Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Bant

Ben jij van plan om je huis te verkopen in Bant? In de huidige woningmarkt liggen er interessante mogelijkheden voor verkopers. Deze pagina biedt je diverse relevante statistieken en cijfers, zoals de ontwikkeling van huizenprijzen, vraagprijzen per m2 en aantal woningverkopen. Grijp jouw kans om winstgevend te verkopen!

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Bant

De gemiddelde verkoopprijs in Bant is in de laatste 3 maanden € 331.916 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 250.000 euro. Dit biedt een indicatie van de recente marktontwikkelingen in deze regio. Let op, deze prijzen weerspiegelen alleen de situatie van de afgelopen 3 maanden. Hieronder vind je een grafiek die deze prijzen verder visualiseert:

Huizenprijzen in Bant

Afgelopen 3 maanden

€ -58.000
€ 162.000
€ 382.000

Als je een idee wilt krijgen van de mogelijke opbrengst bij de verkoop van je huis in Bant, dan is het uitgangspunt de prijs per vierkante meter. Dit blijkt een nuttige indicatie, hiermee kun je de totale waarde van je woning inschatten. Deze berekening doe je door het aantal m2 van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Bant. Kijk in de onderstaande grafiek voor de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per vierkante meter over de laatste drie maanden:

Huizenprijzen in Bant per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -100
€ 1.300
€ 2.700

Prijsontwikkeling Bant laatste 12 maanden

De woningmarkt in Bant heeft de afgelopen 12 maanden niet stilgestaan. De exacte veranderingen in woningprijzen variëren, maar het is duidelijk dat er beweging is.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Bant bedroeg afgelopen maand € 331.916. Deze financiële bewegingen zijn in lijn met de landelijke trends. Zie de volgende grafiek voor meer details:

Wat is mijn woning in Bant waard?

De woningwaarde in Bant kan constant op en neer schommelen. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Zo kan bijvoorbeeld de vraag naar woningen in het gebied, de staat van de woning of het economische klimaat invloed hebben op de waarde van jouw woning.

Het is slim om een helder beeld te hebben van de waarde van je eigen woning. Dit geeft inzicht in je financiële situatie en kan helpen bij toekomstige beslissingen, zoals het verkopen van je woning of het aanvragen van een hypotheek. Voor een gratis en professionele inschatting van jouw woningwaarde, kun je een waardebepaling aanvragen bij een makelaar.

Een gratis waardebepaling vindt bij jou thuis plaats. Dit is niet alleen handig omdat de makelaar dan een nauwkeurige beoordeling kan geven op basis van de fysieke staat van de woning, maar het betekent ook dat je zelf de deur niet uit hoeft. Het enige dat je hoeft te doen is de deur opendoen voor de makelaar.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt varieert sterk per regio. Zelfs als je naar plaatsen nabij Bant kijkt, zie je verschillen in huizenprijzen. Dus hoewel Bant uniek is, tonen naburige steden en dorpen een uiteenlopend beeld.

Om het volledige marktbeeld te begrijpen, is het belangrijk om niet alleen naar de situatie in Bant te kijken, maar juist ook naar die in andere gemeenten. Dat geeft inzicht in de variatie in de woningmarkt, wat belangrijk is bij het overwegen van vastgoedopties.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Bant

Op Huis Verkopen volgen we de statistieken van de woningmarkt in Bant en omstreken nauwgezet. Wij volgen de prestaties van makelaars in Bant op de voet, zo houden we bij welke makelaars het snelst een woning verkopen, welke makelaars een gemiddeld hogere verkoopprijs behalen en hoeveel woningen iedere makelaar verkoopt. En met dat inzicht, helpen we jou bij het maken van een vergelijking en het vinden van de meest geschikte makelaar in Bant.

Het kan enorm schelen bij welke makelaar je jouw woning verkoopt. Kies je voor een makelaar die goed presteert en bij jouw wensen past. Dan kun je erop vertrouwen dat je woning voor een goede prijs wordt verkocht en dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt. Wij helpen je daarom graag bij het maken van deze keuze.

Vergelijk makelaars in Bant Of lees meer over makelaars in Bant

Gemiddelde tarieven van makelaars in Bant

Wat je wellicht niet weet, is dat makelaarstarieven, oftewel courtages, sterk variëren. In Bant betekent een gemiddelde courtage van 1,19% op een verkoopprijs vaak aanzienlijk meer in absoluut bedrag, vanwege de gemiddelde verkoopprijs van € 331.916. Dat betekent dat je al gauw € 3.950 kwijt bent aan makelaarskosten.

Het is belangrijk om een goede match te vinden tussen jou en de verkoopmakelaar. Daarom adviseren we je om goed de tarieven, werkwijze, verkoopstrategie en aanpak van diverse makelaars te vergelijken. Zo kun je op onze website makelaars vergelijken op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Kies de makelaar die het beste past bij jouw situatie en woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Bant

Als je een kijkje neemt naar het woningaanbod in Bant, dan zal het je opvallen dat een merendeel ervan bestaat uit koopwoningen. Met een totaal van 453 koopwoningen, is deze categorie duidelijk dominant. Maar laat je daardoor niet misleiden, Bant biedt daarnaast ook andere opties. Denk hier maar aan verscheidene (sociale) huurwoningen of panden met een totaal andere bestemming, wat een diversiteit in het woningaanbod schept.

Aantal verkochte woningen in Bant

In de afgelopen 12 maanden is er op de huizenmarkt van Bant een bepaalde hoeveelheid woningen van eigenaar gewisseld. Met 6 geregistreerde woningverkopen - ofwel transacties - geeft dit een inzicht in de activiteit op de lokale markt. Bekijk de onderstaande grafiek voor een maand-op-maand weergave van de aanmeldingen en transacties:

Ben je van plan jouw huis in Bant te verkopen?

Dus, je overweegt om je woning in Bant te verkopen? Dit is een spannende, maar ook uitdagende, tijd. Daarom is het belangrijk dat je elke stap van het proces nauwkeurig regelt. Neem daarbij zeker onze handige stappenplan in overweging, specifiek op maat gemaakt voor de verkoop van jouw Bantse woning.

Een betrouwbare makelaar kan jouw grootste bondgenoot zijn tijdens het verkoopproces. Ook adviseren wij je om speciale aandacht te besteden aan het aanvragen van een energielabel. Onthoud dat elke stap, ongeacht hoe klein die ook lijkt, bijdraagt aan een succesvolle afsluiting van de verkoop van je woning.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op de toch al beweeglijke markt van Bant, blijven de huizenprijzen continu fluctueren. Bij het verkopen van je huis is het daarom gunstig om op de hoogte te blijven van deze veranderingen. Op HuisVerkopen.nl worden de prijsontwikkelingen voor huizen in Bant nauwgezet bijgehouden, en je vindt hier dan ook up-to-date gegevens over de vraag- en verkoopprijzen, transacties, aanmeldingen en meer. Door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, ben je beter voorbereid en kun je ervoor zorgen dat je de beste prijs voor je huis krijgt.

Hoe HuisVerkopen.nl te gebruiken bij de verkoop van je huis

In de wereld van onroerend goed is het cruciaal om goed voorbereid te zijn, en HuisVerkopen.nl is ontworpen om je daarbij te helpen. Zo kun je gebruikmaken van handige tools zoals het aanvragen van een gratis waardebepaling, of makelaars vergelijken om de beste keuze te maken in Bant. Daarnaast kun je op deze site makelaarstarieven opvragen om zo te besparen op de kosten van de verkoop. Gebruik daarna het online stappenplan dat duidelijk uitlegt wat er moet worden geregeld voor de verkoop van jouw woning, zodat je niets over het hoofd ziet. Vergeet ook niet om de verkooptips door te nemen. Tot slot biedt HuisVerkopen.nl nog eens tal van extra diensten aan zoals een energielabel aanvragen, het vinden van een verhuizer, woningstyling en meer. Gebruik HuisVerkopen.nl bij de voorbereiding van de verkoop van je woning en je weet zeker dat je niets uit het oog zult verliezen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen