Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hoogezand

De woningmarkt in Hoogezand is voortdurend in beweging, waarbij de prijzen steeds worden gevormd door vraag en aanbod. Als je overweegt je huis in Hoogezand te verkopen, is het belangrijk om grip te krijgen op deze marktcondities. Hier vind je relevante statistieken en cijfers om je daarbij te ondersteunen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hoogezand

De gemiddelde verkoopprijs in Hoogezand is in de laatste 3 maanden € 287.177 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 290.030 euro. Deze waarden blijven actueel door ze te automatiseren. Het is interessant om deze cijfers in acht te nemen wanneer je overweegt je huis te verkopen in Hoogezand. Het juiste moment kan van grote invloed zijn op de uiteindelijke verkoopsom. Bekijk voor een visueel overzicht hiervan de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Hoogezand

Afgelopen 3 maanden

€ 164.000
€ 252.000
€ 340.000

In de komende weergave vind je nuttige informatie over het gemiddelde van de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Hoogezand gedurende de afgelopen 3 maanden. Deze gegevens geven je inzicht in de gemiddelde waarde per vierkante meter van een woning in deze regio. Nu volgt de grafiek die deze gegevens visualiseert:

Huizenprijzen in Hoogezand per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.600
€ 3.000

Prijsontwikkeling Hoogezand laatste 12 maanden

De huizenmarkt in Hoogezand laat, net als elke andere markt, constante bewegingen zien. Deze bewegingen vormen een weergave van hoe de markt zich ontwikkelt.

Onderstaande grafiek illustreert deze marktbewegingen aan de hand van de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Hoogezand in de afgelopen maand, welke € 287.177 was:

Wat is mijn woning in Hoogezand waard?

Wanneer je overweegt je woning in Hoogezand te verkopen, zal je waarschijnlijk voor een groot deel je beslissing baseren op wat de opbrengst zou zijn in de huidige woningmarkt. Het bepalen van de waarde van je huis is daarom een belangrijke eerste stap in het verkoopproces.

Denk je erover na om je huis te verkopen? Dan zou je kunnen overwegen een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Dit is een slimme zet, omdat je zo een goed beeld krijgt van wat de huidige marktwaarde van je woning is. Bovendien word je daarbij gematcht met een ervaren makelaar.

De waardebepaling van een huis is een vrij eenvoudig proces. Een makelaar zal je woning inspecteren en vervolgens een schatting maken van de waarde. Het kan slim zijn om waardebepalingen van meerdere makelaars aan te vragen, omdat deze schattingen kunnen verschillen. Bij het aanvraagformulier voor de waardebepaling kun je aangeven dat je door meerdere makelaars de waarde wilt laten vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Alhoewel Hoogezand een uniek karakter heeft, is het bijzonder interessant om de lokale woningmarkt te vergelijken met die van naburige plaatsen. Veranderingen in huizenprijzen kunnen per plaats aanzienlijk variëren, en door een andere lens te gebruiken kunnen we verrassende inzichten onthullen.

Door ook de waarden van andere gemeentes in ogenschouw te nemen, ontstaat een levensecht, omvattend beeld van de actuele huizenmarkt. Het laat zien hoe Hoogezand opvalt en hoe het opgaat in de rest, waarmee je een vollediger plaatje krijgt van de verkoopwaarden en prijzen per vierkante meter.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Hoogezand

Wanneer je op het punt staat jouw huis in Hoogezand te verkopen, kunnen de prestaties van verschillende makelaars variëren. Dit kan zijn op basis van hun ervaring, verkoopsnelheid en het verschil tussen de vraagprijs en daadwerkelijke verkoopprijs van het onroerend goed. Dit maakt het kiezen van de juiste makelaar een beslissing die niet licht genomen moet worden.

Het kiezen van de meest geschikte makelaar is niet enkel een kwestie van gemak, maar kan direct jouw financieel voordeel vergroten. Door bijvoorbeeld de juiste makelaar te kiezen, is het mogelijk dat de verkoopprijs van jouw huis hoger uitvalt. Wil je dit graag zelf onderzoeken, dan kun je de verschillende opties vergelijken en daarmee een passende keuze maken.

Vergelijk makelaars in Hoogezand Of lees meer over makelaars in Hoogezand

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hoogezand

Als je klaar bent voor de volgende stap en je woning in Hoogezand wilt verkopen, dan is het nuttig om te weten dat de gemiddelde courtage voor een makelaar in Hoogezand ligt rond 1,18% van de verkoopprijs. Het is verstandig om niet enkel naar deze kosten te kijken, maar ook naar wat een makelaar je kan opleveren. Daarbij draait het primair om het resultaat van de verkoop en natuurlijk het gemak dat je ervan hebt.

Om een helder en compleet beeld te krijgen van alle mogelijke kosten bij het verkopen van je woning, kunnen zaken zoals promotiekosten, administratiekosten, en opstartkosten nog bijkomen. Op onze kostenpagina vind je een overzicht van deze bijkomende kosten. Ook al lijken deze kosten hoog, een goede makelaar kan je helpen om het maximale uit je verkoop te halen en deze kosten terug te verdienen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hoogezand

In Hoogezand vind je een diversiteit aan koopwoningen. Deze woningen worden normaliter gekocht voor persoonlijke bewoning of als investering voor de verhuur. Van het totale woningportfolio, vertegenwoordigd door 5254 koopwoningen, is echter slechts een gering percentage op de open markt beschikbaar om te kopen of te huren. Dus als je in Hoogezand zoekt naar jouw droomhuis, wees bereid om even te speuren.

Aantal verkochte woningen in Hoogezand

In de afgelopen twaalf maanden heeft Hoogezand een flink aantal woningtransacties gezien. Deze woningtransacties geven aan hoeveel huizen er daadwerkelijk zijn verkocht. Het aantal woningen dat in deze periode van hand tot hand ging, is 223. Daarnaast zijn er veel woningen aangemeld voor verkoop. Bekijk hieronder in de grafiek de verkoopaantallen per maand:

Ben je van plan jouw huis in Hoogezand te verkopen?

Bij de verkoop van een huis in Hoogezand komt meer kijken dan je in eerste instantie misschien denkt. Naast het psychologische aspect van afscheid nemen, zijn er ook heel wat praktische zaken te regelen. Zo kun je bijvoorbeeld een waardebepaling door een makelaar aanvragen om een reële vraagprijs te bepalen, of een energielabel aanvragen omdat dit verplicht is bij verkoop.

Je wilt overzicht houden in het proces van je huis verkopen. Een goed stappenplan voor verkoop kan hierbij een redder in nood zijn. Het helpt je bij het in kaart brengen van wat je precies moet regelen en zorgt dat je geen belangrijke stappen over het hoofd ziet. Op deze manier kun je de zaken stap voor stap aanpakken en stel je jezelf in staat alles zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Vastgoedmarkt in Hoogezand: een term die continue in beweging is. Regelmatig worden de vraagprijzen, de verkoopprijzen, het aantal transacties en nieuwe aanbiedingen bijgewerkt. Je hoeft daarom niet dag in dag uit allerlei websites in de gaten te houden, want alle relevante informatie omtrent de huizenmarkt in Hoogezand kan je op deze pagina vinden. Ideaal voor als je overweegt jouw huis in Hoogezand te verkopen.

Verkoop je woning met gemak

Bij Huis Verkopen vind je verschillende nuttige tools die je kunnen helpen bij de verkoop van je woning. Wil je bijvoorbeeld weten wat jouw huis waard is? Vraag dan een gratis waardebepaling aan. Ook is er een handige tool om makelaars te vergelijken en zo de beste makelaar in Hoogezand te vinden. Bespaar op de makelaarskosten door makelaarstarieven op te vragen. Voor een overzicht van de stappen die je dient te ondernemen bij de verkoop van je woning kan je een kijkje nemen in het stappenplan. Kortom, of je nu een energielabel nodig hebt, een verhuizer zoekt of hulp bij de woningstyling wenst: Huis Verkopen maakt het allemaal mogelijk en gemakkelijker dan ooit.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen