Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Joure

Je bevindt je op de huizenmarkt in Joure en daar komt veel bij kijken. In april 2024 is er alweer een grote ontwikkeling in gang gezet. Op deze pagina zal je alles vinden over gemiddelde woningprijzen, het aantal transacties en meer relevante vastgoedcijfers.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Joure

De gemiddelde verkoopprijs in Joure is in de laatste 3 maanden € 392.091 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 377.482 euro. Hiervan kunnen we opmaken dat de vraagprijs vaak iets hoger ligt dan de daadwerkelijke verkoopprijs. Het exacte verschil tussen deze bedragen kun je hieronder in de grafiek zien, waar je een duidelijk overzicht aantreft van de prijzen in de afgelopen maanden:

Huizenprijzen in Joure

Afgelopen 3 maanden

€ 227.000
€ 334.000
€ 442.000

Voor een grondig begrip van de huidige woningmarkt in Joure, presenteert de volgende grafiek de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter van de afgelopen 3 maanden. Hierdoor krijg je een helder inzicht in de recente ontwikkelingen rondom deze specifieke prijsindicatoren in Joure. Indicatief voor je eigen huiswaarde en interessant om trends in te ontdekken :

Huizenprijzen in Joure per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.200
€ 3.400

Prijsontwikkeling Joure laatste 12 maanden

In Joure geeft de ontwikkeling van de huizenprijzen inzicht in de beweging van de markt. Zonder aannames te doen over de specifieke richting of opvallende trends, verstrekt de trendlijn puur objectieve marktinformatie.

Wanneer we naar de cijfers van de afgelopen maand kijken, was de gemiddelde verkoopprijs € 392.091 euro. Een nadere observatie van deze en andere marktcijfers kun je vinden in onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Joure waard?

De waarde van jouw woning in Joure is iets wat continu fluctueert. Factoren als veranderingen in de vastgoedmarkt, het onderhoud van de woning en geplande stedelijke ontwikkelingen kunnen invloed hebben op de huidige waarde van je huis. Het is dan ook belangrijk om bewust te zijn van deze factoren en de invloed die ze hebben op de waarde van jouw woning.

Gezien deze fluctuaties, is het aan te raden om te beschikken over een actueel inzicht in de waarde van je woning. Niet alleen zorgt dit voor een sterke onderhandelingspositie bij eventuele verkoop, het geeft je ook een helder financieel beeld. Om de huidige waarde van je woning in Joure te achterhalen, kun je een gratis waardebepaling aanvragen bij een gerenommeerde makelaar.

Het mooie aan een waardebepaling, is dat deze direct aan huis plaatsvindt. Geen noodzaak om ellenlange formulieren in te vullen of diverse telefoontjes te plegen. De makelaar komt naar jouw woning, neemt de staat van de woning en de ligging ervan in ogenschouw en komt op basis daarvan tot een waardebepaling. Een efficiënte manier om inzicht te verwerven in de waarde van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Zoals bij elke markt, kan de woningmarkt significant variëren van plaats tot plaats. Kijk niet alleen naar Joure, maar overweeg ook de verschillen in huizenprijzen in de omliggende gebieden. Elke gemeente heeft unieke markttrends, wat inzicht verschaft in de bredere economische condities.

Zo'n brede visie stelt je in staat de huidige toestand van de woningmarkt daadwerkelijk te begrijpen. De hieronder getoonde grafieken illustreren precies hoe de gemiddelde verkoopprijzen, zowel totaal als per vierkante meter, in Joure zich verhouden ten opzichte van vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Joure

Je bent op zoek naar de top presterende makelaar om jouw huis in Joure te verkopen, toch? We hebben gemerkt dat er een aantal makelaars in Joure zijn die zich onderscheiden op diverse aspecten. Denk aan snellere verkoopsnelheden, hogere eindverkoopprijzen of betere klanttevredenheidsscores. De ervaringen met verschillende makelaars kunnen nogal variëren.

De keuze voor een goede makelaar kan een wereld van verschil maken bij het verkopen van jouw woning. Dit kan het verschil betekenen tussen een vlotte verkoop en een lang verkoopproces. Daarom raden we je aan om verschillende makelaars te vergelijken om de beste keuze te maken voor jouw unieke situatie.

Vergelijk makelaars in Joure Of lees meer over makelaars in Joure

Gemiddelde tarieven van makelaars in Joure

Wist je dat courtages variëren onder makelaars in Joure? Gemiddeld rekenen zij een percentage van 1,11% van de verkoopprijs van jouw woning. Dit betekent dat, met een gemiddelde verkoopprijs van € 392.091 in Joure, je ongeveer € 4.352 kwijt zou zijn aan courtage.

Als je overweegt jouw huis te verkopen, is het raadzaam meerdere offertes op te vragen. Waarom? Dat kan je veel geld besparen. Niet alle makelaars rekenen hetzelfde tarief, dus het kan lonen om je even te verdiepen in de verschillende mogelijkheden. Zo draai je niet op voor onverwachte kosten en weet je precies wat je kunt verwachten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Joure

In Joure vinden we een respectabel aantal koopwoningen, met een totaal aantal van 3813. Deze woningen kunnen verschillende doeken dienen. Veel mensen kopen een huis om er persoonlijk te wonen, waardoor er altijd een bepaalde hoeveelheid woningen bewoond is. Anderen kopen een woning met als doel deze te verhuren, wat een manier is om een inkomen te genereren. Hierdoor is er slechts een klein segment van deze koopwoningen daadwerkelijk beschikbaar voor vergaande interesse in koop of huur.

Aantal verkochte woningen in Joure

In Joure is er de afgelopen 12 maanden een actieve huizenmarkt geweest. We merken een sterk verschil tussen het aantal aangemelde woningen en het aantal daadwerkelijk gesloten transacties. Sterker nog, het totaal aantal gesloten transacties is 60. Dit toont de dynamiek aan tussen de 'aangemelde' woningen en het aantal voltooide verkooptransacties:

Ben je van plan jouw huis in Joure te verkopen?

Denk je erover na om je woning in Joure van de hand te doen? Dat kan een enorme stap zijn. Het is een proces waar aandacht en nauwkeurigheid onmisbaar zijn. Om je te helpen bij dit proces, heeft Huis Verkopen een handzaam stappenplan samengesteld. Dit plan biedt je een gedetailleerd overzicht van wat er komt kijken bij de verkoop van je huis, van de niet te missen kleinste details tot grote zaken.

Het kiezen van een goede makelaar speelt een sleutelrol in het verkoopproces. Een competente makelaar kan je helpen met het vaststellen van de juiste verkoopprijs, het onderhandelen met potentiële kopers en de nodige papierwerk afhandelen. Het is van groot belang dat je iedere stap van het verkoopproces zorgvuldig plant en regelt. Je woning kan dan zonder al te veel hobbels verkocht worden en voor je het weet, ben je klaar voor het volgende avontuur in je leven.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

In Joure zijn de huizenprijzen continu in beweging. Actuele informatie met betrekking tot de vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en aanmeldingen is waar je naar op zoek bent als je overweegt je woning te verkopen. Wij houden alles bij, zo heb je altijd direct de nieuwste ontwikkelingen bij de hand.

Ontdek hoe HuisVerkopen.nl je helpt bij het verkopen van je woning

Als je je woning wilt verkopen, komt HuisVerkopen.nl erg goed van pas. Met onze site vraag je bijvoorbeeld gemakkelijk een gratis waardebepaling aan en vind je de beste makelaar in Joure door makelaars te vergelijken. Ook kun je via onze site makelaarstarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten. Ons online platform is volledig onafhankelijk en kosteloos. Het gedetailleerde stappenplan helpt je de verkoop van je huis te regelen, zonder iets over het hoofd te zien. Makkelijk, modern en compleet - zo regel je met HuisVerkopen.nl de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen