Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Hoogezand

Wanneer je overweegt je huis in Hoogezand te verkopen, kan een goede makelaar onontbeerlijk zijn. Ze kunnen je inzicht geven in hoelang het gemiddeld kan duren voordat je woning verkocht is, evenals een geschatte marktwaarde van je eigendom. Laat je dus goed adviseren, om zo een geïnformeerde beslissing te maken.

Over makelaars in Hoogezand

Er is een breed scala aan makelaars in Hoogezand en ze variëren sterk in hun werkwijze, persoonlijke aanpak, en de resultaten die ze behalen. Sommigen blinken uit in de verkoop van villa's, terwijl anderen sterk zijn in de verkoop van appartementen. Door deze variatie kan het behoorlijk lonen om makelaars te vergelijken. Het vinden van de juiste makelaar kan je helpen bij het behalen van een hogere verkoopprijs voor je woning.

Ben je benieuwd naar welke makelaar de meeste goede beoordelingen heeft ontvangen? Of wie de meeste woningen heeft verkocht in jouw wijk? Ben je ook nieuwsgierig naar betrouwbaar advies en goede begeleiding bij het verkoopproces? Op de pagina over het vergelijken van makelaars ga je alle benodigde informatie vinden om de meest geschikte makelaar te selecteren.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.249
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 8.935
Besparing (gem.)
€ 909

Actueel

 • Vergeet niet dat de gemiddelde courtage van makelaars in Hoogezand op dit moment 1,18% bedraagt. Dit percentage verschilt per makelaar en is afhankelijk van de diensten die ze leveren.
 • De huidige gemiddelde verkoopprijs in Hoogezand bedraagt € 275.361. Daarnaast is de gemiddelde verkoopprijs per m2 € 2.656. Voor meer informatie over deze prijzen, kun je een kijkje nemen op deze pagina.
 • De makelaarstarieven in Hoogezand variëren aanzienlijk en de tarieven vergelijken kan je een hoop geld besparen. Op dit moment bedragen de gemiddelde makelaarstarieven € 3.249, maar er kunnen grote verschillen tussen de makelaars bestaan.

Uitgelichte makelaars in Hoogezand

In Hoogezand vind je een variëteit aan makelaars met een specifiek focus op verkoop waaruit je kunt kiezen. Na deze tekst zie je een selectie van diverse verkoopmakelaars in Hoogezand die we voor jou hebben opgesomd. Om de beste keuze te maken, adviseren we je de makelaars te vergelijken, zodat je inzicht krijgt in verschillende aspecten zoals hun tarieven, dienstverlening en ervaringen van andere klanten.

Logo Brandsma | De Jong makelaars & taxateurs Hoogezand

Brandsma | De Jong makelaars & taxateurs Hoogezand

Brandsma | De Jong makelaars & taxateurs Hoogezand is ontstaan uit een familiebedrijf en kent hierdoor de lokale markt als geen ander. Met vestigingen in Delfzijl, Uithuizen, Hoogezand en Zuidbroek dragen ze bij aan de leefbaarheid in de regio. Je kunt bij dit NVM-kantoor niet alleen terecht voor verkoop- en aankoopbemiddeling, maar ook voor verhuur, taxaties en unieke woningfotografie. Ze zijn gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI en NRVT en bieden flexibiliteit met avondafspraken.
Logo Alders Makelaars

Alders Makelaars

Bij Alders Makelaars staat een ervaren team voor je klaar, bestaande uit deskundige makelaars, taxateurs en binnendienstmedewerkers. Met vier kantoren in Noord-Nederland zijn ze altijd in jouw buurt. Ze zijn gespecialiseerd in diverse vormen van vastgoed, waaronder woningfotografie en monumentenzorg. Een eigen marketingteam en hypotheekadviseurs zorgen voor een volledige begeleiding. Deze NVM-makelaar is een betrouwbare partner bij de (ver)koop van jouw woning.
Logo de Wit Garantiemakelaars

de Wit Garantiemakelaars

Bij De Wit Garantiemakelaars geniet je van deskundige, persoonlijke en zorgvuldige ondersteuning bij de verkoop, aankoop, verhuur of taxatie van jouw woning. Met ruim 40 jaar ervaring en lidmaatschap van de NVM, bieden ze je ook specialismen als woningstyling en -fotografie. Of je nou een monument, nieuwbouw of beleggingsoptie hebt, hun kleine, gecertificeerde team staat voor je klaar.

Jans Duit Makelaardij

Jans Duit Makelaardij is een professionele onderneming die in de Beukemastraat in Hoogezand gevestigd is. Als onderdeel van de branchevereniging Vastgoedpro, biedt deze makelaar kwalitatieve diensten aan. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid en doeltreffendheid, wat wordt bevestigd door de positieve beoordelingen op Funda. Jans Duit Makelaardij is een uitstekende keuze als je een effectieve en kwalitatieve makelaar zoekt.

Van der Ploeg Makelaardij & Advies

Van der Ploeg Makelaardij & Advies is een gerespecteerd makelaarskantoor zonder branchevereniging, gevestigd in Hoogezand aan de Telstar 46. Ze hebben een sterke reputatie in verkoop, aankoop en financieel advies. Met certificaten zoals NWWI, WFT en SEH garanderen ze expertise in de vastgoedsector. Hun hoge gemiddelde beoordeling van 9,4 op Funda getuigt van hun betrouwbaarheid en klanttevredenheid.

Let op: de ideale verkoopmakelaar voor jouw huis in en rondom Hoogezand kan mogelijkerwijs niet in onze bovenstaande lijst staan. Er zijn namelijk nog meer makelaars actief in dit gebied. Bij Huis Verkopen nemen we gelukkig alle makelaars in Hoogezand wit in onze vergelijking. Zo vind je de beste makelaar voor jou.

Vergelijk makelaars in Hoogezand Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Hoogezand?

Een makelaar in Hoogezand rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,18% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 275.361 in Hoogezand komt dit neer op € 3.249 aan makelaarskosten (update april 2024).

Net zoals de huizenprijzen in Hoogezand, schommelen ook de tarieven van de makelaars doorgaans. Het tarief is onderhevig aan verschillende factoren, waaronder de marktontwikkelingen op het gebied van huizenverkopen. Wees dus alert op veranderingen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Hoogezand 0,66% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 909 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Makelaars offertes met elkaar vergelijken, zorgt ervoor dat je de beste deal vindt en daardoor flink kunt besparen.

Kosten van makelaars in Hoogezand

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.300
€ 3.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Hoogezand

Het kan verbazingwekkend zijn, maar de meeste makelaars in Hoogezand rekenen opstartkosten aan hun cliënten. Opstartkosten zijn meestal basiskosten die makelaars in rekening brengen voor de voorbereidende werkzaamheden die ze uitvoeren. Denk hierbij aan taken zoals het waarderen van je woning, het voorbereiden van de verkoopadvertentie en het maken van professionele foto's van je eigendom.

Deze kostenposten variëren meestal van makelaar tot makelaar en worden doorgaans apart in rekening gebracht bovenop de courtage. Sommige makelaars zijn transparant over deze kosten en geven gedetailleerde uitleg over elk afzonderlijk bedrag, terwijl anderen een vast bedrag rekenen. De gemiddelde opstartkosten bij makelaars in Hoogezand is € 515, maar deze kunnen dus per makelaar verschillen. Het is daarom altijd een goed idee om hier voorafgaand aan de samenwerking helderheid over te krijgen.

Intrekkingskosten van makelaars in Hoogezand

Wanneer je jouw woning in Hoogezand in de verkoop zet bij een makelaar, is het belangrijk om te weten dat er mogelijk intrekkingskosten aan verbonden zijn als je besluit de verkoop vroegtijdig te staken. Deze intrekkingskosten zijn bedoeld om de makelaar te compenseren voor de tijd en het werk dat hij of zij al in de verkoop van je woning heeft gestoken. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin er al bezichtigingen zijn georganiseerd of waarin de makelaar al promotiemateriaal voor je woning heeft laten maken en verspreid.

De hoogte van de intrekkingskosten kan variëren. In Hoogezand wordt gemiddeld een bedrag van € 500 aan intrekkingskosten gerekend. Dit zijn kosten die je wilt vermijden als het niet noodzakelijk is om je woning uit de markt te halen. Voorbeelden van situaties waarin dit zou kunnen zijn: persoonlijke omstandigheden, een veranderende huizenmarkt of het vinden van een kandidaat-koper buiten de makelaar om.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Hoogezand met een vast tarief

In Hoogezand zijn er makelaars die met een vast tarief werken. Dit kan heel voordelig zijn, vooral als je een huis verkoopt met een hoge verkoopwaarde. Je weet van tevoren exact wat de kosten zullen zijn, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. Gemiddeld hanteren deze makelaars een vast tarief van € 3.250 (update: april 2024). Geen verrassingen achteraf dus!

Een vast tarief kan echter ook een nadeel zijn. Stel, jouw woning wordt verkocht voor een bedrag van €200.000. Jouw makelaar met een vast tarief brengt dan bijvoorbeeld het gemiddelde bedrag van €3.250 in rekening. Mocht je een makelaar hebben op basis van courtage, zeg 1,5%, dan bedragen de kosten slechts €3.000. In dit geval ben je goedkoper uit met courtage.

Tip: Bekijk de mogelijke verkoopwaarde van jouw woning, en overleg dit met verschillende makelaars. Kies vervolgens voor een vaste prijs of courtage, afhankelijk van wat het meest voordelig is gezien de verwachte verkoopprijs. Houd bij het maken van deze keuze ook rekening met de dienstverlening en ervaring van de makelaar. Geld is niet alles, tevredenheid en een vlotte verkoop kan net zo belangrijk zijn.

4 feitjes over makelaars in Hoogezand

 • Het blijkt dat in Hoogezand 95% van de woningverkopers kiest voor een makelaar die deel uitmaakt van een erkende brancheorganisatie, zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Een aanzienlijk aantal, namelijk 90% van de verkopers in Hoogezand, geeft de voorkeur aan een traditionele makelaar die het volledige verkoopproces begeleidt, boven een online dienst die enkel de woning online plaatst.
 • Huizen in Hoogezand verkopen gemiddeld 70% sneller wanneer men gebruikmaakt van een makelaar, in tegenstelling tot zelfstandige verkopen zonder makelaar.
 • Als het aankomt op het selecteren van een makelaar, verklaren de meeste woningverkopers in Hoogezand dat ze de voorkeur geven aan een makelaar die bewijsbaar beter presteert dan zijn concurrenten. Dit is eenvoudig te vergelijken via ons online vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in Hoogezand op?

In de wereld van makelaardij zijn er grote variaties in prestaties, vooral in de regio Hoogezand. De competentie en efficiëntie van een makelaar kunnen in feite enorm bijdragen aan je verkoopervaring. Denk bijvoorbeeld aan een soepel verkoopproces, waarbij een goed geïnformeerde makelaar je door elke stap begeleidt.

Maar hoe onderscheiden de beste makelaars in Hoogezand zich nu echt:

 • € 8.781 - dat is het gemiddelde bedrag dat de beste makelaars in Hoogezand boven de verwachte verkoopprijs weten te verkrijgen, volgens onze onafhankelijke statistieken. Zo zie je maar dat de juiste makelaar je een aanzienlijk hogere opbrengst kan bezorgen.
 • Ze verkopen huizen gemiddeld 16 dagen sneller - onze gegevens tonen aan dat de meest efficiënte makelaars in Hoogezand woningen aanzienlijk sneller van de hand doen dan andere makelaars in de regio. Tijd is geld, en door jouw huis sneller te verkopen, bespaar je op onnodige kosten.

De beste makelaar in Hoogezand vinden

De kwaliteit van makelaars in Hoogezand varieert sterk. Sommige makelaars hanteren een succesvolle verkoopstrategie en bieden een gunstig tarief, terwijl andere makelaars wellicht minder goed aansluiten op jouw wensen en situatie.

Om jouw perfecte makelaar in Hoogezand te vinden, is het verstandig om te vergelijken. Dit biedt een compleet beeld van de beschikbare diensten, tarieven en aanpak van verschillende makelaars. Daarmee maak je een bewuste keuze die bijdraagt aan een succesvolle woningverkoop.

Waar moet je op letten bij makelaars in Hoogezand?

Aandachtspunten voor het kiezen van de juiste makelaar voor het verkopen van je huis in Hoogezand zijn er legio. Hier volgen er vijf om in overweging te nemen:

Prestaties

Kijk naar de prestaties van de makelaar. Heeft hij of zij een goede reputatie bij eerdere woningverkopen in Hoogezand? Een succesvolle verkoophistorie kan een goede indicator zijn voor toekomstige resultaten.

Kennis Hoogezand

Is de makelaar bekend met de lokale markt in Hoogezand? Een makelaar met lokale ervaring en liefde voor de plaats waar je woont, zorgt meestal voor betere resultaten bij de verkoop van je huis.

Communicatie

Evalueer de communicatie van de makelaar. Is hij of zij toegankelijk, helder in communicatie en proactief? Goede communicatie is essentieel om teleurstellingen en misverstanden te voorkomen.

Prijzen

Overweeg de prijsstelling van verschillende makelaars. De goedkoopste makelaar is niet altijd de beste keuze. Vergelijk de prijzen met de diensten die worden aangeboden om te beslissen wie het beste bij je past.

Ondersteuning

Hoe is de ondersteuning die de makelaar biedt? Krijg je hulp bij lastige aspecten van de verkoop, zoals het opstellen van een verkoopcontract, onderhandelingen of juridische zaken? Kies voor een makelaar die je hierbij goed ondersteunt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De huisverkoop in Hoogezand profiteert van de inzet van NVM-makelaars. Met een sterke lokale marktkennis en een uitgebreid netwerk, zorgen deze makelaars voor een vlotte, optimale verkoop. Het NVM-lidmaatschap waarborgt hun professionaliteit en betrouwbaarheid.

Naast NVM-makelaars zijn er ook verkoopmakelaars aangesloten bij VBO en VastgoedPRO actief in Hoogezand. Ook zij bieden uitstekende service en hebben toegang tot belangrijke lokale data. Als verkoper is het dus belangrijk om voor een makelaar te kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

Wat doet een makelaar in Hoogezand?

Een makelaar in Hoogezand helpt je bij het navigeren door de complexiteit van de vastgoedmarkt. Ze ondersteunen je bij het verkopen van je huis, door te zorgen voor zichtbaarheid en een eerlijke prijs voor je woning.

Het is meestal niet verstandig om je huis zonder makelaar te verkopen. Waarom? Een makelaar beschikt over de nodige marktkennis en netwerk die je doorgaans zelf niet bezit. Bovendien zorgen ze voor een gestroomlijnd proces.

 • Woningwaardering: Ze beoordelen je huis nauwkeurig om de juiste prijs te bepalen.
 • Netwerk: Ze beschikken over een breed netwerk van potentiële kopers.
 • Onderhandelingen: Ze voeren namens jou de onderhandelingen over de verkoop van je huis.
 • Papierwerk: Ze verzorgen al het papierwerk dat bij de verkoop komt kijken.
 • Begeleiding: Ze bieden begeleiding tijdens het gehele verkoopproces.

Waarom een makelaar in Hoogezand inschakelen?

Als je een woning in Hoogezand wilt verkopen, kan een goede makelaar het verschil maken. Een makelaar met lokale ervaring kan jou helpen bij het verkopen van jouw huis tegen de hoogst mogelijke prijs, in de kortst mogelijke tijd. Dit is essentieel in een competitieve woningmarkt en vereist een strategische aanpak en gedegen kennis van de lokale markt. Heb je hulp nodig om zo'n makelaar te vinden, dan kun je de website vergelijk goede makelaar bezoeken.

Tactiek en verstand van zaken

De ervaren makelaar beschikt over een uitgekiende tactiek om jouw huis onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Hij weet precies op welk moment hij jouw huis het beste op de markt kan zetten.

Kennismaking met de lokale markt

De lokale kennis van de makelaar kan van groot belang zijn voor het realiseren van een snelle verkoop. Hij weet wat kopers in Hoogezand aantrekkelijk vinden en stemt daar de presentatie van jouw woning op af.

Onderhandelen over de verkoopprijs

Door zijn ervaring en inzichten kan de makelaar effectief de onderhandelingen in gaan met potentiële kopers, en zodoende de maximale verkoopprijs behalen voor jouw woning.

Extra services en diensten

Daarnaast kan een makelaar door zijn netwerk je koppelen aan betrouwbare dienstverleners zoals notarissen, taxateurs en verhuizers, en daarmee het hele verkooptraject versoepelen.

Informatie over Hoogezand

Gelegen in de provincie Groningen vind je de plaats Hoogezand. Het is een groenste gebied, gedomineerd door natuur- en waterpartijen waar je heerlijk kunt ontspannen.

Hoogezand heeft een rijke geschiedenis in de scheepsbouw en veenkolonies. Oude fabrieksgebouwen herinneren nog aan de industrie die ooit floreerde. Deze geschiedenis is duidelijk zichtbaar in de architectuur van de stad.

In Hoogezand vind je diverse voorzieningen zoals scholen, winkelcentra en sportfaciliteiten. Het biedt een scala aan recreatiemogelijkheden, waaronder diverse parken en het Kielzog Theater.

Weetje: Er gebeurt veel op de huizenmarkt in Hoogezand. Woningen veranderen snel van eigenaar en de vraag is groot. Voor actuele informatie over de woningmarkt kun je online terecht.

Makelaars in Hoogezand vergelijken

Op zoek naar de beste makelaar voor jouw woning in Hoogezand? Via Huis Verkopen kun je eenvoudig en snel makelaars vergelijken, helemaal afgestemd op jouw wensen en woning.

 • Gratis waardebepaling door de makelaars
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Voordelig makelaarstarief
 • Vind de makelaar die naadloos aansluit bij jouw situatie

Hoe werkt het? Je vult jouw adres, voorkeuren en wensen in. Wij koppelen je vervolgens aan passende verkoopmakelaars in Hoogezand. Zij voorzien jou van alle informatie die jij nodig hebt om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Op deze manier maak je altijd een goede start bij de verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Hoogezand Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Hoogezand

Het vinden van een goede makelaar in Hoogezand begint met vergelijken. Op onze website kun je diverse makelaars vergelijken. Kijk naar ervaring, tarieven en de verkoopsnelheid om de ideale keuze te maken.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Hoogezand zijn € 515. Houd er rekening mee dat deze kosten per makelaar kunnen verschillen. Je kunt de exacte kosten opvragen bij verschillende makelaars.

Door het vergelijken van verschillende makelaars in Hoogezand kun je aanzienlijk besparen. De gemiddelde besparing door vergelijken is € 909. Zorg ervoor dat je de tarieven en diensten goed vergelijkt voordat je een keuze maakt.

Belangrijke diensten om in gedachten te houden zijn de taxatie van je woning, de presentatie (foto's, teksten), bezichtigingen begeleiden en de onderhandelingen voeren. Een overzicht van alle diensten kun je vinden op onze dienstenpagina.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Hoogezand is 53 dagen. Dit is echter afhankelijk van de woningmarkt situatie en kan bij jouw specifieke situatie anders zijn.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen