Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Gilze

Begrijp jij de huidige stand van de woningmarkt in Gilze? De markt biedt nu uitgelezen kansen voor verkopers! Ontdek de actuele woningprijzen, vraagprijzen, verkoopcijfers en meer met onze handige statistieken, die een weerspiegeling zijn van de bruisende vastgoedmarkt in Gilze.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Gilze

In Gilze liggen de huidige gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs als volgt: de gemiddelde verkoopprijs in de afgelopen 3 maanden is € 500.125 euro, terwijl de gemiddelde vraagprijs € 434.468 euro bedraagt. Huizenprijzen in Gilze zijn constant aan verandering onderhevig, voortdurend beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren. Voor een beter inzicht, bekijk je de onderstaande grafiek die de fluctuaties van de afgelopen drie maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Gilze

Afgelopen 3 maanden

€ 165.000
€ 357.000
€ 550.000

Als je overweegt je huis te verkopen in Gilze, is het waardevol om te kijken naar de prijs per vierkante meter van gelijkaardige woningen in de omgeving. Door jouw eigen vierkante meters te vermenigvuldigen met de gemiddelde prijs per vierkante meter, krijg je een ruwe schatting van een mogelijke verkoopprijs. Bekijk de onderstaande grafiek om een indicatie te krijgen van de actuele verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in Gilze. Deze gegevens kunnen je verkoopproces aanzienlijk beïnvloeden:

Huizenprijzen in Gilze per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.500
€ 3.800

Prijsontwikkeling Gilze laatste 12 maanden

De woningprijzen in Gilze zijn in de afgelopen 12 maanden zeker in beweging geweest. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 500.125. Deze ontwikkelingen liggen in lijn met de landelijke gemiddelden. In de onderstaande grafiek zie je de exacte prijsontwikkeling:

Wat is mijn woning in Gilze waard?

De waarde van een woning is geen vaststaand feit, en je woning in Gilze vormt daar geen uitzondering op. Het is in wezen een doorlopend gesprek dat beïnvloed wordt door allerlei externe factoren. Deze kunnen variëren van economische omstandigheden en lokale huisprijstrends tot unieke kenmerken van je eigen huis, zoals ligging, grootte, leeftijd en onderhoudsstaat. Maar de meest invloedrijke factor is misschien wel het huidige marktklimaat.

Ben je nieuwsgierig naar de precieze waarde van je woning onder deze omstandigheden? Een van de beste dingen die je kunt doen is een gratis waardebepaling door een makelaar aanvragen. Dit kan een goed vertrekpunt zijn als je overweegt je huis te verkopen, maar ook als je simpelweg een beter beeld wilt krijgen van de actuele waarde van je huis. Op die manier kun je beter bepalen of dit het juiste moment is om te verkopen. Het begint allemaal met het aanvragen van een gratis waardebepaling.

Naast het feit dat een gratis waardebepaling door een makelaar je een duidelijker beeld kan geven van de waarde van je huis, biedt het ook een uitstekende kans om een professioneel oog over je eigendom te laten gaan. Een lokale makelaar heeft kennis van de specifieke markt in Gilze en kan waardevolle inzichten geven. Dit maakt een gratis waardebepaling zo waardevol, want het is meer dan alleen een schatting, het is een deskundige analyse.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je moet weten dat de gegevens over de woningmarkt variëren per locatie. Het is dus niet verrassend dat de huizenprijzen in de buurgemeenten van Gilze anders kunnen zijn dan in Gilze zelf. Om een goede weergave van de huidige marktsituatie te krijgen, is het belangrijk om niet alleen naar Gilze te kijken, maar ook naar deze omliggende gemeenten.

Nu je dit weet, zijn hier de grafieken die de gemiddelde verkoopprijzen in Gilze en deze vergelijkbare plaatsen laten zien. Deze grafieken zullen je helpen begrijpen hoe de huizenprijzen per vierkante meter in Gilze zich verhouden tot andere vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Gilze

In de complexe woningmarkt van Gilze zetten wij ons in om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen. Wij houden de prestaties van alle lokale verkoopmakelaars bij, zodat we jou een gedetailleerd inzicht kunnen geven in wie jouw woning het snelst kan verkopen, tegen de meest gunstige prijs. Door deze statistieken te vergelijken, kunnen wij je ondersteunen bij het vinden van de meest geschikte makelaar voor jouw specifieke situatie.

Het kiezen van een geschikte makelaar heeft meer invloed dan je denkt. Een sterke makelaar kan bijdragen aan een hogere verkoopprijs en een soepeler verkoopproces. Door de juiste match te maken met een makelaar borg je een succesvolle verkoop van je huis, met betere verkoopvoorwaarden en een resultaat dat je tevredenstelt.

Vergelijk makelaars in Gilze Of lees meer over makelaars in Gilze

Gemiddelde tarieven van makelaars in Gilze

Wanneer je een huis wilt verkopen in Gilze, is het van belang te beseffen dat dit een grote financiële transactie is, waarbij zelfs kleine percentages een groot verschil kunnen maken. Gemiddeld vraagt een makelaar in Gilze een courtage van 1,10% van de verkoopprijs. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 500.125 in Gilze, komt dat neer op ongeveer € 5.501 aan makelaarskosten.

Een goed startpunt voor een succesvolle verkoop is het vergelijken van diverse makelaars. Om te helpen bij deze stap kun je op onze website makelaars vergelijken in Gilze en omgeving. Het is belangrijk om naast de courtage ook te letten op de werkwijze, verkoopstrategie en aanpak van de makelaar. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Gilze

In Gilze zijn veel woningen die worden gekocht om in te wonen of om te verhuren. Het aantal koopwoningen dat op elk moment beschikbaar is voor aankoop of huur is echter slechts een fractie van het totaal. Volgens onze gegevens bezit Gilze 2204 koopwoningen, maar het beschikbare aanbod kan variëren. Dit is een onderdeel van de normale woningmarkt dynamiek in welke stad dan ook. Dus, ongeacht of je een koper of huurder bent, het is altijd goed om op de hoogte te blijven van het actuele woningaanbod in Gilze.

Aantal verkochte woningen in Gilze

In de afgelopen 12 maanden is er in Gilze een bepaald aantal woningen aangemeld en verkocht. Bij aanmeldingen gaat het om woningen die te koop werden aangeboden. Transacties heb je te maken met woningen die daadwerkelijk van eigenaar wisselden. Het exacte aantal transacties is 53. Let op de gedetailleerde grafiek waarin deze transacties worden weergegeven:

Ben je van plan jouw huis in Gilze te verkopen?

Als je je huis in Gilze wilt verkopen, zijn er verschillende zaken waar je goed op dient te letten. Een accurate waardebepaling van een professionele makelaar is bijvoorbeeld noodzakelijk, zodat je voorkomt dat je woning onder de marktwaarde wordt verkocht. Bovendien is een energielabel aanvragen belangrijk, aangezien potentiële kopers zo een goed beeld kunnen krijgen van de energiezuinigheid van je woning. En natuurlijk wil je de hoogst mogelijke verkoopprijs behalen, daarom is het slim om tips te volgen om je woning voor de hoogste prijs te verkopen.

Naast deze handelingen, is er nog veel meer te regelen bij de verkoop van je huis. Aangezien het snel overzichtelijk kan worden, vooral als je niet bekend bent met de vastgoedmarkt, is het gebruiken van een duidelijk stappenplan enorm raadzaam. Dit stappenplan kan je bij de hand nemen tijdens het gehele verkoopproces, van het vaststellen van de woningwaarde tot het vinden van een betrouwbare makelaar, zodat je ervan verzekerd bent dat je geen belangrijke stappen overslaat.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op het platform van HuisVerkopen.nl is er continu beweging zichtbaar in de gegevens over de huizenmarkt in Gilze. Om jou zo actueel mogelijke informatie te bieden, worden deze gegevens regelmatig bijgewerkt. Je kunt de trends en ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden, waardoor je beter geïnformeerd beslissingen kunt maken met betrekking tot de verkoop of aankoop van een woning.

Voordelen van HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is bij uitstek dé plek om je optimaal voor te bereiden op de verkoop van je woning. Je kunt er bijvoorbeeld tarieven van makelaars opvragen of gratis richtlijnen krijgen over de waarde van je woning. Het platform helpt je bij het vinden van een energielabel of biedt je een nuttig stappenplan voor het verkoopproces. Ook kun je profiteren van waardevolle insights, zoals hoe je de hoogste prijs voor je huis kunt krijgen, of hoe je de beste makelaar voor jouw situatie vindt. Al deze tools en tips op HuisVerkopen.nl maken het mogelijk om jouw huis op de meest efficiënte manier te verkopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen