Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hoogezand

Als je je woning in Hoogezand wilt verkopen, zijn er diverse zaken om rekening mee te houden. Deze pagina geeft een volledig overzicht van alle aspecten, van lokale marktkennis tot juridische voorwaarden. Hier vind je alle benodigde informatie om de verkoop van je huis succesvol te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hoogezand

Als je je huis in Hoogezand gaat verkopen, is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In de eerste plaats wil je natuurlijk een goede prijs voor je woning krijgen. Daarnaast is het belangrijk om een makelaar te kiezen die bekend is in de omgeving en niet te veel kosten in rekening brengt. Tot slot wil je de woning uiteraard zo snel mogelijk verkopen om dubbele woonlasten te vermijden.

Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen in Hoogezand gemiddeld worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kan besparen door makelaars te vergelijken. Die antwoorden vind je via onze handige makelaarsvergelijker. Om het je gemakkelijk te maken hebben we alle actuele cijfers over de woningverkoop in Hoogezand op een rijtje gezet:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
44 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 283.835
Besparing (gem.)
€ 937

Je huis snel verkopen in Hoogezand

Je bent van plan jouw woning in Hoogezand te verkopen en je vraagt je misschien af hoe snel woningen in deze regio gemiddeld verkocht worden. Ter informatie, in Hoogezand duurt het gemiddeld 53 dagen om een woning te verkopen. Maar maak je geen zorgen, met de juiste aanpak kun je dit proces versnellen.

 1. In het oog springende foto's: Onderschat goede fotografie niet. Schakel een professionele fotograaf in om je woning op zijn best vast te leggen. Heldere, uitnodigende foto's trekken potentiële kopers aan en kunnen het verschil maken.
 2. Concurrerende prijsstelling: Het juist prijzen van je woning is essentieel om kopers te trekken. Je kunt een waardebepaling aanvragen om een realistische vraagprijs te bepalen.
 3. Gebruik een makelaar: Een ervaren makelaar kan je huis sneller verkopen door de juiste marketingstrategieën toe te passen en potentiële kopers te bereiken. Je kunt makelaars in jouw omgeving vergelijken om de beste voor jouw situatie te kiezen.

Tips in Hoogezand

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hoogezand op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Hoogezand is op dit moment € 283.835. Dit bedrag kan echter variëren op basis van verschillende factoren. Bijvoorbeeld, de staat van de woning, de grootte, de locatie binnen Hoogezand en ook de algemene ontwikkelingen in de huizenmarkt spelen een bepalende rol bij het bepalen van deze prijs.

Als je kijkt naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Hoogezand, dan ligt deze momenteel op € 2.886. Deze prijs reflecteert de hoeveelheid leefruimte die je voor het aankoopbedrag van een gemiddelde woning krijgt. Het is goed om deze factor in gedachten te houden bij het vergelijken van woningen, omdat het een duidelijk beeld geeft van de waarde die je voor je geld krijgt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hoogezand

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.600
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hoogezand bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hoogezand.

Feitjes over Hoogezand

 • Hoogezand is in 1949 gefuseerd met Sappemeer.
 • De plaatsnaam is afgeleid van een hooggelegen zandterp.
 • Het Nationaal Bus Museum is gevestigd in Hoogezand.

Tips om je woning te verkopen in Hoogezand

Het verkopen van je huis in Hoogezand kan een flinke uitdaging zijn. Gelukkig kan een goede voorbereiding veel stress voorkomen en je helpen om kosten te besparen. Hieronder vind je enkele waardevolle tips om het verkooptraject zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Goede foto's: Liggen de kosten voor een professionele fotograaf buiten je budget? Dan kan je zelf ook goede foto's maken met een beetje licht en aandacht voor detail. Zorg voor opgeruimde kamers, goed licht en knusse details zoals bloemen of een kop koffie op tafel.
 • Onderhoud: Zorg voor noodzakelijk onderhoud voordat je je huis te koop zet. Zo voorkom je dat kopers later nog onderhandelen over de prijs vanwege achterstallig onderhoud.
 • Prijsbepaling: Vraag meerdere taxaties aan om een realistische vraagprijs te bepalen. Zo voorkom je dat je te veel of te weinig vraagt, wat je later in het proces geld kan kosten.
 • Open huis: Organiseer een open huis. Dit kan je veel bezichtigingen en dus tijd en geld besparen. Zorg wel dat je huis er piekfijn uitziet, want de concurrentie kan groot zijn.

Ontdek jouw stappenplan in Hoogezand:

 • Het stappenplan is specifiek voor jouw woning gemaakt
 • Met dit stappenplan kun duizenden euro's besparen
 • Je regelt alles makkelijk op één plek met het stappenplan
 • Het stappenplan zorgt dat je niets over het hoofd ziet
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hoogezand?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hoogezand kost je als verkoper gemiddeld € 4.733. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hoogezand In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 283.835) € 3.349
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.733

Kosten van makelaars in Hoogezand

Als je van plan bent je huis in Hoogezand te verkopen, is het handig om te weten wat het je ongeveer gaat kosten. De gemiddelde kosten van een makelaar omvatten de courtage. Deze courtage is over het algemeen een percentage van de verkoopsom van je huis en wordt uitgedrukt als 1,18% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 283.835 in Hoogezand komt dat neer op € 3.349.

Belangrijk om te weten, is dat een makelaarstarief altijd een voorstel is. De courtage met 1,18% is dus zeker nog onderhandelbaar. Daarom is het erg waardevol om verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan je uiteindelijk flink wat kosten besparen. Vergeet niet dat een goede makelaar zijn of haar tarief waard is; ze kunnen tenslotte zorgen voor een hogere verkoopprijs en een snellere verkoop van je woning.

Lees meer over makelaars in Hoogezand.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw woning wilt verkopen, krijg je als verkoper te maken met notariskosten. Deze kosten ontstaan bij het opmaken van de zogenoemde notariële akte. Dit is het document waarin de eigendomsoverdracht van jouw huis officieel wordt vastgelegd. Zorg dat je deze kosten inzichtelijk hebt.

Zelfs wanneer de koper de notariskosten op zich neemt, kun je alsnog te maken krijgen met bijkomende notariskosten. Zo moet er een aflossingsnota aan de hypotheekverstrekker en een eindafrekening aan jou gemaakt worden. Let op dat deze kosten flink kunnen variëren per notaris.

Verhuiskosten

Het verkopen van je woning betekent dat je ook de verhuizing naar je nieuwe woning moet regelen. De kosten van deze verhuizing kunnen oplopen en moet je zeker van tevoren in je budget meenemen. Denk bijvoorbeeld aan de huur van een verhuiswagen of het inhuren van een verhuisbedrijf.

Ook de kosten voor het veilig verpakken van je inboedel, eventuele tijdelijke opslag, of het overschrijven van abonnementen en leveranciers mogen niet vergeten worden. Hoewel vaak over het hoofd gezien, kunnen verhuiskosten een flinke hap uit je budget nemen.

Diverse kosten bij verkoop

Naast de makelaarskosten en de kosten die hierboven genoemd zijn, zijn er nog andere kosten waar je rekening mee dient te houden bij de verkoop van je woning. Het inzichtelijk maken van al deze kosten helpt om niet voor onverwachte verrassingen te komen staan.

Denk bijvoorbeeld aan energielabelkosten, kosten voor het opmaken van het verkoopcontract of advertentiekosten voor het op de juiste manier onder de aandacht brengen van jouw woning. Zorg dat je een duidelijk overzicht hebt van alle kosten, zodat je een realistisch beeld hebt van wat je netto overhoudt na de verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Hoogezand?

Je vraagt je vast af: is mei 2024 een goede periode om mijn huis te verkopen in Hoogezand? Het antwoord is ja. De huidige huizenmarkt is dynamisch en biedt zeker kansen, mits je goed voorbereid bent. Overweeg daarom het inschakelen van een goede makelaar die jou begeleidt tijdens dit proces.

Maar hoe vind je die perfecte makelaar? De eerste stap is altijd vergelijken. Hier op HuisVerkopen.nl kun je makelaars naast elkaar zetten en kiezen wie het beste bij jou past. Zo voorkom je onverwachte verrassingen en maak je het verkopen van je huis een stuk eenvoudiger.

Vergelijk makelaars in Hoogezand Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij Huis Verkopen begrijpen we hoe belangrijk het is om de verkoop van jouw woning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben we een speciaal stappenplan voor jouw huis ontwikkeld. Dit stappenplan leidt je moeiteloos door alle aspecten van de verkoop van jouw woning en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Met de hulp van Huis Verkopen ben je ervan verzekerd dat je de beste beslissingen neemt betreft de verkoop van je woning. Bekijk het stappenplan om er vandaag nog mee aan de slag te gaan.

Gratis waardebepaling

Ons online platform biedt je tal van toolshuishoudhulp.org om je woning succesvol te verkopen. Een van deze tools is onze gratis waardebepaling die je helpt bij het vaststellen van de marktwaarde van jouw woning. Zo verkoop je altijd tegen de beste prijs!

Makelaars vergelijken

Met ons uitgebreide overzicht van makelaars vind je eenvoudig de beste makelaar in Hoogezand voor de verkoop van jouw woning. Zo krijg je inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties, waardoor je zeker weet dat je de beste keuze maakt.

Besparen op makelaarskosten

Met de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, bespaar je aanzienlijk op jouw makelaarskosten. Door de tarieven te vergelijken, weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Zo verkoop je jouw huis zonder zorgen én voor de beste prijs.

Aanvullende diensten

Niet alleen helpen wij je bij het vinden van de beste makelaar, maar ook bij het regelen van aanvullende diensten zoals een energielabel, een verhuizer, een ontruimer of woningstyling. Dankzij Huis Verkopen regel je alles voor de verkoop van jouw woning op één plek.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hoogezand

Het bepalen van de juiste vraagprijs kan uitdagend zijn. Een goed startpunt zou zijn om een gratis waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Zo krijg je een indicatie van de marktwaarde van je huis in Hoogezand.

Ja, als je je huis in Hoogezand verkoopt, ben je wettelijk verplicht om een geldig energielabel te hebben. Dit label geeft informatie over hoe energiezuinig je huis is. Je kunt een energielabel online aanvragen.

Het vinden van de juiste makelaar is belangrijk voor een succesvolle verkoop. Overweeg factoren zoals ervaring, kennis van de lokale markt in Hoogezand, tarieven en de diensten die ze bieden. Onze tool voor het vergelijken van makelaars kan helpen bij je keuze.

De kosten voor het verkopen van een huis in Hoogezand kunnen variëren. Denk aan courtage voor de makelaar, kosten voor het aanvragen van een energielabel, notariskosten voor de koopakte en eventuele marketingkosten. Bekijk onze pagina over verkoopkosten voor meer informatie.

Er zijn diverse strategieën om je woning in Hoogezand snel te verkopen. Het huis op de juiste manier presenteren, een concurrerende prijs stellen en effectieve marketing spelen allemaal een rol. Lees onze tips voor het snel verkopen van je woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen