Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers IJmuiden

Als je van plan bent om je woning in IJmuiden te verkopen, is het raadzaam om een goed overzicht te hebben van de huidige vastgoedcijfers. Op deze pagina vind je relevante statistieken en informatie over de huizenmarkt in IJmuiden zoals woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties, allemaal bijgewerkt tot februari 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in IJmuiden

De gemiddelde verkoopprijs in IJmuiden is in de laatste 3 maanden € 385.180 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 384.429 euro. Dit geeft aan dat er een verschil bestaat tussen wat men verlangt en wat men werkelijk krijgt voor het huis verkopen. Dit beeld verandert continu, wat je kunt zien in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in IJmuiden

Afgelopen 3 maanden

€ 266.000
€ 351.000
€ 435.000

Als je naar woningprijzen kijkt, is het van groot belang om de prijs per vierkante meter te beoordelen. In IJmuiden ligt de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter op € 3.902. Dit is een indicatie van de marktwaarde, maar houd in gedachten dat de vraagprijs en verkoopprijs per m2 vaak verschillen. Bekijk de onderstaande grafiek voor een overzicht van de meest recente ontwikkelingen:

Huizenprijzen in IJmuiden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.600
€ 4.000

Prijsontwikkeling IJmuiden laatste 12 maanden

Het loont om de ontwikkeling op de woningmarkt in IJmuiden nauwgezet te monitoren. Zaken zoals de veranderende huizenprijzen van afgelopen jaar kunnen bijvoorbeeld heel informatief zijn. Vorige maand bedroeg de gemiddelde verkoopprijs in IJmuiden € 385.180 euro. Bekijk hieronder de gedetailleerde marktcijfers van de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in IJmuiden waard?

De waarde van jouw woning in IJmuiden is een constant veranderend gegeven. Factoren als de actuele marktcondities, recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen en de algemene staat van onderhoud spelen een grote rol bij het bepalen van de woningwaarde. Het is daarom belangrijk om inzicht in de actuele woningwaarde te hebben.

Het verkrijgen van duidelijkheid over de woningwaarde is van belang. Dit geeft je namelijk inzicht bij belangrijke beslissingen zoals het opnieuw financieren van je huis of het besluiten tot verkoop. Gelukkig kan je gemakkelijk een gratis waardebepaling aanvragen bij een professionele makelaar.

Een gratis waardebepaling wordt uitgevoerd aan huis. Het enige dat ervoor nodig is, is het inplannen van een afspraak met een erkende makelaar. Hierbij zal de makelaar de woning bekijken, vergelijken met andere woningen in de omgeving en vervolgens een schatting geven van de huidige marktwaarde. Dit kost je slechts een klein beetje van je tijd en kan van grote waarde zijn.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt zijn de verschillen per locatie evident. Zo zul je merken dat de vastgoedprijzen in bepaalde steden aanzienlijk afwijken van die in IJmuiden en omliggende plaatsen.

Door woningmarktcijfers van verschillende gemeenten naast elkaar te leggen, verkrijg je een helderder zicht op het algemene marktbeeld. Dit kan inzichten geven in hoe de huizenprijzen in IJmuiden zich meten aan andere, vergelijkbare steden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in IJmuiden

Binnen IJmuiden stralen makelaars in verschillende facetten uit. Ons platform specialiseert zich in het bijhouden van diverse woningmarktstatistieken en informatie over makelaarsprestaties. Daarom kennen we de makelaars die snel een huis verkopen, degenen die een bovengemiddelde verkoopprijs realiseren, hoeveel huizen een makelaar gemiddeld verkoopt en hoe lang ze meestal nodig hebben om een woning te verkopen. Deze waardevolle informatie gebruiken we om je te helpen bij het vinden van de meest geschikte makelaar.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een aanzienlijk verschil maken. Gebaseerd op onze grondige analyse, kunnen we je inzichten geven over de makelaars die uitblinken in snelheid, verkoopprijs, volume en gemiddelde verkoopduur. Door goed gebruik te maken van deze kennis, kan het voor je van grote waarde zijn bij het succesvol en efficiënt verkopen van je woning in IJmuiden.

Vergelijk makelaars in IJmuiden Of lees meer over makelaars in IJmuiden

Gemiddelde tarieven van makelaars in IJmuiden

Niet te onderschatten, dat zijn de courtages van makelaars in IJmuiden. Met een gemiddeld courtagepercentage van 1,16% op een gemiddelde verkoopprijs van € 385.180 in IJmuiden, loopt dit al gauw op. Het is dus raadzaam om goed te vergelijken en aan de hand daarvan een beslissing te nemen.

Laten we niet vergeten: de goedkoopste makelaar is niet per definitie de beste. Het gaat om de begeleiding, het advies en de verkoopstrategie die de makelaar hanteert. Wil je precies weten wat de makelaars in IJmuiden je kunnen bieden qua tarieven en diensten? Op deze pagina kun je makelaarstarieven opvragen en vervolgens zelf vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de verkoopmakelaars in IJmuiden.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in IJmuiden

Een groot deel van het woningaanbod in IJmuiden bestaat uit koopwoningen. Het kan wel zo lijken dat er veel sociale huurwoningen beschikbaar zijn, maar daar moet je je niet door laten misleiden. Koopwoningen maken namelijk het grootste gedeelte uit van het totale aantal woningen. Het precieze aantal koopwoningen in IJmuiden is .

Ben je van plan jouw huis in IJmuiden te verkopen?

Het verkopen van jouw huis in IJmuiden is geen lichtvaardige taak en er zijn heel wat aspecten waarvan je op de hoogte moet zijn. Zo is het noodzakelijk dat je vooraf een goede waardebepaling door een makelaar laat uitvoeren, die de reële marktwaarde van je huis kan inschatten. Daarnaast is het raadzaam om een verkoopadvies in te winnen bij een deskundige makelaar en een energielabel aan te vragen, zodat potentiële kopers precies weten wat ze kunnen verwachten.

De verkoop van je huis aanpakken als een project kan behulpzaam zijn. Het is handig om een stappenplan op te stellen dat je houvast biedt tijdens dit proces. Dit plan kan onder andere bestaan uit het uitvoeren van kleine reparaties, het aantrekkelijk maken van je huis voor bezichtigingen en het vinden van de beste strategie om jouw woning voor de hoogste prijs te verkopen. Met een goed voorbereid plan verminder je de stress en vergroot je de kans op een succesvolle verkoop.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op dit gebied van woningcijfers IJmuiden biedt Huis Verkopen een schat aan actuele en zorgvuldig samengestelde informatie, noch specifiek samengesteld voor jou, de potentiële woningverkoper. Dit platform vormt een essentiële gids bij het navigeren door de complexiteit van de huizenmarkt. Met het volgen van deze informatie over de tijd, krijg je een duidelijk beeld van de beste momenten om jouw huis in IJmuiden te verkopen.

Eenvoudiger thuis verkopen met Huis Verkopen

Huis Verkopen streeft ernaar om het proces van het verkopen van je woning zo eenvoudig mogelijk te maken. Het biedt je meerdere tools; zoek de waarde van je huis op met onze gratis waardebepaling, of vraag prijzen op bij verschillende makelaars met tarieven opvragen. Je kunt er ook voor kiezen om de makelaars in IJmuiden aan een vergelijking te onderwerpen met onze handige tool om makelaars te vergelijken. Met onze hulp navigeer je alles van aanvullende diensten tot handige stappenplannen en besparingsmogelijkheden in je uiteindelijke verkoopavontuur.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen