Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Lelystad

Voor de verkoop van je huis in Lelystad heb je een goede makelaar nodig. Het is normaal om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt. Een makelaar met lokale kennis, verkoopervaring en goede communicatie is essentieel voor een succesvolle verkoop.

Over makelaars in Lelystad

Ben je van plan om jouw woning in Lelystad te verkopen en zoek je de juiste makelaar? We helpen je hier graag bij. We bewaren alle informatie over de makelaars in Lelystad. Denk bijvoorbeeld aan hun verkoopresultaten, diensten en tarieven. Door het vergelijken van deze informatie, kun je de makelaar vinden die het beste bij jouw wensen aansluit en zo het meeste halen uit de verkoop van jouw woning.

Zijn er bepaalde aspecten waar je extra nieuwsgierig naar bent bij het kiezen van een makelaar? Bijvoorbeeld de gemiddelde verkoopsnelheid, klantbeoordelingen of hun specialisaties? Dit zijn allemaal dingen die het onderzoeken waard zijn en die uiteindelijk jouw beslissing kunnen beïnvloeden. Wees gerust, hier ga je ontdekken welke informatie je nodig hebt om de beste keuze voor een makelaar in Lelystad te maken.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.343
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.943
Besparing (gem.)
€ 1.530

Actueel

 • Door te kiezen voor een makelaar in Lelystad krijg je te maken met courtages. Hierbij gaat het gemiddeld om een courtage van 1,05%.
 • Op dit moment liggen de huisprijzen in Lelystad op gemiddeld € 413.606 euro. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter komt neer op € 3.254 euro. Lees hier meer over op de pagina met woningmarkt informatie.
 • De tarieven van makelaars in Lelystad kunnen behoorlijk variëren. Hierdoor kan het vergelijken van makelaarstarieven een gemiddelde besparing opleveren van € 1.530 euro. Het loont dus zeker om hier tijd en moeite in te steken.

Uitgelichte makelaars in Lelystad

Als je jouw huis in Lelystad in de verkoop wilt zetten, kun je een keuze maken uit verschillende plaatselijke makelaars. We presenteren je een gids waarin diverse makelaars die actief zijn in Lelystad worden uitgelicht, elk met een eigen beschrijving over hun werkwijze en specialiteiten. Je krijgt op die manier een goed overzicht en het is aan te raden om de makelaars te vergelijken, want zo zie je duidelijk de variaties in tarieven, diensten en expertise.

Logo De 4 Linden Makelaardij

De 4 Linden Makelaardij

Bij De 4 Linden Makelaardij draait alles om de beste prijs voor jouw woning. Dit actieve en moderne makelaarskantoor in Almere, Lelystad en Vollenhove specialiseert zich in de verkoop en aankoop van zowel bestaande als nieuwe woningen. Met een jong, actief team en jarenlange ervaring in deze regio, bieden ze naast verkoop en aankoop ook taxaties aan. Of je nu een bedrijfspand, kantoor of winkel wilt kopen of verkopen, De 4 Linden Makelaardij is de juiste keuze voor jou.
Logo Buisman Makelaars

Buisman Makelaars

Als je zoekt naar een actieve en gedreven makelaar in Lelystad, is Buisman Makelaars een goede optie. Dit makelaarskantoor is gespecialiseerd in de verkoop van bestaande en nieuwbouwwoningen en kan je ook helpen bij aankoop, verhuur en taxaties. Ze zetten zich actief in voor een complete presentatie van je woning, zijn aangesloten bij de NVM en voldoen aan alle educatieverplichtingen. Bij Buisman zijn ze thuis in veiling, woningfotografie, beleggen en nieuwbouw. Naast Nederlands helpt Buisman je ook in het Engels.
Logo De Boer Makelaardij en Assurantien Flevoland B.V.

De Boer Makelaardij en Assurantien Flevoland BV

De Boer Makelaardij en Assurantien Flevoland is een actief en energiek team met alle expertise om je te helpen bij verkoop, aankoop en verhuur van woningen, ook bij nieuwbouw. Ze zijn NVM-lid voor betrouwbare dienstverlening en bieden ook financieel advies. Ze onderscheiden zich met specialismen als woningfotografie en investing, en dienstverlening in het Engels en Duits naast Nederlands.
Logo Makelaarsland Flevoland

Makelaarsland Flevoland

Makelaarsland Flevoland biedt je flexibele opties voor de verkoop van je huis: doe een deel zelf, of laat alles over aan de ervaren specialisten. De prijs? Altijd een vast laag tarief, ongeacht de woningwaarde. Met de lokale expertise van NVM-gecertificeerde makelaars, gesteund door een landelijk netwerk, maakt Makelaarsland Flevoland het aan- of verkopen van een huis eenvoudig én betaalbaar. Met tevreden klanten en een hoge Funda-beoordeling, mag je rekenen op kwaliteit en resultaat.
Logo Makelaardij Van der Linden Lelystad

Makelaardij Van der Linden Lelystad

Met 45 jaar ervaring in zowel Flevoland als Amsterdam, is Makelaardij Van der Linden Lelystad zeer bekend in de vastgoedmarkt. Ze combineren persoonlijke aandacht met grondige kennis om aan jouw unieke woonwensen te voldoen. Door hun kwaliteit en betrokkenheid is hun gemiddelde beoordeling op Funda een 9. Daarbij bieden ze een gratis proefperiode van drie maanden voor de verkoop van je huis. Zo kun je zonder risico ervaren hoe makkelijk en winstgevend zij het verkoopproces voor je kunnen maken.
Logo Voerman Garantiemakelaars

Voerman Garantiemakelaars

Voerman Garantiemakelaars, gevestigd aan de Meentweg in Lelystad, is een ervaren kantoor dat prioriteit geeft aan kwaliteit boven kwantiteit. Deze makelaar, gespecialiseerd in bedrijfsruimte, biedt full-service begeleiding, van opdracht tot overdracht. Het hechte team biedt persoonlijke service, waarbij jij als klant centraal staat. Ze zijn aangesloten bij NVM en Garantiemakelaars, waardoor ze betrouwbare adviezen kunnen geven, gebaseerd op maatwerk. Voerman streeft naar tevreden klanten, zonder valse beloftes te doen.
Logo VLIEG Makelaars Lelystad O.G.

VLIEG Makelaars Lelystad OG

VLIEG Makelaars Lelystad O.G. is een deskundig en betrouwbaar makelaarskantoor dat onderdeel is van het VLIEG-kantorennetwerk. Ze combineren het onafhankelijke ondernemerschap met de voordelen van dit netwerk, zoals deskundigheid, kwaliteit, flexibiliteit en persoonlijke aandacht. Met hun lokale expertise en ervaring maken ze de perfecte match tussen woning en woningzoeker. Dit doen ze vanaf het eerste gesprek tot aan de overdracht bij de notaris. Ook kunnen ze je begeleiden bij het aankopen van een nieuwe woning.

AB Wonen Makelaars

AB Wonen Makelaars, gevestigd in Lelystad sinds 1992, is gespecialiseerd in verkoop, aankoop en taxaties. Als kleinschalige VBO makelaar staat persoonlijke service en eerlijk advies voorop. Ze bouwen aan duurzame relaties met de klanten en zorgen voor flexibele bezichtigingsmogelijkheden, ook in de avonduren en in het weekend. Met 5 medewerkers en diverse gecertificeerde (VastgoedCert, NWWI, NRVT, SCVM) diensten, leveren zij goede resultaten bij zowel verkoop als aankoop.

Let op: er zijn nog veel meer verkoopmakelaars actief in en rondom Lelystad dan alleen degenen die we net hebben genoemd. Mogelijk staat de ideale makelaar voor jou niet in deze lijst. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Lelystad mee in onze vergelijking. Alleen op die manier vind je de makelaar die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Lelystad Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Lelystad?

Een verkoopmakelaar in Lelystad rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,05% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 413.606 in Lelystad komt dit neer op € 4.343 aan makelaarskosten (update april 2024).

Normaal gesproken dalen de courtages als de verkoopsnelheid van huizen toeneemt. Dit komt omdat makelaars minder tijd en middelen spenderen aan een snel verkocht pand, waardoor ze minder kosten maken en dus lagere tarieven kunnen hanteren.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Lelystad 0,74% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.530 door eerst tarieven op te vragen. Het zorgvuldig vergelijken van meerdere makelaars kan je dus altijd een mooie besparing opleveren.

Kosten van makelaars in Lelystad

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 4.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Lelystad

Ik maak je erop attent dat de meeste makelaars in Lelystad opstartkosten rekenen. Als je je woning wilt verkopen, is het belangrijk om hiermee rekening te houden. Opstartkosten zijn kosten die je vooraf betaalt om de verkoop van je woning op gang te helpen. Ze kunnen bestaan uit kosten voor professionele foto's, plattegronden, een 'te koop'-bord plaatsen en de marketing van je woning op huizensites en/of Funda.

De hoogte van de opstartkosten kan variëren per makelaar. Het is belangrijk om niet alleen naar de courtage te kijken, maar ook naar deze bijkomende kosten. Voor een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten, hier een indicatie: de gemiddelde opstartkosten voor makelaars in Lelystad bedragen € 515. Door goed te letten op deze kosten, voorkom je verrassingen en kun je een weloverwogen keuze maken voor de juiste makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Lelystad

In de makelaarswereld van Lelystad is het een vrij gangbare praktijk dat er intrekkingskosten berekend worden, als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten zijn kortweg de kosten die je dient te betalen als compensatie voor de reeds verrichte werkzaamheden door de makelaar en de gederfde inkomsten door het afbreken van het verkoopproces.

Stel je voor, je hebt besloten om je huis te verkopen en hebt hiervoor een makelaar ingeschakeld. Maar na enige tijd verandert je situatie, bijvoorbeeld door een nieuwe baan in dezelfde stad, een onverwachte erfenis of een verbroken relatie. Je besluit om de woning niet langer te verkopen. In zo'n geval zou je met intrekkingskosten te maken kunnen krijgen, om de makelaar te compenseren voor de tijd, moeite en kosten die in de verkoop zijn gestoken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Lelystad met een vast tarief

Wist je dat er in Lelystad makelaars zijn die werken met een vast tarief? Deze zogenaamde all-in pakketten dekken vaak zowel de verkoopbegeleiding, de professionele fotografie, het opmaken van de woningbrochure, de plaatsing op funda en andere online platforms, als eventuele begeleiding bij onderhandelingen en contracten. Het gemiddelde tarief voor deze diensten komt neer op € 3.250 (update: april 2024).

Het kiezen voor een makelaar met een vast tarief brengt echter ook mogelijke risico's met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin jouw woning sneller verkocht wordt dan verwacht. Je moet dan nog steeds het volledige tarief betalen, zonder dat de makelaar alle beloofde diensten heeft moeten verrichten. Dat kan voelen als geldverspilling.

Tip: Het is dus een goed idee om verschillende makelaars tegen elkaar af te zetten. Dit geeft je helderheid over de verschillende tariefstructuren en wat dit in de praktijk voor jou als woningverkoper gaat betekenen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en niet meer betaalt dan nodig is.

4 feitjes over makelaars in Lelystad

 • Een veelgekozen manier van werken onder de makelaars in Lelystad is met courtage. Dit voorkeur komt voort uit het feit dat veel woningverkopers de beloning van de makelaar gekoppeld willen zien aan het verkoopresultaat.
 • Als het gaat om de waardering van een woning in Lelystad, dan kunnen schattingen tussen verkoopmakelaars soms tot wel €31.000 verschillen.
 • Zo'n 93% van de huizenverkopers in Lelystad prefereren een makelaar die deel uitmaakt van een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. De betrouwbaarheid en professionaliteit van de makelaar staan hierin centraal.
 • Bij de keuze voor een makelaar geven de meeste woningverkopers in Lelystad de voorkeur aan een makelaar die aantoonbaar beter resultaat levert. Voel je vrij om de verschillende makelaars in Lelystad met elkaar te vergelijken.

Wat levert de beste makelaar in Lelystad op?

In Lelystad zijn er specifieke verkoopmakelaars die zich onderscheiden van de rest. Niet alleen behalen ze hogere verkoopprijzen voor woningen, de verkooptransacties worden ook sneller afgerond dan bij de meeste andere makelaars in de stad. Deze superioriteit wordt duidelijk weerspiegeld in de resultaten van de verkoop.

Dit is hoe je de beste makelaars in Lelystad herkent:

 • Uit onze gegevens blijkt dat de top makelaars met consistente prestaties in Lelystad in staat zijn een woning te verkopen voor een bedrag dat gemiddeld hoger is dan de aanvankelijk verwachte verkoopprijs. Interessant is dat dit niet zomaar een minimale stijging is, het gaat eerder om een verkoopprijs die gemiddeld € 11.701 hoger ligt.
 • Naast het behalen van hogere verkoopprijzen, weten de meest effectieve makelaars in Lelystad woningen aanzienlijk sneller te verkopen. Uit onze gegevens komt naar voren dat deze makelaars woningen gemiddeld 13 dagen sneller van de markt kunnen halen dan hun concurrenten.

De beste makelaar in Lelystad vinden

Wat vind je belangrijk bij een makelaar? Is het hun kennis van de lokale markt in Lelystad, of wellicht hun verkoopstrategie? Makelaars verschillen aanzienlijk in hun aanpak, tarieven en expertise. Een kundige keuze maken kan best uitdagend zijn.

Maar onderschat de impact van deze beslissing niet. De keuze voor een bepaalde makelaar kan een direct gevolg hebben op de uiteindelijke verkoopresultaten van jouw woning. Gebruik de vergelijkingstool op onze website om de beste match te vinden, afgestemd op jouw situatie en wensen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Lelystad?

Er zijn verschillende zaken om op te letten bij het selecteren van de juiste makelaar in Lelystad voor de verkoop van je huis:

Ervarenheid en kennis van de lokale markt

Het is belangrijk dat je makelaar goed op de hoogte is van de lokale huizenmarkt. Hij of zij dient dus ervaring te hebben met verkoopprijzen, buurten en ontwikkelingen in Lelystad.

Duidelijke communicatie

Bij de keuze van een makelaar speelt communicatie een grote rol. Deze dient transparant en tijdig te zijn. Je wil immers op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de verkoop van je huis.

Persoonlijk contact

Een sterke makelaar biedt persoonlijk en goed contact. Je wilt iemand die niet alleen kennis heeft, maar ook begrijpt wat je wensen en behoeften zijn omtrent de verkoop.

Betalingsvoorwaarden

Controleer wat de betalingsvoorwaarden zijn. Maak een overzicht van alle kosten die je mogelijkerwijs moet betalen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld deze website bezoeken: tarieven opvragen.

Verkoopstrategie

Steeds een goede makelaar heeft een duidelijke verkoopstrategie. Deze zou bekend moet zijn met effectieve verkoopsstrategieën en proactief verschillende methoden moeten inzetten om je huis te verkopen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Lelystad zijn er veel makelaars actief. Hierbij kun je kiezen uit NVM-makelaars, VBO-makelaars of VastgoedPRO-makelaars. Deze laatste twee zijn minder bekend, maar zeker niet minder betrouwbaar.

Elke makelaar en elke organisatie heeft zijn eigen voordelen. Het kiezen van de juiste makelaar draait vooral om je persoonlijke voorkeuren. Het is aan te raden om hier goed onderzoek naar te doen, zodat je uiteindelijk de beste keuze kunt maken.

Weetje: Sinds 2021 is het beroep van makelaar een vrij beroep. Dit betekent dat iedereen zichzelf een makelaar kan noemen. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een makelaar die aangesloten is bij een branchevereniging. Zij zorgen ervoor dat hun leden voldoen aan bepaalde eisen en standaarden.

Wat doet een makelaar in Lelystad?

Een makelaar in Lelystad speelt een koorddans tussen de wens van de eigenaar om een zo hoog mogelijke prijs voor zijn huis te krijgen, en de realistische marktwaarde. De makelaar bemiddelt tussen verkoper en potentiële kopers, om zo tot een bevredigende deal te komen.

Een Lelystadse makelaar begeleidt je bij het gehele proces van huisverkoop. Hoewel zelf je huis verkopen eerst aantrekkelijk lijkt, kan het veel uitdagingen bieden. Door er een makelaar bij te betrekken, vergroot je je kansen op een succesvolle verkoop.

 • Marktwaarde van je huis bepalen
 • Potentiële kopers rondleiden
 • Onderhandelingen voeren met kopers
 • Contracten opstellen en controleren
 • Adviseren over de verkoopstrategie

Waarom een makelaar in Lelystad inschakelen?

De verkoop van je huis is een grote stap en kan behoorlijk intensief zijn. De markt in Lelystad is dynamisch en verandert continu. Om ervoor te zorgen dat je de beste prijs krijgt en jouw huis snel verkoopt, kan je daarom het beste een lokale makelaar in Lelystad inschakelen. Met hun lokale kennis en ervaring in de woningmarkt, kunnen zij je optimaal adviseren en bijstaan in het verkoopproces.

Expertise van de vastgoedmarkt

Een makelaar heeft gedegen kennis van de lokale vastgoedmarkt. Dit is van immens belang bij het bepalen van de verkoopprijs van jouw huis. Ze beschikken over up-to-date informatie en kunnen hiermee een nauwkeurige prijsbepaling doen.

Netwerk en marketing

Makelaars hebben een uitgebreid netwerk van potentiële kopers. Bovendien weten ze hoe ze jouw huis het beste kunnen presenteren en op welke manier potentiële kopers bereikt kunnen worden. Zij nemen alle marketingtaken uit handen, zodat jij je hier niet mee bezig hoeft te houden.

Begeleiding bij het proces

Bij de verkoop van je huis komen een hoop regels en procedures kijken. Een makelaar kan je op juridisch en financieel gebied adviseren en neemt de administratieve lasts op zich. Ze begeleiden je van begin tot eind, waardoor je zelf minder tijd en energie hoeft te steken in het verkoopproces.

Snellere verkoop

Tot slot, door een makelaar in Lelystad in te schakelen, is het mogelijk om je huis sneller te verkopen. Ze hebben de vaardigheden en kennis om jouw huis onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep en weten precies hoe ze de onderhandelingen moeten aanpakken. Dit kan je veel tijd en stress besparen.

Informatie over Lelystad

Lelystad is de hoofdstad van de provincie Flevoland. Het heeft zijn naam te danken aan de dijkwerker Cornelis Lely. In Lelystad vind je veel cultuur en natuur.

Met ongeveer 77.000 inwoners is Lelystad de grootste stad van Flevoland. Er zijn veel woonwijken, zoals het Lelycentre en de Waterwijk. Ook zijn er veel groene zones en waterpartijen.

Er zijn veel bezienswaardigheden in Lelystad. Je vindt er onder andere het Aviodrome, het werkeiland en de Bataviawerf. Ook is het bekend om zijn jaarlijkse evenementen, zoals de Lelystadse Hippiemarkt.

Weetje: Lelystad heeft een opvallende groei in de huizenprijzen doorgemaakt. In de laatste jaren zijn de prijzen aanzienlijk gestegen. Dit toont de groeiende populariteit van de stad aan.

Makelaars in Lelystad vergelijken

Vergelijken van makelaars in Lelystad kan een uitdaging zijn, maar met Huis Verkopen wordt deze uitdaging een koud kunstje. Uit onze grondige statistieken pik je makkelijk de beste makelaar voor jouw situatie.

 • Maximalisatie van verkoopopbrengst
 • Nauwkeurige waardebepaling van jouw huis
 • Lagere makelaarskosten door scherpe vergelijking
 • 100% onafhankelijk en objectief

Makelaars vergelijken draait niet alleen om de kosten, maar ook om de kwaliteit van de dienstverlening. Met onze hulp ontdek je welke makelaar het beste aan jouw wensen voldoet. Of je nu een snelle verkoop ambieert of het onderste uit de kan wilt halen, Huis Verkopen assisteert je in het maken van de juiste keuzes.

Vergelijk makelaars in Lelystad Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Lelystad

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Lelystad zijn € 515. Om een specifieker overzicht te krijgen van de kosten van verschillende makelaars, kun je de tarieven opvragen.

De gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in Lelystad ligt rond de 44 dagen. Dit kan echter variëren afhankelijk van de markt en het type woning.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.530 besparen. Raadpleeg deze pagina voor een vergelijking.

De gemiddelde makelaarskosten bij de verkoop van een woning in Lelystad zijn € 4.343. Kosten variëren echter per makelaar en woningtype.

De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Lelystad is ongeveer € 413.606. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen voor een nauwkeurigere schatting van je specifieke woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen