Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Oldenzaal

Als je van plan bent je huis te verkopen in Oldenzaal, het kiezen van een goede makelaar is een beslissende stap. De informatie op deze pagina biedt je een helder en volledig overzicht van waar je op moet letten bij je keuze. Zo kun je met vertrouwen een makelaar selecteren die bij jouw behoeften aansluit.

Over makelaars in Oldenzaal

Wij verzamelen en analyseren continu alles over makelaars in Oldenzaal. Denk hierbij aan zaken zoals verkoopsnelheid, prijs-kwaliteitverhouding, klantenreviews en nog veel meer. Door makelaars te vergelijken kun je een goed geïnformeerde keuze maken die het best bij jouw situatie past. Het stelt je in staat te achterhalen welke makelaar de beste waarde levert voor jouw specifieke behoeften.

Ben je benieuwd naar welke makelaar de meest gunstige voorwaarden heeft? Of vraag je je misschien af wie de meeste kennis heeft over de vastgoedmarkt in Oldenzaal? Wil je weten welke makelaar het meeste aandacht aan jouw woning zal geven? Al deze vragen en meer worden duidelijk als je de verschillende makelaars onder de loep neemt. We gaan het je gemakkelijk maken om de voor jou perfecte makelaar in Oldenzaal te vinden. Binnenkort volgt er meer!

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.547
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.504
Besparing (gem.)
€ 1.249

Actueel

 • Het is goed om te weten dat de gemiddelde courtage bij makelaars in Oldenzaal momenteel 1,11% is. Als je hier meer over wilt lezen, bezoek dan de pagina over huis verkopen in Oldenzaal.
 • De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Oldenzaal is momenteel € 409.608, terwijl de gemiddelde prijs per vierkante meter € 3.206 is. Voor actuele informatie over de huizenprijzen kun je de woningmarktcijfers pagina bezoeken.
 • Tarieven van makelaars in Oldenzaal kunnen variëren, maar momenteel liggen ze gemiddeld rond de € 4.547. Omdat deze tarieven kunnen fluctueren, is het een goed idee om ze regelmatig te vergelijken.

Uitgelichte makelaars in Oldenzaal

Als je op het punt staat je woning te verkopen, heb je in Oldenzaal een reeks aan diverse vastgoedexperts tot jouw beschikking. We presenteren je een gedetailleerd overzicht van een aantal toonaangevende verkoopmakelaars in de regio, elk voorzien van een duidelijke omschrijving van hun diensten. Door deze makelaars te vergelijken, kun je de discrepanties in hun aanpak, service en tarieven inzien, wat je kan helpen bij het maken van een doordachte keuze.

Logo HOME makelaars

HOME makelaars

HOME makelaars beschouwt de huizenmarkt niet alleen als een transactiemarkt, maar ook als een markt waar gevoel en persoonlijke waarde een grote rol spelen. Deze makelaar combineert professionele berekeningen met mensenkennis en inlevingsvermogen. Met hun styliste maken ze persoonlijke foto's voor je verkoopverhaal. Ze staan bekend om hun creatieve social media posts en zij stellen je verhaal centraal in de verkoop van je huis. Met 11 medewerkers bieden ze verkoop, verhuur, aankoop en taxaties aan.
Logo KockvanBenthem Makelaars

KockvanBenthem Makelaars

KockvanBenthem Makelaars zetten zich in voor jouw woonplezier en vormt met deskundige specialisten de sleutel tot jouw droomwoning. Met aandacht voor details zoals kavelgrootte, woningindeling en financieringsmogelijkheden helpen zij bij de zoektocht naar een woning. Ze begeleiden niet alleen bij aankoop en verkoop, maar bieden ook ondersteuning bij huur, verhuur en taxaties. Als betrouwbare partner en lid van NVM, met specialismen variërend van woningfotografie tot buitenlands vastgoed, is KockvanBenthem Makelaars een solide keuze bij jouw woningaankoop.

Kreffer Makelaardij

Kreffer Makelaardij is een gekwalificeerd NVM-makelaar op een gunstige locatie in Oldenzaal. Als eenmanszaak ben je verzekerd van persoonlijke aandacht. Ze hebben specialismen in uiteenlopende gebieden zoals bedrijfsruimte, nieuwbouw, buitenlands vastgoed, kantoren, horeca, recreatie en winkels. Kiezen voor Kreffer Makelaardij betekent kiezen voor diversiteit en expertise in de vastgoedmarkt.

Let op: Het overzicht bevat lang niet alle actieve verkoopmakelaars in Oldenzaal. Misschien is jouw ideale match wel een makelaar die niet in de lijst voorkomt. Op Huis Verkopen nemen we bij het vergelijken alle Oldenzaalse makelaars mee. Zo vind je de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Vergelijk makelaars in Oldenzaal Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Oldenzaal?

Een makelaar in Oldenzaal rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 409.608 in Oldenzaal komt dit neer op € 4.547 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het is belangrijk om te weten dat de huizenprijzen in Oldenzaal net zo fluctueren als de kosten van makelaars. Beide zijn variabel en zijn onderhevig aan tal van factoren zoals marktdynamiek, economische trends en seizoensinvloeden.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Oldenzaal 0,61% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.249 besparen door makelaars te vergelijken. Bovendien, door het vergelijken van makelaars ben je ervan verzekerd dat je niet meer betaalt dan nodig is.

Kosten van makelaars in Oldenzaal

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Oldenzaal

Voor de verkoop van je woning kunnen de meeste makelaars in Oldenzaal opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die gemaakt worden voordat je huis daadwerkelijk te koop wordt aangeboden. Zoals de kosten voor de waardebepaling, het maken van foto's en plattegronden, de advertentiekosten en de inschrijving in de woningdatabase.

Elke makelaar kan eigen tarieven hanteren en daarom kunnen de opstartkosten per makelaar verschillen. Om zeker te zijn van de opstartkosten die je kan verwachten, is het handig deze vooraf te controleren. Op de website van huisverkopen.nl kan je gemakkelijk, gratis en vrijblijvend tarieven opvragen bij verschillende makelaars in Oldenzaal. Zo krijg je een duidelijk beeld van de mogelijke kosten die je kan verwachten bij de verkoop van je woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Oldenzaal

Het is goed om te weten dat wanneer je besluit jouw woning in Oldenzaal voortijdig van de verkoop terug te trekken, intrekkingskosten in rekening gebracht kunnen worden door de meeste makelaars. Deze kosten worden ook wel eens terugtrekkingskosten genoemd en vormen een soort compensatie voor de makelaar voor de tijd en moeite die hij of zij tot op dat moment in de verkoop van jouw huis heeft gestoken.

Intrekkingskosten zijn in feite een reële vergoeding van gemaakt werk en kunnen variëren van makelaar tot makelaar. Ze kunnen in rekening worden gebracht wanneer je bijvoorbeeld een beter bod van een privékoper accepteert of als je besluit toch niet te verhuizen. Ook een plotselinge persoonlijke verandering, zoals een scheiding of een baanverlies, kan een reden zijn om de verkoop stop te zetten. Hierbij is het belangrijk om te beseffen dat de gemaakte kosten van de makelaar wel vergoed moeten worden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Oldenzaal met een vast tarief

Ook in Oldenzaal zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Dit kan handig zijn, omdat je zo van tevoren exact weet wat jouw kosten zijn. Geen verrassingen achteraf, maar een duidelijk overzicht van het bedrag dat je betaalt. De gemiddelde vaste tarieven van de makelaars in Oldenzaal liggen rond de € 3.250 (update: april 2024).

Een nadeel van een vast tarief kan zijn dat het niet in verhouding staat tot de opbrengst van de woningverkoop. Stel, je verkoopt je huis voor 400.000 euro en je betaalt je makelaar een vast tarief van, laten we zeggen, 3500 euro. Verkoop je jouw huis vervolgens voor 500.000 euro, dan blijft het tarief gelijk. Hierdoor heb je eigenlijk een hoger percentage van de opbrengst aan je makelaar betaald, zonder dat daar verdere inspanningen tegenover stonden.

Tip: Wil je er zeker van zijn dat de kosten van de makelaar in verhouding staan tot de opbrengst van jouw woningverkoop? Kies dan voor een makelaar die werkt met courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs, wat betekent dat de makelaar meer verdient als jouw huis voor een hoger bedrag verkocht wordt. Zo weet je zeker dat zowel jij als de makelaar profiteren van een hogere verkoopprijs.

4 feitjes over makelaars in Oldenzaal

 • De woningverkopers in Oldenzaal geven, na het doen van een grondige vergelijking tussen verschillende makelaars, vaak de voorkeur aan een makelaar met aantoonbare lokale ervaring. Deze specifieke lokale vakkennis wordt hoog gewaardeerd.
 • Het is een interessant gegeven dat huizen in Oldenzaal, die in de verkoop worden gezet zonder tussenkomst van een makelaar, gemiddeld € 17.000 minder opbrengen dan huizen die door een makelaar worden verkocht.
 • Het is goed om te weten dat er variaties bestaan in de opstartkosten en annuleringsvoorwaarden bij verschillende makelaars in Oldenzaal. Daarom is het raadzaam om de tarieven te vergelijken wanneer je offertes opvraagt.
 • Er is verschil in de verkoopsnelheid tussen makelaars in Oldenzaal. De gemiddelde tijd dat een huis te koop staat in Oldenzaal is 65 dagen.

Wat levert de beste makelaar in Oldenzaal op?

Het maken van een keuze voor een makelaar in Oldenzaal rust niet enkel op de kosten die er tegenover staan. Inzicht in de opbrengsten van een makelaar werpt een genuanceerder licht op de zaak. Het is namelijk zo dat een vakkundige makelaar, ondanks zijn mogelijk iets hogere tarieven, een grotere winst kan realiseren bij de verkoop van je huis dan een goedkope makelaar.

Maar hoe herken je dan de beste makelaars in Oldenzaal:

 • In onze verzamelde data is te zien dat makelaars die een effectieve verkoopstrategie hanteren, huizen in Oldenzaal gemiddeld 17 dagen sneller verkopen. De praktische vertaling hiervan: snelle verkoop betekent korter dubbele lasten en dus besparing.
 • Daarnaast blijkt uit dezelfde data dat de top makelaars in Oldenzaal, de verkoopprijzen van woningen gemiddeld met € 11.930 weten te verhogen. Dit onderstreept nogmaals het punt dat een waardevolle makelaar zijn tarief dubbel en dwars waard is.

De beste makelaar in Oldenzaal vinden

De beste of snelste verkoopmakelaar vinden in Oldenzaal hoeft niet te betekenen dat je de duurste moet kiezen. Bij ons draait het om de match tussen je woning, je situatie en je voorkeuren en de ervaren, bovengemiddeld presterende makelaar.

Via ons handige vergelijkingsformulier kun je makelaars in Oldenzaal vergelijken. Op basis van je ingevulde gegevens brengen we in kaart welke makelaars het best passen bij je woning, je situatie en je wensen voor de verkoop.

Waar moet je op letten bij makelaars in Oldenzaal?

Bij het selecteren van een geschikte makelaar in Oldenzaal komen verschillende belangrijke aandachtspunten kijken:

Kennis van de lokale markt

Een goede makelaar in Oldenzaal heeft diepgaande kennis van de lokale huizenmarkt. Dit kan je helpen bij het bepalen van de juiste verkoopprijs en strategie voor jouw woning.

Eerdere ervaring en prestaties

Kijk naar de eerdere ervaring en prestaties van de makelaar. Hoeveel woningen heeft de makelaar eerder verkocht en hoe lang duurt het gemiddeld voordat een huis verkocht is?

Communicatie en service

De communicatie en service van de makelaar zijn ook belangrijk. Is de makelaar bijvoorbeeld goed bereikbaar en wordt je op de hoogte gehouden van de voortgang?

Makelaarstarieven vergelijken

Het vergelijken van makelaarstarieven kan je een aanzienlijke besparing opleveren. Met de tag € 1.249 bespaar je gemiddeld op de makelaarskosten in Oldenzaal.

Onderhandelingsvaardigheden

Goede onderhandelingsvaardigheden zijn essentieel voor een makelaar. Deze kunnen het verschil maken tussen een goede en een uitstekende verkoopprijs voor jouw woning.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de wereld van het vastgoed heb je behoefte aan een betrouwbare gids en een NVM-makelaar in Oldenzaal kan zeker die rol vervullen. Naast het NVM-netwerk zijn er ook VBO- en VastgoedPRO-makelaars actief in Oldenzaal. Elk met hun eigen expertise en ervaring.

Het interessante is dat de verkoopcijfers tussen de diverse NVM-makelaars in Oldenzaal verschillen. Dit suggereert dat de kwaliteit van de dienstverlening niet altijd hetzelfde is. Daarom is het belangrijk dat je de tijd neemt om de juiste makelaar te vinden die aansluit bij jouw behoeften.

Wat doet een makelaar in Oldenzaal?

Een makelaar in Oldenzaal doet veel meer dan alleen het onderhouden van het contact tussen verkopers en potentiële kopers. Een belangrijk onderdeel van het werk is het waarderen van je huis. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de huidige staat van de woning, maar ook naar de marktontwikkelingen in de omgeving.

Een makelaar presenteert jouw woning op een aantrekkelijke manier. Met professionele foto's en gelikte omschrijvingen proberen ze potentiele kopers te trekken. Ze onderhandelen ook over prijzen, waardoor je een betere prijs kunt krijgen voor je huis dan wanneer je zelf zou onderhandelen.

 • Het bepalen van de marktconforme vraagprijs op basis van uitvoerige research
 • Het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers
 • Professionele fotografie en presentatie van jouw huis
 • Het organiseren van bezichtigingen en open huizen
 • Relevante documentatie aanleveren aan notarissen

Waarom een makelaar in Oldenzaal inschakelen?

Een goede makelaar in Oldenzaal kan een sleutelrol spelen in de snelle verkoop van jouw woning en kan je helpen de maximale verkoopprijs te behalen. Hoe doen ze dit? Ze benutten hun uitgebreide kennis van de lokale woningmarkt, hun ervaring met het beoordelen van vastgoed en hun vaardigheden in de marketing van jouw huis om het beste resultaat te behalen.

Kennis van de Oldenzaalse woningmarkt

De lokale marktkennis van een makelaar in Oldenzaal is een belangrijk instrument om jouw huis tegen de best mogelijke prijs te verkopen. Ze volgen voortdurend de trends in de woningprijs, begrijpen de voorkeuren van kopers in deze regio en kennen de buurten op hun duimpje. Hiermee anticiperen ze goed op de verkoopmarkt.

Beoordelen van jouw vastgoed

Een goede makelaar heeft uitstekende beoordelingsvaardigheden, wat van groot belang is voor het goed positioneren van jouw woning op de markt. Ze kunnen objectief naar jouw huis kijken, de pluspunten benadrukken en suggesties doen voor verbeteringen die de waarde kunnen verhogen.

Marketing van jouw huis

Een woning komt onder de aandacht van potentiële kopers door middel van doeltreffende marketingstrategieën. Een vaardige makelaar gebruikt professionele foto's, overtuigende beschrijvingen en moderne marketingkanalen om jouw woning te promoten en prominent onder de aandacht van kopers te brengen.

Succesvolle verkoop

Met deze combinatie van lokale marktkennis, nauwkeurige beoordeling en slimme marketing, vergroot een Oldenzaalse makelaar je kansen op een snelle verkoop en een maximale verkoopprijs. Onderschat de waarde van een goede makelaar bij de verkoop van je woning niet!

Informatie over Oldenzaal

Oldenzaal, gelegen in de provincie Overijssel, is een stad met een rijke historie. Deze historie gaat zelfs terug tot de Romeinse tijd, gevuld met boeiende gebeurtenissen en belangrijke ontwikkelingen.

Iets dat direct opvalt in Oldenzaal is de prachtige, authentieke architectuur. Menig gebouw in de stad onthult een stukje van zijn boeiende verleden. Dit geeft Oldenzaal een unieke sfeer.

Maar Oldenzaal heeft meer te bieden dan alleen historie. De stad is sfeervol, gastvrij en kent een levendig stadscentrum met een breed aanbod aan winkels, horecagelegenheden en evenementen.

Weetje: Er is iets bijzonders aan de hand in Oldenzaal. De huizenmarkt van de stad is namelijk volop in beweging. Houd dit goed in de gaten als je plannen hebt omtrent wonen in Oldenzaal.

Makelaars in Oldenzaal vergelijken

Huis Verkopen maakt het vergelijken van verkoopmakelaars in Oldenzaal overzichtelijk en efficiënt. Hierdoor vind je de makelaar die aansluit bij jouw wensen én de unieke eigenschappen van jouw huis.

 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • 100% onafhankelijk en objectief
 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Vind makelaars met de beste prijs/kwaliteit-verhouding

Of je jouw huis nu voor een maximale prijs wilt verkopen of juist snel van de hand wilt doen, het vergelijken van makelaars helpt je de juiste keuze te maken. Bovendien krijg je met Huis Verkopen een volledig beeld van de marktwaarde van jouw woning en de strategieën die verschillende makelaars hanteren.

Vergelijk makelaars in Oldenzaal Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Oldenzaal

Het gemiddelde courtagepercentage van makelaars in Oldenzaal is 1,11%. Dit percentage verschilt per makelaar, dus het is verstandig om meerdere makelaars te vergelijken.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Oldenzaal liggen rond de € 515. Echter, dit kan variëren. Door makelaarstarieven op te vragen krijg je een op maat gemaakt overzicht.

Gemiddeld duurt het 65 dagen om een huis te verkopen in Oldenzaal. Dit hangt echter sterk af van de vraag en het aanbod in de markt.

Door het vergelijken van makelaars in Oldenzaal kan je gemiddeld € 1.249 besparen op de kosten.

De waarde van je huis in Oldenzaal is afhankelijk van verschillende factoren. Je kunt een waardebepaling aanvragen voor een accurate inschatting.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen