Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Urk

Op zoek naar de recente trends en inzichten in de huizenmarkt van Urk? Dan ben je hier op het juiste adres. Deze pagina is gevuld met relevante statistieken en vastgoeddata, zoals gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen. Daarnaast onthullen marktcijfers hoe de woningmarkt van Urk zich beweegt, zodat jij de juiste beslissingen kan nemen voor het verkopen van je huis. Blijf op de hoogte van de laatste stand van zaken, bijgewerkt tot juni 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Urk

De gemiddelde verkoopprijs in Urk is in de laatste 3 maanden € 370.050 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 403.260 euro. Dit geeft een helder beeld van de situatie op de lokale huizenmarkt. De variatie tussen deze prijzen helpt je, als mogelijke verkoper, om de waarde van je bezit beter in te schatten. Sla een blik op de grafiek hieronder voor de recente trends:

Huizenprijzen in Urk

Afgelopen 3 maanden

€ 176.000
€ 315.000
€ 453.000

Als je een huis wilt kopen in Urk, is het belangrijk dat je let op de waarde per vierkante meter. In een actieve huizenmarkt zoals in Urk kan dit een goede indicator zijn voor de verhouding tussen prijs en waarde. Het geeft je inzicht in de huidige marktwaarde van woningen in de omgeving. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Urk is € 3.382 euro. Ontdek hieronder meer over de recente verkoop- en vraagprijzen per m2 in Urk:

Huizenprijzen in Urk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.600
€ 3.500

Prijsontwikkeling Urk laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Urk een beweging doorgemaakt. Er zijn verschillende invloeden geweest die hebben bijgedragen aan deze ontwikkeling, zonder daarbij te speculeren op bijzonderheden of de richting van deze prijsbeweging.

Opvallend is dat de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand in Urk € 370.050 bedroeg. Om een duidelijker beeld te krijgen van de prijsontwikkeling van de afgelopen maanden, kan je de volgende grafiek raadplegen:

Wat is mijn woning in Urk waard?

De waarde van jouw woning in Urk kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Dit omvat zaken als de grootte van het huis, de staat van onderhoud, de ligging en de vraag in de markt. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze factoren allemaal een rol spelen in het bepalen van de woningwaarde.

Als je precies wilt weten wat jouw huis in Urk waard is, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een uitstekende keuze. Een waardebepaling biedt je een solide startpunt als je jouw woning wilt gaan verkopen of als je een duidelijk beeld wilt krijgen van de waarde van jouw huis. Om een gratis waardebepaling te krijgen, kun je het best een waardebepaling aanvragen, waarna je gematcht wordt met een ervaren makelaar.

Met een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de waarde van jouw woning te bepalen. Dit is geheel kosteloos en dit biedt inzicht in de huidige marktwaarde van jouw woning. Een makelaar heeft veel kennis van de lokale markt en kan daarom een accurate inschatting maken, dus een bezoek van een makelaar is zeker aan te raden.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is fascinerend om te observeren hoe de woningmarktcijfers variëren van plaats tot plaats. Met name de prijsverschillen tussen huizen in en rondom een specifieke locatie die niet Urk is, kunnen bijzonder opmerkelijk zijn. Door de prijzen in omliggende gemeenten naast elkaar te leggen, ontstaat er een verhelderend beeld van de huidige woonsituatie.

Huizenprijzen zijn geen statisch gegeven en kunnen aanzienlijk fluctueren tussen verschillende gebieden, zelfs als deze geografisch dicht bij elkaar liggen. De variaties in prijs tussen Urk en zijn buurgemeenten tonen dit aan. Dit biedt een intrigerend inzicht in de diversiteit en complexiteit van de huidige woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Urk

Denk je na over het vinden van een geschikte makelaar in Urk voor de verkoop van jouw huis? Dat is een belangrijke keuze, want makelaars variëren in Urk en omgeving aanzienlijk. Denk aan verschillen in de begeleiding van het verkoopproces, prijsstelling en marketingstrategieën die ze hanteren.

Het vinden van de juiste verkoopmakelaar heeft een grote impact op de verkoop van je huis. Een goede makelaar kan de juiste prijs bepalen, zorgt voor optimale presentatie van jouw woning en heeft een uitgebreid netwerk. Een handige tip is om verschillende makelaars te vergelijken, zodat je de makelaar kiest die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Urk Of lees meer over makelaars in Urk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Urk

Het kan verrassend zijn te ontdekken dat courtages, de kosten die makelaars rekenen voor hun diensten, sterk variëren. In Urk is het gemiddelde courtage 1,14% van de verkoopwaarde. Dit betekent bij een gemiddelde verkoopprijs van € 370.050 een kostenpost van € 4.219. Aangezien dit een flink bedrag is, kan het goed zijn om je te verdiepen in de verschillende opties in de markt.

Je moet niet alleen letten op de tarieven die makelaars rekenen, maar ook op bijvoorbeeld hun verkoopstrategie, ervaring en het rapport dat je met hen hebt. Elke makelaar heeft een andere methode en kan succesvol zijn in specifieke marktsituaties. Ik raad je aan om op tarieven te klikken voor een tool waar je makelaarstarieven in Urk en omgeving kunt opvragen. Zo krijg je direct van de makelaars zelf te horen wat hun tarieven zijn, en kun je deze informatie gebruiken om te vergelijken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Urk

In Urk wonen we met velen in een koopwoning. Met een totaal van 5398 koopwoningen, is het absoluut niet zo dat iedereen op zoek is naar een nieuw huis. Sterker nog, een zeer klein percentage van deze woningen staat momenteel te koop. Dit betekent dat als je nu je huis in de verkoop gooit, je zeker de aandacht van potentiële kopers zult trekken. De timing zou dus zeker gunstig kunnen zijn!

Aantal verkochte woningen in Urk

In de laatste 12 maanden heeft Urk een actieve woningmarkt meegemaakt. Woningen zijn in de verkoop geplaatst, wat bekend staat als 'aanmeldingen', en velen hebben een nieuwe eigenaar gevonden, gerefereerd aan als 'transacties'. Precies 42 woningen zijn verkocht. Bekijk de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht:

Ben je van plan jouw huis in Urk te verkopen?

Het verkopen van je woning in Urk is ongetwijfeld een grote en belangrijke stap. Er zijn echter een boel zaken waar je rekening mee moet houden tijdens dit proces. Van het regelen van een energielabel, het kiezen van de juiste makelaar die past bij jouw specifieke situatie tot het mogelijk inschakelen van een verhuisbedrijf; allemaal aspecten die je niet over het hoofd mag zien.

Om enige overzicht te behouden en ervoor te zorgen dat je niets vergeet, kan een stappenplan van grote hulp zijn. Een gedegen voorbereiding is immers al het halve werk. Op onze website kun je daarom een handig stappenplan vinden, speciaal gericht op de verkoop van jouw woning in Urk. Zo kun je alles nauwkeurig en stap voor stap afwerken om verzekerd te zijn van een soepele huisverkoop.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op deze locatie hou je consequent de vinger aan de pols m.b.t. de nieuwste cijfers en trends op het gebied van de woningmarkt in Urk. Net zoals de golven aan de kustlijn zijn de woningmarktcijfers in Urk een continu spel van ebb en vloed. Accurate inzicht en informatie is essentieel en deze statistieken spelen een cruciale rol hierin. Of je nu een potentiële koper of verkoper bent, deze kennis geeft je een belangrijke voorsprong in de hedendaagse dynamische woningmarkt.

Verkopen met HuisVerkopen.nl

Hoe zou het zijn om stressvrij je huis te verkopen? Met HuisVerkopen.nl is dat mogelijk. Wil je weten wat je woning echt waard is? Vraag dan een gratis waardebepaling aan op de site. En als je liever direct een makelaar wilt inschakelen, dan kun je eenvoudig een goede makelaar vinden in Urk en concurrerende makelaarstarieven opvragen. Het slim ingerichte stappenplan draagt bij in de structurering en planning van je verkoopproces. Verder kan je met de hulp van HuisVerkopen.nl besparen op extra kosten met bijvoorbeeld het aanvragen van een energielabel. Relax en neem de controle terug in je eigen handen met HuisVerkopen.nl.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen