Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Delden

Overweeg je jouw huis in Delden te verkopen? Inzicht in de recente transactiecijfers en vastgoedwaarden van Delden zal je positie op de markt versterken. Het is essentieel om deze lokale markttrends te begrijpen voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Delden

Als je van plan bent jouw huis in Delden te verkopen, zijn er een aantal aspecten waar je extra aandacht aan moet besteden. Ten eerste wil je natuurlijk een goede prijs voor je woning ontvangen. Daarnaast is het van belang dat je niet te veel betaalt voor een makelaar. Tot slot wil je, om dubbele woonlasten te voorkomen, jouw huis zo snel mogelijk verkopen. Een goede manier om een snelle verkoop te realiseren is door een makelaar te kiezen die aantoonbaar goed presteert in Delden.

Je vraagt je wellicht af: hoe snel worden huizen in Delden verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Een bruikbare start voor het vergelijken van makelaars biedt de pagina hier. Daar vind je een makelaar die jouw huis in Delden op de gewenste manier kan verkopen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Delden:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
43 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 391.904
Besparing (gem.)
€ 1.293

Je huis snel verkopen in Delden

In Delden gaan woningen gemiddeld na 78 dagen over naar een nieuwe eigenaar. Als je van plan bent om snel jouw huis te verkopen, kan dat een uitdaging lijken. Maar met de juiste strategie en handige tips kun je dit proces versnellen.

 1. Professionele fotografie - Negentig procent van de huizenkopers begint hun zoektocht online. Door professionele foto's van je huis te maken, komt je huis beter tot zijn recht en trek je meer potentiële kopers aan. Een goed verlichte, nette en ruim ogende woning is aantrekkelijker dan een donkere en rommelige ruimte.
 2. Prijs je huis correct - Het bepalen van de juiste verkoopprijs is cruciaal. Te hoog en kopers haken af, te laag en je krijgt niet de gewenste opbrengst. Een realistische prijs, gebaseerd op een eerlijke waardebepaling, trekt meer geïnteresseerden en kan de verkoopsnelheid verhogen.
 3. Breng je woning breed in de markt - Het openbaar maken van de verkoop van je woning, bijvoorbeeld via Funda en andere huizensites, zorgt voor de grootste zichtbaarheid. Dit draagt bij aan het snel vinden van de juiste koper en dus de snelste verkoop voor het hoogste bedrag.

Tips in Delden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Delden op?

Als je in Delden een woning wilt verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs nu rond de € 391.904 euro ligt. Verschillende factoren kunnen echter invloed hebben op de uiteindelijke verkoopsom: het type en de staat van de woning, de locatie binnen Delden en de omvang zijn enkele aspecten die meespelen bij het bepalen van de verkoopprijs.

Ook de prijs per m2 is informatief bij de verkoop van jouw woning. Momenteel ligt deze gemiddeld op € 3.534 euro in Delden. Wanneer je een concreter beeld wilt krijgen van de waarde van jouw woning, doe je er goed aan om bij meerdere makelaars een waardebepaling aan te vragen. Zo krijg je een nauwkeuriger beeld van de mogelijke opbrengst in de actuele vastgoedmarkt van juli 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Delden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.200
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Delden bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Delden.

Feitjes over Delden

 • Delden is bekend om het kasteel Twickel, een 14e-eeuws landgoed.
 • Er bevindt zich een zoutmuseum in het centrum van Delden.
 • Jaarlijks wordt in Delden de 'Twentse Landdag' georganiseerd.

Tips om je woning te verkopen in Delden

Je wilt je huis in Delden verkopen en bent op zoek naar praktische tips. Goede voorbereiding vergroot de kans op snelle verkoop tegen een goede prijs. Hier lees je een aantal tips die kunnen helpen tijdens dit proces.

 • Opruimen: Je wilt dat je huis er ruim en uitnodigend uitziet. Daarom is het Slim om overbodige meubels en rommel weg te halen.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat kleine mankementen zijn verholpen voor je potentiële kopers uitnodigt. Een goed onderhouden huis maakt een betere indruk.
 • Frisse lucht: Laat je huis luchten voordat je kijkers ontvangt. Een frisse geur zorgt voor een prettige eerste indruk van je woning.
 • Licht: Zorg voor voldoende licht in je huis. Dit maakt een ruimte groter en sfeervoller. Open de gordijnen en plaats extra lampen waar nodig.
 • Professionele foto's: Overweeg om een professionele fotograaf in te huren. Met mooie foto's trekt je woning meer geïnteresseerde kijkers.
 • Realistische vraagprijs: Zet je huis te koop voor een realistische prijs. Zo voorkom je dat je woning onnodig lang te koop staat.

Ontdek jouw stappenplan in Delden:

 • Precies afgestemd op jouw woning en situatie
 • Zorgt voor een volledig en duidelijk overzicht
 • Voorkomt dat belangrijke stappen worden overgeslagen
 • Bespaart duizenden euro's door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Delden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Delden kost je als verkoper gemiddeld € 5.509. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Delden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 391.904) € 4.350
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.509

Kosten van makelaars in Delden

Als je van plan bent je huis in Delden te verkopen, zal je waarschijnlijk gebruikmaken van de diensten van een makelaar. De kosten voor een makelaar kunnen variëren; sommigen werken met een vast tarief, terwijl anderen een courtage vragen. Deze courtage is normaal gesproken een percentage van de verkoopprijs, gemiddeld ligt dit rond de 1,11%.

Als je kijkt naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Delden, oftewel € 391.904, betekent het courtage van 1,11% dat je gemiddeld ongeveer € 4.350 aan makelaarskosten betaalt. Het is belangrijk om te weten dat deze kosten variëren afhankelijk van het door jouw gekozen makelaar en de diensten die je afneemt.

Lees meer over makelaars in Delden.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparatie

In de aanloop naar de verkoop van je woning zul je mogelijk enkele onderhouds- en reparatiewerkzaamheden moeten uitvoeren. Een goed onderhouden huis maakt doorgaans een betere indruk op potentiële kopers. Kleine investeringen in deze werkzaamheden kunnen de waarde van je woning aanzienlijk verhogen.

Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van muren en kozijnen, het repareren van lekkages of het vervangen van verouderde apparatuur. Hoewel het wat geld kan kosten, kunnen deze aanpassingen ervoor zorgen dat je woning er aantrekkelijker uitziet voor potentiële kopers en dus een hogere verkoopprijs opleveren.

Kosten voor het doorhalen van de hypotheek

Als je je huis verkoopt, zal de hypotheek op je woning moeten worden doorgehaald. Dit proces vindt plaats bij de notaris en brengt kosten met zich mee. Deze zogenaamde royementskosten bedragen gemiddeld € 350.

Hoewel deze kosten niet direct leiden tot een hogere verkoopprijs van je woning, moeten ze wel worden meegerekend in de totale kosten van het verkoopproces. Het is verstandig om deze kosten in overweging te nemen bij het vaststellen van je vraagprijs.

Verhuiskosten

Het is verstandig om ook de kosten van je verhuizing in te calculeren bij de verkoop van je woning. Afhankelijk van hoeveel spullen je hebt en hoe ver je verhuist, kunnen deze kosten flink oplopen. Een professioneel verhuisbedrijf kan je veel stress en tijd besparen, maar brengt natuurlijk wel kosten met zich mee.

Net als bij andere soorten kosten, kunnen verhuiskosten een impact hebben op hoeveel geld je uiteindelijk overhoudt aan de verkoop van je woning. Hoewel ze je woning niet direct waardevoller maken, is het toch belangrijk om ze mee te nemen in je financiële planning rond de verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Delden?

De huidige huizenmarkt in Delden is erg aantrekkelijk voor verkopers. De interesse voor huizen is groot en dit kan jou helpen een zo hoog mogelijke verkoopprijs te behalen. Een lokale makelaar kan je hier uitstekend over adviseren en zorgen dat je de juiste strategie kiest.

Vraag je je af of het in deze periode, juli 2024, verstandig is om je huis te verkopen in Delden? Dan is het antwoord zeker 'ja'. Juist nu kan je profiteren van de gunstige marktsituatie en je woning op het juiste moment aanbieden.

Vergelijk makelaars in Delden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je woning komt een hoop kijken. Een goede voorbereiding is daarbij essentieel en kan veel invloed hebben op het verdere verloop van het verkooptraject. Dankzij het handige stappenplan van Huis Verkopen hoef je niets over het hoofd te zien en ga je vol vertrouwen en goed geïnformeerd aan de slag met de verkoop van je huis. Het stappenplan van Huis Verkopen is opgebouwd uit overzichtelijke en eenvoudige stappen, waarin alle aspecten van het verkoopproces aan bod komen. Maak kennis met het stappenplan van Huis Verkopen en ervaar zelf het gemak.

Makelaars vergelijken op prestaties

Op basis van statistieken van alle makelaars in Delden, kun je lokale makelaars vergelijken op criteria zoals verkoopopbrengst en snelheid. Hierdoor vind je gemakkelijk de beste makelaar voor jouw situatie. Dit neemt veel zoekwerk uit handen en je weet zeker dat je een bewuste keuze maakt.

Besparende dienstverlening

Via het stappenplan van Huis Verkopen vergelijk je niet alleen makelaars, maar ook andere dienstverleners zoals energieadviseurs. Hierdoor bespaar je op onnodige kosten en ben je ervan verzekerd dat je in zee gaat met experts die het beste bieden voor de laagste prijs.

100% onafhankelijk platform

Huis Verkopen is een 100% onafhankelijk platform dat opkomt voor de belangen van verkopers. Er wordt objectieve informatie gepresenteerd, zonder verborgen agenda's. Hiermee bestrijden we misinformatie in de markt en zorgen we ervoor dat jij als verkoper altijd goed geïnformeerd bent.

Alles overzichtelijk op één plek

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen houd je het overzicht tijdens het gehele verkoopproces. Je weet precies wat er speelt, wat je nog te wachten staat en je regelt alles op één plek. Iedere voltooide stap vink je eenvoudig af, zo weet je altijd waar je staat in het verkoopproces.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Delden

Het verkopen van je huis bestaat uit meerdere stappen, waaronder het aanvragen van een waardebepaling bij een makelaar, het voorbereiden van je huis voor bezichtigingen, het plannen van bezichtigingen, onderhandelingen en de verkoopafronding.

De kosten die je maakt bij de verkoop van je woning kunnen variëren. Denk aan makelaarskosten, notariskosten en eventueel kosten voor het aflossen van je hypotheek. Op de pagina kosten lees je meer over de kostenposten.

Het bepalen van de vraagprijs van je huis kan best lastig zijn. Kijk naar recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in Delden, laat een waardebepaling uitvoeren of overleg met een makelaar. Voor meer informatie kun je terecht op woningwaarde.

Een huis kan sneller verkocht worden door het huis verkoopklaar te maken, goede foto's te laten maken, op het juiste moment te verkopen en een goede prijsstelling te hanteren. Meer tips voor een snelle verkoop vind je op snel.

Een goede makelaar kan je helpen om je woning succesvol te verkopen. Het is verstandig om verschillende makelaars te vergelijken op bijvoorbeeld tarieven, ervaring en aanpak. Kijk voor meer informatie bij goede makelaar vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen