Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Schiedam

Als je overweegt je huis in Schiedam te verkopen, merk je al snel dat de huizenmarkt complex kan zijn. Met fluctuerende woningprijzen, onvoorspelbare verkoopprijzen en een veranderlijk aantal transacties, is gedegen kennis en inzicht noodzakelijk om een succesvolle verkoop te realiseren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Schiedam

De gemiddelde verkoopprijs in Schiedam is in de laatste 3 maanden € 337.759 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 340.274 euro. Inzicht in deze cijfers is van belang als je overweegt je huis te verkopen. Benieuwd hoe deze gemiddelden zich ontwikkelen? Hieronder vind je de meest recente marktcijfers:

Huizenprijzen in Schiedam

Afgelopen 3 maanden

€ 215.000
€ 303.000
€ 390.000

In Schiedam is het boeiend om naar de prijzen per vierkante meter te kijken. Deze factor kan namelijk grote invloed hebben op het verloop en de uitkomst als je van plan bent je huis te verkopen. De actuele gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Schiedam is € 3.543. De onderstaande grafiek, met daarin de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 van de afgelopen 3 maanden, geeft je een goed beeld hiervan. HuisVerkopen.nl zorgt er daarbij voor dat deze informatie altijd actueel is:

Huizenprijzen in Schiedam per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.300
€ 3.600

Prijsontwikkeling Schiedam laatste 12 maanden

In Schiedam is er de afgelopen 12 maanden zeker beweging geweest in de woningprijzen. Echter, dit is zonder insinuaties over de hoogte, laagte of uitschieters.

Om een idee te krijgen van de recente marktactiviteit kan de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand ter indicatie dienen: € 337.759. Voor specifiekere trends, zie:

Wat is mijn woning in Schiedam waard?

De waarde van je huis in Schiedam kan fluctueren op basis van een aantal factoren. Zo zijn het soort huis, het totaaloppervlak, de bouw- en onderhoudsstatus van de woning en de huidige huizenprijzen belangrijke bepalers. Voeg daar het unieke karakter van de woonomgeving bij en het wordt duidelijk dat de waarde van een huis een complex samenstel is van variabelen.

Is je nieuwsgierigheid geprikkeld en wil je weten wat jouw huis in Schiedam waard is? Een gratis waardebepaling door een makelaar is het antwoord. Deze stap kan je meer duidelijkheid geven en helpt je beslissen of je van plan bent je woning te verkopen of niet. Voor deze service kun je geheel kosteloos een waardebepaling aanvragen.

Maar hoe gaat een gratis waardebepaling door een makelaar in zijn werk? In eerste instantie zal de makelaar je huis in Schiedam bezoeken voor een grondige inspectie. Op basis van zijn kennis en ervaring, gecombineerd met een analyse van de actuele marktgegevens, zal hij jou een nauwkeurige schatting van de waarde van jouw huis kunnen geven. Dit geeft je een solide basis om te beslissen of en wanneer het verkopen van je huis de juiste keuze is.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je de woningmarktcijfers bekijkt, is het opvallend dat deze variëren per locatie. Dit betekent niet alleen dat de huizenprijzen in Schiedam uniek zijn, maar ook dat naburige gemeenten hun eigen specifieke prijslandschap hebben.

Om een realistisch inzicht te krijgen in de huidige situatie op de woningmarkt, wordt er ook een kijkje genomen naar woningwaardes in andere regio's. Dit verschaft ons een duidelijk overzicht van het marktbeeld. Treed binnen in de wereld van woningmarktanalyses met de volgende grafieken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Schiedam

In jouw zoektocht naar een makelaar in Schiedam kun je opmerken dat er sprake is van flinke variatie tussen deze professionals. Deze diversiteit ligt bijvoorbeeld in de kennisgebieden, ervaring, persoonlijkheid en de tarieven die de makelaars hanteren. De keuze valt dus niet altijd even eenvoudig te maken.

Met de juiste makelaar kan het verkopen van je huis een stuk soepeler gaan dan verwacht. Stel jezelf dus open voor het hiervan optimaal profiteren. Om je te helpen bij je keuze hebben we een handige tool waar je, door te vergelijken, een goed beeld kan krijgen van de verschillende makelaars in Schiedam.

Vergelijk makelaars in Schiedam Of lees meer over makelaars in Schiedam

Gemiddelde tarieven van makelaars in Schiedam

Het is interessant om te weten dat de courtage die makelaars rekenen behoorlijk kan variëren. In Schiedam ligt het gemiddelde rond de 1,19% van de verkoopprijs. Als je bedenkt dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Schiedam € 337.759 is, dan spreek je al snel over een bedrag van rond de € 4.019.

Als je je huis wilt verkopen, is het verstandig om niet enkel naar het courtagepercentage te kijken. Een goede makelaar kan immers het verschil maken tussen een succesvolle of minder succesvolle verkoop. Let ook op de diensten die de makelaar aanbiedt en de ervaringen van eerdere klanten. Bespreek vooraf alle kosten en de verkoopstrategie, zodat er geen onaangename verassingen achteraf zijn.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Schiedam

In Schiedam bevinden zich in totaal 18569 koopwoningen. Wat opvalt, is dat slechts een klein gedeelte van deze huizen telkens te koop staat. Dat betekent dat er sprake is van schaarste op de Schiedamse woningmarkt. Voor jou als mogelijke woningverkoper is dit een gunstige situatie. Deze schaarste leidt namelijk vaak tot hogere verkoopprijzen en kortere verkooptrajecten.

Aantal verkochte woningen in Schiedam

In de afgelopen twaalf maanden is er in Schiedam een bepaald aantal woningen te koop gezet, ofwel 'aanmeldingen' alsook een zeker aantal woningen daadwerkelijk van eigenaar veranderd, dit noemen we 'transacties'. Het exacte aantal transacties, oftewel verkochte woningen, bedraagt 667. Een overzicht van deze data wordt weergegeven in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Schiedam te verkopen?

Een huis verkopen in Schiedam kent verscheidene uitdagingen. De woningmarkt is competitief, wat betekent dat je huis er piekfijn uit moet zien en de juiste prijs moet hebben. Daarnaast is het aantrekken van potentiële kopers en zorgen dat ze een bod uitbrengen geen sinecure. Zeldzame kwesties zoals een bodemverontreiniging, asbest of een verborgen gebrek kunnen de verkoop bovendien bemoeilijken.

Maar vrees niet, er zijn absoluut manieren om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Ten eerste, het inhuren van een lokale makelaar met ervaring in de Schiedamse woningmarkt kan heel waardevol zijn. Ze kennen de markt en kunnen helpen de juiste prijs voor je huis te bepalen. Daarnaast kan een compleet overzicht van wat je moet regelen voor de verkoop van je woning in Schiedam een grote hulp zijn. Ons stappenplan biedt je precies dat. Hierin vind je bijvoorbeeld informatie over het regelen van een energielabel, en tips voor het kiezen van een goede makelaar en eventueel een verhuisbedrijf.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op Huis Verkopen, het platform dat speciaal gemaakt is voor iedereen die overweegt om de eigen woning te verkopen. De inhoud en woningcijfers in Schiedam die je op deze specifieke pagina vindt, zijn zorgvuldig samengesteld om je een duidelijk inzicht te geven in de huidige huizenmarkt. Deze cijfers worden constant bijgewerkt om zo up-to-date mogelijk te zijn. Door regelmatig deze woningcijfers te raadplegen, krijg je een realistisch beeld van het beste verkoopmoment in de huidige markt.

De kracht van huisverkopen.nl

Ons platform is ontwikkeld om het regelwerk rondom de verkoop van jouw huis zo eenvoudig mogelijk te maken. Zou je bijvoorbeeld meer willen weten over de waarde van jouw woning om een goede verkoopprijs te kunnen bepalen? Met onze handige tools kun je een gratis waardebepaling aanvragen. We maken het ook mogelijk om makelaars te vergelijken en tarieven op te vragen, zo bespaar je op makelaarskosten en weet je zeker dat je de beste deal vindt in Schiedam. Daarnaast hebben we ook een handig stappenplan dat je helpt de verkoop van je woning in goede banen te leiden. Kortom, met Huis Verkopen ben je altijd verzekerd van de beste weg naar verkoopsucces!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen