Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Emmen

In april 2024 kan je vaststellen dat de huizenmarkt in Emmen zich op een interessante manier ontwikkelt. Door de lokale woningmarkt grondig te onderzoeken, vind je de juiste waarde voor je woning en bereid je je optimaal voor op de verkoop ervan. Op deze pagina ontdek je uitgebreide vastgoedcijfers zoals gemiddelde woningprijzen, aantal transacties en realistische vraagprijzen in Emmen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Emmen

De gemiddelde verkoopprijs in Emmen is in de laatste 3 maanden € 308.152 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 309.877 euro. Deze prijzen geven een indicatie van de huidige staat van de woningmarkt in Emmen. Hoewel deze cijfers fluctuaties op de markt kunnen weerspiegelen, kunnen ze ook nuttig zijn om in te schatten wat je voor je huis kunt vragen. Hieronder vind je de bijbehorende grafiek die deze prijsontwikkelingen in Emmen visueel maakt:

Huizenprijzen in Emmen

Afgelopen 3 maanden

€ 187.000
€ 274.000
€ 360.000

Vervolgens presenteren we een onthullende grafiek die de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Emmen gedurende de afgelopen 3 maanden weergeeft. Met deze informatie krijg je inzicht in de recente ontwikkelingen op de huizenmarkt. Verken de gemiddelde prijzen per vierkante meter:

Huizenprijzen in Emmen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.500
€ 2.700

Prijsontwikkeling Emmen laatste 12 maanden

De woningprijzen in Emmen zijn gedurende de afgelopen 12 maanden onderhevig geweest aan diverse marktbewegingen. Interessant om te benoemen is dat de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand lag op € 308.152 euro.

Hieronder vind je een grafiek waarop deze fluctuatie en de specifieke maandelijkse prijzen duidelijk worden weergegeven. Zo kun je zelf een beeld vormen van de prijsontwikkelingen van de woningmarkt in Emmen:

Wat is mijn woning in Emmen waard?

De woningwaarde van jouw huis in Emmen is van veel factoren afhankelijk. Zo spelen het type huis, de oppervlakte, de staat van het huis en de huidige stand van de woningmarkt allemaal een grote rol in het uiteindelijke prijskaartje dat aan jouw woning hangt.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw huis in Emmen waard is? In dat geval is een gratis waardebepaling door een makelaar een goede optie. Het geeft je duidelijkheid, waardoor je beter kunt bepalen of je je huis wilt verkopen. Een waardebepaling aanvragen kan eenvoudig en snel.

Hoe werkt zo'n gratis waardebepaling nu eigenlijk? Een verkoopmakelaar neemt jouw woning grondig onder de loep. Ze bekijken nauwkeurig alle aspecten van het huis en stippelen daarmee een accurate schatting van de waarde uit. Met deze kennis op zak kun je als huiseigenaar overwogen keuzes maken. Een gratis waardebepaling door een verkoopmakelaar is dus zeker een schot in de roos!

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Woningmarktcijfers tonen diversiteit aan per plaats. Zo kan de prijs van een huis in Emmen veel verschillen vergeleken met steden in de omgeving. Het bestuderen van prijzen op meerdere locaties voorziet je van een breder inzicht in de huidige marktbewegingen.

Vanwege deze variatie is een vergelijking met de gemiddelde verkoopprijzen in soortgelijke demografische zones nuttig en verhelderend. Zo krijg je een nóg beter beeld van hoe de huizenprijzen in Emmen zich verhouden tegenover vergelijkbare plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Emmen

Het kiezen van een makelaar in Emmen kan een uitdaging zijn, want de prestaties verschillen sterk per makelaar. Zo kan de een sneller een koper vinden, terwijl de ander meer ervaring met onderhandelen heeft. We zien bijvoorbeeld ook dat sommige makelaars beter zijn in het nemen van sprankelende foto's die jouw huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

Het is van groot belang dat je een goede keuze maakt, want de juiste makelaar kan het verschil maken tussen een vlotte verkoop en een traag proces. Als je je huis rap en tegen een eerlijke prijs wilt verkopen, is een goede makelaar onmisbaar. Doe jezelf dan ook een plezier en vergelijk makelaars op onze pagina voor het maken van een weloverwogen keuze.

Vergelijk makelaars in Emmen Of lees meer over makelaars in Emmen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Emmen

Courtages (makelaarskosten) kunnen aardig variëren, afhankelijk van je gekozen makelaar. In Emmen neemt de gemiddelde makelaar een courtagepercentage in rekening van 1,19% van de verkoopprijs van jouw woning. De gemiddelde verkoopprijs van woningen in Emmen is op het moment € 308.152. Met dit in je achterhoofd heb je een idee wat je aan courtage kan verwachten.

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, houd dan rekening met deze gemiddelde courtagepercentages. Echter, laat je niet alleen leiden door het percentage. Het is ook belangrijk om te kijken naar de diensten die de makelaar aanbiedt en de ervaring die zij hebben in de Emmense markt. Om goed geïnformeerd te blijven over tarieven, is het een goed idee om bij meerdere makelaars in Emmen een offerte aan te vragen. Dat kan gemakkelijk via deze tool voor het opvragen van tarieven.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Emmen

In totaal staan er 15980 koopwoningen in Emmen. De bestemming van deze woningen kan variëren van een comfortabele gezinswoning, een ruime flat voor de alleenstaande starter of de ultieme droomvilla. Wanneer je overweegt jouw woning te verkopen is het handig om te bepalen welke bestemming het meest aannemelijk is voor jouw woning, zodat je jouw verkoopstrategie daarop kunt afstemmen.

Aantal verkochte woningen in Emmen

In de afgelopen twaalf maanden heeft de woningmarkt in Emmen opmerkelijke activiteit laten zien. Er is een fluctuatie te zien in zowel het aantal aanmeldingen als het aantal verkochte woningen, ofwel transacties genoemd. Het exacte aantal verkochte woningen is te zien in de volgende grafiek: 613:

Ben je van plan jouw huis in Emmen te verkopen?

Verkopen van je woning in Emmen kan soms als een ware uitdaging aanvoelen. Er zijn allerlei aspecten waar je aandacht aan moet besteden, zoals het regelen van een energielabel, het samenstellen van een aantrekkelijke presentatie van je huis en het selecteren van een betrouwbare makelaar die de lokale markt goed kent. Bovendien wil je misschien ook een verhuisbedrijf inschakelen om alles soepel te laten verlopen.

Een gestructureerde aanpak kan in dit proces wonderen doen. Een overzichtelijk stappenplan kan hierin de nodige helderheid bieden. Op onze website vind je een gedetailleerd stappenplan specifiek voor jouw situatie in Emmen. Met de juiste planning en voorbereiding kun je effectief je woning verkopen en verloopt het gehele proces een stuk efficiënter en minder stressvol dan zonder duidelijke strategie.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is bekend dat de vastgoedmarkt continu in verandering is, vooral in gebieden zoals Emmen. Om de meest recente data en updates te kunnen weergeven, bestaat deze webpagina die je continu op de hoogte houdt van de actuele woningmarktstatistieken van Emmen. De marktcijfers die je hier kunt vinden, bieden jou een diepgaand en actueel inzicht in de woningmarktontwikkelingen in dit gebied. Met deze informatie kun je gemakkelijker en bewuster beslissingen nemen over het kopen of verkopen van een huis.

Extra hulp bij de verkoop van jouw eigendom

Buitenuit de actuele marktinformatie, heeft HuisVerkopen.nl heel wat andere hulpmiddelen om het verkoopproces van jouw woning simpelweg te versoepelen. Via een breed scala aan beschikbare bronnen kun je onder andere de makelaars vergelijken, verkooptarieven opvragen en een waardebepaling uitvoeren. Bovendien biedt dit platform de mogelijkheid om jouw energielabel-status te controleren. Naast deze functionele tools, krijg je toegang tot waardevolle inzichten en adviezen die je helpen bij het nemen van belangrijke verkoopbeslissingen, zoals tips om je woning voor de hoogste prijs te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen