Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Delft

Overweeg je je woning in Delft te verkopen? Het is een juist moment om te verkopen aangezien april 2024 bont kleurt door toenemende woningtransacties en stijgende verkoopprijzen. Op deze pagina vind je de relevante statistieken over de vastgoedmarkt in Delft, zoals gemiddelde vraagprijzen en recente verkoopgegevens, die je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Delft

De gemiddelde verkoopprijs in Delft is in de laatste 3 maanden € 417.067 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 408.313 euro. Deze prijzen zijn een indicatie van de huidige staat van de huizenmarkt in Delft. Om dit beeld completer te maken, hebben wij dit ook in grafiekvorm zichtbaar gemaakt. Hieronder staat de grafiek die de vraag- en verkoopprijzen van de afgelopen 3 maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Delft

Afgelopen 3 maanden

€ 271.000
€ 369.000
€ 467.000

Ben je geïnteresseerd in het woningverkoopproces in Delft? Dan is het nuttig om een inschatting te maken gebaseerd op de waarde per vierkante meter. Dit doe je door het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in deze stad. Op deze manier krijg je een algemene indruk van hoe de verkoop van jouw huis mogelijk zal verlopen. In de onderstaande grafiek kun je de huidige marktcijfers bekijken:

Huizenprijzen in Delft per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.100
€ 4.500
€ 4.800

Prijsontwikkeling Delft laatste 12 maanden

Het kan verstandig zijn om de recente trends op de woningmarkt in Delft te observeren. Zo krijg je inzicht in de ontwikkeling van de gemiddelde verkoopprijs over een periode van de afgelopen 12 maanden. In de vorige maand was de gemiddelde verkoopprijs bijvoorbeeld € 417.067 euro. Kijk nu naar de onderstaande grafiek voor de complete vastgoedcijfers:

Wat is mijn woning in Delft waard?

De financiële waarde van je woning in Delft kan behoorlijk variëren. Diverse factoren zoals het type huis, het totale oppervlakte, de huidige conditie waarin het huis zich bevindt en niet te vergeten, hoe de huidige vastgoedmarkt ervoor staat, allen beïnvloeden de waarde van je huis. Het is belangrijk om te weten dat deze factoren constant veranderen, waardoor de waarde van je huis nooit stilstaat.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw huis in Delft op dit moment waard zou kunnen zijn? Het beste wat je dan kunt doen, is een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Met de uitkomsten van een waardebepaling krijg je het inzicht dat nodig is om te bepalen of je jouw huis wilt verkopen of niet.

Een makelaar zal bij de gratis waardebepaling jouw huis in Delft grondig onderzoeken. De makelaar kijkt onder andere naar de staat van de woning, de oppervlakte en het type huis. Dankzij een waardebepaling weet je niet alleen wat je huis nu precies waard is, maar ook hoe de waarde van je woning kan fluctueren vanwege veranderingen in de vastgoedmarkt. De waardebepaling aan huis zal ongeveer 30 minuten in beslag nemen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers zijn allesbehalve uniform, maar tonen een enorm verschil afhankelijk van de locatie. Als we de prijzen van huizen in omliggende gemeenten van Delft als voorbeeld nemen, zullen we zien dat deze opmerkelijk variëren in vergelijking met die in Delft zelf.

Door ook stil te staan bij deze prijsverschillen, ontstaat er een compleet beeld van de huidige woningmarkt. De onderstaande grafieken geven een illustratief overzicht van deze diversiteit aan huizenprijzen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Delft

Het keuzeproces van een makelaar in Delft is geen eenheidsworst, aangezien de prestaties en stijlen enorm verschillen. Sommige makelaars blinken uit in onderhandelen, anderen zijn sterk in presentatietechnieken en weer anderen leveren indrukwekkende marktkennis.

Je kunt vaststellen welke makelaar het beste bij jouw unieke situatie en wensen past met behulp van de juiste herramienten. Met de handige mogelijkheid om makelaars in Delft te vergelijken kun je je vertrekken richting een vlotte en voordelige verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Delft Of lees meer over makelaars in Delft

Gemiddelde tarieven van makelaars in Delft

Let op: de courtage kan flink verschillen per makelaar in Delft. Het gemiddelde tarief ligt rond de 1,15% van de verkoopprijs. Tel daarbij op dat de doorsnee verkoopprijs in Delft momenteel € 417.067 euro's bedraagt, dan besef je dat je een behoorlijk bedrag aan de makelaar betaalt.

Wat is nu de slimste zet als je jouw huis wilt verkopen? Allereerst, ga niet over één nacht ijs. Het loont om meerdere makelaars te benaderen voor offertes. Hiervoor kun je tarieven opvragen bij makelaars in Delft en omgeving. Zo krijg je een goed beeld van de tarieven van verkoopmakelaars in jouw regio en kun je een weloverwogen keuze maken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Delft

In Delft zijn er in totaal 19514 koopwoningen. Interessant is echter dat slechts een klein deel van dit totaal aanbod op enig moment werkelijk in de verkoop staat. Voor jou als potentiële woningverkoper betekent deze schaarste dat je huis waarschijnlijk snel en voor een goede prijs verkocht kan worden, aangezien de vraag naar koopwoningen het aanbod vaak overtreft.

Aantal verkochte woningen in Delft

In de afgelopen 12 maanden is er een bepaald aantal woningen in Delft van eigenaar gewisseld. Het aantal 774 transacties laat zien hoeveel eigendommen in deze periode doorgaans van eigenaar wisselden. Daarnaast hebben er ook meerdere aanmeldingen plaatsgevonden, wat inhoudt dat er evenzoveel woningen op de markt zijn gebracht. Hieronder worden deze verkoopaantallen in meer detail getoond:

Ben je van plan jouw huis in Delft te verkopen?

Overweeg je om jouw huis in Delft te verkopen? Dan wil je ongetwijfeld alles zorgvuldig regelen om de hoogst mogelijke verkoopprijs te behalen. Op Huis Verkopen bieden we een handig stappenplan dat helpt om elke stap van het verkoopproces naadloos te regelen.

Een goede makelaar kiezen is een centraal onderdeel van dit proces. De makelaar moet bekwaam, eerlijk en vertrouwd zijn, zodat je met gemoedsrust kan doorgaan. In ons stappenplan richt je op elke verkoopstap zorgvuldig, waardoor je niet alleen de beste makelaar vindt, maar ook het energielabel regelt en eventueel een verhuisbedrijf inzet.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers van Delft zijn voortdurend aan veranderingen onderhevig. Op deze pagina worden de statistieken steeds geactualiseerd, zodat je altijd de meest recente woningmarkt informatie tot je beschikking hebt. Deze cijfers leveren waardevolle inzichten door een helder beeld te schetsen van dingen zoals de gemiddelde vraagprijs, het aantal woningen dat momenteel te koop staat en recent verkochte huizen in Delft. Deze kennis helpt je om betere besluiten te nemen rondom de verkoop van je eigen woning.

Praktische hulp bij de verkoop van jouw woning

Middels de website van HuisVerkopen.nl kun je gemakkelijk je weg vinden binnen de woningmarkt en de verkoop van je huis in Delft soepel regelen. Zo kun je onder meer gebruik maken van een gratis waardebepaling. Hiermee krijg je een duidelijke indicatie van de waarde van je woning, wat essentieel is bij het stellen van een verkoopprijs. Daarnaast kun je met de tool voor het vergelijken van makelaars de best passende makelaar voor jouw wensen en situatie selecteren. Met de optie om makelaarstarieven op te vragen zorg je er bovendien voor dat je nooit teveel betaalt. De website van HuisVerkopen.nl is jouw betrouwbare partner in het vlekkeloos laten verlopen van de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen