Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ermelo

De huizenmarkt in Ermelo bruist van energie. De cijfers spreken boekdelen: Ermelo kan zich in juni 2024 verheugen op solide woningprijzen, aantrekkelijke vraagprijzen en een groeiend aantal transacties. Stap vol vertrouwen in het avontuur van huis verkopen!

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ermelo

De gemiddelde verkoopprijs in Ermelo is in de laatste 3 maanden € 536.685 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 538.489 euro. Deze prijzen tonen hoe de huizenprijzen in Ermelo de afgelopen periode ontwikkeld hebben. Dat de vraagprijs gemiddeld genomen hoger ligt dan de verkoopprijs, kan duiden op onderhandelingsruimte. Meer gegevens en historische trends kun je in de onderstaande grafiek zien:

Huizenprijzen in Ermelo

Afgelopen 3 maanden

€ 416.000
€ 502.000
€ 588.000

Als je een duidelijk beeld wilt krijgen van de woningmarkt in Ermelo, is het nuttig om de prijzen per vierkante meter onder de loep te nemen. Door het berekenen van de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, en dit te vermenigvuldigen met het aantal m2 van jouw woning, kun je een ruwe indicatie krijgen van het mogelijke verkoopbedrag. Hieronder zie je een grafiek die de recente verkoop- en vraagprijzen per m2 in Ermelo visualiseert:

Huizenprijzen in Ermelo per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.400
€ 4.600

Prijsontwikkeling Ermelo laatste 12 maanden

In Ermelo zijn de woningprijzen in de afgelopen 12 maanden zeker niet stil blijven staan. De gemiddelde verkoopprijs vorige maand was € 536.685. In de grafiek hieronder zie je de prijsontwikkeling van de huizenprijzen in Ermelo in de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Ermelo waard?

De waarde van woningen in Ermelo fluctueert constant. Dit heeft te maken met een variëteit aan elementen zoals veranderingen in de woningmarkt, economische verschuivingen en verbeteringen aan je huis zelf. Het is dus duidelijk dat het inschatten van de correcte woningwaarde een continu proces is.

Om jezelf zekerheid te geven over de waarde van je woning, is het raadzaam om een waardebepaling te laten uitvoeren. Dit geeft je inzicht in de huidige marktwaarde van je woning en kan nuttig zijn bij eventuele verkoop. Het is mogelijk om een gratis waardebepaling uit te laten voeren door een ervaren makelaar.

Een gratis waardebepaling aan huis kan zonder veel moeite ingepland worden. Het neemt relatief weinig tijd in beslag maar biedt waardevolle inzichten. De makelaar bezoekt je woning, analyseert de unieke kenmerken en presenteert je de actuele waarde. Dit proces is niet alleen gemakkelijk maar ook enorm nuttig.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is opmerkelijk hoe de woningmarktcijfers per regio kunnen variëren. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Ermelo, zul je merken dat de huizenprijzen er heel anders uitzien dan in omringende plaatsen. Het is van groot belang te begrijpen hoe deze prijsverschillen tot stand komen:

Een overzicht van gemiddelde verkoopprijzen in Ermelo en vergelijkbare plaatsen geeft een indicatie van het huidige marktbeeld. Hieronder staan grafieken die deze verschillen duidelijk in kaart brengen. Begrijpen hoe de markt fluctueert en hoe prijzen zich verhouden is van groot belang voor zowel potentiële kopers als verkopers:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Ermelo

Het karakter van makelaars in Ermelo en hun prestaties varieert enorm. Sommige makelaars verkopen huizen sneller, andere realiseren hogere verkoopprijzen en enkele bieden weer een uitmuntende klantenservice. Het is dus belangrijk om te weten hoe deze makelaars verschillen om er eentje te kunnen kiezen die het beste bij jou en je huis past.

Als je een makelaar kiest die op de juiste golflengte zit, kan het verkopen van jouw huis vlot en lucratief verlopen. Een passende makelaar kan namelijk het juiste publiek aantrekken en een hogere verkoopprijs realiseren. Ga daarom eens makelaars vergelijken om te ontdekken hoeveel baat je kan hebben bij de juiste keuze.

Vergelijk makelaars in Ermelo Of lees meer over makelaars in Ermelo

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ermelo

Een factor waar je als verkoper scherp op moet zijn, is de courtage die door de makelaar wordt berekend. In Ermelo bedraagt het gemiddelde tarief 1,12% van de verkoopprijs. Dat betekent dat als je een huis verkoopt voor de gemiddelde prijs van € 536.685 euro je gemiddeld € 6.011 euro aan de makelaar betaalt.

Het is slim om meerdere makelaars te benaderen en hun tarieven tegen elkaar af te wegen. Hierbij is het belangrijk om te onthouden dat makelaars ook opstartkosten berekenen voor het in de verkoop zetten van je woning. Via makelaars vergelijken kun je eenvoudig verschillende makelaars in Ermelo en omgeving vinden, op basis van jouw voorkeuren. De geselecteerde makelaars geven je vervolgens informatie over hun tarieven, werkwijze, verkoopstrategie en aanpak. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ermelo

In het charmante Ermelo staan 7228 koopwoningen. Maar hier is iets bijzonders aan de hand. Op dit moment is maar een klein deel van deze woningen daadwerkelijk op de markt. Dit betekent dat als je jouw huis nu zou willen verkopen, het een stuk waarschijnlijker is dat potentiële kopers hiertoe aangetrokken zullen worden. Een uitgelezen kans!

Aantal verkochte woningen in Ermelo

In de afgelopen 12 maanden, hebben in Ermelo vele aanmeldingen en transacties plaatsgevonden op de woningmarkt. Met de term 'aanmeldingen' worden de woningen bedoeld die te koop zijn gezet, en 'transacties' slaat op de huizen die uiteindelijk zijn verkocht. Kijkend naar het totale aantal transacties kan er worden gesteld dat er 255 woningen hun nieuwe eigenaren hebben gevonden. Voor een gedetailleerd overzicht van alle aanmeldingen en transacties, zie de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Ermelo te verkopen?

Als je overweegt om je huis in Ermelo te verkopen, is het goed om te beseffen dat dit flink wat voeten in de aarde heeft. Denk maar eens aan het regelen van een energielabel, het uitkiezen van een betrouwbare makelaar en mogelijk ook een verhuisbedrijf. Naast deze zaken spelen ook factoren als het speuren naar jouw droomwoning en het regelen van je financiën een grote rol.

Het kan daarom een flinke uitdaging zijn om al deze zaken goed te organiseren. Een overzichtelijk stappenplan kan je daar goed bij helpen. Op onze website hebben we daarvoor een helder en begrijpelijk stappenplan beschikbaar. Hiermee bekom je een perfect beeld van alles wat je moet arrangeren bij de verkoop van je huis in Ermelo. Denk aan het marketingplan, de bezichtigingen, de onderhandelingen, maar ook alle juridische en administratieve zaken die erbij komen kijken.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Ermelo kunnen continu veranderen, waarbij prijzen en transacties geregeld fluctueren. Het is onze prioriteit om deze informatie steeds actueel te houden, informatie die essentieel kan zijn bij de verkoop van jouw huis. Door inzicht in lokaal marktgedrag, kun je beter inschatten wat een realistische verkoopprijs voor jouw woning is en daarmee strategischer handelen bij de onderhandelingen over de verkoop.

Efficiënt je huis verkopen met HuisVerkopen.nl

Op HuisVerkopen.nl vind je handige tools die jouw huisverkoop kunnen versoepelen. Je kunt gratis een waardebepaling aanvragen. Ook helpt de website jou bij het vinden van een makelaar in Ermelo die perfect bij jouw behoeften past. Daarnaast kun je de tarieven van verschillende makelaars vergelijken via de tool tarieven opvragen, waardoor je mogelijk kunt besparen op de makelaarskosten. Denk je aan alle stappen bij de verkoop van je huis? Het stappenplan van HuisVerkopen.nl helpt je niets over het hoofd te zien.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen