Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Odoorn

Ben je van plan je huis in Odoorn te verkopen? Het gaat goed met de woningmarkt in deze regio! Het aantal huisverkopen groeit, de vraagprijzen per m2 zijn gezond en de ontwikkeling van de huizenprijzen is stabiel. Duik in onze cijfers voor een succesvolle verkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Odoorn

De gemiddelde verkoopprijs in Odoorn is in de laatste 3 maanden € 423.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 581.000 euro. Deze bedragen kunnen opmerkelijke inzichten geven in de huidige woningmarkt van Odoorn. De variaties in deze marktcijfers, gereflecteerd in de onderstaande grafiek, geven een duidelijk beeld van de ontwikkelingen in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Odoorn

Afgelopen 3 maanden

€ -61.000
€ 285.000
€ 631.000

Het is fascinerend om de waarde per vierkante meter van woningen in Odoorn te analyseren. Niet alleen geeft het je een dieper inzicht in de huidige vastgoedmarkt, het helpt je ook om een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen of verkopen van een woning. Momenteel bedraagt de gemiddelde verkoopwaarde per vierkante meter in Odoorn € 2.920. Hier, op HuisVerkopen.nl houden wij deze informatie up-to-date voor je. Om een visueel beeld van het actuele prijslandschap te krijgen, bekijk de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Odoorn per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 2.800
€ 3.100

Prijsontwikkeling Odoorn laatste 12 maanden

De woningmarkt in Odoorn heeft de afgelopen 12 maanden niet stilgestaan. Met fluctuerende prijzen heeft het veel beweging gezien, zonder daarbij een specifieke trend aan te duiden.

In de onderstaande grafiek kun je deze prijsontwikkelingen in Odoorn nog gedetailleerder zien. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in de laatste maand bedroeg € 423.500:

Wat is mijn woning in Odoorn waard?

De exacte waarde van je woning in Odoorn is beïnvloed door diverse factoren. Zo spelen de grootte, staat van onderhoud en ligging van je huis belangrijke rollen. Ook het huidige woningaanbod en de economische situatie in Nederland hebben invloed op de waarde van je woning.

Wanneer je wilt weten wat je woning momenteel waard is, dan kan een gratis waardebepaling door een makelaar een handige volgende stap zijn. Of je nu van plan bent om direct te verkopen of dat je gewoon een duidelijk beeld wilt krijgen van de huidige waarde van je woning, via een waardebepaling zal de exacte waarde bekend worden.

Bij een gratis waardebepaling komt er een makelaar bij je langs om je woning te bekijken. Dit is volledig zonder kosten en geeft je een betrouwbaar overzicht van wat je kunt verwachten. Het kan je helpen een gefundeerde beslissing te nemen over mogelijke verkoop van je woning in Odoorn.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een bijzonder dynamisch fenomeen. Het is niet zo eenvoudig als het simpelweg bekijken van de gemiddelde verkoopprijzen in een enkele gemeente. Zo vertonen de prijzen van woningen in en rondom Odoorn uiteenlopende trends.

Het verkrijgen van een volledig en realistisch marktbeeld vereist een bredere blik. In lijn hiermee is het waardevol om ook de ontwikkeling van huizenprijzen in omliggende gemeenten te onderzoeken. Dit verschaft niet alleen inzicht in de lokale situatie, maar ook in het grotere, regionale geheel.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Odoorn

Het zoeken naar een geschikte makelaar om jouw huis in Odoorn te verkopen kan best een uitdaging zijn. De prestaties van de verschillende makelaars kunnen nogal uiteenlopen. Het verschilt bijvoorbeeld in hoeveel tijd ze nodig hebben om een woning te verkopen, het percentage van de vraagprijs dat ze weten te behalen en de tevredenheid van hun klanten.

Het is daarom van groot belang om goed na te denken over welke makelaar het best bij je situatie past. Een geschikte makelaar kan het verschil maken bij het snel en succesvol verkopen van je huis. Op onze speciale pagina kunnen je de lokale makelaars in Odoorn vergelijken en de juiste keuze maken voor jouw specifieke situatie.

Vergelijk makelaars in Odoorn Of lees meer over makelaars in Odoorn

Gemiddelde tarieven van makelaars in Odoorn

Laten we beginnen met de courtages: Makelaars in Odoorn rekenen gemiddeld een courtage van 1,21% over de verkoopsom van je woning. Dit percentage brengt ze in rekening over de verkoopprijs, die in Odoorn gemiddeld rond de € 423.500 euro ligt. Naast deze courtage rekenen veel makelaars ook opstartkosten, gemiddeld zo'n € 515, om je woning in de verkoop te zetten.

Het is verstandig om niet blindelings akkoord te gaan met het eerste het beste voorstel van een makelaar. Een verschil van een paar tienden in het courtagepercentage kan al honderden euro's schelen op de totale verkoopkosten. Vraag daarom bij verschillende makelaars in Odoorn hun tarieven op. Dat kan gemakkelijk en snel via onze tool voor het opvragen van tarieven. Zo krijg je een goed beeld van de markt en kun je een weloverwogen keuze maken uiteindelijk.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Odoorn

In het pittoreske Odoorn vind je een overwegend aanbod van koopwoningen. Het merendeel van de huizen waaraan je je hart kunt verliezen zijn van deze soort. Maar Odoorn heeft meer te bieden! Je vindt er ook andere opties zoals (sociale) huurwoningen of andere type woningen. Variëteit is dus zeker een kenmerk van de woningmarkt in dit dorp.

Aantal verkochte woningen in Odoorn

In de afgelopen 12 maanden heeft Odoorn een bepaald aantal woningtransacties meegemaakt, die specifiek worden aangegeven met 14. De aanmeldingen van te verkopen woningen hebben evenzo hun eigen aandeel gehad. Hieronder vind je een uitgebreidere uitleg van beide gegevens en hun relatie in de vorm van een verhelderende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Odoorn te verkopen?

Ben je van plan jouw charmante huis in Odoorn te verkopen? Dan kan het voelen als een ware uitdaging om de juiste stappen te plannen en alles tot in de puntjes te coördineren. De website waar je nu bent, Huis Verkopen, heeft hier een gemakkelijk te volgen stappenplan voor opgesteld speciaal gericht op jouw situatie. Er wordt gedetailleerd en helder uitgelegd hoe je deze immense taak in het juiste tempo en met minder stress kunt benaderen.

Of je nu voor het eerst je huis verkoopt of je bent een ervaren verkoper, de belangrijkste factor blijft het kiezen van de juiste makelaar. Jouw makelaar speelt immers een cruciale rol in het regelen van ieder aspect van de verkoop, van het voorbereiden op de bezichtigingen tot het afsluiten van de deal. Wederom biedt het stappenplan van Huis Verkopen onderscheidende hulp, om zo snel en moeiteloos mogelijk door deze zaken te navigeren. Jouw succesvolle verkoop ligt op slechts een klik afstand.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Er is een constant schommeling gaande in de woningmarktcijfers in Odoorn. Op deze site houden we deze cijfers continu bij zodat je altijd over de meest recente informatie beschikt. Deze up-to-date statistieken helpen je een goed beeld te krijgen van de woningmarkt in deze regio. Ze bieden inzicht in verkoopprijzen, vraag en aanbod, trends en nog veel meer. Kortom, deze gegevens zijn een waardevolle bron van informatie voor iedereen die betrokken is bij de woningmarkt in Odoorn.

Optimaliseer je verkoopproces met Huis Verkopen

Met Huis Verkopen stroomlijn je je verkoopproces en ben je verzekerd van een zorgeloze verkoopervaring. Via allerlei slimme tools bereid je je verkoop voor. Zoals een gratis waardebepaling waarmee je een betrouwbare inschatting krijgt van de waarde van je woning. Of onze makelaarsvergelijker voor het vinden van de beste makelaar in Odoorn. Wil je besparen op makelaarskosten? Dan kun je via onze site makelaarstarieven opvragen. Ook hebben we een handig stappenplan dat je langs alle stappen van de verkoop leidt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen