Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Enschede

De woningmarkt in Enschede biedt volop kansen voor zowel kopers als verkopers. Ondanks de toenemende vraag, blijven de prijzen stabiel en behoudt Enschede haar charme als ideale plek voor wooncomfort. Profiteer van de trends en statistieken op deze pagina om je huis in Enschede met succes te verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Enschede

De gemiddelde verkoopprijs in Enschede is in de laatste 3 maanden € 359.886 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 345.732 euro. Dit onderstreept de huidige waarde van het onroerend goed in deze regio. Het helpt je om een overzicht te krijgen van de huidige markt en je verwachtingen dienovereenkomstig aan te passen. Bekijk onze onderstaande grafiek voor meer vastgoedcijfers:

Huizenprijzen in Enschede

Afgelopen 3 maanden

€ 196.000
€ 303.000
€ 410.000

Als je overweegt je huis te verkopen, is het van groot belang om inzicht te hebben in de actuele woningmarkt van Enschede. Een nuttige manier om daar grip op te krijgen, is door te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter. Verkrijg dit inzicht, vermenigvuldig het aantal m2 van je woning met deze prijs en je hebt een indicatie van de mogelijke verkoopopbrengst. Hieronder vind je een grafiek die de huidige verkoop- en vraagprijzen in beeld brengt:

Huizenprijzen in Enschede per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 2.900
€ 3.100

Prijsontwikkeling Enschede laatste 12 maanden

In Enschede is de woningmarkt constant in beweging en bestaat er altijd een onderlinge relatie met de huizenprijzen. Het observeren van de prijsontwikkeling geeft de beweging van de markt weer, zonder inhoudelijk voorkeur te geven aan een bepaalde richting.

Kijkend naar de prijstendensen van de afgelopen twaalf maanden, merken we dat de gemiddelde verkoopprijs vorige maand stond op € 359.886 euro. Hieronder zie je de ontwikkeling van de verkoopprijzen in de afgelopen periode:

Wat is mijn woning in Enschede waard?

De waarde van jouw woning in Enschede is constant aan verandering onderhevig. Deze schommelende trend kan worden veroorzaakt door een breed scala aan factoren, zoals de huidige staat van de huizenmarkt, veranderende huizenprijzen, en ontwikkelingen in nieuwbouwprojecten en infrastructuur in de omgeving.

Een helder beeld hebben van de waarde van je huis kan interessante inzichten bieden, voornamelijk bij het nemen van beslissingen zoals verkoop of verbouwing van je woning. Een gratis waardebepaling door een makelaar kan je deze duidelijkheid bieden, waardoor je gefundeerde beslissingen kunt nemen op basis van actuele marktinformatie.

Wat mooi meegenomen is, is dat een gratis waardebepaling aan huis gebeurt. Dit betekent dat je het comfort van je eigen huis niet hoeft te verlaten. Met deze beoordeling krijg je een nauwkeurige en persoonlijke schatting van je huiswaarde zonder gedoe of ongemak.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je de huidige stand van zaken op de woningmarkt wilt begrijpen, kan het nuttig zijn om wat breder te kijken dan alleen Enschede. De woningmarktcijfers variëren namelijk per plaats, wat betekent dat de markt er in omliggende gemeenten anders uit kan zien.

Door ook deze gebieden in je blikveld op te nemen, krijg je een completer beeld van het huidige marktbeeld. Want ook al is de situatie in elke gemeente weer anders, het vergelijken van huizenprijzen kan je waardevolle inzichten verschaffen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Enschede

In Enschede zijn de prestaties van makelaars niet altijd gelijk. Verschillen uiten zich in hoe snel ze je huis verkopen, de eindprijs die ze krijgen en hun klanttevredenheid. Het is belangrijk te realiseren dat alle makelaars verschillende sterktes hebben en dat deze variëren per situatie en woning.

Door een juiste makelaar te selecteren, kan je aanzienlijke voordelen behalen bij het verkopen van jouw huis. Zelfs subtiele verschillen in de vaardigheden van een makelaar kunnen een verrassend grote impact hebben op jouw verkoop. Bepaal de vakkundigheid van een makelaar via makelaars vergelijken en pak de regie in jouw verkoopproces.

Vergelijk makelaars in Enschede Of lees meer over makelaars in Enschede

Gemiddelde tarieven van makelaars in Enschede

Letten op courtages is behoorlijk belangrijk als je een huis wilt verkopen. Wist je dat de gemiddelde courtage van een makelaar in Enschede neer komt op een percentage van 1,11%? Dat betekent bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Enschede € 359.886 dat je al gauw € 3.995 kwijt bent aan makelaarskosten.

Het is dus zeker het overwegen waard om meerdere makelaars tegen elkaar af te wegen. Je hoeft je namelijk niet zomaar neer te leggen bij de eerste de beste offerte. Om je hierbij te helpen kun je op makelaars vergelijken. Een geschikte makelaar kan immers een wereld van verschil maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Enschede

In Enschede zijn er koopwoningen. Het merendeel is bewoond, dus als je besluit je huis te verkopen, komt jouw woning terecht in een relatief dunne markt. Deze schaarste aan koopwoningen in Enschede kan in je voordeel werken, omdat het potentiële kopers de druk oplegt snel een beslissing te nemen bij interesse.

Ben je van plan jouw huis in Enschede te verkopen?

Ben je van plan jouw woning in Enschede van de hand te doen? Het proces van huisverkoop kan complex zijn en elke stap telt mee, vooral als je streeft naar de best mogelijke verkoopprijs. Daarom is het van belang dat je zo goed mogelijk voorbereid bent en dat je, ondanks de mogelijke druk, iedere fase zorgvuldig plant en uitvoert.

Aarzel niet om professionele ondersteuning in te roepen bij het verkopen van jouw huis. Een goede makelaar kan echt het verschil maken. Om het je makkelijker te maken, biedt HuisVerkopen.nl een handig, gedetailleerd stappenplan aan, speciaal ontworpen voor woningen in Enschede. Van het regelen van een energielabel tot het selecteren van een betrouwbare makelaar en eventueel een verhuisbedrijf. Elke stap is cruciaal bij het realiseren van het doel: jouw huis voor de hoogst mogelijke prijs verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen streven we er altijd naar om de meest accurate en up-to-date informatie te leveren, zodat jij goed voorbereid aan de verkoop van jouw huis kunt beginnen. Dat geldt ook voor de woningcijfers op deze pagina: ze zijn met de grootste zorg samengesteld en houden je op de hoogte van de actuele huizenprijzen en woningmarktontwikkelingen in Enschede. Het loont zich dan ook om deze informatie regelmatig te checken als je jouw verkoopmoment optimaal wilt timen.

Optimaliseer de verkoop met handige tools

Maar Huis Verkopen is meer dan alleen een bron van informatie. We voorzien je ook van handige hulpmiddelen die verkoop van jouw woning vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan onze handige waardebepaling, waarmee je snel en gratis de huidige marktwaarde van jouw huis in Enschede ontdekt. Of gebruik de tools om makelaars te vergelijken en de tarieven op te vragen zodat je altijd de beste deal krijgt. Deze tools, samen met ons uitgebreide stappenplan, helpen je stap voor stap door het verkoopproces en zorgen ervoor dat jij grip houdt op de verkoop van jouw woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen