Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Voorthuizen

De huizenmarkt in Voorthuizen heeft in juli 2024 diverse ontwikkelingen doorgemaakt. Je overweegt je huis te verkopen in deze dynamische markt. Ga goed voorbereid aan de slag met bijgewerkte vastgoedinformatie zoals gemiddelde huisprijzen, aantal transacties, vraag- en verkoopprijzen:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Voorthuizen

De gemiddelde verkoopprijs in Voorthuizen is in de laatste 3 maanden € 372.960 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 411.559 euro. Omdat de prijzen voor huizen in Voorthuizen constant veranderen, is het van belang om deze cijfers te blijven volgen. Zo blijf je op de hoogte van de woningmarkt en kom je niet voor verrassingen te staan bij het kopen of verkopen van een huis in Voorthuizen. Hieronder zie je de bijbehorende grafiek:

Huizenprijzen in Voorthuizen

Afgelopen 3 maanden

€ 166.000
€ 314.000
€ 462.000

Als je op zoek bent naar inzicht in de lokale huizenmarkt van Voorthuizen kan het helder zijn om de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter als referentiepunt te nemen. Dit geeft een realistischer beeld dan kijken naar totaalprijzen, omdat woningen in omvang verschillen. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Voorthuizen bedraagt momenteel € 3.261. Het is belangrijk om te beseffen dat deze prijs vaak afwijkt van de vraagprijs per vierkante meter. Maak kennis met de recente ontwikkelingen hierin via de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Voorthuizen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 3.000
€ 3.600

Prijsontwikkeling Voorthuizen laatste 12 maanden

Het is raadzaam om de huizenprijzen in Voorthuizen goed in de gaten te houden. De laatste 12 maanden geven ons inzicht in de marktbewegingen en de gemiddelde verkoopprijs. Afgelopen maand bedroeg de gemiddelde verkoopprijs € 372.960 euro. Ontdek de details in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Voorthuizen waard?

De waarde van je huis in Voorthuizen hangt af van diverse factoren waaronder het huis soort, de grootte, de conditie van je woning en de huidige huizenmarkt. Daarom verschilt de waarde van woningen onderling aanzienlijk. Als je exact wilt achterhalen wat je woning waard is, zijn de gemiddelde verkoopprijzen in Voorthuizen simpelweg niet voldoende.

Ben je nieuwsgierig naar de specifieke waarde van jouw huis in Voorthuizen? Dan is een kosteloze taxatie door een makelaar de beste stap die je kunt zetten. Zo'n taxatie geeft je helderheid omtrent de precieze waarde van je woning. Op basis van die informatie kun je goed afwegen of je jouw woning wilt verkopen. Vraag een gratis waardebepaling aan voor de meest accurate schatting van je woningwaarde.

Een gratis waardebepaling door een makelaar geeft je een realistisch beeld van de waarde van je woning. Deze professional voert een grondige inspectie uit en neemt daarbij alle relevante factoren mee. Hierdoor krijg je niet alleen een nauwkeurige schatting van de waarde, maar ook een goed inzicht in de sterke en zwakke punten van jouw woning. Daardoor is zo'n waardebepaling een waardevolle stap in de eventuele verkoop van jouw huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is belangrijk om te weten dat niet elke plaats identieke huizenprijzen kent. Dit geldt ook voor Voorthuizen, waar de prijzen voor woonruimte licht afwijken van die in naburige gemeenten. Deze variaties in kosten worden grotendeels beïnvloed door diverse markttrends en kunnen van grote invloed zijn op jouw besluitvormingsproces in het zoeken naar een woning. Zo biedt Voorthuizen unieke kansen en uitdagingen in de huizenmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Voorthuizen

Op HuisVerkopen.nl streven we ernaar om je te voorzien van de meest gedetailleerde en nauwkeurige data van de woningverkoopprestaties van makelaars in Voorthuizen. Waar de een uitblinkt in snelheid en doelgerichtheid, excelleert de ander in het behalen van een waardevolle verkoopprijs. Het is onze missie om je te helpen jouw meest geschikte partner te vinden, gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeuren en de prestaties van de makelaars.

Het selecteren van de juiste makelaar kan enorm bijdragen aan jouw ervaring en succes bij het verkopen van een woning. Je wilt immers iemand die jouw woning zo snel mogelijk en tegen de beste prijs kan verkopen. Door gebruik te maken van een platform zoals het onze, met transparante statistieken, kun je actief bijdragen aan het kiezen van de makelaar die jouw huisverkoopervaring in Voorthuizen ten goede zal komen.

Vergelijk makelaars in Voorthuizen Of lees meer over makelaars in Voorthuizen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Voorthuizen

Als het gaat om courtages kan er een aanzienlijk verschil zitten tussen makelaars, zo ook in Voorthuizen. Het gemiddelde tarief, ook wel courtage genoemd, bedraagt in Voorthuizen 1,09% over de verkoopprijs van jouw huis. Op een huis met de gemiddelde verkoopprijs van € 372.960 betekent dit gemiddeld een kostenpost van € 4.065. Dit lijkt misschien veel, maar een goede makelaar kan je veel werk en uiteindelijk kosten besparen.

Vraag je bij het selecteren van een makelaar altijd af welke diensten er precies onder het courtage vallen en hoe deze prijs zich verhoudt ten opzichte van andere makelaars. Zijn er extra kosten die buiten het courtage vallen, zoals voor publiciteit of bezichtigingen? Wil je direct aan de slag? Dan kun je direct makelaars vergelijken in Voorthuizen en omgeving. Dit kan je helpen een geschikte makelaar te vinden die aansluit bij jouw wensen en budget.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Voorthuizen

In het pittoreske Voorthuizen bestaat het huidige woningaanbod uit een bepaald aantal koopwoningen, aangeduid met 3394. Deze woningen vormen uitvalsbases voor mensen om hun eigen levens in te richten of om te dienen als verhuurmogelijkheden door investeerders. Maar een opmerkelijke observatie voor je is dat slechts een klein gedeelte van deze huizen beschikbaar is voor de verkoop of verhuur - een aspect dat het belang onderstreept van je behendig te bewegen op de lokale woningmarkt.

Aantal verkochte woningen in Voorthuizen

In de afgelopen 12 maanden hebben we in Voorthuizen een interessante beweging gezien in het aantal aanmeldingen van huizen en het aantal transacties. Terwijl er geregeld nieuwe woningen in de verkoop werden geplaatst, zie je in de grafiek hieronder precies hoeveel huizen er daadwerkelijk zijn verkocht: 167.

Ben je van plan jouw huis in Voorthuizen te verkopen?

Als je overgaat tot de verkoop van je huis in Voorthuizen, zijn er tal van factoren waar je ongetwijfeld rekening mee zal willen houden. Allereerst zul je een eerlijke vraagprijs willen bepalen. Als het lukt om hier een mooi evenwicht te vinden tussen wat je voor het huis wilt krijgen en wat kopers bereid zijn te betalen, heb je een cruciale eerste stap gezet. Daarnaast is een aantrekkelijke presentatie van je huis onontbeerlijk. Sleutelwoorden hierbij zijn onder meer het opstellen van een treffende omschrijving, zorgen voor professionele foto's en het huis klaar maken voor bezichtigingen. Maar vergeet ook zeker niet aspecten als het regelen van een energielabel en tal van andere juridische en administratieve zaken.

Met al deze verschillende componenten is het niet verwonderlijk dat het verkopen van een huis veel mensen afschrikt. Gelukkig kunnen we je hier een stukje bij helpen met een uitgebreid stappenplan. Hierin wordt niet alleen uitgelegd hoe je een efficiënte prijsbepaling uitvoert, maar ook hoe je jouw woning optimaal presenteert. Naast deze eerder genoemde stappen, bevat dit plan ook advies over het kiezen van een goede makelaar en, indien nodig, het inschakelen van een verhuisbedrijf. Kortom, met het volgen van dit plan zet je een stevige eerste stap naar een succesvolle verkoop van je huis in Voorthuizen!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je van plan jouw woning in Voorthuizen te verkopen? Dan is het van belang om op de hoogte te zijn van de actuele stand van de lokale vastgoedmarkt. Op deze website houden we de ontwikkelingen in de huizenprijzen in Voorthuizen dagelijks bij. Denk hierbij aan informatie over de vraagprijzen, verkoopprijzen, onlangs gemaakte transacties en recentelijk aangemelde huizen. Op deze manier heb je altijd toegang tot de meest recente beleidsinformatie en kun je goed geïnformeerde beslissingen nemen over de verkoop van jouw woning.

Hoe HuisVerkopen.nl jou helpt

Op HuisVerkopen.nl willen we je in staat stellen om de verkoop van jouw woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarvoor hebben we een aantal handige tools ontwikkeld. Overweeg je bijvoorbeeld om een makelaar in te schakelen? Met onze tool voor het vergelijken van makelaars helpen we je om de beste keuze te maken. En wil je zeker weten dat je niets mist? Ons stappenplan begeleidt je bij elke stap van het proces, zodat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet. Ten slotte kun je via onze site makelaarstarieven opvragen om ervoor te zorgen dat je de beste deal krijgt. Kortom, met HuisVerkopen.nl regel je de verkoop van jouw woning op een moderne en efficiënte manier.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen