Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Heerenveen

Als potentiële woningverkoper in Heerenveen wil je graag alle relevante informatie overzichtelijk op een rij hebben. Deze pagina biedt inzicht in actuele woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en aantal huizentransacties in Heerenveen. Sta sterk in onderhandelingen door gebruik van deze up-to-date statistieken en gegevens.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Heerenveen

De gemiddelde verkoopprijs in Heerenveen is in de laatste 3 maanden € 365.105 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 385.592 euro. Dit zijn relevante gegevens als je overweegt om je huis te verkopen of te kopen in Heerenveen. Door goed op de hoogte te blijven van deze cijfers, kun je een weloverwogen beslissing nemen. Zie nu in de grafiek hoe deze prijzen zich ontwikkelden:

Huizenprijzen in Heerenveen

Afgelopen 3 maanden

€ 201.000
€ 318.000
€ 436.000

Kijk naar de waarde per vierkante meter voor een volledig beeld van de woningmarktcijfers in Heerenveen. Door alleen naar de totale verkoopprijs te kijken, ga je voorbij aan de daadwerkelijke waarde van de woning. Het is daarom interessant om ook de prijs per vierkante meter te bekijken. De huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Heerenveen is € 3.087. Bekijk hierna de grafiek voor een duidelijk beeld van de verkoop- en vraagprijzen per vierkante meter over de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Heerenveen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.000
€ 3.200

Prijsontwikkeling Heerenveen laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Heerenveen fluctuaties doorgemaakt. De gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was € 365.105. Het patroon van deze bewegingen sluit aan bij de landelijke trends. Bekijk hieronder de specifieke prijsontwikkelingen over het afgelopen jaar:

Wat is mijn woning in Heerenveen waard?

De waarde van jouw woning in Heerenveen hangt af van diverse factoren. Kenmerken zoals de grootte van de woning, de veroudering van het pand of de vraag en aanbod in de lokale huizenmarkt spelen allen een grote rol. Het is echter belangrijk te beseffen dat deze factoren voortdurend veranderen waardoor de waarde van jouw woning aanpasbaar is.

Als je nieuwsgierigheid naar de exacte waarde van jouw woning je heeft geprikkeld, is een gratis waardebepaling door een makelaar een geweldige optie. Een dergelijke waardebepaling stelt je in staat om een realistisch beeld te krijgen van de huidige marktwaarde van je huis. Of dit nu is omdat je de woning zeker wilt gaan verkopen of dat je juist een goed beeld wilt krijgen van de waarde van je woning, je kunt een gratis waardebepaling aanvragen via deze pagina.

Bij een gratis waardebepaling komt een verkoopmakelaar bij je thuis. Dit bezoek is volledig gratis en biedt een nauwkeurige schatting van de marktwaarde van jouw woning. De makelaar heeft kennis van zaken en kan zo op basis van ervaring en lokale marktkennis een realistische waarde van jouw huis in Heerenveen bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De vastgoedmarkt kent aanzienlijke variaties in de prijsontwikkelingen per regio. De cijfers voor het aantrekkelijke Heerenveen en omliggende plaatsen, bijvoorbeeld, lopen sterk uiteen. Hierdoor worden deze plaatsen een bijzonder studiegeval voor de vastgoedcijfers.

Het blijft belangrijk om de vastgoedmarkt te observeren en te vergelijken op verschillende geografische niveaus. Door de huizenprijzen in diverse gemeenten te bestuderen, krijg je beter inzicht in het huidige marktklimaat. Al deze factoren hebben samen invloed op het koop- en verkoopproces van huizen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Heerenveen

Op HuisVerkopen.nl ben je aan het juiste adres om inzicht te krijgen in de prestaties van verschillende verkoopmakelaars in Heerenveen. We houden nauwkeurig statistieken bij zoals verkooptijden, verkoopprijzen en aantallen verkochte woningen, zodat je een transparante vergelijking kunt maken tussen verschillende makelaars en een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Het kiezen van een makelaar die goed presteert en die bij je past, kan een groot verschil maken in jouw verkoopervaring. Daarom helpen we je op dit platform om vergelijkende informatie te vinden, zodat je zelf kunt beslissen welke makelaar in Heerenveen het best past bij jouw woning en jouw specifieke behoeften.

Vergelijk makelaars in Heerenveen Of lees meer over makelaars in Heerenveen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Heerenveen

Laat je oog vallen op de courtages als je een makelaar in Heerenveen zoekt. De gemiddelde courtage hier is 1,16% van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Dit percentage is substantieel, want bij een gemiddelde verkoopprijs van € 365.105 zijn de gemiddelde makelaarskosten € 4.235. Courtages worden vaak achteraf verrekend bij de notaris aan het eind van het verkoopproces.

Voordat je besluit jouw huis in Heerenveen te verkopen, is het handig om de courtages van diverse makelaars te vergelijken. Let hierbij ook op andere kosten die een makelaar mogelijk in rekening kan brengen, zoals advertentiekosten of kosten voor een professionele fotograaf. Bekijk de dienstverlening nauwkeurig en vraag jezelf af of deze in een goede verhouding staat tot de courtage die wordt gevraagd.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Heerenveen

Heerenveen is thuis voor een aanzienlijke hoeveelheid koopwoningen, precies 7692 om te zijn. Op dit moment dragen maar een handjevol van deze woningen een 'te koop' bord, waardoor de concurrentie minimaal is. Mocht je overwegen om jouw woning op de markt te brengen, dan zal deze zeker opvallen en potentiële kopers aantrekken.

Aantal verkochte woningen in Heerenveen

In de afgelopen 12 maanden hebben in Heerenveen een flink aantal woningtransacties plaatsgevonden. Dit zijn huizen die daadwerkelijk verkocht zijn aan nieuwe eigenaars. Het exacte aantal transacties bedraagt 298. Tegelijkertijd werden er ook veel nieuwe woningen aangemeld voor verkoop. Deze cijfers worden in de onderstaande grafiek weergegeven:

Ben je van plan jouw huis in Heerenveen te verkopen?

Een huisverkoop in Heerenveen kan soms aanvoelen als een parcours met hindernissen. Je moet onder andere denken aan het regelen van een geldig energielabel en de afhandeling van verschillende juridische zaken. Het vinden van een betrouwbare en betrokken makelaar die jouw belangen op nummer één zet, kan ook een flinke uitdaging zijn. Ook kan het zijn dat je je afvraagt of je een verhuisbedrijf in moet schakelen en hoe je dat het beste aanpakt.

Een effectieve manier om alle bij de verkoop van je huis behorende taken goed te beheersen, is door een gedetailleerd stappenplan te volgen. Unieke stappen voor Heerenveen is precies wat je nodig hebt om je verkoopproces soepel en efficiënt te laten verlopen. Met elk van deze stappen weet je precies welke actie je op welk moment moet nemen en dat bespaart je een boel zorgen. Neem bijvoorbeeld de taak om een hoge prijs voor jouw huis te krijgen; met behulp van dit stappenplan heb je alle nodige informatie bij de hand om dit succesvol te kunnen doen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de pagina waar je constant actuele statistieken over de huizenmarkt in Heerenveen vindt. Zoals je misschien al weet, zijn de woningmarktcijfers in Heerenveen altijd in beweging en wij zorgen ervoor dat ze te allen tijde up-to-date zijn. Hiermee proberen we je te ondersteunen bij het nemen van belangrijke beslissingen rondom de verkoop van je woning. Het volgen van de woningmarktcijfers kan je inzicht geven in het beste moment om je huis te verkopen of je kan beter inschatten welk bedrag je mag verwachten voor je huis.

Hoe Huisverkopen.nl je helpt bij de verkoop van je huis

HuisVerkopen.nl, de website waar je je nu bevindt, kan veel voor je betekenen bij de verkoop van je huis. Met onze handige tools maak je het jezelf makkelijk om onder andere de beste makelaar in Heerenveen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een gratis waardebepaling of de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Hoe handig is dat? Daarnaast helpen we je bij het opvragen van makelaarstarieven waardoor je kosten kunt besparen. Het platform staat boordevol tips, stapsgewijze uitleg en nog veel meer handige informatie die je helpt om de verkoop van je woning in Heerenveen in goede banen te leiden.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen