Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Amsterdam

Wil jij je huis in Amsterdam makkelijk en snel verkopen? Bij Huis Verkopen regel je de verkoop van begin tot einde; van het regelen van een energielabel tot het kiezen van een goede makelaar.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Amsterdam

Bij het verkopen van een huis in Amsterdam zijn er dingen om op te letten. Zo wil je een goede prijs krijgen voor het huis, niet te veel betalen voor een makelaar en een snelle verkoop om dubbele woonlasten te voorkomen.

Ben jij benieuwd hoe snel huizen in Amsterdam worden verkocht? Wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? En hoeveel je kunt besparen door energieadviseurs en makelaars te vergelijken? Bekijk hier de actuele cijfers:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
39 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 656.337
Besparing (gem.)
€ 2.297

Actueel in Amsterdam

 • In juni 2024 is de vraag naar huizen in Amsterdam nog altijd hoog. Hierdoor is het met de hulp van de juiste makelaar zeker mogelijk om je huis snel en tegen een goede prijs te verkopen.
 • In Amsterdam zijn 4 grote nieuwbouwprojecten gaande: Marktkwartier West, ArenAPoort, Strandeiland en Haven-Stad. Deze projecten brengen nieuwe voorzieningen en infrastructuur, wat de waarde van je bestaande huis kan verhogen.
 • De gemeente Amsterdam heeft verschillende bestemmingsplannen (bekijk ze hier) die bepalen wat er met bepaalde gebieden en panden mag gebeuren. Dit kan invloed hebben op een eventuele uitbreiding of verbouwing van jouw woning.

Je huis snel verkopen in Amsterdam

Met een gemiddelde snelheid van 40 dagen verkopen huizen in Amsterdam sneller dan in andere Nederlandse regio’s. Wil jij je huis nóg sneller verkopen? Pas deze 3 tips toe om je woning in Amsterdam vrijwel direct te verkopen:

 1. Regel alles vanaf één plek. Bij het verkopen van een huis in Amsterdam zijn er veel stappen om te zetten. Het gebruik van een stappenplan geeft overzicht en maakt het makkelijk om je te oriënteren en alles direct te regelen.
 2. Vergelijk makelaars. Uit statistieken blijkt dat bepaalde makelaars in Amsterdam extra hoog scoren op verkoopsnelheid. De snelst verkopende makelaars vergelijk je met ons vergelijkingsformulier.
 3. Win verkoopadvies in. Een ervaren makelaar weet welke vraagprijs jij moet kiezen voor een snelle en winstgevende verkoop. Vraag gratis verkoopadvies aan om jouw huis in Amsterdam zo snel mogelijk te verkopen.

Tips in Amsterdam

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Amsterdam op?

Huizen in Amsterdam worden in juni 2024 voor gemiddeld € 656.337 verkocht. Hoewel deze verkoopprijs hoger ligt dan in andere Nederlandse regio’s, hangt de verkoopsom van een huis ook af van o.a. de onderhoudsconditie, ligging en oppervlakte (het aantal m2) van de woning.

Huizen in Amsterdam hebben op dit moment een gemiddelde prijs per m2 van € 7.841. Het is echter niet mogelijk om op basis van dit getal je eigen huiswaarde nauwkeurig te berekenen. Voor een betrouwbaar beeld van je woningwaarde is een gratis waardebepaling nodig door een makelaar.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan

Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Amsterdam

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.200
€ 7.700
€ 8.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Amsterdam bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Amsterdam.

Feitjes over Amsterdam

 • Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en telt in 2024 918.117 inwoners
 • De stad is gelegen aan het IJ bij de monding van de Amstel
 • Amsterdam staat 11e op de lijst van meest leefbare steden per wereld

Tips om je woning te verkopen in Amsterdam

In Amsterdam worden bepaalde huizen sneller en tegen een hogere prijs verkocht dan gemiddeld. Hieronder geven we 6 tips om te zorgen dat jouw woning in de smaak valt bij zoveel mogelijk mensen:

 • Ruim je huis op. Een opgeruimde woning laat een betere eerste indruk achter en zorgt voor hogere biedingen.
 • Pak de verfkwast. Een pas geverfd huis oogt mooier en frisser. Verf muren, kozijnen, plinten en buizen.
 • Style je woning. Haal persoonlijke spullen weg en zet sfeerverlichting neer zodat mensen zichzelf hier al helemaal zien wonen.
 • Kies de juiste vraagprijs. Een goede vraagprijs zorgt voor veel bezichtigingen, maar ook voor betere biedingen.
 • Beslis over de erfpacht. Bijna 1 op de 3 huizen in Amsterdam staat op erfpachtgrond. Afkopen of vastzetten zijn mogelijke opties bij verkoop.
 • Lees meer verkooptips. Eerder schreven wij een artikel met tips om de verkoop van je huis zo goed mogelijk aan te pakken.

Ontdek jouw stappenplan in Amsterdam:

 • Alles makkelijk en direct regelen vanaf één plek
 • Handige to-do-lijst speciaal voor jouw woning
 • Bespaar duizenden euro’s door te vergelijken
 • Gratis en vrijblijvend: je zit nergens aan vast

Bekijk mijn stappenplan

Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Amsterdam

In Amsterdam is van alles te doen en te beleven. De vele events en bezienswaardigheden maken het in deze bruisende stad niet alleen prettig wonen, maar zorgen ook voor aantrekkingskracht op kopers en maken het makkelijker om je huis te verkopen.

Dit is onze top 10 van plekken die kopers naar Amsterdam trekken:

 • Vondelpark: Een groot stadspark waar Amsterdammers graag joggen, picknicken, of gewoon ontspannen. Het is een groene oase midden in de stad.
 • De Negen Straatjes: Een populair winkelgebied met unieke boetiekjes, vintage winkels en gezellige cafés.
 • Albert Cuypmarkt: Een van de grootste dagmarkten in Europa waar je verse producten, kleding en allerlei andere spullen kunt vinden.
 • Oost: Een opkomende wijk met een mix van culturen, hippe bars en eetgelegenheden. Het Oosterpark is ook een fijne plek om te ontspannen.
 • De Hallen: Een voormalige tramremise die is omgetoverd tot een cultureel centrum met een foodhal, bioscoop, en ambachtelijke winkels.
 • Amsterdam-Noord: Met de gratis pont over het IJ kom je in een deel van de stad dat volop in ontwikkeling is, met moderne architectuur, kunstenaarsgemeenschappen en groene ruimtes.
 • Sarphatipark: Een kleiner park in De Pijp, perfect voor een rustige middag of een wandeling.
 • NDSM-werf: Creatieve en industriële ruimtes in Amsterdam-Noord met evenementen, markten en een geweldig uitzicht op het IJ.
 • De Amstel: De rivier die door de stad stroomt en waarlangs je heerlijk kunt wandelen, fietsen of roeien.
 • Lokale buurtcafés en brouwerijen: Amsterdam heeft een overvloed aan lokale brouwerijen en gezellige buurtcafés waar bewoners graag samenkomen.
 • Culturele evenementen: Er zijn het hele jaar door diverse festivals, markten en evenementen, zoals het Grachtenfestival, Amsterdam Light Festival en Koningsdag.
 • Stadsstranden: Zoals Blijburg aan Zee en Strandzuid, waar stadsbewoners kunnen ontspannen en genieten van de zon.

Wat kost een huis verkopen in Amsterdam?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. Verkoop van een woning in Amsterdam kost je als verkoper gemiddeld € 6.892. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Amsterdam In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 656.337) € 6.892
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.955

Kosten van makelaars in Amsterdam

Makelaars in Amsterdam rekenen gemiddeld een makelaarscourtage van 1,05%. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 656.337 komt dit percentage neer op € 6.892 aan makelaarskosten.

Sommige verkoopmakelaars brengen naast courtage ook opstartkosten in rekening. Deze kosten bedragen gemiddeld € 515 en worden na verkoop vaak in mindering gebracht op de courtage.

Lees meer over makelaars in Amsterdam.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor verkoopstyling en onderhoud

Verkoopstyling en klein onderhoud helpen om je huis voor een hogere prijs te verkopen. Denk aan een likje verf op de muren, het vervangen van die oude vloer en het opruimen van de woning.

In totaal kost het verkoopklaar maken van een huis in Amsterdam gemiddeld €875. Is er sprake van achterstallig onderhoud zoals daklekkage? Tel bij dit bedrag dan duizenden euro’s op.

Kosten voor het regelen van een energielabel

Bij het verkopen van een woning in Amsterdam is een geldig energielabel verplicht. Verkoop zonder definitief label levert je een boete op van € 450. Vraag je energielabel dan ook tijdig aan.

Het aanvragen van een energielabel kost gemiddeld € 315, maar tarieven kunnen per aanbieder verschillen. Vergelijk lokale energieadviseurs in Amsterdam daarom altijd op kosten en beschikbaarheid.

Check hier of jij een geldig energielabel hebt

Kosten voor de notaris

In principe betaalt de koper van jouw huis de notariskosten. Wel kan de notaris kosten rekenen voor het doorhalen van de hypotheek. Hij schrijft de huidige hypotheek dan uit het Kadaster uit.

De kosten voor het doorhalen ofwel royeren van de hypotheek bedragen gemiddeld € 500. Deze kosten maak je alleen als je de huidige hypotheek oversluit naar een andere geldverstrekker.

Waar op letten bij verkoop huis in Amsterdam?

 • Erfpacht: Ongeveer 36% van de huizen in Amsterdam is gebouwd op grond die eigendom is van de gemeente. Als huiseigenaar betaal je erfpacht voor het gebruik van deze grond. Geldt dit ook voor jou? Vind dan een makelaar gespecialiseerd in erfpacht om problemen of bezwaren bij verkoop te voorkomen.
 • Woningdelen: Er zijn regels voor het delen van woningen in Amsterdam, vooral als je je woning wilt verhuren aan meerdere personen. Er zijn beperkingen op het aantal personen dat in één woning mag wonen en er zijn vergunningen nodig voor het delen van woningen.
 • Funderingsproblemen: In sommige delen van Amsterdam zijn er problemen met de fundering van woningen. Als je woning funderingsproblemen heeft, kan dit de waarde en verkoopbaarheid beïnvloeden. Tijdens een gratis waardebepaling kan de makelaar de invloed van de problemen op de waarde beoordelen.
 • Monumentale status: In Amsterdam zijn er meer dan 8.500 gebouwen met een monumentale status. Als jouw woning een monumentale status heeft, zijn er beperkingen op wat je ermee kunt doen, vooral als het gaat om verbouwingen of aanpassingen. Dit kan je beslissing om te verkopen beïnvloeden.

Wanneer mijn huis verkopen in Amsterdam?

Deze periode (juni 2024) is een geschikt moment om je huis in Amsterdam te verkopen. Woningen zijn nog steeds schaars en je zult niet te klagen hebben over belangstelling van kopers.

Wil je je huis zo goed mogelijk verkopen? Dan is het slim om de prestaties en tarieven van makelaars in Amsterdam te  vergelijken. Zo vind je altijd een betaalbare makelaar die jouw huis vlot en winstgevend verkoopt.

Vergelijk makelaars in Rotterdam Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Via het stappenplan van Huis Verkopen verkoop je jouw woning in Amsterdam sneller, makkelijker en tegen een hogere prijs. Het is gratis, vrijblijvend en biedt veel voordelen:

Dienstverleners vergelijken

Wij houden statistieken bij van alle makelaars in Amsterdam. Hierdoor kun jij lokale makelaars vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid en vind je de beste makelaar voor jou.

Kosten besparen

Via ons stappenplan vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Als verkoper in Amsterdam bespaar je hiermee gemiddeld € 2.297.

100% onafhankelijk

Als grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van je huis zijn wij 100% objectief en onafhankelijk. Wij staan voor het belang van verkopers en bestrijden misinformatie in de markt.

Het overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan weet jij waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af.

Appartement verkopen in Amsterdam

Wil jij geen woonhuis maar een appartement verkopen in Amsterdam? Appartementen in Amsterdam zijn gemiddeld de helft kleiner, maar hebben ook een hogere prijs per m2 dan woonhuizen. Hierdoor zal een goede makelaar ook een klein appartement voor een mooi bedrag kunnen verkopen.

Gebruik wel altijd een stappenplan bij verkoop, want bij het verkopen van een appartement komt veel kijken. Zo moet je de koper informeren over verplichtingen rondom de VvE en bijbehorende documenten zoals notulen, het huishoudelijk reglement, jaarstukken en meerjarenonderhoudsplan overdragen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Amsterdam

Het vinden van een goede makelaar in Amsterdam begint met het vergelijken van verschillende makelaars. Let op ervaring, lokale marktkennis en tarieven. Voor meer informatie, bezoek onze pagina over een goede makelaar vinden.

Voor de verkoop van je huis in Amsterdam moet je verschillende zaken regelen: het energielabel aanvragen, je huis verkoopklaar maken en juridische documenten voorbereiden. Meer details vind je op onze pagina over wat je moet regelen voor de verkoop.

De vraagprijs van je woning in Amsterdam bepaal je door te kijken naar recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt en de huidige marktomstandigheden. Een taxatie of waardebepaling kan hierbij helpen. Zie onze pagina over woningwaarde voor meer informatie.

Om je huis snel te verkopen in Amsterdam, zorg je voor een goede presentatie, stel je een realistische prijs vast en gebruik je effectieve marketingstrategieën. Overweeg ook het inschakelen van een makelaar. Voor meer tips, bezoek onze pagina over het snel verkopen van een woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen