Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oldenzaal

Ben je van plan je woning in Oldenzaal te verkopen? Een goed beeld krijgen van de actuele marktcijfers is dan een verstandige eerste stap. De huizenmarkt in Oldenzaal heeft in juni 2024 enkele interessante ontwikkelingen gezien. Onze pagina biedt een breed scala aan relevante statistieken en vastgoedinformatie voor deze regio.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oldenzaal

De gemiddelde verkoopprijs in Oldenzaal is in de laatste 3 maanden € 403.526 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 436.906 euro. Deze prijzen geven een duidelijk beeld van de huidige stand van zaken binnen de lokale huizenmarkt. Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen en trends in verkoop- en vraagprijzen in Oldenzaal? De onderstaande grafiek biedt inzicht:

Huizenprijzen in Oldenzaal

Afgelopen 3 maanden

€ 209.000
€ 348.000
€ 487.000

Wanneer je erover nadenkt je woning in Oldenzaal te verkopen, loont het om de woningprijzen per vierkante meter goed in het vizier te hebben. De verkoopprijs van je huis kan je ruwweg voorspellen door het aantal vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2. Echter, houd er rekening mee dat de vraagprijs en verkoopprijs per vierkante meter doorgaans verschillen. Neem de onderstaande grafiek in acht om de huidige situatie in Oldenzaal te analyseren:

Huizenprijzen in Oldenzaal per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.000
€ 3.300

Prijsontwikkeling Oldenzaal laatste 12 maanden

Als je kijkt naar de ontwikkeling van huizenprijzen in Oldenzaal, geef je jezelf een helder beeld van hoe de markt zich beweegt. De cijfers op zich zeggen veel, maar het is de trend die het bredere plaatje schetst.

De gemiddelde verkoopprijs laatste maand was € 403.526. Dit is slechts een momentopname, maar een belangrijke in de totale context. Het volgende beeld zal deze context bieden:

Wat is mijn woning in Oldenzaal waard?

Het nemen van de beslissing om je huis in Oldenzaal te verkopen, is veelal afhankelijk van de prijs die de woning zou kunnen opbrengen in de huidige huizenmarkt. De waarde van je woning wordt namelijk sterk beïnvloed door de huidige marktontwikkelingen. Daarom is het belangrijk om een goede inschatting te hebben van de huidige woningwaarde.

Overweeg je de verkoop van je woning? Dan kan het heel verstandig zijn om een gratis waardebepaling van je huis aan te vragen. Met zo'n waardebepaling krijg je een goed beeld van de mogelijke verkoopprijs van je huis. Dit kan je helpen bij het nemen van een weloverwogen besluit over de verkoop van je huis.

Tijdens een gratis waardebepaling zal een makelaar je huis beoordelen op diverse aspecten. Dit kan variëren van de staat van onderhoud tot aan de ligging van de woning. Omdat de inschatting van de waarde per makelaar kan verschillen, kan het verstandig zijn om meerdere waardebepalingen aan te vragen. Je kunt op het aanvraagformulier aangeven dat je door meerdere makelaars de waarde wilt laten vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wist je dat de woningmarktcijfers aanzienlijk kunnen verschillen per locatie? Huizenprijzen in steden rondom Oldenzaal kunnen bijvoorbeeld uiteenlopen met die van Oldenzaal zelf. Het is daarom altijd verstandig om verder te gaan dan de grenzen van je eigen stad of dorp.

Door óók een blik te werpen op de huizenprijzen in nabijgelegen gemeenten, krijg je een accurater beeld over het huidige speelveld van de woningmarkt. Dit kan je waardevolle inzichten bieden in de leidende trends en ontwikkelingen van het moment.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Oldenzaal

De prestaties van makelaars in Oldenzaal variëren aanzienlijk. Het succes van een makelaar kan afhangen van verschillende factoren, zoals ervaring, lokale marktkennis, en de specifieke marketingstrategieën die ze gebruiken.

Een geschikte makelaar kan enorm helpen bij de verkoop van je huis in Oldenzaal. Omdat het zo'n groot verschil kan maken, wil je natuurlijk de beste keuze maken. Daarom is het verstandig om makelaars met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Oldenzaal Of lees meer over makelaars in Oldenzaal

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oldenzaal

Bij het verkopen van jouw huis is kennis van de gemiddelde courtage van makelaars in Oldenzaal een must. Het percentage dat makelaars in rekening brengen, gemiddeld 1,11%, wordt namelijk berekend over de verkoopprijs van jouw huis. En met de gemiddelde verkoopprijs in Oldenzaal van € 403.526, kan dat bedrag flink oplopen.

Aangezien tarieven sterk kunnen variëren, is het belangrijk dat je verschillende makelaarstarieven vergelijkt. Kijk niet alleen naar de kosten, maar let ook op de diensten die de makelaar biedt. Je kunt direct tarieven opvragen bij meerdere makelaars in Oldenzaal om zo een goed geïnformeerd besluit te nemen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oldenzaal

In de stad Oldenzaal zijn er momenteel 9134 koopwoningen beschikbaar. Voor jou als potentiële verkoper is het interessant om te weten dat deze woningen verschillende bestemmingen kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan gebruik als vaste woonplek, maar ook aan verhuur of tijdelijke bewoning, wat de mogelijkheden voor jouw woning ook verhoogt.

Aantal verkochte woningen in Oldenzaal

In de laatste 12 maanden hebben zich in Oldenzaal verschillende woningtransacties voorgedaan. Met aanmeldingen duiden we op huizen die voor de verkoop zijn aangeboden, terwijl transacties verwijzen naar verkochte huizen. Er zijn namelijk 280 huizen verkocht. Laten we nu kijken naar de gedetailleerde verkoopaantallen in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Oldenzaal te verkopen?

Als je van plan bent je huis in Oldenzaal te verkopen, zijn er diverse aspecten waar je rekening mee dient te houden. Het is in de eerste plaats nodig om een betrouwbare schatting van de huiswaarde te verkrijgen. Hiervoor kun je op onze site een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Ten tweede is het belangrijk de juiste makelaar te kiezen. Om je hierbij te helpen, bieden we een handige tool om makelaars te vergelijken en de beste makelaar voor de verkoop te vinden. Vergeet ook niet om het energielabel aan te vragen, dit is wettelijk verplicht bij de verkoop van een huis.

Gezien de diversiteit aan zaken die komen kijken bij de verkoop van je huis in Oldenzaal, kan een gestructureerde aanpak van dit proces zeer nuttig zijn. Een goed doordacht stappenplan geeft je een helder overzicht van wat er op je af komt en helpt om het proces in goede banen te leiden. Wij hebben een handig stappenplan voor de verkoop van je huis ontwikkeld waarin alle noodzakelijke stappen overzichtelijk worden gepresenteerd. Door dit stappenplan te volgen, zul je niets over het hoofd zien en kun je van A tot Z rekenen op een soepele verkoop van je woning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De statistieken omtrent de woningmarkt in Oldenzaal zijn continue in verandering. Het is daarom handig dat de nieuwste cijfers en data bij ons te vinden zijn. Zo krijg je een goed beeld van de huidige marktsituatie in Oldenzaal. Deze informatie kan erg nuttig zijn, zeker als je plannen hebt om een woning te kopen of verkopen. Het geeft je inzicht in de gemiddelde woningprijzen, de vraag naar woningen, en hoe lang woningen gemiddeld te koop staan.

De voordelen van huisverkopen.nl voor woningeigenaren

HuisVerkopen.nl is een handig platform voor woningeigenaren die overwegen hun huis te verkopen. Zo kun je via onze website een gratis waardebepaling aanvragen. We maken het ook gemakkelijk om verschillende makelaars te vergelijken om zo de beste makelaar in Oldenzaal te vinden. Bovendien hebben wij een hele reeks aan tips en adviezen over wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis. Dus of je nu op zoek bent naar een manier om je woning voor de hoogste prijs te verkopen, of je wilt meer weten over de kosten van het verkopen van een huis, huisverkopen.nl kan je helpen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen