen voor de verkoop van je woning? Op onze website kun je eenvoudig diverse verkoopmakelaars met elkaar vergelijken.

Hiervoor hoef je enkel je adres, situatie en de voorkeuren voor de verkoop van je huis in te voeren. Zo kunnen we de meest geschikte makelaars matchen met jouw woning, situatie en verkoopwensen. De geselecteerde makelaars in Alkmaar zullen vervolgens hun verkoopstrategie en tarieven presenteren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Alkmaar?

Bij het kiezen van de juiste makelaar in Alkmaar voor de verkoop van je huis zijn er verschillende zaken waarmee je rekening moet houden:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar die goed op de hoogte is van de Alkmaarse markt kan je helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs en het vinden van potentiële kopers.

Eerdere verkoopervaring

Informeer naar de ervaring van de makelaar met het verkopen van huizen vergelijkbaar met die van jou. Deze kennis en ervaring kan voordelig zijn voor de verkoop van je huis.

Verkoopstrategie

Vraag de makelaar naar de verkoopstrategie die ze gebruiken. Een goede makelaar zal een duidelijke, geloofwaardige en effectieve strategie hebben om huizen te verkopen.

Communicatie en bereikbaarheid

Het is belangrijk dat de makelaar goed communiceert en gemakkelijk bereikbaar is. Je moet je op je gemak voelen bij de makelaar en zeker weten dat je vragen en zorgen worden beantwoord.

De kosten

Verduidelijk de kostenstructuur van de makelaar en zorg dat je weet wat je krijgt voor je geld. De goedkoopste is niet altijd de beste en vice versa.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je overweegt om een huis in Alkmaar te verkopen, kan een makelaar van groot belang zijn. Of het nu een NVM-makelaar, een VBO-makelaar of een VastgoedPRO-makelaar betreft, de functie blijft hetzelfde: ze bieden hulp bij de uitdagingen omtrent de verkoop van je huis.

Bij de verkoop van je huis in Alkmaar houden we de verkoopstatistieken van alle NVM-makelaars in de regio bij. Hierdoor zorgen we er voor dat je de best mogelijke informatie je hebt over de makelaars die het beste presteren. Zo ben je verzekerd van de meest accurate begeleiding bij de verkoop van je huis.

Wat doet een makelaar in Alkmaar?

Een makelaar in Alkmaar heeft als voornaamste taak om jouw woningverkoop soepel en succesvol te laten verlopen. Hierbij moet deze ervaren expert de lokale woningmarkt goed kennen, zodat ze de juiste prijs kan bepalen en de perfecte koper kan vinden.

Hoewel het mogelijk is om je huis zelf te verkopen, adviseren ervaren makelaars hiertegen. Zij wijzen op het belang van juridische expertise, onderhandelingsvaardigheden en kennis van de markt - zaken die makelaars ter beschikking hebben en je niet zomaar zelf beheerst.

 • Bepalen van de verkoopprijs
 • Adverteren van de woning
 • Organiseren van bezichtigingen
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Afhandelen van het papierwerk

Waarom een makelaar in Alkmaar inschakelen?

Er zit een duidelijk verschil tussen een gemiddelde makelaar en een kwaliteitsmakelaar als het gaat om de verkoop van je huis. In Alkmaar, met zijn eigen unieke vastgoedmarkt, kan de keuze voor de juiste verkoopmakelaar het verschil maken. In de complexe werkelijkheid van de woningmarkt is een goede makelaar goud waard: die beschikt over de kennis, ervaring en netwerk die nodig zijn om een huis effectief te verkopen.

Marktkennis van Alkmaar

Een makelaar die zijn vak verstaat, heeft gedetailleerde kennis van de lokale vastgoedmarkt. In Alkmaar betekent dat informatie over de meest gewilde wijken, actuele verkoopprijzen en de verwachte ontwikkelingen. Hierop gebaseerd kan hij of zij een realistische waardebepaling van je woning geven.

Professionele presentatie

Vergeleken met een gemiddelde makelaar onderscheidt een kundige verkoopmakelaar zich met een professionele presentatie van je woning. Met prachtige foto’s, een aansprekende beschrijving en een sterke online aanwezigheid zal je huis de aandacht trekken van potentiële kopers.

Actief netwerk

Wat de goede makelaar ook beter maakt, is zijn groot netwerk van potentiële kopers en andere makelaars. Kenmerkend voor Alkmaar is dat de vraag naar bepaalde type woningen vaak groter is dan het aanbod, daarom is een groot netwerk zo waardevol.

Ervaren onderhandelaar

Tenslotte zal een bekwame makelaar optreden als een ervaren onderhandelaar. Hij of zij zal gezien de dynamiek van de vastgoedmarkt in Alkmaar stevig onderhandelen om de beste prijs voor je huis te verkrijgen. Zo ben je ervan verzekerd dat je de hoogst mogelijke opbrengst uit de verkoop van je woning haalt.

Informatie over Alkmaar

In het hart van Noord-Holland ligt de charmante stad Alkmaar. De stad heeft een rijke historie maar kijkt vooruit en bloeit op in de moderne tijd.

Alkmaar staat bekend om haar historische binnenstad met de vele historische gebouwen, unieke winkels en pittoreske grachten. Uit deze stad kwam de wereldberoemde Alkmaarse kaas.

De stad is een centrum van cultuur. Elke zomer is er een vierdaags festival, het Alkmaar Shopping Night en het Alkmaar Cheese Festival. Deze festivals trekken jaarlijks duizenden bezoekers naar deze levendige stad.

Weetje: In de loop der jaren zijn de gemiddelde huizenprijzen in Alkmaar toegenomen. Momenteel bedraagt de gemiddelde huizenprijs in Alkmaar € 410.142 (update: april 2024). Wil je meer weten? Op de webpagina met woningmarktcijfers blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Makelaars in Alkmaar vergelijken

Huis Verkopen maakt het gemakkelijk om lokale makelaars in Alkmaar te vergelijken. Het doel is om je de beste dienstverlening te bieden tegen de beste prijs. Het platform is 100% onafhankelijk en objectief, en biedt inzicht in de prestaties van elke makelaar.

 • Gratis en vrijblijvende vergelijking
 • Volledig objectief en onafhankelijk
 • Mogelijkheid om te besparen op makelaarskosten
 • Helpt bij het vinden van de beste prijs/kwaliteit-verhouding

Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de voorwaarden die makelaars hanteren. Deze kunnen namelijk sterk verschillen. Of je jouw woning nu snel wilt verkopen of voor de maximale prijs, Huis Verkopen helpt je de juiste keuzes te maken. Vergelijken is een slimme zet omdat de kans groter is dat je de ideale makelaar vindt voor jouw specifieke situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Alkmaar Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Alkmaar

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Alkmaar zijn € 515. Let er op dat deze kosten per makelaar kunnen verschillen.

Je kunt op onze website makelaars eenvoudig vergelijken. Zo vind je snel de beste makelaar voor de verkoop van jouw huis in Alkmaar. Voor een overzicht, ga naar makelaars vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Alkmaar is 45 dagen. Dit kan langer of korter zijn, afhankelijk van de markt en jouw woning.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Alkmaar zijn € 4.676. Hierbij inbegrepen zijn onder andere opstart-, courtage- en intrekkingskosten. Voor meer details, bekijk de kosten pagina.

Door makelaars met elkaar te vergelijken, bespaar je gemiddeld € 1.087 op makelaarskosten. Bekijk de vergelijkingspagina voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen