Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Haarlem

Op zoek naar inzicht in de woningmarkt van Haarlem? Op deze pagina vind je actuele cijfers en statistieken over de ontwikkeling van huizenprijzen, de vraagprijzen per m2 en het aantal woningverkopen. Houd deze pagina in de gaten om bij te blijven met het laatste nieuws bij het verkopen van je huis in Haarlem.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Haarlem

De gemiddelde verkoopprijs in Haarlem is in de laatste 3 maanden € 592.200 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 579.598 euro. Deze waarden zijn een indicatie van de huidige stand van de woningmarkt in Haarlem en geven inzicht in de prijstrenden. Hieronder wordt dit visueel onderbouwd door een informatieve grafiek:

Huizenprijzen in Haarlem

Afgelopen 3 maanden

€ 434.000
€ 538.000
€ 642.000

Het is opvallend om te zien hoe de waarde per vierkante meter woningoppervlak kan variëren in Haarlem. Door dit in kaart te brengen wordt snel duidelijk hoeveel je betaalt per vierkante meter. Dit geeft een geheel ander beeld van de huizenmarkt. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Haarlem is maar liefst € 5.912. Let op, de vraagprijs en de verkoopprijs per m2 verschillen altijd. Daarom presenteren we je de onderstaande grafiek, waarin deze verschillen over de afgelopen drie maanden duidelijk worden:

Huizenprijzen in Haarlem per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000
€ 5.500
€ 6.000

Prijsontwikkeling Haarlem laatste 12 maanden

In de vastgoedwereld speelt Haarlem een belangrijke rol. Niet alleen vanwege de locatie en charme, maar ook omdat de ontwikkeling van de huizenprijzen aanduidingen geeft van de marktrichting. De prijsfluctuaties laten zien hoe de markt evolueert zonder vooroordelen.

Neem bijvoorbeeld de afgelopen maand: de gemiddelde verkoopprijs bedroeg € 592.200. Laten we het volgende overzicht nader bekijken om op de hoogte te blijven van hoe de woningmarkt in Haarlem in lijn blijft met de landelijke trend:

Wat is mijn woning in Haarlem waard?

Als je je afvraagt: 'Wat is mijn huis in Haarlem waard?' dan spelen er verschillende factoren een rol om deze vraag te beantwoorden. Het is niet genoeg om te weten wat de gemiddelde verkoopprijs in Haarlem is. De waarde van jouw huis hangt onder meer af van het type woning, de vierkante meters, de staat van de woning en de gang van zaken op de onroerendgoedmarkt.

Zit je met de brandende vraag: 'Wat is mijn huis in Haarlem waard?' Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar de beste stap die je kunt nemen. Deze taxatie biedt je helderheid en helpt je bij het besluit om je huis eventueel te verkopen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar geeft je dus een reëel beeld van de huidige waarde van je woning in Haarlem. De makelaar beoordeelt je huis op diverse aspecten zoals de ligging, de staat van onderhoud en natuurlijk de marktsituatie. Dit geeft jou het inzicht dat je nodig hebt bij je verkoopbeslissingen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Hoewel Haarlem zijn eigen unieke woningmarktcijfers heeft, laten de vastgoedcijfers in omliggende plaatsen een ander beeld zien. Dit verschil toont aan dat de huizenmarkt een lokaal geheel is en wordt beïnvloed door vele factoren die per gebied kunnen verschillen. Wanneer je de woningmarktcijfers van Haarlem en omliggende plaatsen naast elkaar legt, wordt de complexiteit en variëteit van de woningmarkt duidelijk:

De onderstaande grafieken illustreren deze verschillen op een duidelijke en inzichtelijke manier. Ze geven een uniek overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen, zowel totaal als per vierkante meter, in Haarlem en vergelijkbare plaatsen. Hierdoor krijg je een gedetailleerd beeld van de huidige status van de housingmarkt:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Haarlem

Vraag je jezelf af: hoe kies ik een makelaar in Haarlem voor het verkopen van mijn huis? Er zijn talloze makelaars die allemaal hun eigen aanpak en specialisaties hebben. Van de uitgebreide kennis van bepaalde wijken tot aan aantoonbaar succes in de verkoop van specifieke soorten woningen, de verschillen zijn aanzienlijk, net als de ervaringen van klanten.

Een doordachte keuze voor een makelaar kan een wereld van verschil maken bij de verkoop van je woning. Een sterke onderhandelaar kan zorgen voor een hogere verkoopprijs, terwijl een makelaar met een uitgebreid netwerk je woning sneller kan verkopen. Neem dus je tijd en kijk goed naar de kwaliteiten en ervaringen van verschillende makelaars. Een makkelijke manier om dit te doen is door makelaars in Haarlem te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Haarlem Of lees meer over makelaars in Haarlem

Gemiddelde tarieven van makelaars in Haarlem

Het is belangrijk te realiseren dat bij het verkopen van jouw huis, de makelaarscourtage een serieuze kostenpost zal zijn. Als we kijken naar Haarlem, dan ligt de gemiddelde courtage voor makelaars daar op 1,12%. Gezien de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Haarlem € 592.200 is, betekent dit dat je gemiddeld € 6.633 aan courtage kwijt zal zijn.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met opstartkosten. De meeste makelaars rekenen een bepaald bedrag om je woning in de verkoop te zetten. Om een goed beeld te krijgen van deze kosten en daardoor geen financiële verrassingen tegen te komen, kun je op onze website de tarieven van Haarlemse makelaars opvragen. Zo kun je goed geïnformeerd een keuze maken voor een makelaar die bij jouw budget en wensen past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Haarlem

In Haarlem zijn er momenteel 40616 koopwoningen. Als potentiële verkoper zijn er verschillende bestemmingen die jouw woning kan krijgen, wat invloed kan hebben op de verkoopprocedure en prijs. Dit kan variëren van een traditionele gezinswoning, een investeringsobject voor verhuur, of zelfs als een bedrijfspand als de bestemmingsplannen dat toestaan. Het is dus van waarde om dit in gedachten te houden bij het in de markt zetten van je woning.

Aantal verkochte woningen in Haarlem

In de laatste 12 maanden hebben veel woningeigenaren in Haarlem besloten om hun huis te verkopen. Dit is terug te zien in de vele aanmeldingen die zijn gedaan. Het daadwerkelijke aantal woningen dat succesvol is verkocht, oftewel het aantal transacties, is ook erg interessant: 1917 woningen zijn van eigenaar gewisseld. Hieronder kun je het aantal aanmeldingen en transacties zien:

Ben je van plan jouw huis in Haarlem te verkopen?

Als je van plan bent je huis in Haarlem te verkopen, zijn er nogal wat zaken om rekening mee te houden. Zo moet je niet alleen een realistische vraagprijs vaststellen, wat je kunt doen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen, maar ook rekening houden met allerlei andere factoren. Denk hierbij aan het energielabel van je huis, waarvoor je een energielabel kunt aanvragen, en aan het selecteren van een betrouwbare makelaar, wat je kunt doen met behulp van een handige tool om makelaars te vergelijken.

Gezien de hoeveelheid zaken waar je aan moet denken bij de verkoop van je huis, kan een stappenplan heel nuttig zijn. Een duidelijk stappenplan voor de verkoop van je huis kan je helpen alles op een rijtje te zetten en ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet. Denk hierbij aan het opvragen van tarieven bij lokale makelaars en het bepalen van de optimale verkoopstrategie, zodat je je huis op een efficiënte manier kunt verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Wie geïnteresseerd is in de woningmarktcijfers van Haarlem, is op deze pagina aan het juiste adres. De cijfers hier zijn altijd actueel en geven je een helder beeld van hoe de markt er momenteel voorstaat. Of je nu op zoek bent naar algemene trends of specifieke informatie, deze pagina biedt een schat aan actuele gegevens. Handig, want zo kun je met kennis van zaken stappen ondernemen, of dat nu de verkoop van je huidige huis betreft, of het zoeken naar een nieuwe woning.

Wat kan HuisVerkopen.nl voor je betekenen?

Mocht je de verkoop van je woning overwegen, dan is HuisVerkopen.nl je go-to platform. Onder andere met tools zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Het helpt je daarmee de beste makelaar in Haarlem te vinden. Ook kun je er makelaarstarieven opvragen om zo te besparen op makelaarskosten. Door het heldere stappenplan weet je zeker dat geen enkel aspect van de verkoop van je woning onopgemerkt blijft. Zo kun je met een gerust hart jouw woningverkoop in Haarlem regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen