Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hengelo

Wil je goed voorbereid aan de slag met de verkoop van je woning in Hengelo? Een strategische benadering is vereist; een duidelijk plan, inclusief begrip van de lokale markt, kan het verschil maken. Denk bijvoorbeeld na over het optimale moment voor verkoop en hoe je huis optimaal presenteert.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hengelo

Als je jouw huis in Hengelo wilt verkopen, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Natuurlijk wil je een goede prijs krijgen voor je woning. Daarbij wil je ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor jouw makelaar, aangezien dat je winst kan verminderen. En natuurlijk, wie wil er nou dubbele woonlasten? Dat wil niemand, dus het verkopen van je huis moet niet te lang duren.

Bij het verkopen van je huis vraag je je wellicht af: hoe snel worden woningen in Hengelo verkocht? Of misschien ben je benieuwd wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? En is het mogelijk om geld te besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Het antwoord op deze en vele andere vragen vind je hier. En als je jezelf afvraagt hoe je de beste makelaar in Hengelo kunt vinden, kijk dan eens op deze pagina om makelaars te vergelijken. Maar nu eerst: hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Hengelo:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
67 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 364.267
Besparing (gem.)
€ 1.457

Je huis snel verkopen in Hengelo

Heb je een woning in Hengelo die je wilt verkopen? Hou dan rekening met een gemiddelde verkoopsnelheid van 61 dagen. Wil je dit proces versnellen? Hier zijn een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

 1. Prijsstrategie: Zorg voor een juiste prijszetting van je woning. Te hoog en potentiële kopers haken af, te laag en je loopt waardevol inkomen mis. Overleg met je makelaar over een realistische verkoopprijs gebaseerd op recente verkopen en de huidige marktsituatie.
 2. Marketing: Zorg voor professionele, aantrekkelijke foto’s en een goed geschreven woningomschrijving. Promoot je woning op diverse platforms en maak gebruik van sociale media om een groter publiek te bereiken.
 3. Kleine verbeteringen: Maak kleine aanpassingen zoals een frisse laag verf, reparaties, tuinonderhoud en een schoonmaakbeurt. Deze kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben op de snelheid waarmee je woning verkocht wordt.

Tips in Hengelo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hengelo op?

Het verkoopproces van een woning ligt altijd vol variatie. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Hengelo wordt bepaalt door onvoorspelbare factoren zoals de staat van de woning, de ligging en de recente ontwikkelingen in de huizenmarkt. Als je nieuwsgierig bent naar het exacte gemiddelde, dan is dat op dit moment € 364.267 euro's.

Naast de totale verkoopprijs kan het ook interessant zijn om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Hengelo ligt deze prijs momenteel op € 3.097 euro's per vierkante meter. Deze data is gebaseerd op de verkoopprijzen van de afgelopen 3 maanden, wat het een betrouwbaar beeld geeft voor de huidige stand van zaken als je overweegt om in mei 2024 een huis te verkopen in Hengelo.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hengelo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.000
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hengelo bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hengelo.

Feitjes over Hengelo

 • Hengelo is gesticht in de 14e eeuw als agrarisch dorp.
 • Door zijn rijke industriële verleden draagt Hengelo de bijnaam Metaalstad.
 • Het natuurgebied 't Weusthag ligt gedeeltelijk in Hengelo.

Tips om je woning te verkopen in Hengelo

Je wilt je huis verkopen in Hengelo? Een uitdaging, maar geen onmogelijke taak. Hier zijn enkele belangrijke tips die je kunnen helpen bij het vlot verkoopproces.

 • Toon de mogelijkheden. Zorg ervoor dat elke kamer, tuin en terras eruitziet alsof het veel potentieel heeft. Verwijder onnodige objecten en persoonlijke spullen om kopers te helpen visualiseren.
 • Schoon en opgeruimd. Maak alles grondig schoon en zorg dat je woning er verzorgd uitziet. Dit geeft de koper het gevoel dat het huis goed is onderhouden.
 • Fotografie baseert zich op het vereiste van de eerste indruk - investeer in een goede fotograaf. Hoogwaardige foto's kunnen een doorslaggevende factor zijn voor potentiële kopers.
 • Energie-efficiëntie. Aantonen dat je huis energie-efficiënt is, kan een grote meerwaarde zijn. Investeer dus eventueel in zaken zoals isolatie of zuinige apparaten.
 • Vraagprijs. De juiste vraagprijs is cruciaal. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage vraagprijs kan wijzen op problemen. Je makelaar kan je helpen de beste prijs te bepalen.

Ontdek jouw stappenplan in Hengelo:

 • Speciaal samengesteld stappenplan per woning
 • Voorkom overgeslagen stappen met het interactief plan
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Overzichtelijk inzicht in alle regel- en verzamelwerk
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Hengelo

Het verkopen van je huis in Hengelo kan eenvoudiger zijn dan je denkt, dankzij de uiteenlopende bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. Dit brengt een breed scala aan potentiële kopers met zich mee, variërend van jonge gezinnen tot gepensioneerden, die graag de rijke cultuur en historie van Hengelo willen ervaren. Er zijn tal van aantrekkelijke plekken waardoor de stad geliefd is onder de bezoekers en de bewoners.

De aandacht van potentiële kopers kan verhoogd worden door de volgende juweeltjes in Hengelo:

 • Techniekmuseum HEIM: Hier kunnen bezoekers meer leren over de technologische ontwikkelingen door de jaren heen, een perfect dagje uit voor het hele gezin.
 • Historisch Museum Hengelo: Dit museum vertelt het verhaal van Hengelo en zijn inwoners vanaf de prehistorie tot het heden.
 • Metropool: Een muziek- en theaterpodium dat een verscheidenheid aan optredens biedt, van lokale talenten tot wereldberoemde acts.
 • Poppodium Metropool: Een levendig muziekpodium dat artiesten van verschillende genres aantrekt en de culturele rijkdom van de stad benadrukt.
 • Prins Bernhardplantsoen: Een prachtig groen park dat het hele jaar door een toevluchtsoord is voor iedereen die van natuur houdt.

Wat kost een huis verkopen in Hengelo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hengelo kost je als verkoper gemiddeld € 5.140. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hengelo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 364.267) € 3.898
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.140

Kosten van makelaars in Hengelo

Wanneer je overweegt je huis in Hengelo te verkopen, komen er diverse kosten kijken bij het inschakelen van een makelaar. De kosten van een makelaar, ook wel courtage genoemd, kunnen variëren. Veel makelaars rekenen een courtage op basis van een percentage van de verkoopprijs van je huis. Het landelijk gemiddelde hiervan is 1,07%.

Makelaars hanteren om verschillende redenen uiteenlopende kostenstructuren. Deze kunnen bestaan uit een vast tarief, een uurtarief, of een percentage van de verkoopprijs. Het is daarom van essentieel belang om de kosten van verschillende makelaars zorgvuldig te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo zorg je ervoor dat je een makelaar kiest die aansluit bij jouw budget en verwachtingen.

Lees meer over makelaars in Hengelo.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw woning in Hengelo op de markt brengt, wil je deze in de beste staat presenteren. Dat kan betekenen dat je onderhoudskosten maakt. Denk hierbij aan schilderwerk, het repareren van kapotte tegels of het vervangen van verouderde onderdelen in de woning. Dit onderhoud kan potentiële kopers aantrekken.

Je hoeft natuurlijk niet alles te vervangen. Met kleine updates en reparaties kan je al veel verbeteren. Daarnaast kunnen deze kosten later terugverdiend worden door de verhoogde verkoopwaarde van je woning. Echter, deze kostenpost kan bij het verkopen van je woning snel oplopen.

Verhuiskosten

Na de verkoop van je woning in Hengelo moet je natuurlijk ook verhuizen. Dat brengt verhuiskosten met zich mee. Denk hierbij aan het huren van een verhuiswagen, de kosten van inpakmaterialen en eventueel de kosten van een verhuisbedrijf als je deze inschakelt.

Je kunt op verschillende manieren proberen de kosten laag te houden, zoals uitdunnen van je spullen, zelf inpakken of hulp inschakelen van vrienden en familie. Toch is het belangrijk om rekening te houden met de verhuiskosten wanneer je jouw woning verkoopt.

Advieskosten

Bij het verkopen van een woning in Hengelo heb je wellicht juridisch of financieel advies nodig. Het kan slim zijn om een specialist in te schakelen die je bijstaat bij de juridische en financiële aspecten van het verkoopproces. Deze advieskosten kunnen variëren.

Adviseurs kunnen je helpen bij het beoordelen van offertes, het onderhandelen over de verkoopprijs en het opstellen van verkoopovereenkomsten. Het werk dat een adviseur voor je doet, kan je veel stress en tijd besparen. Echter, deze professionals rekenen voor hun tijd en expertise.

Wanneer mijn huis verkopen in Hengelo?

Is het momenteel een goede tijd om je huis in Hengelo te verkopen? Het kan het ideale moment zijn, en hier is waarom. De huidige woningmarkt maakt het aantrekkelijk om je woning in de verkoop te zetten. Het aanbod is lager dan de vraag, wat betekent dat er veel potentiële kopers zijn. Een ervaren makelaar kan je helpen om hiervan te profiteren.

Maar hoe weet je of mei 2024 de beste periode is om jouw huis te verkopen? Dat hangt af van verschillende factoren en hoewel transparante informatie beschikbaar is, ben je gebaat bij de inzichten van een deskundige makelaar. De makelaar kent de lokale markt, en kan zo adviseren of het gunstig is om je woning nu op de markt te zetten.

Vergelijk makelaars in Hengelo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het voorbereiden van de verkoop van je huis kan een ingewikkelde en stressvolle taak zijn. Precies daarom biedt Huis Verkopen het heldere stappenplan. Dit stappenplan is speciaal ontworpen voor jouw huis, wat het proces stukken eenvoudiger maakt. Het geeft je rust en vertrouwen, omdat je weet welke stappen je moet ondernemen. Het is sterk aan te raden dit stappenplan toe te passen bij de voorbereiding van de verkoop van je woning.

Handige tools voor de beste deal

Met de handige tools van Huis Verkopen, zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, ben je verzekerd van de beste deal. Ons online platform is bovendien geheel gratis en onafhankelijk, waardoor je altijd de beste keuze maakt.

Makkelijk besparen op makelaarskosten

Bij Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen. Zo bespaar je op je makelaarskosten. In de complexe wereld van de huizenverkoop is het fijn om te weten dat je op een gemakkelijke manier geld kunt besparen.

Aanvullende diensten regelen doe je zo

Naast het vinden van de beste deal voor je makelaar, helpt Huis Verkopen je ook bij het regelen van aanvullende diensten. Denk aan het regelen van een energielabel, een verhuizer, een ontruimer, woningstyling en meer. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Inzicht in de prestaties van makelaars

Huis Verkopen beschikt over veel data over makelaars. Dit geeft je inzicht in de prestaties van makelaars. Op basis van deze informatie kies je gegarandeerd de beste makelaar voor de verkoop van je woning in Hengelo. Zo regel je op een moderne, eenvoudige manier de verkoop van je huis.

Appartement verkopen in Hengelo

Als je een appartement wilt verkopen in Hengelo, zijn er andere factoren om rekening mee te houden dan bij de verkoop van een woonhuis. Vooral de waardebepaling kan anders uitvallen, aangezien de gemiddelde vraagprijs per m2 voor een appartement kan verschillen van die van een woonhuis in dezelfde stad. Het kan dus voordelig zijn om een waardebepaling van jouw appartement door een makelaar aan te vragen. Met de uitkomst van deze beoordeling op zak, heb je een realistisch beeld van de mogelijke opbrengst en kun je een passende vraagprijs op je woning zetten.

Daarnaast zijn er een aantal praktische zaken waar je op moet letten bij de verkoop. Denk aan de vereniging van eigenaars (VvE), het bijbehorende onderhoudsplan en de maandelijkse bijdragen. Dit zijn zaken die potentiële kopers willen weten. Het is daarom verstandig vroegtijdig alle relevante documenten te verzamelen. Voor meer informatie over wat er komt kijken bij de verkoop van een appartement, kun je eens kijken op het stappenplan voor de verkoop van een huis op HuisVerkopen.nl.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hengelo

De keuze voor een goede makelaar in Hengelo is van veel factoren afhankelijk. Denk aan persoonlijk contact, de verkoopstrategie die de makelaar voorstelt en de tarieven. Overweeg verschillende makelaars te vergelijken voor je een keuze maakt. Op onze vergelijkingspagina kun je makelaars in Hengelo vergelijken op basis van reviews van anderen, hun aanpak, de kosten en hun verkoopresultaten. Zo vind je de makelaar die past bij jouw verkoopsituatie.

De waarde van je huis kan worden bepaald door een professionele waardebepaling van een makelaar. Deze houdt rekening met verschillende factoren zoals de staat van het huis, de locatie, de grootte en de marktwaarde. Je kunt bij ons een waardebepaling aanvragen. De waardebepaling geeft je een goede indicatie van de vraagprijs bij verkoop.

Het verkopen van je huis verloopt volgens een aantal stappen. Een goede voorbereiding is essentieel. Je begint met een realistische waardebepaling, je bereidt je huis voor op bezichtigingen en je kiest een makelaar. De volledige stappen en de volgorde vind je in ons handige verkoopstappenplan. Met dit stappenplan wordt het verkooptraject overzichtelijk.

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig je huis is. Het is wettelijk verplicht om een geldig energielabel te hebben bij de verkoop van je huis. Een groen energielabel (A of B) kan de verkoop van je huis in Hengelo versnellen en de waarde verhogen. Je kunt het energielabel voor je huis aanvragen op de energielabel pagina.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan de verkoop van je huis, zoals de makelaarskosten, kosten voor de notaris en eventuele kosten voor het aflossen van je hypotheek. Het is belangrijk om van tevoren een goed inzicht te hebben in deze kosten. Op de pagina over verkoopkosten vind je een handig overzicht van alle kosten die kunnen optreden bij de verkoop van je huis in Hengelo.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen