Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rotterdam

Als je overweegt je huis in Rotterdam te verkopen, kan goede marktkennis van groot belang zijn. Op deze pagina vind je up-to-date statistieken en vastgoedcijfers over woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Dit houden we bij om je te ondersteunen in deze belangrijke stap.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rotterdam

De gemiddelde verkoopprijs in Rotterdam is in de laatste 3 maanden € 456.912 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 460.092 euro. Deze cijfers geven een duidelijk beeld van de huidige huizenprijzen in de stad. Neem een kijkje naar de onderstaande grafiek om meer inzicht te krijgen in deze prijstrends:

Huizenprijzen in Rotterdam

Afgelopen 3 maanden

€ 333.000
€ 421.000
€ 510.000

Bereid je voor op een duidelijke kijk op de huidige stand van zaken in de woningmarkt in Rotterdam, met onze recentste grafiek. Deze presenteert de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in de afgelopen drie maanden. Door deze waarden te observeren, krijg je een waardevol inzicht dat kan bijdragen in het proces van je huis verkopen. Hier volgt de grafiek:

Huizenprijzen in Rotterdam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.100
€ 4.400
€ 4.700

Prijsontwikkeling Rotterdam laatste 12 maanden

Over de afgelopen 12 maanden hebben we gezien dat de woningprijzen in Rotterdam in beweging zijn. Dit is niet ongebruikelijk, aangezien de huizenmarkt constant verandert en aan fluctuaties onderhevig is.

Voor een concreet cijfer over de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand kun je hieronder kijken: de gemiddelde verkoopprijs bedroeg maar liefst € 456.912. Let goed op de onderstaande grafiek, waar deze interessante details in kaart worden gebracht:

Wat is mijn woning in Rotterdam waard?

De woningwaarde van jouw huis in Rotterdam is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van de woning, de grootte, de staat van onderhoud en de vraag in de markt. Al deze factoren tezamen hebben invloed op de uiteindelijke waarde van jouw huis.

Als je nauwkeurig wil weten wat jouw woning waard is, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar de beste keuze. Dit biedt een helder startpunt, ongeacht of je daadwerkelijk wil verkopen of enkel wil weten wat je huis nu precies waard is.

Wat maakt een gratis waardebepaling door een makelaar zo aantrekkelijk? Heel eenvoudig: een makelaar komt bij je thuis de waarde van de woning schatten. Dit kost je niets en geeft je een betrouwbaar en realistisch beeld van de huidige marktwaarde van jouw huis in Rotterdam.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als het om de woningmarkt gaat, is het belangrijk om te weten dat de situatie aanzienlijk kan variëren van de ene naar de andere plaats. Neem bijvoorbeeld de huizenprijzen in en rondom een grote stad als Rotterdam. Deze variëren flink en geven daardoor een interessant inzicht in het algemene marktbeeld.

Door niet alleen naar de huizenprijzen in een bepaalde gemeente te kijken, maar ook naar de omliggende plaatsen, krijg je een gedifferentieerd beeld van de huidige marktomstandigheden. Zo ontstaat een completer en genuanceerder beeld van de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Rotterdam

Waarom zou je kiezen voor een makelaar in Rotterdam voor het verkopen van je huis? Nou, makelaars in Rotterdam onderscheiden zich op diverse manieren. Ze hebben variërende ervaring in bijvoorbeeld het onderhandelen, marketing en het uitgebreide kennismakingsgesprek. Verkoopsnelheid en prijsRealisatie zijn ook gebieden waarop ze aanzienlijk kunnen variëren. Deze stad heeft het allemaal, of je nu een verkoper bent van een luxe huis of juist een budget woning.

Een goede makelaar kan een groot verschil maken bij het verkopen van je huis. Niet alleen kan hij je helpen een hoger verkoopbedrag te realiseren, maar ook kan hij nadelige voorwaarden uit de overeenkomst houden en adviseren over de optimale presentatie van je huis. Neem altijd de tijd om verschillende makelaars te vergelijken, dit kan je namelijk een hoop kopzorgen besparen in het verkoopproces.

Vergelijk makelaars in Rotterdam Of lees meer over makelaars in Rotterdam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rotterdam

Als het op courtages aankomt, wil je zeker zijn dat je een eerlijke prijs betaalt. De gemiddelde courtage die een makelaar in Rotterdam vraagt, ligt rond de 1,05% van de verkoopsom. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 456.912, betekent dit dat de gemiddelde kosten voor een makelaar rond de € 4.798 liggen. Deze kosten worden doorgaans verrekend bij de overdracht van de woning.

Vergeet niet dat tarieven kunnen variëren tussen verschillende makelaars. Het is daarom vaak raadzaam om prijzen te vergelijken en te kijken wat inbegrepen is in de service. Bij het kiezen van een makelaar kijk je niet alleen naar de kosten, maar ook naar ervaring, netwerk en het verkoopplan dat de makelaar voorlegt. Maak gebruik van de tool die tarieven verzamelt van verschillende makelaars in Rotterdam en omgeving. Zo krijg je een goed beeld van de tarieven van verkoopmakelaars en kun je een weloverwogen beslissing maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rotterdam

In Rotterdam ligt een onmiskenbare schat aan koopwoningen, elk met een unieke waarde voor degenen die ervoor kiezen er hun thuis van te maken of deze aan te bieden voor verhuur. Ondanks dat de teller van het aantal koopwoningen op 95450 staat, is het belangrijk om te weten dat er slechts een beperkt deel van deze woningen daadwerkelijk voor koop of huur beschikbaar wordt gesteld. Dit feit benadrukt dat jouw kans om een van deze woningen te bemachtigen, hoewel kostbaar, niet onbegrensd is.

Aantal verkochte woningen in Rotterdam

In de afgelopen 12 maanden is er in Rotterdam veel activiteit geweest rond de huizenmarkt. Zowel in het aantal aanmeldingen van woningen die te koop werden gezet als in het aantal succesvolle transacties, oftewel de uiteindelijke verkoop van deze woningen. Kijk maar eens naar de onderstaande cijfers, met als bijzonderheid de 3808 daadwerkelijk verkochte huizen:

Ben je van plan jouw huis in Rotterdam te verkopen?

Bent je van plan je huis in Rotterdam te verkopen? Er komt nogal wat kijken bij dit ingrijpende proces en daarom is een gestructureerde aanpak van groot belang. De experts van Huis Verkopen hebben een duidelijk stappenplan ontwikkeld om je bij elke stap in het proces te ondersteunen en je te helpen alles efficiënt en zorgvuldig te regelen.

De keuze voor een goede makelaar is één van de belangrijkste stappen in het proces. Deze professional kan je, met zijn kennis en ervaring, bijstaan en adviseren bij de verkoop van jouw woning. Alle stappen van het proces, tot in de details, correct regelen is nodig om met een gerust hart de verkoop af te handelen en uiteindelijk de hoogst mogelijke verkoopprijs te kunnen realiseren.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je overweegt jouw huis in Rotterdam te verkopen, is het goed om te weten dat de huizenprijzen in deze stad altijd in beweging zijn. Op HuisVerkopen.nl worden alle actuele ontwikkelingen op de huizenmarkt nauwlettend bijgehouden. Van de vraag- en verkoopprijzen van huizen tot het aantal transacties en nieuwe aanmeldingen, je vindt het allemaal hier.

Het gemak van HuisVerkopen bij de verkoop van je woning

Op HuisVerkopen.nl vind je tal van handige tools die je helpen bij het regelen van de verkoop van je woning. Een waardebepaling van je woning kun je bijvoorbeeld gratis aanvragen hier. Bovendien biedt de site de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, zodat je de beste makelaar in Rotterdam kunt vinden. Ook tarieven van makelaars vergelijken doe je eenvoudig via onze website, waardoor je kunt besparen op de makelaarskosten. Met behulp van ons online stappenplan weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet bij de verkoop van jouw woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen