Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Arnhem

Wanneer je jouw huis in Arnhem wil verkopen, is een doordachte strategie essentieel. Door een realistische verkoopprijs te bepalen en een professioneel makelaarskantoor in te schakelen, vergroot je de kans op een succesvolle transactie. Denk daarnaast aan een sterke presentatie; fraaie foto's en een overtuigende verkoopbeschrijving zijn immers het visitekaartje van jouw woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Arnhem

Wanneer je als woningverkoper in Arnhem het besluit neemt om je huis te verkopen, zijn er diverse doelen die je wilt bereiken. Je wilt bijvoorbeeld een goede verkoopprijs krijgen voor je woning. Daarnaast wil je natuurlijk dat het verkoopproces zo soepel en snel mogelijk verloopt. Bovendien, wil je ook begrijpen welke stappen er nodig zijn in het verkoopproces, en op welke manier je dit het best aan kan pakken om jouw doelen te behalen.

Misschien vraag je je af hoe snel huizen in Arnhem gemiddeld verkocht worden, of wil je weten wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Vraag je je af hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Voor volledig advies voor de verkoop van je woning, kun je een gratis verkoopadvies aanvragen bij een makelaar. Hieronder vind je de laatste cijfers over de woningmarkt in Arnhem:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
52 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 412.074
Besparing (gem.)
€ 1.257

Je huis snel verkopen in Arnhem

De woningmarkt van Arnhem is dynamisch en woningen gaan er doorgaans snel van de hand. Gemiddeld worden woningen in Arnhem verkocht binnen een termijn van 55 dagen. De exacte doorlooptijd hangt af van factoren zoals de staat van je woning en de vraagprijs.

 1. Vraagprijs bepalen: Je woning zal sneller verkocht worden als de vraagprijs aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Een goede makelaar in Arnhem kan je helpen om een realistische en marktconforme vraagprijs vast te stellen.
 2. Fotopresentatie: Professionele, heldere foto's van je woning kunnen kopers aantrekken. Laat je woning er op zijn best uitzien voor de foto's. Vermijdt rommelige ruimtes en zorg dat er voldoende licht is.
 3. Promotie: Actieve promotie van je woning kan ook helpen bij een snelle verkoop. Dit kan bijvoorbeeld via sociale media, mond-tot-mondreclame of de makelaar zelf. Ze kunnen je woning onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Tips in Arnhem

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Arnhem op?

Zoek je naar informatie omtrent huisverkoop in Arnhem in deze periode? De gemiddelde verkoopprijs in Arnhem ligt momenteel rond de € 412.074 euro. Op dit bedrag zijn diverse factoren van invloed, zoals de woninggrootte, het bouwjaar, de ligging, en eventuele voorzieningen in en rondom de woning. Houd ook in gedachten dat prijzen sterk kunnen fluctueren, afhankelijk van de ontwikkelingen op de huizenmarkt.

Als het aankomt op de gemiddelde prijs per vierkante meter in Arnhem op dit moment, dan hanteert men een bedrag van € 3.822 euro. Dit staat los van de grootte van het perceel en is dus niet all inclusive. Er wordt bijvoorbeeld geen rekening gehouden met een eventuele tuin, schuur of garage. Dit betekent dat je alsnog goed moet kijken naar het totale plaatje als je overweegt een huis in Arnhem te kopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Arnhem

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 3.700
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Arnhem bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Arnhem.

Feitjes over Arnhem

 • Arnhem is ook bekend als 'De Groene Stad' vanwege haar parken.
 • Het wereldberoemde Openluchtmuseum is in Arnhem gevestigd.
 • Arnhem speelde een cruciale rol in de Tweede Wereldoorlog bij de Slag om Arnhem.

Tips om je woning te verkopen in Arnhem

Je overweegt je huis in Arnhem te verkopen? Een verwonderenswaardige stap! Je weet wellicht niet meteen welke stappen je moet ondernemen. Een goede verkoopmakelaar in Arnhem speelt hierin een essentiële rol. Verder kunnen de volgende tips de verkoop stimuleren.

 • Prijsbepaling: Een correcte prijsbepaling is essentieel voor een vlotte verkoop. Onderzoek vergelijkbare huizen in je buurt en luister naar het advies van je makelaar.
 • Fotografie: Goede foto's maken is cruciaal. Ze zijn het visitekaartje van je huis. Overweeg hiervoor een professionele fotograaf in te huren.
 • Opknappen: Overweeg kleine reparaties of schilderwerken uit te voeren voor je je huis te koop zet. Dit kan de waarde van je huis flink verhogen.
 • Promotie: Profiteer van sociale media en online platforms om je huis in de kijker te zetten. Iedere extra blik kan een potentiële koper zijn.
 • Persoonlijk contact: Wees beschikbaar en transparant voor geïnteresseerden. Zij zullen je bereidheid om informatie te delen waarderen.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingstijden. Een veelbezocht huis vergroot de kans op snellere verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Arnhem:

 • Voorkom het overslaan van stappen in het verkoopproces
 • Persoonlijk stappenplan op maat voor jouw woning
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Complete overzicht en controle over de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Arnhem

Arnhem, rijk aan cultuur en historie, maakt deze stad onweerstaanbaar voor potentiële kopers. Het brede scala aan bezienswaardigheden draagt bij aan de levendigheid en bijzondere sfeer. Dit maakt het relatief eenvoudig om je huis in Arnhem te verkopen.

De volgende bezienswaardigheden maken Arnhem een aantrekkelijke stad om in te wonen:

 • Burgers' Zoo: Een van de grootste en meest gevarieerde dierentuinen van Nederland, waar je met het hele gezin een dagje uit kunt.
 • Openluchtmuseum Arnhem: Een cultuurhistorisch museum waar je de Nederlandse geschiedenis tot leven ziet komen.
 • Kunstwerk! Liemers Museum: Een modern en interactief museum met een uitgebreide collectie lokale kunst, geschiedenis en cultuur.
 • John Frost Bridge: Een iconische plek van de Tweede Wereldoorlog, dat ook een cruciale rol speelde in de bekende film 'A Bridge Too Far'.
 • Park Sonsbeek: Het groene hart van Arnhem, perfect voor wandelingen, picnics of rustige ontspannende momenten in de natuur.

Wat kost een huis verkopen in Arnhem?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Arnhem kost je als verkoper gemiddeld € 6.016. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Arnhem In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 412.074) € 4.533
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.016

Kosten van makelaars in Arnhem

Het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van je huis in Arnhem brengt kosten met zich mee. De rekening hiervoor bestaat veelal uit een courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt. Het gemiddelde courtagepercentage dat makelaars in Arnhem rekenen is 1,10%.

Zuiver op basis van dit percentage, zou dit betekenen dat je bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Arnhem (€ 412.074 euro) zo'n € 4.533 euro aan makelaarskosten kwijt bent. Echter, makelaars in Arnhem hanteren sterk uiteenlopende tarieven, dus het is belangrijk om een goede vergelijking te maken alvorens een makelaar te kiezen.

Lees meer over makelaars in Arnhem.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Naast de makelaarskosten komen er nog andere zaken bij kijken. Een daarvan is de investering in verkoopstyling en klein onderhoud. De manier waarop je huis gepresenteerd wordt, kan een grote rol spelen bij de uiteindelijke verkoopprijs.

Je kunt denken aan het verven van versleten muren of het herstellen van gebroken tegels. Natuurlijk zijn er ook kosten aan verbonden. De gemiddelde kosten van deze vorm van voorbereiding worden weergegeven met € 875.

Notariskosten

Een andere kostenpost waar je als verkoper mee te maken krijgt, is de notaris. De kosten voor het doorhalen van jouw hypotheek bij de notaris horen hierbij. Dit is het geval als je hypotheek nog niet volledig is afgelost.

Deze kosten kunnen variëren, maar gemiddeld zijn de kosten voor het doorhalen van een hypotheek bij de notaris € 350. Dit is een indicatie en kan per notariskantoor verschillen.

Energielabel

De verplichting van het aanleveren van een energielabel bij de verkoop van je woning brengt ook kosten met zich mee. Een energielabel kan de potentiële koper laten zien hoe energiezuinig jouw woning is.

Je kunt een energielabel aanvragen bij een erkend deskundige. Hij of zij stelt vast welk energielabel jouw woning krijgt op basis van de gegevens die je aanlevert. Houd er dus rekening mee dat hier ook kosten aan verbonden zijn.

Waar op letten bij verkoop huis in Arnhem?

 • Arnhemse woningmarkt: Arnhem heeft een dynamische, fluctuerende woningmarkt. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van hoe de markt zich ontwikkelt. Kennis van de huidige vraag, het aanbod en de recente verkoopprijzen in jouw wijk kan helpen bij het bepalen van een realistische vraagprijs voor jouw huis.
 • Ligging en omgeving: De ligging van jouw woning speelt een grote rol bij de verkoop. Woningen in populaire wijken als Klarendal of Sonsbeek zijn erg gewild. Daarnaast wordt Arnhem omringd door prachtige natuur. Dichtbij de Veluwe, of parken zoals Sonsbeek, kan de waarde van jouw woning verhogen.
 • Energielabel en duurzaamheid: Arnhem heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Een goed energielabel kan jouw woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Kijk daarom kritisch naar hoe jouw woning op dit gebied presteert. Mogelijk kun je zelfs nog verbeteringen aanbrengen voordat je de woning op de markt brengt.
 • Cultureel Erfgoed: Arnhem heeft een rijk verleden en veel historische gebouwen. Als jouw woning onderdeel is van dit erfgoed, kunnen er speciale regels gelden. Ga na of hier bijzonderheden over bestaan, omdat dit een invloed kan hebben op de verkoopprocessen en verkoopprijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Arnhem?

Overweeg je jouw huis in Arnhem te verkopen? Er heerst momenteel een dynamische huizenmarkt en dat kan voor aantrekkelijke verkoopkansen zorgen. Deze mei 2024 periode biedt volop mogelijkheden om een succesvolle verkoop te realiseren. Terwijl de vraag naar huizen in Arnhem aanhoudt, kan jij daar optimaal profiteren.

Je vraagt je wellicht af wat je woning nu eigenlijk waard is? Een goede inschatting van je woningwaarde kan starten met het aanvragen van een waardebepaling. Deze vind je op onze website via deze link. Hiermee kun je een weloverwogen beslissing maken over de verkoop van je woning.

Vergelijk makelaars in Arnhem Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Weet je waar je aan moet denken als je jouw huis wilt verkopen? Wat er allemaal geregeld moet worden? Er is meer dan je denkt. Gelukkig heeft Huis Verkopen een overzichtelijk stappenplan. Dit helpt je om niets te vergeten en alles in de juiste volgorde te doen. Wij kunnen je hiermee ook helpen bij het vinden van bijvoorbeeld een geschikte energieadviseur of makelaar. Het stappenplan is niet alleen eenvoudig in gebruik, maar ook nog eens volkomen gratis en vrijblijvend.

Vergelijk lokale Arnhemse makelaars

Wij houden de statistieken bij van alle makelaars in Arnhem. Dit stelt je in staat om makelaars te vergelijken op aspecten als verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de beste makelaar voor jouw specifieke situatie.

Bespaar op jouw kosten

Dankzij ons unieke stappenplan kan je ook kosten besparen. Vergelijk dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Zo houd je de kosten van het verkoopproces onder controle.

Onafhankelijk en objectief

Als grootste platform op het gebied van woningverkoop zijn we 100% onafhankelijk en objectief. We staan voor het belang van de verkoper en bestrijden misinformatie in de markt.

Behoud het overzicht

Huis Verkopen maakt het gemakkelijk om alles te regelen en overzicht te bewaren. Van energielabel tot verhuizer, je regelt het gemakkelijk op één plek en vinkt af wat je gedaan hebt. Zo weet je precies waar je staat in het verkoopproces.

Appartement verkopen in Arnhem

Het verkopen van een appartement in Arnhem kan anders zijn dan een woonhuis. Besef dat elk detail kan bijdragen aan de waarde van jouw appartement. Het is belangrijk om je appartement goed op te knappen en schoon te maken voor fotos en bezichtigingen. Ook een goed onderhouden VvE kan je potentiële kopers aantrekken. Vergeet niet de energielabel aan te vragen, want dat is verplicht bij verkoop.

Verder is het belangrijk om te weten wat jouw appartement waard is in de huidige markt. Het loont om een professionele waardebepaling te laten uitvoeren. Dit helpt je om een realistische verkoopprijs te bepalen en onderhandelingen in jouw voordeel af te ronden. Om een goede prijs te krijgen voor je appartement, moet je misschien ook overwegen de hulp in te schakelen van een makelaar die bekend is met de markt in Arnhem.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Arnhem

Je kunt de waarde van jouw huis in Arnhem laten bepalen door een makelaar. HuisVerkopen.nl biedt een gratis dienst waarbij je een waardebepaling bij een makelaar kunt aanvragen. Deze schatting helpt je bij het bepalen van de vraagprijs.

Een snel verkoopproces hangt af van verschillende factoren zoals prijs, de staat van jouw huis en de markt. Goede foto's en een aantrekkelijke beschrijving kunnen helpen. Voor meer tips om jouw woning snel te verkopen, kun je terecht op deze pagina.

Het verkopen van je huis brengt verschillende kosten met zich mee, zoals makelaarskosten, kosten voor de notaris, het energielabel en eventuele kosten voor het aflossen van je hypotheek. Een gedetailleerd overzicht vind je op huisverkopen.nl/kosten.

Een goede verkoopmakelaar vinden kan een uitdaging zijn. Het is belangrijk om verschillende makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven, diensten en ervaringen van anderen. Er is een handige tool op huisverkopen.nl die je hierbij helpt.

Het verkopen van je huis kan overweldigend zijn. Gelukkig is er een duidelijk stappenplan beschikbaar. Dit plan leidt je stap voor stap door het proces, van de voorbereiding tot de overdracht bij de notaris.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen