Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Eindhoven

Op zoek naar een betrouwbare makelaar in Eindhoven om je huis te verkopen? Doe gedegen onderzoek en vergelijk makelaars op basis van ervaring, beoordelingen en courtage. De juiste makelaar zal jouw verkoopproces soepel en succesvol laten verlopen.

Over makelaars in Eindhoven

In de wereld van woningverkopen is kennis macht. Daarom houden wij alles bij over makelaars in Eindhoven. Van verkoopsnelheid tot de gemiddelde verkoopprijs, en van klantbeoordeling tot aantal verkochte woningen. Deze informatie stelt je in staat om makelaars te vergelijken en de juiste partner te kiezen voor de verkoop van je huis. Het effect? Een vlottere verkoop, betere voorwaarden en mogelijk zelfs een hogere prijs.

Je vraagt je waarschijnlijk af: Wat kost een makelaar in Eindhoven? Hoe snel verkopen ze woningen? Wat zijn de ervaringen van eerdere klanten? Hoe zit het met de presentatie van de huizen en de bereikbaarheid van de makelaar? Allemaal logische vragen als je in de markt bent voor een verkoopmakelaar. Goed nieuws! We hebben het voorwerk voor je gedaan en op deze plek tref je alle nodige informatie om de makelaar te vinden die het beste bij jouw situatie past.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.724
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.991
Besparing (gem.)
€ 1.307

Actueel

 • Overweeg je jouw huis te verkopen, dan komen daar kosten bij kijken. Gemiddeld genomen liggen de makelaarscourtagen in Eindhoven rond de 1,03% op juli 2024.
 • Inzicht in de huidige huizenmarktprijzen is een waardevol gegeven. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter ligt in Eindhoven momenteel rond de € 4.220. Bekijk op deze pagina voor actuele informatie over de huizenprijzen.

Uitgelichte makelaars in Eindhoven

Als potentiële woningverkoper bevind je je in een stad met tal van makelaarskeuzes: Eindhoven. We bieden je een compleet overzicht van verschillende verkoopmakelaars in Eindhoven, met bij elke makelaar een uitgebreide omschrijving. Het advies dat we je willen geven is om zeker de tijd te nemen voor een gedegen vergelijking van makelaars, zodat je inzicht krijgt in de onderscheidende kwaliteiten. Denk hierbij aan verschillen in tarieven, dienstverlening en specialisaties.

Logo Alberti Garantiemakelaars

Alberti Garantiemakelaars

Alberti Garantiemakelaars is een gerenommeerde makelaar in Eindhoven en omstreken die zich al meer dan 45 jaar onderscheidt door een persoonlijke en duidelijke dienstverlening. Ze bieden je zekerheid en een hoge kwaliteit van service, of je nu je woning wilt aan- of verkopen. Naast verkoop en aankoop ondersteunen zij bij taxaties en woonfinancieel advies. Met hun gedetailleerde stappenplannen en garanties biedt deze makelaar je zorgeloos begeleiding en transparantie in het complete vastgoedproces.
Logo AB Makelaars

AB Makelaars

AB Makelaars is een actief, ervaren en gecertificeerd makelaarskantoor in Eindhoven. Met hun grondige kennis van zowel de lokale als regionale markt, zorgen ze voor uitstekende begeleiding en deskundig advies bij het (ver)kopen van je woning. Ze streven naar het beste resultaat en geven bijzonder aandacht aan expats. Met drie bekwame medewerkers ben je altijd zeker van persoonlijke aandacht en professionele dienstverlening.
Logo Broekx Makelaardij & Hypotheken

Broekx Makelaardij & Hypotheken

Broekx Makelaardij & Hypotheken is al sinds 1943 een gerenommeerd makelaarskantoor in Eindhoven en biedt uitgebreide diensten, zoals verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies. Met een indrukwekkende gemiddelde beoordeling van 9,5 op Funda, combineert dit familiebedrijf ouderwetse service met innovatieve technieken. Je kunt er rekenen op integer en deskundig advies. Ze bieden ook een alles-in-1 woonpakket aan, wat je bevrijdt van de stress van verhuizen. Leun achterover en laat Broekx jouw next move verzorgen.
Logo DHVC Vastgoed

DHVC Vastgoed

Als je op zoek bent naar een makelaar die het anders doet, dan ben je bij DHVC Vastgoed op het juiste adres. De sfeer is huiselijk en het team bestaat uit betrokken professionals. Ze bieden ondersteuning bij verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties van vastgoed, maar hebben vooral expertise in beleggen. Met transacties in de dubbele cijfers afgelopen jaar, hebben ze laten zien dat ze resultaat leveren.
Logo Dwars Makelaars

Dwars Makelaars

Dwars Makelaars is een ervaren gids op de woningmarkt en begeleidt je graag tijdens deze belangrijke stap in je leven. Met een team van vijf ervaren makelaars en diverse diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties, kan dit makelaarskantoor je op vele manieren ondersteunen. Gevestigd in Eindhoven en lid van de NVM, blinkt Dwars Makelaars uit door hun vernieuwende aanpak en hoge kwaliteit van dienstverlening.
Logo ERA Focus makelaars Eindhoven

ERA Focus makelaars Eindhoven

Bij ERA Focus makelaars Eindhoven staat service centraal. Ze begrijpen dat het kopen of verkopen van een huis vaak voortkomt uit levensveranderingen en zetten hun ervaring en persoonlijke aanpak in om jouw woondromen te realiseren. Of je nu plannen hebt om te verhuizen, je woning wilt laten taxeren of advies nodig hebt over beleggen of woningstyling - deze NVM-makelaar is er voor je. Met kantoren verspreid over meerdere steden staat een team van vijf ervaren medewerkers voor je klaar.
Logo CATO MAKELAARS - LUXEVASTGOED.NL

CATO MAKELAARS - LUXEVASTGOEDNL

Bij Cato Makelaars, aangesloten bij NVM en gespecialiseerd in luxe villa's, appartementen en monumenten, krijg je hoogwaardige dienstverlening bij verkoop, aankoop of verhuur. Met 30 jaar ervaring in de exclusieve woningmarkt rondom Eindhoven en een mix van zakelijke objectiviteit en emotionele betrokkenheid staan ze altijd voor je klaar. Communiceren kan in het Nederlands en Engels.
Logo Debbie Mels Lommers Makelaars

Debbie Mels Lommers Makelaars

Debbie Mels Lommers Makelaars is een NVM-makelaarskantoor met drie bekwame medewerkers. Ze bieden verschillende diensten aan, zoals verkoop, aankoop, taxaties en financieel advies. Ze onderscheiden zich in woningstyling, herbestemmingen en nieuwbouw. Met recentelijk 31 verkochte en 15 aangekochte woningen, heeft Debbie Mels Lommers Makelaars een bewezen trackrecord. Je kunt er dus op vertrouwen dat jouw woning bij dit kantoor in goede handen is.

Let op: de meest geschikte makelaar voor jou staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Eindhoven en omgeving. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Eindhoven mee in onze vergelijking. Zo vinden we de makelaar die het beste bij jouw woning, situatie en voorkeuren past.

Vergelijk makelaars in Eindhoven Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Eindhoven?

Een makelaar in Eindhoven rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,03% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 458.641 in Eindhoven komt dit neer op € 4.724 aan makelaarskosten (update juli 2024).

Makelaars baseren hun tarieven voor een groot deel op de geschatte waarde van je woning. Dit komt omdat een hogere verkoopprijs meestal leidt tot meer werk voor de makelaar. Zo kunnen er meer bezichtigingen of onderhandelingen nodig zijn. Daarom is het aan te raden bij meerdere makelaars tarieven op te vragen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Eindhoven 0,57% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.307 besparen door makelaars te vergelijken. Herinner je eraan dat het verstandig is om tarieven te vergelijken, op deze manier kun je altijd op kosten besparen.

Kosten van makelaars in Eindhoven

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 4.800
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Eindhoven

Opstartkosten zijn een standaard onderdeel van het werken met de meeste makelaars in Eindhoven. Dit zijn kosten die je betaalt voordat de makelaar daadwerkelijk aan de slag gaat met het verkopen van jouw woning. Deze kosten dekken over het algemeen de initiële werkzaamheden die de makelaar moet verrichten. Denk hierbij aan het taxeren van de woning, het maken van foto's en het opstellen van het verkoopdossier. Opstartkosten zijn dus een investering in de eerste stappen van het verkoopproces.

Het is belangrijk om te beseffen dat de hoogte van de opstartkosten kan variëren per makelaar. Sommige makelaars rekenen een vast bedrag, terwijl anderen weer een percentage van de verkoopprijs als opstartkosten in rekening brengen. Over het algemeen varieert dit bedrag tussen de €300,- en €500,-. Dit zijn kosten die je, in de meeste gevallen, vooruit betaalt. Informeer hierover altijd bij de makelaar zelf om onverwachte kosten te voorkomen.

Intrekkingskosten van makelaars in Eindhoven

Wanneer je ervoor kiest om je woning in Eindhoven te koop te zetten, is het belangrijk je te beseffen dat de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening brengen als je de woning later weer uit de verkoop zou willen halen. Dit zijn kosten die een makelaar je in rekening brengt als je tijdens het verkoopproces besluit jouw huis toch niet te verkopen. Ook zonder dat de makelaar een koper voor jouw woning gevonden heeft, vraagt hij vergoeding voor de door hem geleverde inspanningen.

Stel, je hebt onverhoopt een nieuwe baan aangeboden gekregen in dezelfde stad of je hebt andere persoonlijke redenen om in je huidige huis te blijven wonen. Je wilt dan je woning uit de verkoop halen. In dit geval moet je rekening houden met de intrekkingskosten die de makelaar je zal rekenen. Of misschien wil je van makelaar veranderen omdat je niet tevreden bent met de huidige. Ook in die situatie zijn er intrekkingskosten van toepassing. Het is dus altijd belangrijk goed op te letten bij het aangaan van een contract met een makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Eindhoven met een vast tarief

Jarenlang waren courtagekosten de bepalende standaard in makelaarsland, maar in Eindhoven komen er steeds meer makelaars bij die werken met een vast tarief. Het voordeel daarvan is dat je direct weet wat de kosten zullen zijn, er komen geen verrassingen bij. De gemiddelde kosten die makelaars met vaste tarieven in Eindhoven hanteren bedragen € 3.250 (update: juli 2024).

Hoewel de kosten bij een vast tarief direct duidelijk zijn, kan dit juist ook een nadeel zijn voor jou als woningverkoper. Laten we aannemen dat je woning verkocht wordt voor een stuk boven de vraagprijs. Bij een makelaar met courtage zou je dan betalen naar verhouding van je succes. Bij een vast tarief betaal je echter nog steeds hetzelfde, dit zou dan in verhouding hoger uit kunnen vallen.

Tip: Overweeg zorgvuldig de voor- en nadelen van een vast tarief ten opzichte van courtage. Als je een hoge opbrengst voor jouw woning verwacht, kan een makelaar met een courtagesysteem gunstiger zijn. Wees je wel bewust van het feit dat de uiteindelijke verkoopprijs onzeker is en dat het vaste tarief zekerheid biedt over de kosten.

4 feitjes over makelaars in Eindhoven

 • In Eindhoven zien we dat de hulp van een makelaar bij de verkoop van een huis kan zorgen voor een toename van 12% in de winstgevendheid.
 • Het is belangrijk om te weten dat er grote verschillen kunnen optreden in de geschatte waarde van onroerend goed door verschillende verkoopmakelaars in Eindhoven. Deze verschillen kunnen oplopen tot €42,000. Het loont de moeite om een waardebepaling aan te vragen om een accurate inschatting te krijgen.
 • Hoewel er enkele uitzonderingen zijn met een courtage van 1,42%, blijft de meerderheid van de makelaars in Eindhoven aanzienlijk goedkoper.
 • Voordat ze zich definitief inzetten voor een makelaar, vragen woningverkopers in Eindhoven bij gemiddeld 3 verschillende makelaars om verkoopadvies.

Wat levert de beste makelaar in Eindhoven op?

Er zijn een aantal makelaars in Eindhoven die aanzienlijk beter presenteren dan hun concurrentie. Deze uitmuntende makelaars onderscheiden zich met name door de hogere verkoopprijzen die ze voor jouw woning realiseren en de vlotte verkoopsnelheid die ze behalen.

Dit is hoe je de beste makelaars in Eindhoven herkent:

 • Onze data laat zien dat toppresteerders onder de Eindhovense makelaars er doorgaans in slagen om huizen te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld boven de oorspronkelijke verkoopverwachting ligt. Deze surplus opbrengst kan oplopen tot maar liefst € 12.419.

 • Verder blijkt ook uit onze verzamelde statistieken dat de meest effectieve makelaars in Eindhoven woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in de stad.

De beste makelaar in Eindhoven vinden

Op zoek naar de beste of snelste makelaar in Eindhoven? Het is een misvatting dat dit altijd de duurste optie hoort te zijn. Je kunt vaak veel besparen door de juiste keus te maken en goed te onderzoeken.

Door gebruik te maken van ons vergelijkingsformulier kan je makelaars in jouw regio vergelijken. Zo vind je een makelaar die volledig aansluit bij jouw woning, situatie en wensen, zonder het gedoe van eindeloos zoeken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Eindhoven?

Ben je van plan je huis in Eindhoven te verkopen? Hier zijn vijf belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van een passende makelaar:

Kennis van de Eindhovense huizenmarkt

Een lokale makelaar heeft vaak uitgebreide kennis van de Eindhovense huizenmarkt. Dit kan een aanzienlijk voordeel bieden bij de verkoop van jouw huis.

Ervaring en reputatie

Het is belangrijk om een makelaar te kiezen met een goede reputatie en voldoende ervaring. De beoordelingen van eerdere klanten kunnen inzicht geven in hun ervaringen.

Vergelijk makelaarstarieven

De tarieven van de makelaars kunnen sterk variëren. Overweeg om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een beslissing neemt .

Persoonlijke klik

Je werkt nauw samen met de makelaar tijdens het verkoopproces. Daarom is het belangrijk dat er een persoonlijke klik is tussen jullie beiden.

Presentatie van de woning

Hoe de woning wordt gepresenteerd kan de verkoopprijs en de snelheid van verkoop beïnvloeden. Kijk hoe de makelaar dit aanpakt en of dit bij je past.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A., kortweg NVM, is een van de bekendste organisaties voor makelaars in Nederland. Het is in 1898 opgericht en heeft momenteel meer dan 4200 aangesloten makelaars. Naast de NVM zijn er ook organisaties zoals VBO en VastgoedPRO die eveneens makelaars vertegenwoordigen.

Het kiezen voor een NVM-makelaar betekent dat je kiest voor zekerheid. Deze makelaars hebben namelijk een strenge opleiding doorlopen en dienen zich te houden aan de NVM Erecode, waarin duidelijke gedragsregels staan beschreven. Een voorbeeld hiervan is dat een NVM-makelaar je objectief advies moet geven over de vraagprijs van jouw woning, ongeacht zijn eigen belang.

Wat doet een makelaar in Eindhoven?

Een huis verkopen in Eindhoven is een grote stap. De meeste mensen kiezen ervoor om voor deze gebeurtenis een verkoopmakelaar in te schakelen. Een makelaar is ervaren in het onderhandelen over prijzen en is bekend met de lokale markt.

Een makelaar doet meer dan alleen het onderhandelen over de verkoopprijs, ze nemen eigenlijk veel van de taken op zich die te maken hebben met het verkopen van je huis. Hier is een kort overzicht van wat een makelaar voor je kan doen:

 • Huiswaardering: de makelaar maakt een eerlijk en marktconform prijsadvies
 • Opstellen en plaatsen van de advertentie: ze maken professionele foto's en schrijven een aantrekkelijke beschrijving
 • Bezichtigingen organiseren: de makelaar coördineert afspraken met potentiële kopers
 • Onderhandelingen voeren: ze gebruiken hun ervaring om zo goed mogelijk te onderhandelen
 • Afronden van de verkoop: de makelaar zorgt voor alle noodzakelijke documentatie en handelt de verkoop juridisch correct af

Waarom een makelaar in Eindhoven inschakelen?

Overweeg je om jouw woning te verkopen in Eindhoven? Laat dan een professionele makelaar je bijstaan in dit proces. De vastgoedmarkt kan complex en onvoorspelbaar zijn. Dat is waar de ervaren makelaar uit Eindhoven in beeld komt, je kan van begin tot eind op hun vertrouwen voor deskundig advies en efficiënte hulp.

Gemak bieden bij de verkoop

Een makelaar neemt je veel zorgen uit handen. Van het opstellen van de verkoopadvertentie tot het organiseren van bezichtigingen en het verwerken van de vereiste documentatie. Hierdoor krijg je meer tijd voor zaken die echt belangrijk voor jou zijn.

tijdsbesparing dankzij professionaliteit

Met een makelaar aan jouw zijde bespaar je een aanzienlijke hoeveelheid tijd. Ze werken efficiënt en zijn doorgewinterd in dit proces, waardoor ze sneller werken dan als je het zelf zou doen. Dit leidt tot aanzienlijke tijdsbesparing.

Zekerheid bij de verkoop

Een makelaar biedt je de zekerheid van een professionele benadering. Ze zullen jou begeleiden en adviseren op elk punt in de verkoopprocedure, zich inzetten voor een voordelige verkoop en beschermen tegen eventuele onaangename verassingen.

meer winst uit de verkoop halen

Met hun kennis over de lokale vastgoedmarkt en ervaring in prijsonderhandelingen, kan een makelaar vaak een hogere verkooprijs bewerkstelligen. Dit kan resulteren in een grotere winst dan je zelf voor elkaar zou krijgen.

Informatie over Eindhoven

Eindhoven, de vijfde stad van Nederland, is het kloppend hart van de technologie en design industrie. Dankzij de aanwezigheid van bedrijven als Philips en ASML, ontvangt Eindhoven internationale bijval.

In cultureel opzicht is Eindhoven een stad van extremen. Je vindt er zowel een rijk historisch erfgoed als toonaangevende moderne kunst, wat bijdraagt aan het dynamische karakter van de stad.

Toch houdt Eindhoven ook de eigenschappen van een kleinere stad. Fijne buurten, toegankelijk groen en een hoge kwaliteit van leven zijn onderdeel van de aantrekkingskracht.

Weetje: Interessant is dat de gemiddelde huizenprijzen in Eindhoven sterk gestegen zijn. Naar de huidige stand is de gemiddelde verkoopprijs € 458.641 (update: juli 2024). Voor meer informatie over de woningmarkt in Eindhoven kun je onze specifieke pagina bezoeken.

Makelaars in Eindhoven vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Eindhoven via Huis Verkopen kan je flink wat opleveren. Je krijgt inzicht in de kwaliteiten en prestaties van lokale makelaars, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken voor de beste 'match'.

 • Gratis en objectieve vergelijking
 • Onderbouwd inzicht in verkoopkosten en -snelheid
 • Selectie van de best passende makelaar per situatie
 • Direct contact met uitgekozen makelaars

Met slechts enkele muisklikken krijg je een compleet overzicht van ervaren makelaars in Eindhoven. Het systeem houdt daarbij rekening met jouw wensen en de specifieke details van je woning. Hierdoor vind je eenvoudig en snel de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Vergelijk makelaars in Eindhoven Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Eindhoven

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk te kijken naar ervaring, track record, dienstverlening en kosten. Online beoordelingen kunnen ook nuttig zijn. Het is aan te raden om makelaars te vergelijken middels een makelaarsvergelijking.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Eindhoven zijn € 4.724. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke diensten die je nodig hebt.

Je kunt de kosten van makelaars vergelijken door offertes aan te vragen en de kosten en diensten te analyseren. Het is ook nuttig om de tarieven van de makelaars op te vragen via Huis Verkopen.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Eindhoven is 36 dagen. De exacte duur kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de staat van de woning en de huidige marktomstandigheden.

Door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.307 besparen. Vergelijken helpt je ook de makelaar te vinden die het beste bij je past en je huis succesvol kan verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen