Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Oldenzaal

Wil je je woning in Oldenzaal verkopen en ben je op zoek naar de juiste aanpak? Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent om een maximale waarde te realiseren. Denk na over een strakke presentatie en vindt een ervaren makelaar die de lokale markt kent.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Oldenzaal

Wanneer je jouw huis in Oldenzaal gaat verkopen, heb je waarschijnlijk diverse doelen die je wilt bereiken. De keuze voor een goede makelaar speelt hierin een belangrijke rol. Mogelijk streef je naar een hoge verkoopprijs of wil je juist een snelle verkoop realiseren. Iedereen heeft verschillende verwachtingen en deze zijn vaak afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden.

Je vraagt je misschien af hoe snel huizen in Oldenzaal gemiddeld verkocht worden? Of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is in deze stad? En niet onbelangrijk, hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Voor concrete antwoorden op deze vragen en een overzicht van het hele verkoopproces, bekijk dan eens het handige stappenplan op huisverkopen.nl. Laten we even inzoomen op de actuele cijfers en feiten over de woningmarkt in Oldenzaal:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
77 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 403.526
Besparing (gem.)
€ 1.231

Je huis snel verkopen in Oldenzaal

Als je in Oldenzaal woont en je woning wilt verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde verkooptijd hier 64 dagen bedraagt. Wij vinden echter dat dit sneller kan en geven je graag enkele tips om het verkoopproces te versnellen.

 1. Verfraai je huis: Zorg dat je huis er aantrekkelijk en verzorgd uitziet, zowel van binnen als van buiten. Een goede eerste indruk is essentieel en kan potentiële kopers over de streep trekken.
 2. Prijsstelling: Zorg voor een realistische vraagprijs. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs je mogelijk inkomsten kost. Het is belangrijk om hier een goede balans in te vinden.
 3. Promotie: Zet verschillende kanalen in om je woning te promoten. Denk hierbij aan sociale media, lokale nieuwswebsites en natuurlijk je eigen netwerk. Hoe meer mensen van je verkoop weten, hoe beter.

Tips in Oldenzaal

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Oldenzaal op?

Als je van plan bent om jouw woning in Oldenzaal te verkopen, dan wil je natuurlijk weten wat je van de verkoopprijs kunt verwachten. De gemiddelde verkoopsom in Oldenzaal is op dit moment € 403.526. Let wel, de daadwerkelijke verkoopprijs hangt af van diverse factoren zoals de staat van de woning, de ligging en de marktcondities in mei 2024.

Bij het verkopen van een huis is niet alleen de totale verkoopprijs relevant, maar ook de prijs per vierkante meter kan inzicht geven in de waarde van de woning. In Oldenzaal ligt de gemiddelde vraagprijs per m2 momenteel rond de € 3.215. De prijzen die hier genoemd worden, zijn op basis van transactiegegevens van de laatste drie maanden. Houd in je achterhoofd dat elke woning uniek is, en de exacte waarde dus kan variëren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Oldenzaal

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.000
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Oldenzaal bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Oldenzaal.

Feitjes over Oldenzaal

 • Oldenzaal wordt ook wel de glimlach van Twente genoemd.
 • De plaats heeft het grootste carnaval boven de rivieren.
 • Oldenzaal telt meer dan 300 monumenten, veel geschiedenis!

Tips om je woning te verkopen in Oldenzaal

Ben je klaar om je huis in Oldenzaal te verkopen? Je vraagt je wellicht af hoe je dit het beste kunt doen. Je wilt natuurlijk dat het proces zo soepel en succesvol mogelijk verloopt. Hieronder volgen een aantal handige tips.

 • Goede makelaar: Een makelaar heeft verstand van de lokale huizenmarkt, kan de optimale prijs bepalen en potentiële kopers aantrekken. Doe onderzoek en kies voor een makelaar met veel ervaring in Oldenzaal.
 • Eerste indruk: Zorg ervoor dat je huis er tip top uitziet. Een goed onderhouden huis geeft een positieve eerste indruk bij kijkdagen of foto’s voor de verkoopadvertentie.
 • Lichte ruimte: Laat zien hoe licht en luchtig je huis kan zijn door zware gordijnen te vervangen, de ramen te reinigen en in het algemeen veel natuurlijk licht binnen te laten.
 • Opgeruimd huis: Een schoon en opgeruimd huis is aantrekkelijk voor kopers. Vooral belangrijk is de keuken en badkamer, deze dienen brandschoon te zijn.
 • Onpersoonlijk maken: Kopers moeten zichzelf kunnen inbeelden in je huis. Verwijder daarom persoonlijke spullen zoals foto's en kindertekeningen.

Ontdek jouw stappenplan in Oldenzaal:

 • Geoptimaliseerd stappenplan voor jouw woning
 • Zelf bijhouden wat er nog gedaan moet worden
 • Voorkom gemiste stappen en bespaar geld
 • Regel alles eenvoudig vanuit één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Oldenzaal?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Oldenzaal kost je als verkoper gemiddeld € 5.878. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Oldenzaal In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 403.526) € 4.479
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.878

Kosten van makelaars in Oldenzaal

Bij het verkopen van je huis in Oldenzaal komt een deskundige makelaar goed van pas. De gemiddelde kosten van een dergelijke professional zijn sterk afhankelijk van de diensten die je inschakelt, maar in de regel is dit een percentage van de verkoopprijs, het courtage. Dit courtage ligt gemiddeld rond de 1,11% van de verkoopprijs.

Het is belangrijk om niet alleen de makelaarskosten in ogenschouw te nemen, maar ook de verkoopprijs waarvoor de makelaar denkt jouw huis te kunnen verkopen. Een makelaar die hogere kosten rekent, maar jouw woning voor een significant hoger bedrag kan verkopen, kan uiteindelijk toch voordeliger uitpakken.

Lees meer over makelaars in Oldenzaal.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor woningverbetering

Voordat je jouw woning op de markt zet, moet je overwegen of bepaalde verbeteringen het verkooppercentage kunnen verhogen. Onderhoud zoals een nieuwe verflaag, reparatie van gebroken ramen of vervanging van versleten vloeren kunnen allemaal flinke kosten met zich meebrengen.

Echter, deze kosten kunnen investeringen zijn die de waarde van jouw woning verhogen. Overleg met je makelaar om te bepalen welke verbeteringen de moeite waard zijn en welke je beter kunt overslaan.

Overdrachtsbelasting en notariskosten

Naast makelaarskosten zijn er nog andere wettelijke kosten waarmee je rekening moet houden bij de verkoop van je huis. Zo betaal je als verkoper de kosten voor de akte van levering bij de notaris. Deze kosten variëren gewoonlijk tussen de €200 en €500. Deze zijn een verplichte kostenpost bij verkoop.

Ook de overdrachtsbelasting is een bijkomende kostenpost. Deze belasting is meestal voor de rekening van de koper, maar in sommige gevallen kan de verkoper ervoor kiezen om deze belasting te voldoen. Dit hangt af van de onderhandelingen tussen jou en de koper.

Marketingkosten

Marketingkosten zijn effectief om je woning onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Dit kan variëren van betaalde online advertenties tot professionele fotografie. Deze kosten zijn vaak een onderdeel van de makelaarskosten en het is daarom slim om de tarieven van makelaars te vergelijken.

Goede foto's en beschrijvingen maken het gemakkelijker voor aspirant-kopers om zich voor te stellen in jouw woning. Dit kan de verkoopsnelheid en prijs aanzienlijk verhogen, maar is wel een investering.

Wanneer mijn huis verkopen in Oldenzaal?

Is het een goed moment om je huis in Oldenzaal te verkopen? Gezien de huidige dynamiek in de woningmarkt, lijkt mei 2024 een gunstige tijd. De waarde van woningen bepaalt grotendeels het juiste moment van verkoop. Weten wat jouw woning waard is? Op onze website kun je eenvoudig en kosteloos een online waardebepaling aanvragen via de volgende link: waardebepaling aanvragen.

Daarnaast, zorgt de hoge vraag en het beperkte aanbod van woningen in Oldenzaal voor een perfecte kans om jouw huis snel en tegen een goede prijs te verkopen. Het vinden van een koper zou dus geen probleem moeten zijn. Dit maakt het inderdaad een uitstekende tijd om je huis te koop aan te bieden.

Vergelijk makelaars in Oldenzaal Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je woning wil je uiteraard dat alles in één keer vlekkeloos verloopt. Daarom is het volgen van een stappenplan, zoals die van Huis Verkopen, een slimme zet. Met dit overzichtelijke en gebruikersvriendelijke stappenplan zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Huis Verkopen helpt je de juiste beslissingen te maken en maakt het makkelijk om alles op één plek te regelen, van het vinden van een goede makelaar tot aan de kleinste verkoopdetails.

Vergelijken op prestaties

Aangezien wij uitgebreide statistieken bijhouden van alle makelaars in Oldenzaal, maakt Huis Verkopen het eenvoudig om lokale makelaars te vergelijken op prestaties. Hierbij kun je letten op zaken zoals verkoopopbrengst en snelheid, om zo de beste makelaar voor jouw verkoop te vinden.

Kosten besparen

Dankzij ons uitgebreide stappenplan kun je gemakkelijk makelaars en andere dienstverleners zoals energieadviseurs vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor bespaar je mogelijkerwijs een aanzienlijk bedrag op je makelaarskosten.

Onafhankelijk en objectief

Als grootste platform voor het regelen van de verkoop van woningen, staat Huis Verkopen garant voor 100% objectiviteit en onafhankelijkheid. Wij werken in het belang van de verkopers en bestrijden actief de verspreiding van misinformatie.

Het beste overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan wordt het makkelijk om tijdens het verkoopproces het overzicht te behouden. Je vindt alle relevante informatie op één plek, zodat je je woning op een geïnformeerde en gestructureerde manier kunt verkopen.

Appartement verkopen in Oldenzaal

Het verkopen van een appartement in Oldenzaal is een onderneming waar subtiel andere aandachtspunten bij komen kijken dan bij de verkoop van een woonhuis. Ten eerste, let op de beheerkosten van de VvE (Vereniging van Eigenaren), zoals onderhoud, belastingen en verzekeringen. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen en het is van belang om deze duidelijk op papier te hebben voordat je een verkoop overweegt, zodat je geen onvoorziene verliezen lijdt.

Daarnaast is het handig om rekening te houden met de huidige marktsituatie in Oldenzaal. Als er veel vergelijkbare appartementen te koop staan, kan het langer duren voordat jouw appartement verkocht wordt of je zou concessies moeten doen op de vraagprijs. Het inschakelen van een lokale makelaar met kennis van de markt kan hierbij een verstandige keuze zijn. Hij of zij kan je adviseren over een realistische vraagprijs en succesvolle verkoopstrategie.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Oldenzaal

De verkoopprijs van jouw huis bepaal je aan de hand van de woningwaarde en andere factoren zoals de vraag op de markt. Een nauwkeurige waardebepaling kun je aanvragen bij een makelaar in Oldenzaal via deze pagina.

Het verkopen van je huis in Oldenzaal bestaat uit meerdere stappen, zoals de woning klaarmaken voor verkoop, een makelaar kiezen, de woningwaarde bepalen en de onderhandelingen. Voor een gedetailleerd stappenplan kun je terecht op deze pagina.

De beste makelaar voor jou is afhankelijk van je specifieke situatie. Je kunt gebruik maken van onze tool om makelaars te vergelijken en te bepalen welke het best bij jou past in Oldenzaal.

De kosten van het verkopen van je huis in Oldenzaal kunnen variëren. Ze bestaan onder andere uit makelaarskosten en kosten voor het energielabel. Een gedetailleerd overzicht van de kosten vind je op deze pagina.

Je huis in Oldenzaal snel verkopen is mogelijk door een goede voorbereiding, juiste prijszetting en effectieve promotie. Op deze pagina vindt je meer tips om je huis snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen