Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Lelystad

In Lelystad is de huizenmarkt voortdurend in beweging. Laat je bij het verkopen van je huis leiden door de actuele marktcijfers van vraag- en verkoopprijzen en het aantal transacties. Zo krijg je een realistisch beeld en kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Lelystad

De gemiddelde verkoopprijs in Lelystad is in de laatste 3 maanden € 457.142 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 442.597 euro. Dit weerspiegelt de huidige staat van de lokale huizenmarkt. Deze getallen, tezamen met andere relevante woningmarktcijfers, worden gepresenteerd in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Lelystad

Afgelopen 3 maanden

€ 292.000
€ 400.000
€ 507.000

Om inzicht te krijgen in de verkooppotentie van je woning in Lelystad, is het nuttig om de gemiddelde woningwaarde per vierkante meter te analyseren. Een aanpak om dit te doen, is door de oppervlakte van je woning in vierkante meters te vermenigvuldigen met de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2. Hiermee verkrijg je een globale voorspelling van de verkoopwaarde van je woning. Kijk mee naar de onderstaande grafiek voor een overzicht van de recente trends op de woningmarkt in Lelystad:

Huizenprijzen in Lelystad per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.100
€ 3.500

Prijsontwikkeling Lelystad laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden heeft de huizenmarkt in Lelystad flinke bewegingen doorgemaakt. De prijzen zijn voortdurend in beweging geweest, wat te zien zal zijn in de grafiek hieronder.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Lelystad van afgelopen maand was € 457.142. Voor een uitgebreid overzicht van de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden, zie de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Lelystad waard?

De waarde van jouw woning in Lelystad hangt af van diverse factoren. Allereerst spelen marktomstandigheden hierin een grote rol, zoals de huidige vraag en het aanbod. Verder heeft ook de locatie van de woning in Lelystad effect op de prijs. Daarnaast worden de kwaliteit, grootte, afwerking en ouderdom van het huis meegewogen in de waardebepaling.

Indien je precies wilt weten wat jouw woning waard is, is het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar een uitstekende eerste stap. Een waardebepaling is een goed startpunt indien je jouw woning wilt gaan verkopen, maar ook als je wilt weten wat jouw woning daadwerkelijk waard is om zo te bepalen of verkoop op dit moment de beste beslissing is.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de waarde van jouw woning te bepalen. Dit is volledig kosteloos. Een waardebepaling door een makelaar is een goed idee, omdat een dergelijke professional goed inzicht heeft in de huidige omstandigheden op de vastgoedmarkt. Ter verduidelijking: een waardebepaling verschilt van een taxatie, omdat de makelaar voornamelijk de marktwaarde van je woning zal inschatten, en niet gedetailleerd op de toestand van de woning in gaat.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers laten zien dat er opvallende variaties bestaan tussen verschillende locaties. De prijzen van huizen in de omgeving van Lelystad kennen namelijk unieke trends en patronen die flink kunnen afwijken van die in Lelystad zelf.

Een grondige analyse van het huizenprijzenlandschap in andere gemeenten kan resulteren in een scherper inzicht in de huidige staat van de markt. Laat je dus niet louter leiden door de lokale vastgoedcijfers van Lelystad, maar houd een bredere blik.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Lelystad

Op het online platform HuisVerkopen.nl vind je een schat aan informatie die jou kan helpen om de juiste verkoopmakelaar in Lelystad te vinden. Gebaseerd op onze bijgehouden statistieken en data, zijn we in staat om de prestaties van verkoopmakelaars te vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke makelaar in Lelystad gemiddeld een hogere verkoopprijs behaalt, het snelst een woning verkoopt of simpelweg de meeste woningen in zijn of haar portefeuille heeft.

De keuze voor een geschikte makelaar kan een grote rol spelen in hoe vlot jouw woningverkoop verloopt en welke prijs je ervoor kunt krijgen. Dat is waarom onze data jou kan ondersteunen in je zoektocht. Het maakt bij ons niet uit of je nu op zoek bent naar een makelaar die huizen snel kan verkopen, of liever een makelaar wilt met een track record in het behalen van hoge verkoopprijzen. We helpen je graag aan de informatie die je nodig hebt om een keuze te maken.

Vergelijk makelaars in Lelystad Of lees meer over makelaars in Lelystad

Gemiddelde tarieven van makelaars in Lelystad

Vaak wordt courtage, de vergoeding voor de makelaar, over het hoofd gezien bij het verkopen van een woning. In Lelystad ligt dit gemiddelde courtagepercentage op 1,05% van de verkoopprijs. Dat betekent, bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Lelystad van € 457.142, dat je gemiddeld € 4.800 aan courtage betaalt.

Als je een huis wilt verkopen, is het aan te raden goed op deze kosten te letten en makelaars te vergelijken. Juist omdat courtages zoveel kunnen variëren per makelaar. Door te vergelijken krijg je inzicht in verschillen in diensten, aanpak en tarieven van diverse makelaars. Zo kun je een makelaar kiezen die past bij je persoonlijke wensen en budget.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Lelystad

Hoewel er in Lelystad een aanzienlijk aantal woningen zijn die als sociale huurwoning op de markt worden gebracht, moeten we erop wijzen dat het grootste deel van de huizen in deze stad in feite koopwoningen zijn. Met een totaal van 21624 koopwoningen, domineren deze de woningmarkt in deze stad. Het is dus het overwegen waard als je van plan bent om je te vestigen in een huis dat je zelf bezit in plaats van te huren.

Aantal verkochte woningen in Lelystad

In de laatste 12 maanden is er een aanzienlijke activiteit gemeten in de woningmarkt van Lelystad. Er zijn zowel vele aanmeldingen geregistreerd als daadwerkelijke transacties afgerond. Het concrete aantal verkochte woningen, oftewel de transacties, is 683. Waarbij aanmeldingen verwijzen naar huizen die te koop zijn gezet. Bekijk de gedetailleerde verkoopaantallen in de grafiek hieronder:

Ben je van plan jouw huis in Lelystad te verkopen?

Overweeg je jouw huis in Lelystad te verkopen? Het kan best een uitdaging zijn, met al die regelingen die getroffen moeten worden. Een zorgvuldig geplande aanpak is enorm belangrijk in dit proces. Daarom is het advies simpel: gebruik het stappenplan van huisverkopen.nl om je door de complexe stappen van het verkoopproces heen te loodsen.

Van het regelen van een energielabel tot het kiezen van een goede makelaar en eventueel een verhuisbedrijf, allemaal essentiële stappen in het verkoopproces waarbij nauwkeurigheid geboden is. Een goede makelaar kiezen is één van de meest essentiële stappen in dit proces. Jouw makelaar zal namelijk je belangen behartigen en zorgen voor een succesvolle en soepele verkoop van jouw huis in Lelystad.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenmarkt in Lelystad is voortdurend in beweging en de statistieken die dat weerspiegelen zijn hier altijd bijgewerkt. De meest recente informatie over woningverkoop, -prijzen en de gemiddelde tijd dat een huis op de markt blijft, zijn hier beschikbaar. Het volgen van deze gegevens is nuttig om een goed beeld te krijgen van de huizenmarkt in Lelystad. Het kan je helpen bij het bepalen van strategische momenten voor aankoop of verkoop en geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten op de Lelystadse woningmarkt.

Verdere ondersteuning bij het verkopen van jouw huis

HuisVerkopen.nl is veel meer dan alleen een informatiebron voor de huidige staat van de huizenmarkt. Het is jouw one-stop-shop voor alles wat te maken heeft met het verkopen van een huis. Je kunt hier meer te weten komen over onder andere het zelf opstellen van de vraagprijs van je huis. Daarnaast heb je de mogelijkheid om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken of zelfs rechtstreeks een offerte aan te vragen. Wil je weten of jouw woning een geldig energielabel heeft? Dan kun je dat ook controleren en indien nodig een energielabel aanvragen via een lokale energieadviseur. Handige tips voor het verkopen van jouw huis, een duidelijk stappenplan en nog veel meer is beschikbaar om je te helpen bij het regelen van jouw woningverkoop. Je kunt op HuisVerkopen.nl zelfs een huis verkopen na een erfenis of scheiding. Zo kun je met een gerust hart de optimale verkoop van je woning tegemoet zien.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen