Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Nijmegen

Wil je jouw woning in Nijmegen voor de hoogst mogelijke prijs verkopen? Een verkooptraject op maat, waarbij je zowel lokale marktkennis als digitale marketinginzichten optimaal benut, kan dit realiseren. Investeer in de juiste presentatie en promotie, en ervaar het verschil.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Nijmegen

Het verkopen van je huis in Nijmegen is alles behalve een routineklus. Er zijn verscheidene factoren om rekening mee te houden om het maximale uit de verkoop te halen. En het gaat niet alleen om het krijgen van een goede prijs voor je huis, maar ook om niet te veel te betalen voor een makelaar. Het snel verkopen van de woning kan ook van belang zijn, vooral om het risico op dubbele woonlasten zo laag mogelijk te houden.

Vanzelfsprekend heb je vragen. Hoe snel worden huizen in Nijmegen gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopwaarde? Hoeveel kun je besparen door de verschillende makelaars te vergelijken en degene te kiezen die het beste aan jouw behoeften voldoet? Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningverkoop in Nijmegen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
36 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 435.783
Besparing (gem.)
€ 1.351

Je huis snel verkopen in Nijmegen

In Nijmegen worden woningen relatief snel verkocht. De gemiddelde verkooptijd bedraagt 43 dagen. Maar wat als je jouw woning nog sneller wilt verkopen? Hier zijn enkele tips.

 1. De juiste prijs bepaalt voor een groot deel hoe snel je woning verkocht wordt. Zorg ervoor dat de vraagprijs in lijn ligt met vergelijkbare woningen in de buurt om potentiële kopers te trekken.
 2. Investeer in professionele fotografie. Heldere, aantrekkelijke foto's trekken meer kijkers en kunnen geïnteresseerden sneller over de streep trekken om een bod te doen.
 3. Persoonlijk contact maakt het verschil. Wees aanwezig bij bezichtigingen om mogelijke kopers een warm en welkom gevoel te geven. Jouw enthousiasme over de woning kan net dat extra zetje geven.

Tips in Nijmegen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Nijmegen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Nijmegen ligt momenteel rond de € 435.783 euro. Deze prijs is mede afhankelijk van factoren zoals de locatie van de woning, de grootte en staat van onderhoud. Ook spelen marktontwikkelingen en de vraag en aanbod situatie in mei 2024 een belangrijke rol bij de bepaling van de verkoopprijs.

Voor een vierkante meter betaal je in Nijmegen gemiddeld € 4.126 euro. Het bedrag dat je per vierkante meter betaalt, is onder andere afhankelijk van de staat van het huis en de wijk waarin de woning ligt. Wil je meer te weten komen over de waarde van een woning? Op onze woningwaarde pagina lees je meer over de factoren die de waarde van een woning bepalen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Nijmegen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 4.000
€ 4.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Nijmegen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Nijmegen.

Feitjes over Nijmegen

 • Nijmegen is de oudste stad van Nederland.
 • Het Vierdaagse wandelevenement trekt jaarlijks veel bezoekers.
 • Universiteit van Nijmegen is zeer prestigieus op wetenschappelijk gebied.

Tips om je woning te verkopen in Nijmegen

Als je jouw woning in Nijmegen wilt verkopen, is het belangrijk om alle hulpmiddelen te gebruiken die je ter beschikking staan om een potentiële koper aan te trekken. Een groot deel hiervan rust op de schouders van een goede verkoopmakelaar in Nijmegen. Hier vind je enkele waardevolle tips die je kunnen helpen bij dit proces.

 • Zorgvuldige makelaarskeuze: Geef niet zomaar de verkoop van je huis uit handen, maar doe onderzoek naar de beste verkoopmakelaar in Nijmegen. Kijk naar hun prestaties en hun aanpak. Zij kennen de lokale markt het best.
 • Presentatie van het huis: Zorg dat je huis schoon, opgeruimd en vrij van persoonlijke spullen is. Een professionele makelaar kan adviseren over wat kopers willen zien en wat ze afstoot.
 • Correcte prijsstelling: Een huis dat te hoog of te laag geprijsd is, kan kopers afschrikken. Een ervaren makelaar kan hierbij helpen door een realistische verkoopprijs vast te stellen.
 • Marketingstrategie: Werk samen met je makelaar om een effectieve marketingstrategie te ontwikkelen, inclusief professionele fotografie, virtuele rondleidingen en open huis dagen.

Ontdek jouw stappenplan in Nijmegen:

 • Enkel voor jou gemaakt stappenplan die is gebaseerd op jouw adres
 • Interactief en gratis stappenplan om de verkoop te vereenvoudigen
 • Voorkomt overslaan van stappen in de verkoopprocedure
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Nijmegen

Nijmegen heeft een rijk scala aan bezienswaardigheden die de stad extra aantrekkelijk maken voor potentiële huizenkopers. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, geschiedenis of natuur, Nijmegen heeft het allemaal. Dit geeft een extra boost aan de verkoopbaarheid van je woning in Nijmegen.

Nijmegen biedt de volgende bijzondere bezienswaardigheden die interessant kunnen zijn voor potentiele kopers:

 • De Waalkade: Een levendige boulevard langs de Waal met een divers aanbod aan restaurants, bars en culturele evenementen.
 • De Kronenburgerpark: Een uitgestrekt stadspark met een middeleeuwse toren, vijver en volière, ideaal voor recreatie en ontspanning.
 • Museum Het Valkhof: In dit museum vind je een uitgebreide collectie Romeinse kunst en archeologie, alsmede moderne en oude kunst.
 • De Stevenskerk: Een iconisch monument in de stad, biedt een panoramisch uitzicht op Nijmegen vanaf de kerk toren.
 • De Grote Markt: Het bruisend hart van de stad, omringd door historische gebouwen en een diverse selectie aan winkels en horeca.

Wat kost een huis verkopen in Nijmegen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Nijmegen kost je als verkoper gemiddeld € 5.888. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Nijmegen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 435.783) € 4.794
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.888

Kosten van makelaars in Nijmegen

Als je je huis in Nijmegen wilt verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. Je betaalt gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopprijs van je huis. Dit bedrag is uiteraard niet vast en kan variëren, omdat elke makelaar zijn eigen tarieven hanteert. Courtage is vaak het grootste deel van de kosten maar er kunnen ook andere kosten bij komen.

Wil je een scherpere prijs van je makelaar, dan is de tip om meerdere offertes op te vragen. Hiermee krijg je inzicht in de verschillende courtages en kun je makelaars met elkaar vergelijken. Laat de makelaar bij je thuis komen, zo krijg je een specifieke kosteninschatting voor het verkopen van jouw huis in Nijmegen en kun je eventueel onderhandelen over de prijs.

Lees meer over makelaars in Nijmegen.

Andere kosten bij verkoop

Marketingkosten

De verkoop van je woning vereist vaak extra aandacht om potentiële kopers te bereiken. Naast de kosten van de makelaar, kun je denken aan marketingkosten. Deze kosten zijn voor het promoten van je woning, bijvoorbeeld via social media of een huis-aan-huisblad.

Dikwijls zijn deze marketingkosten inbegrepen in de vergoeding die je aan jouw makelaar betaalt. Het kan echter geen kwaad na te gaan of dit het geval is om verrassingen te voorkomen. Het is daarom verstandig om de makelaarstarieven te vergelijken.

Energielabel kosten

Bij de verkoop van je huis is het verplicht om een geldig energielabel te hebben. Dit label informeert kopers over de energiezuinigheid van je woning. Als je dit nog moet aanvragen, brengt dit kosten met zich mee.

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je woning is in vergelijking met soortgelijke huizen. Hierbij wordt gekeken naar zaken zoals isolatie, gebruikte materialen en apparatuur. Zonder geldig energielabel mag je woning officieel niet verkocht worden.

Notariskosten

Als verkoper ben je verantwoordelijk voor de kosten van de notaris voor de verkoopakte. Het tarief dat de notaris hiervoor in rekening brengt, kan per notaris sterk variëren. Zorg dus dat je van tevoren goed geïnformeerd bent over dit tarief.

De notaris stelt de verkoopakte op, op basis van de gemaakte afspraken met de koper. Deze akte is het bewijs dat de woning van eigenaar verwisselt. De kosten vormen een essentieel onderdeel van de totale verkoopkosten en worden niet gedekt door de hypotheek van de koper.

Waar op letten bij verkoop huis in Nijmegen?

 • Historische status: In Nijmegen zijn veel oude en historische panden. Jouw woning kan mogelijk ook als 'beeldbepalend' of 'monumentaal' zijn geclassificeerd door de gemeente Nijmegen. Dit heeft invloed op de verkoopwaarde en verkooppotentieel van jouw woning. Het kan ook restricties geven wat betreft verbouwingen en aanpassingen aan je woning, wat voor potentiële kopers belangrijk kan zijn om te weten.
 • Hoogwaterbescherming: Nijmegen ligt aan de Waal en veel wijken liggen in de uiterwaarden. Het is van groot belang om te weten of je huis zich in een hoogwatergebied bevindt en welke maatregelen er zijn getroffen in jouw wijk tegen overstromingsgevaar. Dit kan van invloed zijn op zowel de verzekeringskosten voor kopers als op de waarde van jouw woning.
 • Luchtkwaliteit en geluidsoverlast: Nijmegen ligt centraal in Oost-Nederland en heeft te maken met geluidsoverlast van omliggende snelwegen en luchtkwaliteitsproblemen door industrie. Het is belangrijk om je van de huidige en toekomstige situatie op de hoogte te stellen en dit naar potentiële kopers te communiceren.
 • Studentenstad: Nijmegen is een studentenstad met een groot aantal studenten die op zoek zijn naar huisvesting. Dit kan jouw verkoopmogelijkheden beïnvloeden, vooral als jouw woning in of dichtbij gebieden met veel studentenhuisvesting ligt. Je kan hier profiteren van de vraag, maar mogelijk ook hinder van ondervinden in termen van prijs en snelheid van verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Nijmegen?

Ben je aan het overwegen om in deze periode, mei 2024, je huis in Nijmegen te verkopen? In het huidige vriendelijke klimaat voor huizenverkopers kun je goede kansen verwachten. De vraag naar woningen is stevig, wat gunstig is voor de verkoopprijzen en -snelheid.

Vraag je je af hoe je het beste gebruik kunt maken van deze positieve omstandigheden? Een ervaren makelaar kan je helpen met een gefundeerde prijsbepaling en effectieve verkoopstrategie. Hij of zij heeft diepgaand inzicht in de huidige vastgoedmarkt van Nijmegen en kan je daardoor goed verder helpen.

Vergelijk makelaars in Nijmegen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wanneer je een woning gaat verkopen, komt er veel op je af. Maar, geen stress! Huis Verkopen is ontworpen om je hierin te ondersteunen. We hebben een overzichtelijk en makkelijk te gebruiken stappenplan ontwikkeld, speciaal voor aanstaande woningverkopers zoals jij. Door dit stappenplan te volgen, zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet en de verkoop van je woning zo soepel mogelijk verloopt.

Overzicht van verkoopzaken

Bij het verkopen van een woning moet je aan van alles denken, van een energielabel tot een makelaar. Op Huis Verkopen vind je precies wat je nodig hebt om dit overzichtelijk te regelen. Zo maken we de woningverkoop voor jou zo stressvrij mogelijk.

Vinden van specialisten

Bij het verkopen van je huis in Nijmegen kan je de hulp van de juiste specialisten goed gebruiken, bijvoorbeeld van een ontruimer of verhuizer. Huis Verkopen maakt het jou makkelijk door je te helpen in het vinden van specialisten. Alles hangt af van de makelaar die je kiest en met ons platform ontdek je eenvoudig welke makelaar de beste prijs/kwaliteit-verhouding biedt.

Informatie over woningverkoop

Huis Verkopen is meer dan een hulp bij de verkoop van je woning. We bieden ook veel informatie over de verschillende aspecten van de woningverkoop. Dit betekent dat je met Huis Verkopen altijd over de juiste kennis beschikt om de verkoop van je huis zo goed mogelijk aan te pakken.

Besparen op verkoopkosten

Met het vergelijken van specialisten op Huis Verkopen, maak je niet alleen slimmere keuzes, maar kun je ook op de verkoopkosten besparen. Het gebruik van ons platform is gratis en vrijblijvend, wat de verkoop van je woning in Nijmegen nog voordeliger maakt.

Appartement verkopen in Nijmegen

Verkopen van een appartement in Nijmegen is een andere ervaring dan die van een woonhuis. Bij de verkoop van een appartement zijn er aparte regels van toepassing waar je rekening mee dient te houden. Zo is de betrokkenheid van de Vereniging van Eigenaren (VVE) essentieel en kunnen er bijzondere bepalingen gelden zoals een recht van eerste koop door mede-eigenaren.

Je doet er goed aan om je te verdiepen in de vereniging en de bijbehorende splitsingsakte en reglementen. Deze documenten kunnen invloed hebben op de verkoopbaarheid van je appartement. Daarnaast is het verstandig om jouw appartement professioneel te laten taxeren, zodat je een realistische vraagprijs kunt vaststellen. Het inschakelen van een makelaar met lokale marktkennis in Nijmegen kan tot een succesvolle verkoop leiden.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Nijmegen

Op onze website kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Zo krijg je een goed beeld van de huidige marktwaarde van jouw huis in Nijmegen.

Er zijn veel aspecten om rekening mee te houden wanneer je jouw huis gaat verkopen. Op deze pagina kun je een uitgebreid overzicht van tips voor de verkoop van je huis in Nijmegen vinden.

De kosten van het verkopen van een huis kunnen variërenbased op verschillende factoren. Informatie over de kosten van de verkoop van een huis kun je hier vinden.

Het vinden van een goede makelaar is essentieel voor een succesvolle verkoop. We hebben op onze website een tool waarmee je makelaars kunt vergelijken om de beste makelaar voor jouw situatie te vinden.

Er zijn verschillende strategieën en tips die je kunnen helpen om je huis snel te verkopen. Je kunt hier tips bekijken om een woning snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen