Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Harderwijk

Als je overweegt je huis in Harderwijk te verkopen, is het handig om te weten hoe de woningmarkt er voorstaat. In juli 2024 voel je de drukte op de markt, met een intense concurrentie en stijgende woningprijzen. Op onze pagina vind je actuele statistieken en cijfers die je een voorsprong geven bij het stellen van de juiste verkoopprijs.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Harderwijk

De gemiddelde verkoopprijs in Harderwijk is in de laatste 3 maanden € 492.415 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 480.104 euro. Dit geeft inzicht in de huidige stand van de woningmarkt in Harderwijk en kan je helpen bij het maken van belangrijke beslissingen omtrent de verkoop van je woning. In de onderstaande grafiek vind je een visuele weergave hiervan:

Huizenprijzen in Harderwijk

Afgelopen 3 maanden

€ 335.000
€ 439.000
€ 542.000

Als je jouw woning in Harderwijk overweegt te verkopen, is het waardevol de gemiddelde verkoopprijs per m2 te kennen. Deze waarde geeft een indicatie van de mogelijke opbrengst van de verkoop van je woning. Richtlijn: vermenigvuldig het aantal m2 van je woning met de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2. Deze berekening geeft je een eerste vooruitzicht van hoe de woningmarkt in Harderwijk kan uitpakken voor jou. Neem even de tijd om de volgende grafiek te bekijken:

Huizenprijzen in Harderwijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.900
€ 4.400

Prijsontwikkeling Harderwijk laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Harderwijk in beweging geweest. Net zoals de markt zelf, veranderen ook de prijzen doorlopend. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 492.415. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht van de prijsontwikkelingen:

Wat is mijn woning in Harderwijk waard?

De waarde van jouw woning in Harderwijk hangt af van verschillende factoren. De bouwkundige staat, de locatie, de oppervlakte van jouw woning en recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt hebben allemaal invloed. Maar vooral de huidige vraag en aanbod in de woningmarkt speelt een grote rol.

Ben je nieuwsgierig naar de precieze waarde van je huis? Laat dan een waardebepaling uitvoeren door een makelaar. Ongeacht of je nu van plan bent concreet je woning te gaan verkopen of nog twijfelt en er juist achter wil komen wat deze exact waard is, zo'n waardebepaling is een uitstekende eerste stap. Natuurlijk wil je als woningverkoper de best mogelijke prijs voor je huis krijgen.

Een gratis waardebepaling betekent dat een makelaar bij je thuiskomt om de woningwaarde te bepalen. Aangezien de makelaar deskundig is en kennis heeft van de lokale huizenmarkt, krijg je hiermee een realistisch en betrouwbaar inzicht in de waarde van je woning. De waarheidsgetrouwe inschatting van de makelaar helpt je bij het maken van de juiste beslissingen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers variëren aanzienlijk per plaats. De huizenprijzen in gebieden bij Harderwijk kunnen sterk afwijken van de prijzen in Harderwijk zelf. Door het vergelijken van deze cijfers, krijg je een volledig beeld van de huidige huizenmarkt.

De onderstaande grafieken geven een verhelderend inzicht in de gemiddelde huizenprijzen zowel in Harderwijk als in vergelijkbare plaatsen. Door deze beelden, kun je zelf waarnemen hoe Harderwijk zich verhoudt tot deze plaatsen in termen van huizenprijzen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Harderwijk

Het is begrijpelijk dat je voor de verkoop van je woning in Harderwijk zoekt naar de best presterende verkoopmakelaar. In deze stad zijn er diverse makelaars die beter presteren dan anderen. Dit heeft te maken met diverse factoren. Sommige makelaars zijn bijvoorbeeld beter in het effectief onderhandelen en het binnen een kortere tijd frame verkrijgen van een verkoop. Daarnaast kunnen het netwerk en de lokale kennis van een makelaar ook een verschil maken.

De keuze voor een goede makelaar in Harderwijk is van groots belang. Dit komt omdat een goede makelaar de waarde van je woning kent en de markt begrijpt. Met zo'n makelaar vergroot je de kans op een snelle verkoop en een goede prijs. Ik raad daarom aan het brede aanbod aan verkoopmakelaars in Harderwijk te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Harderwijk Of lees meer over makelaars in Harderwijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Harderwijk

Eén van de factoren waarop makelaars zich onderscheiden, is het courtagepercentage dat zij in rekening brengen. In Harderwijk ligt het gemiddelde courtagepercentage dat een makelaar rekent op 1,12%. Dat betekent dat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 492.415 in Harderwijk, je ruwweg € 5.515 aan courtage kwijt bent aan je makelaar. Dit bedrag verschilt uiteraard per makelaar en afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis.

Makelaars verschillen echter niet alleen op het gebied van courtage. Het is namelijk ook belangrijk om te letten op de kwaliteit van de dienstverlening, ervaring in de regio en het verkoopsucces van de makelaar. Ons advies is dan ook om altijd meerdere makelaars te vergelijken en offertes aan te vragen voordat je een keuze maakt. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen een goede prijs betaalt, maar ook dat je huis op de beste manier verkocht wordt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Harderwijk

In Harderwijk vinden we een respectabel aantal van 11516 koopwoningen. Echter, slechts een klein percentage van deze behuizing is momenteel beschikbaar op de markt. Dit maakt dat als je nu je huis te koop zet, het snel opvalt en potentiële kopers zonder twijfel naar jouw woning zal trekken.

Aantal verkochte woningen in Harderwijk

In de laatste 12 maanden heeft de woningmarkt in Harderwijk een constante stroom aan activiteit gezien. Met regelmatig nieuwe aanmeldingen van woningen die te koop gezet worden, hebben we gezien dat er heel wat veranderd is. Belangrijk is dat er 429 transacties zijn geweest. Neem een kijkje in de onderstaande grafiek om te zien hoe dit zich verhoudt:

Ben je van plan jouw huis in Harderwijk te verkopen?

Het verkopen van je huis in Harderwijk kan een wervelwind aan activiteiten en emoties zijn, maar het is vooral een belangrijk en ingewikkeld proces met heel wat facetten om rekening mee te houden. Denk hierbij niet alleen aan de juiste prijsbepaling en een effectieve marketingstrategie, maar ook aan juridische aangelegenheden, woningpresentatie en onderhandelingen. Het kiezen van een professionele verkoopmakelaar is een cruciale stap die de snelheid en de efficiëntie van de gehele procedure aanzienlijk kan verhogen.

Door alle stappen en taken die betrokken zijn bij zo'n groot proces, kan het hebben van een gedetailleerd stappenplan spectaculair effectief zijn. Hierop staan bijvoorbeeld zaken als het regelen van een geldig energielabel voor je huis, het inschakelen van de hulp van een betrouwbare makelaar en eventueel een verhuisbedrijf. Om je op weg te helpen, hebben we een compleet stappenplan samengesteld dat specifiek is ontworpen voor de verkoop van je huis in Harderwijk.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je een woningverkoper die overweegt zijn huis in Harderwijk te verkopen? Dan is het goed om te weten dat de prijsontwikkeling van woningen in deze stad doorlopend in beweging is. Om jou daarbij te helpen, houden wij op deze pagina actuele informatie bij over de huizenprijzen in Harderwijk. Wij zorgen dat alle relevante gegevens, zoals vraagprijzen, verkoopprijzen, aantal transacties en nieuwe woningaanmeldingen, constant bijgewerkt worden.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt bij de verkoop van je woning

HuisVerkopen.nl helpt woningeigenaren zoals jij met het voorbereiden en regelen van de verkoop van hun huis. Via handige tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, kun je de beste makelaar in Harderwijk vinden. Onmisbare tips, zoals de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, helpen je besparen op makelaarskosten. Daarbij is er een handig stappenplan beschikbaar, dat je begeleidt bij alles wat jij moet regelen voor de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen