Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Velsen-Zuid

Ben je van plan om je huis in Velsen-Zuid te verkopen? Een goed begin is het halve werk. Bekijk onze uitgebreide statistieken en vastgoedcijfers om een goed beeld te krijgen van de huidige woningmarkt in deze charmante regio. Ga goed voorbereid van start en zet vol vertrouwen de eerste stap naar een succesvolle verkoop!

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Velsen-Zuid

De gemiddelde verkoopprijs in Velsen-Zuid is in de laatste 3 maanden € 593.576 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 587.428 euro. Deze variabelen kunnen het overwegen waard zijn als je denkt aan het verkopen van je huis. Het kan wijs zijn om af te wachten tot de marktomstandigheden in je voordeel zijn. Hieronder zie je een grafiek met de vraag- en verkoopprijzen van de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Velsen-Zuid

Afgelopen 3 maanden

€ 456.000
€ 550.000
€ 644.000

Wanneer je naar de huizenmarkt kijkt, let je vooral op woningprijzen. Maar let niet alleen op de totale prijs: kijk ook naar de prijs per vierkante meter. Dit geeft je een nauwkeuriger beeld van wat je voor je geld krijgt. In Velsen-Zuid, bijvoorbeeld, ligt de huidige gemiddelde verkoopprijs op € 4.414 per vierkante meter. Deze prijs laat zien hoeveel waarde je krijgt voor elke euro die je investeert. De onderstaande grafiek biedt een duidelijk overzicht van de meest actuele marktcijfers:

Huizenprijzen in Velsen-Zuid per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 4.100
€ 4.500

Prijsontwikkeling Velsen-Zuid laatste 12 maanden

In de loop van de laatste 12 maanden hebben de woningprijzen in Velsen-Zuid geen stilstand gekend. Ze hebben bewogen, maar zonder specifieke aanwijzingen over de trends en patronen die kunnen opduiken.

Wat betreft de gemiddelde verkoopprijs voor huizen in Velsen-Zuid: € 593.576 was de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand. Laat je leiden door de onderstaande grafiek voor een overzicht van de verkoopprijzen in het afgelopen jaar:

Wat is mijn woning in Velsen-Zuid waard?

De woningwaarde in Velsen-Zuid heeft een constante dynamiek, die kan fluctueren door verschillende factoren zoals marktontwikkelingen, wijzigingen in de omgeving en staat van het onderhoud. Deze fluctuaties kunnen zowel in positieve als negatieve zin invloed hebben op de waarde van jouw woning. Het is daarom belangrijk om je te realiseren dat de huidige waarde van je huis geen statisch gegeven is, maar een doorlopend veranderend getal.

Om helderheid te krijgen over de huidige waarde van jouw woning kan je een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Deze waardebepaling brengt niet alleen duidelijkheid over de waarde van jouw woning, maar zorgt er ook voor dat je zicht hebt op de potentiële verkoopprijs. Het aanvragen van een waardebepaling betekent ook dat je gekoppeld wordt aan een ervaren makelaar die je verder kan helpen.

De waardebepaling vindt plaats bij jou thuis en vergt weinig inspanning van je kant. Een ervaren makelaar komt langs, bekijkt de woning en de omgeving en maakt vervolgens een schatting op basis van onder andere de staat van het pand, de locatie en de huidige marktcondities. Na afloop van deze afspraak ben je in het bezit van een accurate inschatting van de waarde van jouw woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Hoewel Velsen-Zuid een unieke en aantrekkelijke plaats is om te wonen, variëren de woningmarktcijfers per locatie. Vooral de vergelijking van huizenprijzen in en rondom deze gemeente kan blikverruimend zijn. Door ook de marktwaarde in andere gemeenten te analyseren, krijg je een nauwkeurig beeld van de huidige huizenprijzen.

Dus, of je nu een koper of verkoper bent, kennis van lokale prijsontwikkelingen kan zeer nuttig zijn. Hierbij kun je ook zien hoe Velsen-Zuid zich verhoudt tot gemeenten die overeenkomen in kenmerken en sfeer. Zo kun je beter begrijpen hoe de woningmarkt beweegt en wat je kunt verwachten qua huizenprijzen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Velsen-Zuid

Als je je huis wilt verkopen in Velsen-Zuid, zul je ontdekken dat niet elke makelaar dezelfde resultaten biedt. Percentages van succesvol verkochte huizen, de snelheid waarmee ze verkopen en de uiteindelijke verkoopprijs kunnen allemaal variëren. Het is essentieel om de verschillende makelaars te onderzoeken en te analyseren.

Door te kiezen voor een makelaar die bij jouw wensen en situatie past, kun je veel voordelen ondervinden. Je toekomstige makelaar zou idealiter ervaring moeten hebben in jouw specifieke markt en je een beproefde verkoopstrategie moeten kunnen bieden. Neem gerust een kijkje en begin met het vergelijk van de makelaars in Velsen-Zuid, zonder enige verplichting.

Vergelijk makelaars in Velsen-Zuid Of lees meer over makelaars in Velsen-Zuid

Gemiddelde tarieven van makelaars in Velsen-Zuid

Courtages kunnen een flinke hap uit je opbrengst nemen als je jouw woning gaat verkopen. In Velsen-Zuid is het gemiddelde courtagepercentage 1,12% van de verkoopprijs. Gezien de gemiddelde verkoopwaarde van een woning in deze regio € 593.576 bedraagt, draag je al snel € 6.648 af aan je makelaar. Dit kan voor sommigen een behoorlijke tegenvaller zijn.

Bedenk altijd dat naast de courtages, makelaars ook opstartkosten rekenen om jouw huis in de verkoop te zetten. In Velsen-Zuid liggen deze kosten gemiddeld rond € 515. Daarom is het aan te raden om verkoopmakelaars te vergelijken om de beste deal te krijgen. Op makelaars vergelijken kun je makelaars selecteren op basis van jouw voorkeuren. De geselecteerde makelaars informeren je dan over hun tarieven, werkwijze en verkoopstrategie. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en mogelijk een hoop kosten besparen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Velsen-Zuid

In Velsen-Zuid zijn er 681 koopwoningen. Slechts een klein deel hiervan staat echter telkens te koop. Voor jou als mogelijke woningverkoper betekent dit schaarste op de markt, wat zich meestal vertaalt in hogere verkoopprijzen en snellere verkoop van jouw woning.

Aantal verkochte woningen in Velsen-Zuid

In de afgelopen 12 maanden zijn in Velsen-Zuid diverse woningen op de markt gekomen. Daarnaast is er ook een groot aantal woningen daadwerkelijk verkocht. In feite vertoont het aantal verkochte woningen het volgende patroon: 21. Daarbij moeten we wel vermelden dat aanmeldingen en daadwerkelijke transacties niet altijd gelijke tred houden. We nodigen je uit de precieze trends te ontdekken in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Velsen-Zuid te verkopen?

Zit je erover te denken om je huis in Velsen-Zuid te verkopen? Geweldig! Je bent op de juiste plek beland. Op Huis Verkopen begrijpen we dat het ondernemen van zo'n actie een grote taak kan zijn. Daarom hebben we een handig stappenplan samengesteld speciaal voor jouw woning in Velsen-Zuid, om je te helpen elk aspect van het verkoopproces naadloos en moeiteloos aan te pakken.

Een goede start is het halve werk en het kiezen van de juiste makelaar is een grote stap in de goede richting. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is. Het zorgvuldig doorlopen van elke stap in het verkoopproces, met een sterke focus op de keuze van een goede makelaar kan een wereld van verschil maken in jouw verkoopervaring. Laat je niet overweldigen, we zijn hier om je te helpen!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Je bent nu op Huis Verkopen, een zorgvuldig ontwikkeld platform dat jou, als woningeigenaar, helpt bij het nemen van een verstandige beslissing om jouw huis te verkopen. We houden met zorg de woningcijfers in Velsen-Zuid bij, zodat je altijd voorzien bent van de nieuwste informatie over de huizenmarkt in jouw buurt. Hiermee krijg je een accuraat beeld van de huidige huizenprijzen in Velsen-Zuid, wat waardevol is bij het kiezen van een geschikt verkoopmoment.

Hoe Huis Verkopen jouw verkooptaken vereenvoudigt

Huis Verkopen is meer dan een woningcijferplatform. Het is een handige tool die jou ondersteunt bij elke stap van het huisverkoopproces. Bijvoorbeeld, je kan bij ons een gratis waardebepaling aanvragen of makelaars vergelijken om de beste deal in Velsen-Zuid te vinden. We helpen je ook bij andere taken, zoals het opvragen van makelaarstarieven, het regelen van een energielabel, en vele meer. Door het volgen van ons stappenplan ben je ervan verzekerd dat je geen enkel belangrijk onderdeel van de verkoop over het hoofd ziet. Zo heb je alles netjes onder controle en regel je de verkoop van je huis op een eenvoudige manier.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen