Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Tilburg

Ontdek de recente trends en prijsontwikkelingen op de huizenmarkt van Tilburg. Dit inzicht wordt je gebracht door middel van gedetailleerde vastgoedcijfers, zoals gemiddelde prijzen en het aantal transacties, vanaf juli 2024. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen bij het verkopen van je huis.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Tilburg

De gemiddelde verkoopprijs in Tilburg is in de laatste 3 maanden € 409.562 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 399.524 euro. Een hogere vraagprijs betekent doorgaans dat verkopers een optimistische inschatting hebben van de waarde van hun huis en bereid zijn op hogere biedingen te wachten. De exacte cijfers kan je nakijken in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Tilburg

Afgelopen 3 maanden

€ 259.000
€ 359.000
€ 460.000

Kijken naar de waarde per vierkante meter is cruciaal bij het beoordelen van woningprijzen. Dit aspect geeft namelijk een genuanceerd beeld van de waarde van een huis. Neem bijvoorbeeld Tilburg, waar de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 € 3.716 is. Dit getal wordt nog inzichtelijker wanneer je het vergelijkt met de vraagprijs per m2. In de onderstaande grafiek zie je dit verschil duidelijk afgebeeld:

Huizenprijzen in Tilburg per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.400
€ 3.800

Prijsontwikkeling Tilburg laatste 12 maanden

De evolutie van huizenprijzen in Tilburg biedt inzicht in markttrends zonder aannames te maken over haar richting. De prijzentrend is een weerspiegeling van de stand van zaken op de woningmarkt, vrij van interpretaties of benadrukking van bijzonderheden.

Vorige maand was de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Tilburg € 409.562 euro. Deze neutraliteit helpt bij het zuiver houden van de data. Dit leidt ons naar de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Tilburg waard?

De waarde van jouw woning in Tilburg hangt af van diverse factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locatie en de gewildheid van de buurt, de staat van de woning, de grootte en indeling van het huis, maar ook de recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in dezelfde omgeving.

Als je precies wilt weten wat jouw woning waard is, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een uitstekend idee. Zo'n waardebepaling vormt een goed startpunt, of je nu plannen hebt om te verkopen of juist aan het overwegen bent of verkoop momenteel wel de beste optie is. Als woningverkoper wil je natuurlijk de beste prijs voor je woning krijgen.

Bij een gratis waardebepaling komt de makelaar bij je thuis voor een grondige inspectie. Dit is geheel gratis. Een waardebepaling door een expert geeft je namelijk niet alleen inzicht in de huidige marktwaarde van jouw woning, maar ook nuttige adviezen en inzichten die je kunnen helpen bij de mogelijke verkoop van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is niet ongebruikelijk dat de prijzen op de woningmarkt fluctueren van plaats tot plaats. Zo is er een opmerkelijk prijsverschil in de huizenprijzen tussen Tilburg en haar omliggende gemeenten. Om inzicht te krijgen in deze verschillen, ben je afhankelijk van accurate, actuele woningmarktcijfers.

Deze cijfers helpen je de verschillende marktomstandigheden beter te begrijpen en stellen je in staat om een beter geïnformeerde keuze te maken, ongeacht of je van plan bent om een huis te kopen of te verkopen. Vertrouw dus niet alleen op de prijzen in jouw stad, kijk verder en let op de contrasten.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Tilburg

In Tilburg is de wereld van makelaars zeer divers. Met HuisVerkopen.nl registreren wij nauwkeurig welke makelaars topprestaties leveren, welke het snelst een woning van de hand doen, en welke gemiddeld een hogere verkoopprijs behalen dan andere makelaars. Wij houden ook bij hoeveel woningen elke makelaar verhandelt en hoe snel ze dat doen. Met deze gedetailleerde statistieken willen wij jou helpen om de meest geschikte makelaar in Tilburg te vinden via onze vergelijkingsfunctie.

Met het kiezen van de juiste makelaar heb je veel te winnen. Veel mensen realiseren zich niet hoeveel verschil een goede makelaar kan maken: van snellere verkoop tot een hogere prijs. Ons platform maakt het je gemakkelijker om de beste match te vinden. Zo kun je de makelaar kiezen die het meest in lijn ligt met jouw individuele situatie en behoeften.

Vergelijk makelaars in Tilburg Of lees meer over makelaars in Tilburg

Gemiddelde tarieven van makelaars in Tilburg

Wanneer je jouw woning in Tilburg wilt verkopen, merk je dat courtages van makelaars een aanzienlijk deel van de opbrengst kunnen innemen. Gemiddeld rekenen makelaars hier een courtage van 1,16%. Dit lijkt misschien een klein percentage, maar bij de gemiddelde verkoopprijs van € 409.562 in Tilburg, komt dit neer op een bedrag van € 4.751.

Wil je deze kostenpost verkleinen, dan is het slim om de tarieven van verschillende makelaars te onderzoeken voordat je een definitieve keuze maakt. Op makelaars vergelijken kun je makelaars in Tilburg en omgeving met elkaar vergelijken. Ze informeren je over hun tarieven, werkwijze en verkoopstrategie, waardoor je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Een beetje tijd investeren in een goede vergelijking kan je flink besparen bij de verkoop van je woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Tilburg

Hoewel Tilburg een zekere voorraad aan sociale huurwoningen kent, bestaat het merendeel van de woningen in deze stad uit koopwoningen. Het ervaren van het eigenaarschap van een woning is dus een realiteit voor veel Tilburgers. Het specifieke aantal koopwoningen in Tilburg wordt weergegeven door de tag 44798, waardoor je altijd op de hoogte blijft van actuele cijfers.

Aantal verkochte woningen in Tilburg

Binnen de laatste twaalf maanden hebben zich in Tilburg diverse aanmeldingen en transacties voorgedaan. Veel woningen zijn te koop gezet en een groot aantal daarvan is inmiddels verkocht. De totaalcijfers van de transacties kunnen worden weergegeven als: 1543:

Ben je van plan jouw huis in Tilburg te verkopen?

Als je van plan bent om je huis in Tilburg te verkopen, zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het cruciaal om een waardebepaling door een erkende makelaar uit te laten voeren om de verkoopprijs te bepalen. Daarnaast is het belangrijk om de verschillende makelaarstarieven te vergelijken en een verkoopadvies aan te vragen. Ook het in orde hebben van een geldig energielabel draagt bij aan een succesvolle verkoop.

Voor de verkoop van je huis is het handig om een gestructureerde aanpak te volgen. Zowel het regelen van de praktische zaken, als het vinden van een koper voor je woning. Een stappenplan kan je hierbij enorm helpen. Dit plan biedt hulp bij het bepalen van de vraagprijs, het uitvoeren van bezichtigingen en het afhandelen van de notariële aspecten. Kortom, een duidelijk overzicht op al jouw handelingen tijdens de verkoop maakt het proces een stuk eenvoudiger.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenmarkt is constant in beweging en in een stad zoals Tilburg is dit niet anders. Op deze locatie vind je de meest recente gegevens over de prijsontwikkeling in dit gebied. Vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en aanmeldingen; we houden alle belangrijke gegevens actueel. Als je overweegt jouw woning in Tilburg te verkopen, zal je de handigheid van deze up-to-date informatie zeker waarderen. Zorg ervoor dat je niet achterblijft in prijsontwikkelingen door regelmatig onze datasectie te raadplegen.

Voorbereiding voor de verkoop van je woning

Je staat op het punt je huis te verkopen en vraagt je af welke stappen je moet ondernemen? Maak gebruik van onze handige tools op HuisVerkopen.nl. Met gratis diensten zoals het aanvragen van een waardebepaling en het vergelijken van makelaars, helpen we je de beste makelaar in Tilburg te vinden. Wil je besparen op makelaarskosten? Vraag dan de tarieven op bij lokale makelaars. Ons stappenplan gidst je door het proces, zodat je verzekerd bent dat je niets over het hoofd ziet. En als kers op de taart, is ons platform helemaal gratis en uiterst gebruiksvriendelijk.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen