Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Dorst

In juni 2024 laat de woningmarkt in Dorst een interessante ontwikkeling zien. De vraag- en verkoopprijzen evenals het aantal transacties geven inzicht in de huidige stand van zaken als je overweegt je huis in Dorst te verkopen. Deze marktcijfers laten op een heldere manier zien hoe de immobiliënsector in Dorst evolueert.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Dorst

De gemiddelde verkoopprijs in Dorst is in de laatste 3 maanden € 587.200 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 601.000 euro. De verschillen tussen deze prijzen kunnen toegekend worden aan verschillende factoren zoals de concurrentie op de markt, de staat van de woning en de locatie. Om een beter inzicht te verkrijgen in de huizenprijzen, neem een kijkje in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Dorst

Afgelopen 3 maanden

€ 438.000
€ 545.000
€ 651.000

Wanneer je overweegt om een woning te verkopen, moet je de waarde per vierkante meter niet negeren, zeker niet in een plek als Dorst. Om een sterke gok te maken over de waarschijnlijke opbrengst van je huisverkoop, vermenigvuldig je gewoon het aantal m2 van je woning met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in het gebied. Deze eenvoudige berekening kan je een ruwe indicatie geven over hoe succesvol je verkoop kan zijn. Bekijk de volgende grafiek voor de meest recente prijsontwikkelingen in Dorst:

Huizenprijzen in Dorst per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.800
€ 4.500

Prijsontwikkeling Dorst laatste 12 maanden

In Dorst zijn de huizenprijzen de afgelopen 12 maanden in beweging geweest. Hierbij kun je denken aan variaties in de markt en fluctuaties. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 587.200. Hieronder zie je de grafiek die de evolutie van de huizenprijzen in Dorst toont over de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Dorst waard?

De beslissing om je woning in Dorst te verkopen is vaak afhankelijk van wat de verkoop in de huidige woningmarkt zou kunnen opbrengen. Bezit van onroerend goed is vaak de grootste investering die een persoon maakt, en dus kan de potentiele opbrengst van de verkoop een grote rol spelen bij het nemen van deze beslissing.

Denk je erover na om je huis te verkopen? Dan kan een gratis waardebepaling van een makelaar een slimme zet zijn. Zo'n waardebepaling kan je een beter beeld geven van wat je woning in de huidige markt zou kunnen opleveren, en kan je helpen om een goed geïnformeerde beslissing te nemen.

Deze gratis waardebepaling werkt simpel: een makelaar onderzoekt je huis grondig en baseert op zijn expertise een schatting van de waarde. Omdat elke makelaar zijn eigen expertise en inzichten heeft, kan het een goed idee zijn om meer dan een makelaar om zo'n waardebepaling te vragen. Zo kun je de meest accurate schatting van je woningwaarde krijgen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt varieert per plaats, zo zien we dat de huizenprijzen in dorpen rondom Dorst sterk kunnen afwijken van die in Dorst zelf. Het is daarom van belang om niet alleen te focussen op één locatie, maar ook een blik te werpen op omliggende gebieden. Dit geeft een vollediger beeld van de huidige woningmarkt en helpt je om de vastgoedcijfers in perspectief te plaatsen. Kijkend naar de volgende:

In de onderstaande grafieken wordt dit verschil in verkoopprijzen, zowel totaal als per vierkante meter, inzichtelijk gemaakt. Deze vergelijking legt de verhoudingen bloot en helpt je om beter te begrijpen hoe de huizenprijzen in Dorst zich verhouden tot die in vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Dorst

Als het gaat om het verkopen van je huis in Dorst, wil je natuurlijk de beste verkoopmakelaar inschakelen. Verschillende makelaars blinken uit op unieke gebieden. Zo kan de ene makelaar uitblinken in snelheid van verkoop, terwijl de ander een expert is in het behalen van de vraagprijs. Het is de kunst de makelaar te vinden die bij jouw verkoopstrategie past.

Daarom is het belangrijk om niet zomaar de eerste de beste makelaar in Dorst te kiezen. De keuze heeft invloed op zowel de snelheid van de verkoop als de uiteindelijke opbrengst. Hopelijk kun je door makelaars te vergelijken een verkoopmakelaar vinden die aansluit bij jouw behoeftes en verwachtingen.

Vergelijk makelaars in Dorst Of lees meer over makelaars in Dorst

Gemiddelde tarieven van makelaars in Dorst

Bij het verkopen van jouw huis in Dorst merk je al snel dat courtages van makelaars flink kunnen variëren. Gemiddeld rekenen makelaars in Dorst een courtage van 1,14% over de verkoopprijs van een huis. Ter indicatie: bij een gemiddelde verkoopprijs van € 587.200 euro komt dat neer op aanzienlijke kosten. Handig om te weten is dat je op onze website makelaarstarieven in Dorst en omgeving kunt opvragen. Erg praktisch, zo krijg je namelijk direct inzicht in de kostenverschillen tussen makelaars.

Maar let op, makelaars verschillen niet alleen qua prijs. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de service, de mate van proactiviteit, de snelheid van verkopen en de onderhandelingsvaardigheden. Zorg daarom dat je naast de kosten, ook andere aspecten van de dienstverlening meeneemt in je keuze. Een goedkoper tarief lijkt aantrekkelijk, maar wanneer je woning langer te koop staat of je minder krijgt voor je woning, dan kunnen die initieel lagere makelaarskosten alsnog duur uitpakken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Dorst

In Dorst bevinden zich in totaal 1060 koopwoningen. Het is belangrijk om te weten dat slechts een klein deel hiervan regelmatig op de markt komt. Als verkoper profiteer je van deze schaarste, want het verhoogt de waarde en aantrekkelijkheid van je woning aanzienlijk in de ogen van potentiële kopers.

Aantal verkochte woningen in Dorst

In de afgelopen 12 maanden is er op de immobilienmarkt van Dorst heel wat activiteit geweest. Een aanzienlijk aantal woningen werd aangemeld voor verkoop, wat gezien kan worden als een belangrijk startpunt voor zowel verkopers als mogelijke kopers. Maar minstens zo belangrijk is het aantal effectieve verkopen, of transacties, dat plaatsvond. In dit opzicht was er sprake van 34 transacties. Wil je meer details? Bekijk dan de aanmeldingen en transacties gedetailleerd in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Dorst te verkopen?

Ben je eraan toe om afscheid te nemen van je geliefde woning in Dorst? De verkoop van je huis vergt echter meer dan alleen een bord in de tuin zetten. Er zijn namelijk verschillende stappen in de verkoopprocedure waar je rekening mee moet houden. Een handig stappenplan kan je daarbij helpen en ervoor zorgen dat je niets over het hoofd ziet.

Het kiezen van de juiste makelaar is bijvoorbeeld een stap die alle verschil kan maken. Deze professional leidt je namelijk door het gehele verkoopproces en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Daarnaast zijn er ook zaken zoals het regelen van een energielabel en mogelijk de inschakeling van een verhuisbedrijf. We raden je aan om alles zorgvuldig te regelen om onaangename verrassingen te voorkomen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

We willen jou bij Huis Verkopen zo goed mogelijk voorbereiden voor de verkoop van je woning. Deze site biedt dan ook nauwkeurig bijgewerkte informatie over de huizenmarkt in Dorst. Als jij je huis in Dorst wilt verkopen, is het handig om te weten wat de huidige drukte op de huizenmarkt is en hoe de woningprijzen zich ontwikkelen. Wij zorgen dan ook dat alle gegevens op deze website regelmatig worden geüpdatet, zodat jij de meest recente Informatie bij de hand hebt.

Vereenvoudiging van je verkoopproces

Om jou te helpen bij de verkoop van jouw woning, biedt Huis Verkopen diverse tools aan. Zo kun je hier een gratis waardebepaling aanvragen of bij verschillende makelaars tarieven opvragen om je kosten zo laag mogelijk te houden. Dankzij onze stappenplan vergeet je geen enkele stap in het verkoopproces en weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Van het aanvragen van een energielabel tot het regelen van een verhuizer of woningstyling, bij Huis Verkopen is alles binnen handbereik om jouw verkoop zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen