Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rijen

Je bent van plan je huis te verkopen in Rijen en je wilt je verdiepen in de huidige stand van zaken. Vanuit deze wens bieden wij je een overzicht aan met de meest recente cijfers en statistieken. De huizenmarkt in Rijen heeft in april 2024 opmerkelijke verschuivingen laten zien, goed om dit dus in je achterhoofd te houden bij je verkoopplannen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rijen

De gemiddelde verkoopprijs in Rijen is in de laatste 3 maanden € 408.470 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 410.784 euro. Ondanks dat elke stad en dorp uniek is, is de huizenmarkt in Rijen grotendeels te vergelijken met de landelijke situatie. Onderstaand een actueel overzicht van de verkoop- en vraagprijzen in Rijen:

Huizenprijzen in Rijen

Afgelopen 3 maanden

€ 286.000
€ 374.000
€ 461.000

Als je je huis in Rijen wilt verkopen, is het verstandig om niet alleen naar de algemene woningprijzen te kijken, maar ook naar de prijs per vierkante meter. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is € 3.647. Deze prijs biedt een goede indicatie van wat je kunt verwachten tijdens jouw verkoopproces. Bekijk de onderstaande grafiek voor de verkoop- en vraagprijzen per m2 in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Rijen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.400
€ 3.700

Prijsontwikkeling Rijen laatste 12 maanden

In Rijen bewegen de huizenprijzen mee met de algemene marktontwikkelingen. Een prima weergave van deze koers laat de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand zien: € 408.470.

Deze prijsontwikkeling geeft niet alleen een indruk van de huidige situatie, maar dient ook als graadmeter voor toekomstige ontwikkelingen. Bekijk nu de onderstaande grafiek met marktcijfers:

Wat is mijn woning in Rijen waard?

De waarde van jouw woning in Rijen is iets dat doorlopend verandert. Dit komt doordat de huizenprijzen worden beïnvloed door tal van factoren, waaronder de staat van de woning, de buurt, en de algemene ontwikkelingen op de woningmarkt. Menig huiseigenaar voelt zich daardoor soms wat verloren in de wereld van onroerend goed en vastgoed.

Met zoveel factoren die de waarde van je woning kunnen beïnvloeden, is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoeveel je huis waard is. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Dit doen geeft je een helder inzicht, waarmee je beter geïnformeerde beslissingen kunt maken bij eventuele verkoop of verhuur van je woning.

Als je besluit om een waardebepaling aan te vragen, zal deze plaatsvinden bij jou thuis. De makelaar kan je woning dan op locatie beoordelen, wat zorgt voor een accurate en betrouwbare schatting. Dit is minder tijdrovend dan je misschien zou denken en zorgt ervoor dat je exact weet wat je woning waard is.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een dynamisch geheel waarbij de huizenprijzen sterk afhankelijk zijn van de locatie. Dit betekent dat de gemiddelde verkoopprijzen in Rijen niet representatief hoeven te zijn voor andere plaatsen. Door ook de prijzen in omliggende gemeenten onder de loep te nemen, krijgen we een completer beeld van de huidige marktsituatie:

Onder de tekst volgen twee grafieken die een vergelijking maken tussen de gemiddelde verkoopprijzen in Rijen en vergelijkbare plaatsen. Deze visualisaties bieden een interessante blik op hoe Rijen presteert in vergelijking met andere locaties. Het kan zeer verhelderend zijn om deze verschillen in kaart te brengen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Rijen

Als je jouw huis in Rijen wilt verkopen, dan weet je wellicht dat makelaars in deze regio in statistieken variëren. Van verschillen in verkoopsnelheid tot uiteenlopende beoordelingen, elk makelaarskantoor heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Het is dus belangrijk dat je jouw keuze baseert op factoren die voor jou van belang zijn.

De juiste makelaar kiezen kan je veelvoordelen opleveren, van een gunstige verkoopprijs tot een gestroomlijnd verkoopproces. Gelukkig kan je op onze website makelaars vergelijken. Zo prik je door de marketingpraatjes heen en zie je snel wie jou het best kan helpen. Vergeet niet om je door meerdere makelaars te laten informeren, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Rijen Of lees meer over makelaars in Rijen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rijen

Tarieven van makelaars kunnen nogal variëren, dus als je jouw huis in Rijen wilt verkopen, verdiep je dan even in de courtagepercentages. Het gemiddelde courtagepercentage in Rijen is 1,14%. Voor een woning met de gemiddelde verkoopprijs van € 408.470 betekent dat een kostenpost van ongeveer € 4.657. Deze informatie kan nuttig zijn bij het opstellen van jouw verkoopbudget, zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Let op, de goedkoopste makelaar betekent niet altijd de beste service. Het is belangrijk om naast de tarieven ook de ervaring, diensten en referenties van makelaars te beoordelen. Tarieven opvragen helpt je om een overzicht te krijgen van de tarieven van makelaars in Rijen. Maar staar je niet blind op de kosten, kijk ook naar de kwaliteit van de dienstverlening. Het belangrijkste is dat jij je op je gemak en begrepen voelt bij je makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rijen

Rijen telt in totaal 4623 koopwoningen. Daarvan staat echter maar een klein deel continu in de verkoop, wat leidt tot schaarste op de woningmarkt. Dit betekent voor jou als potentiële woningverkoper dat je woning zeer gewild kan zijn en mogelijk voor een goede prijs verkocht kan worden, vanwege de beperkte beschikbaarheid van koopwoningen in Rijen.

Aantal verkochte woningen in Rijen

In de afgelopen 12 maanden is er een specifiek aantal woningen in Rijen verkocht. Dit is gebaseerd op het aantal woningen dat de status 'verkocht' heeft bereikt, oftewel de aantal transacties. Daarnaast zijn er ook nieuwe woningen in de verkoop gezet of simpelweg 'aanmeldingen'. Deze twee categorieën, zowel transacties als aanmeldingen, zijn duidelijk weergegeven in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Rijen te verkopen?

Het verkopen van jouw woning in Rijen kan zowel opwindend als uitdagend zijn. Er kunnen onverwachte obstakels op je pad komen, zoals onvoorziene reparaties, complexe onderhandelingen en onzekere kopers. Een goed voorbeeld hiervan is het energielabel van je huis, een factor die je onderhandelingspositie kan beïnvloeden en die daarom niet onderschat mag worden.

Maar wees gerust, er zijn oplossingen die deze hindernissen kunnen helpen overwinnen. Het inschakelen van een ervaren makelaar kan bijvoorbeeld helpen. Deze kan je adviseren over de beste verkoopstrategie, rekening houdend met de lokale markt in Rijen. Maar er is nog veel meer waar je rekening mee moet houden. Neem daarom eens een kijkje in het uitgebreide stappenplan op onze website. Hier ontdek je wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van jouw woning. Tot slot, wees geduldig. Het verkopen van een huis kan tijd kosten, dus het is belangrijk niet te gehaast te zijn in je beslissingen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op HuisVerkopen.nl worden voortdurend de prijsontwikkelingen bijgehouden van huizen in Rijen. Doordat de huizenprijzen in Rijen continu in beweging zijn, zorgen we ervoor dat je altijd up-to-date bent. Of het nu gaat om de vraagprijzen, verkoopprijzen, het aantal transacties of nieuwe aanmeldingen, we houden het allemaal voor je bij zodat je een goed overzicht hebt.

Efficiënt je woning verkopen met HuisVerkopen.nl

Als je denkt aan het verkopen van je woning, is HuisVerkopen.nl jouw ideale hulpmiddel. We bieden onder ander een waaier aan diensten zoals een gratis waardebepaling, het vergelijken van makelaars en de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Door deze tools te gebruiken, regel je de verkoop van je woning eenvoudig en efficiënt. Je mist geen enkele stap in het proces dankzij ons uitgebreide stappenplan. Bovendien zorgen we ervoor dat je de beste verkoopprijs voor je woning krijgt door alles slim te regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen